Koulut ja varhaiskasvatus

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet koulutyön tueksi. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatummin. Muistathan, että Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Omatoimivierailut

Voit vierailla Korkeasaaressa luokkasi kanssa ja hyödyntää eri luokka-asteille suunniteltuja opetusmateriaalejamme. Ilmoitathan vierailustasi etukäteen (koulu ja luokka, ajankohta, oppilasmäärä) osoitteeseen zoo.asy@hel.fi! Jos tulet  bussilla 16 ison ryhmän kanssa, on siitä hyvä ilmoittaa HSL:lle. Katso ohjeet tästä.

Helsinkiläiset koulut: peruskoulut ja lukiot pääsevät eläintarhaan maksutta lukukausien aikana, kunhan hakemus on täytetty asianmukaisesti ja vähintään viikkoa ennen vierailua. Hakemukset käsitellään vain maanantaisin ja/tai tiistaisin. Saamasi vahvistuslomake on oltava mukana saapuessasi Korkeasaareen. Helsinkiläisillä kouluilla on myös mahdollista osallistua luontokoulupäivään Korkeasaaren luontokoulu Arkissa.

Ilmoittautumislomake ilmaisvierailua varten:
Helsinkiläiset koulut
Helsinkiläiset varhaiskasvatusryhmät

Opastetut kierrokset ja Seikkailureitti

Korkeasaareen voi tutustua myös oppaan johdolla opastetulla kierroksella. Kierrokset kestävät 1 – 1,5 tuntia ja ryhmän maksimikoko on 30 henkeä. Omatoimisesti pienryhmissä kierrettävä Seikkailureitti soveltuu useamman luokan ryhmille. Seikkailureitin avaa ja päättää Korkeasaaren opas. Kummankin ohjatun ohjelman hinta on kouluryhmille 50 €. Lue lisää näistä ohjelmista. Toukokuussa opastettujen kierrosten ja Seikkailureitin sijasta on luokkaretkiohjelmaa.

Luokkaretkiohjelma toukokuussa

Toukokuussa luokkaretkiohjelmanamme on Tutkimusretki Korkeasaareen -reitti, jonka varrella kohdataan Korkeasaaren oppaita ja eläintenhoitajia sekä tutkitaan itsenäisesti oman opettajan johdolla toiminnallisia ohjelmapisteitä. Ohjelmamaksu 40 € / ryhmä. Toukokuun viimeisellä viikolla tarjolla on omatoiminen reitti sekä juonnettuja eläinten ruokintoja. Lue lisää.

Koululaistapahtumat

Koululaiskonferenssi huhtikuussa on eteläisen Suomen yläkouluille ja lukioille suunnattu ympäristökasvatustapahtuma, jossa paneudutaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta tärkeisiin ympäristöasioihin, omia vaikutusmahdollisuuksia unohtamatta. Lue lisää.

Koulujen Korkeasaaripäivä syyskuun viimeisenä keskiviikkona on ennakkoon ilmoittautuneille eteläisen Suomen koululuokille maksuton syysretkipäivä, jossa oppilaat voivat kerätä suoritusleimoja eläimellisillä pisteillä. Lue lisää.

Itämerikonferenssi RuutiExpo-tapahtumassa kaupungintalolla to 30.10.2014 helsinkiläisille ympäristöraatien edustajille.  Lue lisää ja katso kuvia.

 

Yhteystiedot

Opastukset, varaukset, yleiset tiedustelut:
Asiakaspalvelu
zoo.asy (at) hel.fi
09 310 37900 (arkisin klo 9-16)

Luontokoulu, koululaistapahtumat:
ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo
zoo.arkki (at) hel.fi
09 310 79612 (parhaiten tavoitettavissa klo 14 jälkeen)