Koulut ja varhaiskasvatus

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet koulutyön tueksi. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatummin. Muistathan, että Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Uuden käytäntömme mukaan kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittautua NETTILOMAKKEELLA vähintään kahta viikkoa ennen vierailua! Samalla lomakkeella voi myös tiedustella opastusta tai muuta ohjelmaa. Opastusten hinta kouluryhmiltä on 50 €. Voit vierailla Korkeasaaressa luokkasi kanssa myös omatoimisesti  ja hyödyntää eri luokka-asteille suunniteltuja opetusmateriaalejamme. Jos tulet  bussilla 16 ison ryhmän kanssa, on siitä hyvä ilmoittaa HSL:lle. Katso ohjeet tästä.

Perus- ja toiseen asteen oppilaille pääsylipun hinta on maitse tultaessa 6 €, vesitse tultaessa 9 €. Opettaja ja ryhmän muut valvojat pääsevät maksutta eläintarhaan. Vesikuljetuksesta saatetaan periä aikuisilta kuljetusmaksu. Yli 50 oppilaan ryhmille on voimassa ryhmäalennus maitse saavuttaessa.

Helsinkiläiset koulut: peruskoulut ja lukiot sekä Stadin ammattiopiston ryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta lukukausien aikana, kunhan hakemus on täytetty asianmukaisesti ja vähintään kahta viikkoa ennen vierailua. Hakemukset käsitellään vain maanantaisin ja/tai tiistaisin. Saamasi vahvistuslomake on oltava mukana saapuessasi Korkeasaareen. Helsinkiläisillä kouluilla on myös mahdollista osallistua luontokoulupäivään Korkeasaaren luontokoulu Arkissa.

Ilmoittautumislomakkeet vierailua ja ohjelmatiedustelua varten:
Koulut
Helsinkiläiset varhaiskasvatusryhmät

Luokkaretkiohjelma toukokuussa

Toukokuussa luokkaretkiohjelmanamme on Tutkimusretki Korkeasaareen -reitti, jonka varrella kohdataan Korkeasaaren oppaita ja eläintenhoitajia sekä tutkitaan itsenäisesti oman opettajan johdolla toiminnallisia ohjelmapisteitä. Ohjelmamaksu 40 € / ryhmä. Toukokuun viimeisellä viikolla tarjolla on omatoiminen reitti sekä juonnettuja eläinten ruokintoja. Lue lisää.

Koululaistapahtumat

Koululaiskonferenssi huhtikuussa on eteläisen Suomen yläkouluille ja lukioille suunnattu ympäristökasvatustapahtuma, jossa paneudutaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta tärkeisiin ympäristöasioihin, omia vaikutusmahdollisuuksia unohtamatta. Lue lisää.

Koulujen Korkeasaaripäivä keskiviikkona 23.9.2015 on ennakkoon ilmoittautuneille eteläisen Suomen koululuokille maksuton syysretkipäivä, jossa oppilaat voivat kerätä suoritusleimoja eläimellisillä pisteillä. Lue lisää.

Itämerikonferenssi RuutiExpo-tapahtumassa kaupungintalolla to 30.10.2014 helsinkiläisille ympäristöraatien edustajille.  Lue lisää ja katso kuvia. Vuoden 2015 tarkka ajankohta selviää myöhemmin.

Kurssit kasvattajille

Järjestämme Etologian ihmeitä -kurssin kasvattajille ke 6.5.2015 klo 16-19 ja kohderyhmänä ovat yläkoulun ja lukion opettajat. Kurssilla luodaan katsaus eläinten käyttäytymiseen elävien esimerkkien kautta. Suokukkojen soidin, leijonien laumaelämä ja apinoiden sosiaalinen käyttäytyminen tulevat tutuksi. Kurssilla suoritetaan pienimuotoinen etologinen tutkimus ja esitellään Korkeasaaren laatimaa etologian opetusmateriaalia. Myös hyviä esimerkkilajeja, joiden käyttäytymistä voi tutkia omatoimisten eläintarhakäyntien aikana, käydään kurssilla läpi. Kurssi on maksuton. Ilmoittautuminen nettilomakkeen kautta.

 

Yhteystiedot

Opastukset, varaukset, yleiset tiedustelut:
Asiakaspalvelu
zoo.asy (at) hel.fi
09 310 37900 (arkisin klo 9-16)

Luontokoulu, koululaistapahtumat:
ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo
zoo.arkki (at) hel.fi
09 310 79612 (parhaiten tavoitettavissa klo 14 jälkeen)