Suunnittele vierailusi

Vietä hauska päivä Korkeasaaressa!

Korkeasaaren eläintarha on yksi harvoista saarella sijaitsevista eläintarhoista. Se on täydellinen matkakohde luontonsa, eläintensä ja historiansa takia. Eläintarha perustettiin jo 1889 ja se on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista.

Korkeasaari on koko perheen retkikohde, jossa vietät helposti koko päivän nauttien eläimistä, eväsretkestä ja luonnosta. Eläintarhassa pääset matkalle maailman ympäri ja opit samalla uhanalaisista eläimistä. Korkeasaaren eläimistä valtaosa viihtyy ulkona kesät talvet. Voit nauttia trooppisten talojen lämmöstä ympäri vuoden. Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä alkaen klo 10.00 (jouluaattona kiinni). Katso tarkemmat aukioloajat.

 

 

Seikkaile kissalaaksossa, tutustu berberiapinoihin, moikkaa kamelia!

Korkeasaaren eläintarha on 150 eläinlajin ja yli 1000 kasvilajin koti. Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on eläintarhan tärkeä arvo. Tarhaamalla voidaan pelastaa uhanalaisia lajeja sukupuutolta ja palauttaa niitä takaisin elinalueilleen. Korkeasaari on hyvin tunnettu kissapetojen hyväksi tekemästään työstä. Esimerkiksi lumileopardit lisääntyvät täällä paremmin kuin missään muussa eläintarhassa ja Korkeasaari on suurin yksittäinen varojen lahjoittaja uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun. Lue lisää AMUR-hankkeesta.

 

 

Korkeasaari kuuluu kansainvälisiin eläintarhaverkostoihin, jotka yhdessä tekevät tärkeää suojelutyötä lajien elinalueilla. Korkeasaari on mukana Maailman eläintarha- ja akvaariojärjestön (WAZA), Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestön (EAZA), Maailman luonnonsuojeluliiton alaisen Conservation Breeding Specialist Group -järjestön ja Maailman eläintarhaopettajien (IZE) toiminnassa.