Saapuminen

Eläintarhaan maitse tai vesitse!

Korkeasaari sijaitsee Helsingin keskustan itäpuolella, noin 20 minuutin matkan päässä. Eläintarhaan pääsee ympäri vuoden Mustikkamaan sillan kautta ja kesäisin vesitse Kauppatorilta tai Hakaniemestä. Suoraan keskustasta vesibussilla ja talvellakin suoraan eläintarhan portille linja-autolla.

Sopivin reitti Korkeasaareen?

Syötä alla olevaan kenttää osoitteesi ja saat reitin Korkeasaareen.

Zoolinja bussi 16

Helsingin seudun liikenteen bussi 16 liikennöi Rautatientorilta Korkeasaaren lipunmyynnin eteen kolme kertaa tunnissa. Bussi lähtee normaalisti Rautatientorilta pysäkiltä 8 mutta Rautatientorilla tapahtuvan remontin vuoksi bussi 16 lähtee laiturilta 3. Arvioitu matka-aika on n. 25 minuuttia. Bussissa kelpaavat Helsingin sisäiset ja seutuliikenteen liput.

Katso tarkka aikataulu ja linjakartta.

Vesibullissa Korkeasaareen

Vesitse Hakaniemestä tai Kauppatorilta

Uusi lähtölaituri Kauppatorilla, tuttu laituri Hakaniemessä! Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Kauppatorin laiturin sijainti on siirtynyt Suomenlinnan laiturin taakse.

Kauppatorin vesibussi liikennöi koko kesäkauden vappupäivästä syyskuun loppuun. Hakaniemen vesibussi liikennöi kesä-, heinä- ja elokuussa. Huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy vesiliikenteessä. Matkaliput ostetaan vesibussissa. Pääsyliput eläintarhaan ostetaan vasta Korkeasaareen saavuttaessa tai ennakkolippuna Korkeasaaren verkkokaupasta.

Vesiliikennelipun hinnat
• Aikuinen: 6,95€ meno-paluu, 3,45€ yksisuuntainen
• Opiskelija tai eläkeläinen: 2,95€ meno-paluu, 1,45€ yksisuuntainen
• Alle 18-vuotiaat matkustavat veloituksetta vesibussilla. Alle 12-vuotiaat vesibussiin vain aikuisen seurassa.
• Kausilippu aikuinen 30€ (voimassa 1.5.-30.9.)
• Kausilippu opiskelija tai eläkeläinen 18€ (voimassa 1.5.-30.9.)

Aikataulu Kauppatori-Korkeasaari
Aikataulu Hakaniemi-Korkeasaari

Korkeasaaren vesiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy.
suomensaaristokuljetus.fi | info (a) suomensaaristokuljetus.fi | 0500-102 111

150914_saapuminen_pyöräily_1280x500

Polkupyörällä

Julkisen liikenteen ohella myös polkupyörä on suositeltava saapumistapa Korkeasaareen. Polkupyörän voit parkkeerata lipunmyynnin viereen, samalla säästät luontoa ja pääset näkemään kaunista merimaisemaa. Eläintarhassa ei saa ajaa saaressa polkupyörällä, joten sen voi jättää Mustikkamaan portin fillariparkkiin. Rullalaudat, -luistimet ja potkulaudat ovat myös liian vauhdikkaita ja äänekkäitä menopelejä eläintarhan mäkisille reiteille joten myös nämä kulkuneuvot pitää jättää portille.

Tästä suoraan reittikarttaan!

Omalla autolla

Navigaattoriosoite: Marsalkantie
Käyntiosoite: Mustikkamaanpolku 12

Ajoreitti Korkeasaareen kulkee Itäväylän kautta. Autolla pääsee Mustikkamaan ulkoilualueen pysäköintialueelle, josta on noin 400 metrin kävelyreitti Korkeasaaren lipunmyyntiin. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä ja tukkii bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän. Mustikkamaan asfalttialueen parkkipaikka on aina ilmainen, mutta jalkapallokenttä muuttuu maksulliseksi parkkialueeksi kesäsesongin aikaan. Parkkipaikkoja on rajoitetusti. Suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä.