Opettajille

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet kouluryhmille koulutyön tueksi ympäri vuoden. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Olemme avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatusti. Muista kuitenkin, että kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittaa vierailustaan vähintään viikko etukäteen. Lomakkeen löydät alta. Ilmoittautumisia käsitellään maanantaisin ja tiistaisin. Tutustuthan järjestyssääntöihimme jo etukäteen!

Vilkkain luokkaretkisesonkimme on toukokuussa, jolloin on tarjolla erikoisohjelmana Tutkimusretki Korkeasaareen -ohjelma. Lue lisää.

Lue lisää huhtikuun Koululaiskonferenssista täältä ja helsinkiläisten koulujen luontokoulupäivistä täältä.

Hinnat:

Koululainen: 5 € maitse tai vesitse
Opettaja / kouluavustaja / valvova vanhempi: ilmainen, vesitse 3,45 € vesikuljetusmaksu/suunta
Helsinkiläiset peruskoulut ja lukiot, Stadin ammattiopisto: ilmainen, kun ilmoitus vierailusta tehty viikko etukäteen

Ennakkoliput ja laskutus:
Ennakkoliput ja laskutus: Eläintarhan pääsyliput voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta (saat linkin koululaislippuun ilmoittautumisen jälkeen), mutta jo ostettuja lippuja ei voida hyvittää jälkikäteen. Pääsylippu- ja ohjelmamaksut voidaan laskuttaa jälkikäteen. Jos maksajana on kaupunki tai kunta, tarvitaan tilauslomake. Laskutukseen vaadittavat tiedot: yhdistyksen tai yrityksen perustiedot, Y-tunnus / rekisterinumero, OVT-numero (verkkolaskutus), operaattoritunnus (verkkolaskutus). Pienlaskutuslisä alle 20 € laskuissa on 4 €. Yksityishenkilöitä ei voida laskuttaa.

Kouluryhmän vierailun ilmoittaminen

Kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittautua vähintään viikko ennen vierailua.

Opastukset kouluille

Viettäkää päivä eläimellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä! Opastukset ovat voimassa vain lukuvuoden aikana. Ohjelman hinnat ovat 50,00€ (sis. alv 0%) sekä sisäänpääsymaksut eläintarhaan. Kesto noin 1,5 tuntia ellei toisin mainita. Opastetuilla kierroksillamme ryhmäkoko on max. 30 henkilöä ja tätä suuremmilla ryhmillä tilaukseen varataan useampi opas. Varaa opastus yllä olevan lomakkeen kautta.

Vuodenajan Korkeasaari
Kierroksella opas esittelee ajankohtaisimpia, valovoimaisimpia ja kiinnostavimpia eläinlajeja sekä kertoo eläintarhojen tärkeästä tehtävästä lajien suojelussa.

Uhanalaisten Korkeasaari
Opastuksella ryhmä kuulee ajatuksia herättäviä tarinoita uhanalaisten eläinten kohtaloista. Kierroksella nähdään eläintarhojen ansiosta sukupuutolta pelastuneita lajeja kuten mongolianvillihevonen ja visentti.

Trooppinen Korkeasaari
Opastus keskittyy sademetsien ja aavikon lajeihin. Amazonia-talon kosteassa lämmössä esitellään pikkuapinoita, eksoottisia lintuja ja nuolimyrkkysammakoita. Africasia-talossa kuullaan tropiikin käärmeistä ja sammakoista sekä aavikon liskoista ja mangusteista. Ohjelman kesto noin tunnin.

Kurssi kasvattajille 10.5.2017 – Mobiilisti Korkeasaaressa

Korkeasaaren luontokoulu Arkki järjestää toukokuussa kurssin kasvattajille, erityisesti luokanopettajille ja bi-ge-aineenopettajille sekä muille kiinnostuneille, ke 10.5.2017 klo 16-19. Kurssilla luodaan katsaus eläinten käyttäytymiseen elävien esimerkkien ja oppilaita innostavan mobiilipelin sekä muiden mobiilisovellusten avulla. Suokukkojen soidin, leijonien laumaelämä ja apinoiden sosiaalinen käyttäytyminen tulevat tutuksi. Käymme läpi myös esimerkkilajeja, joiden käyttäytymistä voi tutkia omatoimisesti eläintarhakäyntien yhteydessä. Kouluttajana toimii ympäristökasvattaja, FM Tero Kirjosalo. Kurssista saa osallistumistodistuksen. Ilmoittaudu nettilomakkeen kautta.

Omatoimimateriaalit

Olemme uudistaneet omatoimisia opetusmateriaalejamme. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa. Alla on eri luokka-asteille OPS:n ja lajivalikoimamme puitteissa suunniteltuja monisteita.

Alaluokkien monisteet
Yläluokkien monisteet
Ruotsinkieliset monisteet

Muut omatoimimateriaalit

Oppi & Ilo -puuhavihko
Koti eläintarhassa –elokuvan opetusmateriaalit
Amazonia –elokuvan opetusmateriaalit

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren asiakaspalvelu:
(09) 310 37900
zoo.asy (at) hel.fi

Uusia kuvia

Uusia videoita