Koulut ja varhaiskasvatus

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet koulutyön tueksi. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatummin. Muistathan, että Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Uuden käytäntömme mukaan kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittautua NETTILOMAKKEELLA vähintään kahta viikkoa ennen vierailua! Samalla lomakkeella voi myös tiedustella opastusta tai muuta ohjelmaa. Opastusten hinta kouluryhmiltä on 50 € (alv 0 %). Voit vierailla Korkeasaaressa luokkasi kanssa myös omatoimisesti  ja hyödyntää eri luokka-asteille suunniteltuja opetusmateriaalejamme. Jos tulet  bussilla 16 ison ryhmän kanssa, on siitä hyvä ilmoittaa HSL:lle. Katso ohjeet tästä.

Perus- ja toiseen asteen oppilaille koululaispääsylipun hinta vuonna 2016 on 5 € (sis. alv 10%). Opettaja ja ryhmän muut valvojat pääsevät maksutta eläintarhaan. Kuljetusmaksu vesibussilla tai bussi 16:lla ei sisälly pääsylipun hintaan. Vesibussihinnat täsmentyvät alkukevään aikana, bussihinnat löydät HSL:n sivulta.

Helsinkiläiset koulut: peruskoulut ja lukiot sekä Stadin ammattiopiston ryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta, kunhan hakemus on täytetty asianmukaisesti ja vähintään kahta viikkoa ennen vierailua. Hakemukset käsitellään vain maanantaisin ja/tai tiistaisin. Saamasi vahvistuslomake on oltava mukana saapuessasi Korkeasaareen. Helsinkiläisillä peruskouluilla on myös mahdollista osallistua luontokoulupäivään Korkeasaaren luontokoulu Arkissa.

Perehdythän käyttäytymissääntöihimme hyvissä ajoin ennen vierailua!

Ilmoittautumislomakkeet vierailua ja ohjelmatiedustelua varten:
Koulut
Helsinkiläiset varhaiskasvatusryhmät

Luokkaretkiohjelma toukokuussa

Toukokuussa luokkaretkiohjelmanamme on Tutkimusretki Korkeasaareen -reitti, jonka varrella kohdataan Korkeasaaren oppaita ja eläintenhoitajia sekä tutkitaan itsenäisesti oman opettajan johdolla toiminnallisia ohjelmapisteitä. Ohjelmamaksu 40 € / ryhmä. Toukokuun viimeisellä viikolla tarjolla on omatoiminen reitti sekä juonnettuja eläinten ruokintoja. Lue lisää.

Koululaistapahtumat

Koululaiskonferenssi huhtikuussa on eteläisen Suomen yläkouluille ja lukioille suunnattu ympäristökasvatustapahtuma, jossa paneudutaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta tärkeisiin ympäristöasioihin, omia vaikutusmahdollisuuksia unohtamatta. Lue lisää.

Syksyn 2015 satoa:

Itämerta ihmetellen -tapahtuma Itämerihaastekoulujen oppilaille ja opettajille ti 15.9.2015. Lue uutisjutut Korkeasaaren ja Itämerihaasteen sivuilta!

Koulujen Korkeasaaripäivä keskiviikkona 23.9.2015 oli ennakkoon ilmoittautuneille eteläisen Suomen koululuokille maksuton syysretkipäivä, jossa oppilaat voivat kerätä suoritusleimoja eläimellisillä pisteillä. Lue lisää.

Ilmastonmuutoskonferenssi RuutiExpo-tapahtumassa kaupungintalolla to 5.11.2015 helsinkiläisille ympäristöraatien edustajille. Konferenssin kuvia ja juttuja löydät täältä!

 

Kurssit kasvattajille

Miksi tiikerillä on raidat? -kurssi alakoulun opettajille ke 21.10.2015 klo 9.30-16. Kurssilla tutustutaan elävien tuttujen ja tuntemattomampien eläinesimerkkien avulla eläinten sopeutumiin erilaisiin elinympäristöihin. Esimerkiksi lumileopardin pitkän ja tuuhean hännän salaisuus paljastuu kurssin aikana. Luvassa on myös vinkkejä, miten asiaa voi lähestyä omassa opetuksessa luokassa tai omatoimisella eläintarhavierailulla. Evästauko pidetään kodalla – omat eväät mukaan! Kiitos osallistujille!

Mobiilisti Korkeasaaressa -kurssi luokan- ja aineenopettajille (bige) ke 11.5.2016 klo 16-19. Kurssilla luodaan katsaus eläinten käyttäytymiseen elävien esimerkkien ja oppilaita innostavan mobiilipelin (smartfeet) sekä muiden mobiilisovellusten avulla. Suokukkojen soidin, leijonien laumaelämä ja apinoiden sosiaalinen käyttäytyminen tulevat tutuksi. Käymme läpi myös esimerkkilajeja, joiden käyttäytymistä voi tutkia omatoimisesti eläintarhakäyntien yhteydessä. Ilmoittautuminen nettilinkin kautta!

 

Yhteystiedot

Opastukset, varaukset, yleiset tiedustelut:
Asiakaspalvelu
zoo.asy (at) hel.fi
09 310 37900 (arkisin klo 9-16)

Luontokoulu, koululaistapahtumat:
ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo
zoo.arkki (at) hel.fi
09 310 79612 (parhaiten tavoitettavissa klo 14 jälkeen)