Opettajille

Opettajille

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet kouluryhmille koulutyön tueksi. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Voit vierailla eläintarhassa omatoimisesti tai ohjatummin maksullisten palveluiden merkeissä.

Vilkkain luokkaretkisesonkimme on toukokuussa, jolloin on tarjolla erikoisohjelmana Tutkimusretki Korkeasaareen -ohjelma. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Olemme avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Kurssi kasvattajille: Mobiilisti Korkeasaaressa

Korkeasaaren luontokoulu Arkki järjestää toukokuussa kurssin kasvattajille. Kevään kurssi pidetään ke 11.5.2016 klo 16-19 aiheella Mobiilisti Korkeasaaressa.  Kurssilla luodaan katsaus eläinten käyttäytymiseen elävien esimerkkien ja oppilaita innostavan mobiilipelin sekä muiden mobiilisovellusten avulla. Suokukkojen soidin, leijonien laumaelämä ja apinoiden sosiaalinen käyttäytyminen tulevat tutuksi. Käymme läpi myös esimerkkilajeja, joiden käyttäytymistä voi tutkia omatoimisesti eläintarhakäyntien yhteydessä. Ilmoittaudu tästä.

Kouluryhmien hakemus

Helsinkiläiset peruskoulut, lukiot sekä Stadin ammattiopiston ryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta. Pääsymaksut ulkopaikkakuntalaisten perusasteen ja toisen asteen oppilasryhmille maitse tultaessa on 5  euroa. Koululaisryhmien opettajat sekä avustajat pääsevät eläintarhaan maksutta. Ilman asianmukaisesti ja ajallaan (2 viikkoa ennen vierailua) täytettyä hakemusta emme myönnä maksuttomia sisäänpääsyjä. Korkeasaari ei vastaa HSL:n sisäisestä liikenteestä eikä vesibussikuljetuksista. Varatkaa siis reilusti aikaa saapumiseen.

Opastukset kouluille

Viettäkää päivä eläimellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä! Opastukset ovat voimassa vain lukuvuoden aikana. Ohjelman hinnat ovat 50,00€ (sis. alv 0%) sekä sisäänpääsymaksut eläintarhaan. Kesto noin 1,5 tuntia ellei toisin mainita. Opastetuilla kierroksillamme ryhmäkoko on max. 30 henkilöä ja tätä suuremmilla ryhmillä tilaukseen varataan useampi opas.

Vuodenajan Korkeasaari
Kierroksella opas esittelee ajankohtaisimpia, valovoimaisimpia ja kiinnostavimpia eläinlajeja sekä kertoo eläintarhojen tärkeästä tehtävästä lajien suojelussa.

Uhanalaisten Korkeasaari
Opastuksella ryhmä kuulee ajatuksia herättäviä tarinoita uhanalaisten eläinten kohtaloista. Kierroksella nähdään eläintarhojen ansiosta sukupuutolta pelastuneita lajeja kuten mongolianvillihevonen ja visentti.

Trooppinen Korkeasaari
Opastus keskittyy sademetsien ja aavikon lajeihin. Amazonia-talon kosteassa lämmössä esitellään pikkuapinoita, eksoottisia lintuja ja nuolimyrkkysammakoita. Africasia-talossa kuullaan tropiikin käärmeistä ja sammakoista sekä aavikon liskoista ja mangusteista. Ohjelman kesto noin tunnin.

Seikkailureitti
Omatoimisella rastireitillä suunnistetaan eläintarhassa pienryhmissä kartan kanssa ja selvitetään suomalaisiin lajeihin liittyviä kiperiä kysymyksiä. Saatteko ratkaistua arvoituksen? Korkeasaaren opas avaa Seikkailureitin. Ohjelma soveltuu n. 50-150 henkilön ryhmille.

Omatoimimateriaalit

Olemme uudistaneet omatoimisia opetusmateriaalejamme. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa. Alla on eri luokka-asteille OPS:n ja lajivalikoimamme puitteissa suunniteltuja monisteita.

Alaluokkien monisteet
Yläluokkien monisteet
Ruotsinkieliset monisteet

Muut omatoimimateriaalit

Koti eläintarhassa –elokuvan opetusmateriaalit
Amazonia –elokuvan opetusmateriaalit

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren asiakaspalvelu:
(09) 310 37900
zoo.asy (at) hel.fi

Uusia kuvia

Uusia videoita