Opettajille

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet kouluryhmille koulutyön tueksi ympäri vuoden. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatusti. Muista kuitenkin, että kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittaa vierailustaan vähintään 2 viikkoa etukäteen. Lomakkeen löydät alta. Ilmoittautumisia käsitellään maanantaisin ja tiistaisin.

Vilkkain luokkaretkisesonkimme on toukokuussa, jolloin on tarjolla erikoisohjelmana Tutkimusretki Korkeasaareen -ohjelma. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Hinnat:

Koululainen: 5 € maitse tai vesitse
Opettaja / kouluavustaja / valvova vanhempi: ilmainen, vesitse 3,45 € vesikuljetusmaksu/suunta
Helsinkiläiset peruskoulut ja lukiot, Stadin ammattiopisto: ilmainen, kun ilmoitus vierailusta tehty 2 viikkoa etukäteen

Ennakkoliput ja laskutus:
Ennakkoliput ja laskutus: Eläintarhan pääsyliput voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta, mutta jo ostettuja lippuja ei voida hyvittää jälkikäteen. Pääsylippu- ja ohjelmamaksut voidaan laskuttaa jälkikäteen. Laskutukseen vaadittavat tiedot: yhdistyksen tai yrityksen perustiedot, Y-tunnus / rekisterinumero, OVT-numero (verkkolaskutus), operaattoritunnus (verkkolaskutus). Pienlaskutuslisä alle 20 € laskuissa on 4 €. Yksityishenkilöitä ei voida laskuttaa. Koululaisliput voi maksaa myös verkkokaupan kautta ilmoittautumisen jälkeen. Huom! Verkkokaupasta ostettuja lippuja ei voida hyvittää jälkikäteen.

Kouluryhmän vierailun ilmoittaminen

Kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittautua vähintään 2 viikkoa ennen vierailua. Mikäli ryhmäsi on tulossa toukokuussa Tutkimusretkelle Korkeasaareen, riittää että täytät ohjelman ilmoittautumislomakkeen.

Opastukset kouluille

Viettäkää päivä eläimellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä! Opastukset ovat voimassa vain lukuvuoden aikana. Ohjelman hinnat ovat 50,00€ (sis. alv 0%) sekä sisäänpääsymaksut eläintarhaan. Kesto noin 1,5 tuntia ellei toisin mainita. Opastetuilla kierroksillamme ryhmäkoko on max. 30 henkilöä ja tätä suuremmilla ryhmillä tilaukseen varataan useampi opas.

Vuodenajan Korkeasaari
Kierroksella opas esittelee ajankohtaisimpia, valovoimaisimpia ja kiinnostavimpia eläinlajeja sekä kertoo eläintarhojen tärkeästä tehtävästä lajien suojelussa.

Uhanalaisten Korkeasaari
Opastuksella ryhmä kuulee ajatuksia herättäviä tarinoita uhanalaisten eläinten kohtaloista. Kierroksella nähdään eläintarhojen ansiosta sukupuutolta pelastuneita lajeja kuten mongolianvillihevonen ja visentti.

Trooppinen Korkeasaari
Opastus keskittyy sademetsien ja aavikon lajeihin. Amazonia-talon kosteassa lämmössä esitellään pikkuapinoita, eksoottisia lintuja ja nuolimyrkkysammakoita. Africasia-talossa kuullaan tropiikin käärmeistä ja sammakoista sekä aavikon liskoista ja mangusteista. Ohjelman kesto noin tunnin.

Seikkailureitti
Omatoimisella rastireitillä suunnistetaan eläintarhassa pienryhmissä kartan kanssa ja selvitetään suomalaisiin lajeihin liittyviä kiperiä kysymyksiä. Saatteko ratkaistua arvoituksen? Korkeasaaren opas avaa Seikkailureitin. Ohjelma soveltuu n. 50-150 henkilön ryhmille.

Omatoimimateriaalit

Olemme uudistaneet omatoimisia opetusmateriaalejamme. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa. Alla on eri luokka-asteille OPS:n ja lajivalikoimamme puitteissa suunniteltuja monisteita.

Alaluokkien monisteet
Yläluokkien monisteet
Ruotsinkieliset monisteet

Muut omatoimimateriaalit

Koti eläintarhassa –elokuvan opetusmateriaalit
Amazonia –elokuvan opetusmateriaalit

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren asiakaspalvelu:
(09) 310 37900
zoo.asy (at) hel.fi

Uusia kuvia

Uusia videoita