Kuvapankki

150303_pikkumarmosetti_esittelyssä_1280x500px
Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren arkisto/kuvaajan nimi. Kuvia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen (09) 310 37894 | mari.lehmonen (at) hel.fi

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Usein kysytyt kuvat ja logot:

Korkeasaaren vihreä logo RGB 5x5cm
Korkeasaaren vihreä logo 200x200px
Sanna Hellström lähikuva 4749x3166px (300DPI)
Sanna Hellström laaja puolikuva 4749×3166 (300DPI)

Korkeasaari saa lisääntyvän visenttilauman

Julkaistu: 17.3.2017

Korkeasaaren visenttilaumaan on tuotu uusi 2,5-vuotias visenttinaaras Bratislavan eläintarhasta. Tarkoituksena on saada Korkeasaareen lisääntyvä lauma.
Lue lisää

Huuhkaja toipui rekkakolarista – kotiutettiin Korkeasaaresta

Julkaistu: 20.2.2017

Vantaalla rekkaan törmännyt huuhkaja on kahden kuukauden toipumisjakson jälkeen vapautettu luontoon hyväkuntoisena. Paraneminen oli pitkään epävarmaa.

Valmis edit .mp4
Raakavideot
Lue lisää

Keväinen sää herätti Korkeasaaren karhut

Julkaistu: 17.2.2017

Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan. 16- ja 11-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat kolmen kuukauden talviunet. Karhut näyttävät havahtuneen kevään tuloon, sillä sää oli alkuviikosta aurinkoinen ja poikkeuksellisen lämmin.
Lue lisää

Pampa-agutit saapuivat Korkeasaaren tropiikkiin

Julkaistu: 13.2.2017

Korkeasaaren tropiikissa vilistää uusia eteläamerikkalaisia jyrsijöitä, pampa-aguteja.
Lue lisää

Korkeasaari tukee suojeluhankkeita ennätyssummalla

Julkaistu: 10.1.2017

Korkeasaari tukee kahdeksaa eri suojeluhanketta yhteensä 62 960 eurolla, jotka kerättiin lahjoituksina viime vuoden aikana.
Lue lisää

Joutsen ei hevillä jäädy

Julkaistu: 16.12.2016

Kun jää peittää merenlahdet, pelastuslaitokset saavat kansalaisilta huolestuneita soittoja jäihin juuttuneista joutsenista. Yleensä linnut eivät kuitenkaan ole hädässä, sillä terve joutsen ei jää kiinni jäihin.
Lue lisää

Uusi berberiapinalauma sai kodin Korkeasaaresta

Julkaistu: 14.11.2016

Korkeasaareen on tullut uusi lauma berberiapinoita. Kuuden apinan lauma on tuotu hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta, jonne apinat ovat päätyneet huonoista oloista kukin tahoiltaan. Toisilleen vieraita yksilöitä on totutettu uudeksi laumaksi, jolle tarjottiin uusi koti Korkeasaaresta.
Lue lisää

Korkeasaaren karhut vetäytyivät talviunille

Julkaistu: 11.11.2016

Korkeasaaren karhut ovat aloittaneet talviunensa. 15- ja 10-vuotiaat naaraskarhut ovat nuokkuneet uneliaina jo useita viikkoja talvipesänsä luona. Talviuni pääsi alkamaan samaan aikaan kuin aiempinakin vuosina.
Lue lisää

Korkeasaari osallistuu metsäpeurojen luontoonpalautukseen

Julkaistu: 2.11.2016

Metsäpeura palautetaan luontoon takaisin alkuperäisille elinalueilleen Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Palautus on keskeisin tavoite seitsemän vuotta kestävässä laajassa metsäpeuran suojeluhankkeessa, jonka kokonaiskustannus on 5,16 miljoonaa euroa. Korkeasaaren eläintarha on yksi Metsähallituksen hallinnoiman EU-Life-hankkeen yhteistyökumppaneista.
Lue lisää

Amurintiikerinpennut valitsivat nimet

Julkaistu: 20.10.2016

Korkeasaaren kolmen amurintiikerinpennun nimet selvisivät tänään kissanristiäisissä, joissa pennut saivat itse osallistua nimensä valintaan. Eläintenhoitajat virittivät tiikeritarhan puuhun kolme eriväristä yleisöltä lahjoituksina saatua pehmolelua, joista jokainen merkitsi yhtä nimikolmikkoa.
Lue lisää

Berberiapinalauma vaihtuu

Julkaistu: 29.9.2016

Korkeasaaren berberiapinalauma vaihtuu ja Apinalinna on toistaiseksi tyhjillään. Korkeasaaressa eläneet kolme apinaa palautetaan tänään Hollantiin AAP-eläinsuojelusäätiön tiloihin, jossa ne voidaan totuttaa osaksi suurempaa laumaa. Berberiapinat elävät luonnossa jopa useiden kymmenien apinoiden laumassa, joten kolmen apinan lauma on niiden hyvinvoinnin kannalta liian pieni. Korkeasaareen tulee myöhemmin kokonaan uusi, useamman yksilön lauma.
Lue lisää

Ehdota nimiä tiikerinpennuille

Julkaistu: 23.9.2016

Korkeasaari toivoo yleisöltä nimiehdotuksia kolmelle amurintiikerinpennulle. Tänä vuonna Korkeasaaren eläinlapsille keksitään I-kirjaimella alkavia nimiä. Hyvä nimi viittaisi esimerkiksi amurintiikereiden ominaispiirteisiin tai kotiseutuun Venäjän Kaukoidässä. Kaikki kolme pentua ovat naaraita.
Lue lisää

Manulinpennut ensimmäisessä eläinlääkärin tarkastuksessa

Julkaistu: 21.9.2016

Kissalaaksossa vilistää neljä tervettä manulinpentua. Toukokuun puolivälissä syntyneet harmaat pörröturkit ovat varttuneet jo 2-3 kiloisiksi sähäköiksi kissoiksi. Eläintenhoitajat pyydystivät ne tarhasta eläinlääkärin tarkastukseen, jossa pennuille laitettiin tunnistussirut, tarkastettiin sukupuolet ja annettiin ensimmäinen rokotus. Pentuja ei ole käsitelty aiemmin, joten ne olivat eläinlääkärissä tuimailmeisinä ja kynnet esille työnnettyinä. Pennuista kolme oli naaraita ja yksi uros.
Lue lisää

Myskihärkien ja markhorien pitkä taival Korkeasaareen

Julkaistu: 18.7.2016

Korkeasaaren karanteenista ovat päässeet ulkotarhoihinsa uudet myskihärät ja kaksi markhor-pukkia. Molemmat lajit ovat eläintarhassa tuttuja entuudestaan, mutta Moskovasta saadut uudet eläimet tuovat uutta geenivirtaa eurooppalaiseen tarhakantaan.
Lue lisää

Aavikkoketut vilistävät uudessa hämärätalossa

Julkaistu: 13.7.2016

Pikkuinen vaalea kettu, jolla on suuret silmät ja jättimäiset korvat – siltä näyttää Korkeasaaren uusin laji, aavikkokettu. Kolme tällaista kipittää nyt tutkimassa vastasisustettua kotiaan Hämärätalossa, jossa riittää tilaa usean eri tavoin valaistun osaston ja hiekkapohjaisen ulkotarhan verran. Tänään avatussa talossa on nähtävillä myös nelivarvassiilejä ja jemeninkameleontti.
Lue lisää

Korkeasaaressa varttuu harvinainen manulipentue

Julkaistu: 7.7.2016

Kissalaaksossa varttuu kaikessa hiljaisuudessa pentueellinen manuleita. Nämä neljä pentua ovat pariskunnan ensimmäiset ja ne ovat jo kahden kuukauden ikäisiä. Emon nähtiin ensi kertaa kantavan pentuja pesäkopista toiseen juhannuksen tienoissa ja sen jälkeen ne ovat näyttäytyneet hyvin satunnaisesti.
Lue lisää

Korkeasaaren kuutti sai venekyydin hyljeluodolle

Julkaistu: 29.6.2016

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidossa ollut harmaahylkeen kuutti pääsi tänään takaisin mereen. Se varttui yli 20-kiloiseksi ja kalastustaitoiseksi, mutta alkoi tulla valikoivaksi silakoidensa suhteen, joten se oli aika viedä avarammille vesille pyytämään itse kalansa. Kuutti oli ikäisiään pienikokoisempi, mutta hoitajat uskovat, että sillä on paksun rasvakerroksensa ansiosta hyvät edellytykset pärjätä.
Lue lisää

Korkeasaaressa iloitaan terveistä tiikerinpennuista

Julkaistu: 21.6.2016

Korkeasaaren amurintiikerinpennut ovat varttuneet viiden viikon ikään. Eläinlääkäri on tarkastanut pennut ja eläintenhoitajat ovat punninneet ne. Pienet tiikerit ovat nyt 4,5–5,5 kilon painoisia ja kasvavat noin puolen kilon viikkovauhtia. Kaikki kolme pentua ovat ilmeisesti naaraita. Tiikereiden takatila on rauhoitettu medialta pentujen hyvinvoinnin vuoksi.
Lue lisää

Korkeasaareen avataan heinäkuussa vuohipiha

Julkaistu: 17.6.2016

Korkeasaareen on saapunut seitsemän kesyvuohta, jotka kurkistelevat rinnetarhassaan Karhulinnalle kulkevia kesälomalaisia. Heinäkuussa vuohien ja ihmisten välissä ei ole enää aitaa, kun entinen hanhitarha avautuu vuohipihana. Silloin Korkeasaaressa saa rapsutella vuohia oikein luvan kanssa.
Lue lisää

Amurintiikereillä yllätyskolmoset Korkeasaaressa

Julkaistu: 25.5.2016

Korkeasaaressa seurataan jännityksellä amurintiikerin pesäkameran kuvaa. Pesäluolan hämärässä ryömii kolme pentua, joita 3-vuotias, vasta sukukypsyyden saavuttanut tiikeriemo imettää ja hoivaa. Ensisynnyttäjien pentueilla on pienemmät selviytymismahdollisuudet, mutta tiikerinpennut ovat jo ohittaneet kriittisimmän ikävaiheen ja ovat nyt kahden viikon ikäisiä. Edellisen kerran Korkeasaaressa oli tiikeripentue 18 vuotta sitten. Pennut eivät ole vielä yleisön nähtävillä, eikä niitä pääse kuvaamaan.
Lue lisää

Villieläinsairaalan kuutti oppi syömään kalaa

Julkaistu: 19.5.2016

Korkeasaaren villieläinsairaalaan huhtikuun alussa Kirkkonummen Porkkalan edustalta tuotu nälkiintynyt harmaahylkeen kuutti on harjoitellut jo muutaman viikon elävien kalojen pyydystystä. Hauska pikkukalojen pyydystysleikki altaassa on tuottanut toivotun tuloksen: kuutti on alkanut itse syödä kalaa. Kuolleet kalat eivät kuuttia kiinnosta, mutta isot elävät kalat herättävät sen ruokahalun.
Lue lisää

Ilves palasi Korkeasaareen

Julkaistu: 11.5.2016

Kissalaaksoon on saapunut nuori ilvesnaaras. Vasta vuoden ikäinen ilves on kotoisin Riian eläintarhasta ja se on tutustunut uuteen kotiinsa kahden viikon ajan. Tupsukorva on väriltään kauniin täplikäs ja luonteeltaan pentumaisen utelias ja leikkisä. Eläintenhoitajat ovat nähneet ilveksen heittelevän tarhassa ruuaksi tuotuja kaninruhoja ja väijyvän asiakkaita alppiruusupensaiden alla.
Lue lisää

Korkeasaaren villihevoslauma sai varsan äitienpäiväksi

Julkaistu: 6.5.2016

Mongolianvillihevoslaumassa on nyt pienten kavioiden kopsetta, sillä hevosille syntyi varsa juuri äitienpäivän alla. Hontelojalkainen ori on 12-vuotiaan emänsä kuudes varsa. Samassa laumassa asuvat edelleen sen 2- ja 1-vuotiaat tammavarsat. Myös muut lauman hevoset osallistuvat kuopuksen hoitamiseen. Yhteensä Korkeasaaren hevoslaumassa on nyt 8 yksilöä.
Lue lisää

Miluvasa on Korkeasaaren kevään esikoinen

Julkaistu: 22.4.2016

Keskiviikkoaamuna milutarhan olkipedille syntyi Korkeasaaren kevään ensimmäinen eläinlapsi. Täplikäs miluvasa pääsi heti synnyttyään hellään huolenpitoon – emo nuoli sen puhtaaksi ja alkoi tuuppia hontelojalkaista vastasyntynyttä jaloilleen. Jo tunnin kuluttua vasan jalat kantoivat, jotta se pääsi etsimään emon nisää ja imemään maitoa.
Lue lisää

Mangustilauman alfauros tuli isäksi ensisilmäyksellä

Julkaistu: 19.2.2016

Korkeasaaren pikkumangustilauma on uudistunut. Lauma sai uuden nuoren uroksen Nürnbergin eläintarhasta. Kolme naarasmangustia otti tulokkaan touhukkaasti vastaan. Uusi alfauros kiersi uutta reviiriään haistellen ja naaraat seurasivat urosta vähintään yhtä uteliaina.
Lue lisää

Karhut heräsivät talviunilta kuukauden etuajassa

Julkaistu: 5.2.2016

Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan. 15- ja 10-vuotiaat naaraskarhut ovat kuukauden etuajassa tavallisesta heräämisajastaan, maaliskuun alusta. Unilleen ne menivät marraskuun ensimmäisen viikon jälkeen kuten aiempinakin vuosina.
Lue lisää

Korkeasaaren Karhu-ravintola sai nimikkotaideteoksen

Julkaistu: 1.2.2016

Korkeasaaren Ravintola Karhua viimeistellään parhaillaan eläintarhan uuden ravintolayrittäjän tyyliseksi. Sisustus sai näyttävän keskipisteen, kun kuvataiteilija Jussi TwoSeven kävi loihtimassa seinälle ravintolan nimikkotaideteoksen. Upeaan kaksi metriä korkeaan maalaukseen on kuvattu karhun pää.
Lue lisää

Eläinten joululahjatoiveet – mitä puolivuotias amurinleopardi tarvitsee?

Julkaistu: 7.12.2015

Tänä jouluna myös Korkeasaaren eläimiä voi muistaa lahjoilla. Eläintarhan verkkosivuille on avattu eläinten joululahjakeräys, jonka kautta lahjaksi annetuilla varoilla eläintenhoitajat ostavat kullekin eläinlajille mieluisimmat joululahjat. Eläintarhan eläimille ne ovat virikkeitä, villieläinsairaalaan ruokaa ja lääkkeitä. Keräys on käynnissä joulukuun ajan ja lahjat jaetaan eläimille talven ja kevään mittaan.
Lue lisää

Suokukot mukana huippututkimuksessa

Julkaistu: 9.11.2015

Tutkijat ovat selvittäneet, miten geneettinen muutos on muokannut suokukkojen evoluutiota. Nature genetics -tiedelehdessä julkaistiin tällä viikolla Uppsalan yliopiston toiminnallisen genetiikan professorin Leif Andersonin tutkimusryhmän tulokset suokukkojen lisääntymismekanismin geneettisestä taustasta.
Lue lisää

Karhut kävivät talviunille, eläintarha pysyy hereillä.

Julkaistu: 9.11.2015

Karhut ovat vetäytyneet talvipesiinsä Korkeasaaressa. Sisätilan luukut suljettiin sunnuntai-iltana merkiksi siitä, että 14- ja 9-vuotiaat karhut ovat talviunilla. Syksyn aikana karhut ovat tankanneet itselleen paksun rasvakerroksen ja talven lähestyessä ruokahalu on heikentynyt. Karhut ovat myös olleet pitkään uneliaita, eivätkä ole aina edes jaksaneet kömpiä ulkosalle itse petaamistaan talvipesistä.
Lue lisää

Korkeasaareen tulee uusia berberiapinoita

Julkaistu: 4.11.2015

Korkeasaaren berberiapinalauman johtajauros vaihtuu. Laumaan tuodaan uusi aikuinen uros ja nykyiselle johtajaurokselle etsitään uusi lauma toisesta eläintarhasta. Siirtoa varten apinalinnan sisätiloista on tehty karanteenitilat, eivätkä berberiapinat ole juurikaan yleisön nähtävillä.
Lue lisää

Halloween Korkeasaaressa

Julkaistu: 30.10.2015

Pyhäinpäivänä Korkeasaaressa voi kohdata ja voittaa pelkonsa. Trooppisiin taloihin järjestetään ihmisille tapaamispaikka käärmeen ja eksoottisten hyönteisten kanssa. Kammonsa kohdanneet saavat pienen palkinnon merkiksi rohkeudestaan.
Lue lisää

Harvinainen kimolepakko rengastettiin Korkeasaaren Villieläinsairaalassa

Julkaistu: 17.9.2015

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on tutkittu harvinainen potilas, kimolepakko. Yksilö löytyi polttoainetankin päältä Helsingin Vuosaaresta keskellä päivää. Erikoisen löytöpaikan vuoksi lepakon epäiltiin loukkaantuneen, mutta sairaalassa se todettiin kuitenkin hyväkuntoiseksi ja rengastettiin ennen vapautusta.
Lue lisää

Korkeasaaren amurinleopardinpentu kiipeilee jo puussa

Julkaistu: 3.9.2015

Korkeasaaren nelikuinen amurinleopardinpentu on uskaltautunut yleisön nähtäville. Viime viikkoina pennusta on tehty enenevässä määrin onnekkaita havaintoja aamuisin ja iltaisin emonsa seurassa.
Lue lisää

Eläimet koemaistoivat espanjansiruetanoita

Julkaistu: 14.8.2015

Korkeasaaren eläimille tarjottiin tänään ravinnoksi espanjansiruetanoita, joita on viikon aikana kerätty talkoovoimin Helsingin Lauttasaaresta. Kokeilun tarkoituksena on selvittää, voisiko erittäin haitallisena vieraslajina Suomeen levinneitä etanoita käyttää eläinten rehuna.
Lue lisää

Korkeasaaressa kiipeilee kahdeksan kierteissarvivuohen kiliä

Julkaistu: 14.7.2015

Korkeasaaren uhanalaisten kierteissarvivuohien lisääntyminen on onnistunut tänä vuonna yli odotusten. Kaikki neljä naarasta ovat saaneet kaksoskilit, joten tarhassa kirmaa yhteensä kahdeksan kiliä.
Lue lisää

Villieläinsairaalan kuutit pyydystävät kalansa nyt merestä

Julkaistu: 10.7.2015

Korkeasaaren villieläinsairaalassa kuntoutuneet kolme hylkeenpoikasta ovat päässeet takaisin mereen. Huhtikuussa orpoina Kirkkonummelta ja Virolahdelta löydetyt harmaahylkeet sekä Raippaluodosta hoitoon tuotu itämerennorppa lähtivät matkaan hyvin syöneinä ja kalastustaitoisina.
Lue lisää

Tarhapolut vievät lähemmäs eläimiä

Julkaistu: 8.7.2015

Korkeasaareen on avattu kesän uutuutena tarhapolkuja. Niitä pitkin eläintarhan asiakkaat pääsevät kävelemään samaan tarhaan australialaisten punaniskakenguruiden, eteläamerikkalaisten vikunjoiden ja marojen sekä suurten afrikkalaisten kilpikonnien kanssa.
Lue lisää

Amurinleopardin pentu

Julkaistu: 29.6.2015

Korkeasaaren amurinleopardinaaras on saanut ensimmäisen pentunsa 18.5. Syntymä havaittiin pesäkamerasta ja pesäkopin ympäristössä on pidetty siitä saakka tiukkaa penturauhaa.
Lue lisää