Kissojen Yö


Kun illat pimenevät, kissapedot lähtevät liikkeelle. Eläintarhan tunnelmallista yötä valaisevat elävät tulet ja kiiluvat kissansilmät. Kuule urosleijonan karjaisut ja näe hurmaavien pentujen leikit. Osallistu uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun yhdessä illan kaikkien esiintyvien artistien ja vapaaehtoisten kanssa – me muutamme maailmaa paremmaksi paikaksi harvinaisille kissoille! Eläintarha aukeaa tapahtumapäivinä 4.9. ja 11.9. klo 16 ja on avoinna puoleen yöhön. Osta lippusi ennakkoon verkkokaupasta ja vältä jonotus! Jokainen ennakkolippu auttaa Amurin kissapetoja 1 eurolla!

KISSAPEDOT

Kissalaaksossa on vilskettä alkuillasta myöhään yöhön! Eläintenhoitajat järjestävät kaikille lajeille virikeruokayllätykset klo 17-23. Puolitoistavuotiaat aasianleijonan ja lumileopardin pennut ovat uteliaassa iässä. Nuoret amurintiikerit pääsevät kokeilemaan taitojaan. Salaperäinen manuli saa iltapalaa ja vikkelät saukot kisailevat kaloista. Amurinleopardi kiipeää notkeasti puuhun tarkkailemaan yön kulkijoita.

16.45 Aasianleijona
17.15 Metsäkissa
17.30 Lumileopardi
18.15 Manuli
18.30 Pikkupanda
18.45 Ilves
19.00 Saukko ja vesikko
19.45 Amurintiikeri
20.45 Amurinleopardi
21.00 Lumileopardi
21.45 Aasianleijona
23.00 Amurintiikeri

ylös

Amurintiikeri Kissojen Yössä 2012 - Kuvaaja: Silja Urho

LIPUT

Jokaisesta ennakkolipusta 1 € luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun. Ennakkomyynti tapahtuu omassa verkkokaupassa. Ennakkolipulla pääsee maitse ja vesitse. Huomioithan, että vesibussilla saapuessa pitää kuitenkin ostaa erillinen vesikuljetuslippu. Alle 4-vuotiaat ja vuosilippulaiset tapahtumaan ilmaiseksi.

   Maitse Vesitse
Aikuinen 16 € 22€
Lapsi 4-17v 10€ 13€
*Opiskelija 12€ 15€
*Eläkeläinen 12€ 15€
*Työtön 12€ 15€

OSTA ENNAKKOLIPUT 11.9.

* Kaikkien erityisryhmien on esitettävä asianmukainen todistus lipuntarkistuksen yhteydessä: Päätoimiset opiskelijat opiskelijalipulla vain kuvallista, voimassa olevaa valtakunnallista tai kansainvälistä ISIC- opiskelijakorttia esittämällä eläkeläiset KELA-korttia ja työttömät Kelan tai työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositetta esittämällä.

ylös

AMUR-FESTARIT 4.9.

Juontajana Heta Hyttinen

Karhulinnan AMUR-lavalle nousee artisteja, jotka osallistuvat esiintymisellään Amurin kissapetojen suojelutyöhön. Festareita juhlitaan klo 18-23. Osallistu sinäkin suojeluun – heitä kissoille suojelutekstari! Lue lisää AMUR-hankkeessa tehtävästä suojelutyöstä.

Taikametsä
18.00 Taikametsä

Esitys vie kuulijansa Taikametsään, jossa yleisö yhdessä esiintyjien kanssa kohtaa jos jonkinlaisia olentoja peikoista nallekarhuihin. Lavalla tapahtuu koko ajan ja lapset pääsevät esitykseen mukaan liikkeillä ja äänellään. Monipuolista soittimistoaan esityksessä hyödyntävä Taikametsä takaa unohtumattoman konserttielämyksen kaikille lapsenmielisille eläinten ystäville!

Kotisivut


19.00 Lake Jons

Jooel Jonsin kirjoittamat kappaleet ovat löytäneet lopullisen soundinsa Jaskan ja Mikon kanssa myöhäisissä jamisessioissa helsinkiläisessä autotallissa. Lake Jonsin musiikissa kyseisen autotallin tunkkaisuus sulautuu kanjonien kuminaan ja pohjoismaalaisen metsän rummutukseen. Kaiken kruunaa mm. Bon Iveriin, Josh T. Pearsoniin ja Beckiin verratun kolmikon upeasti yhteen soivat lauluharmoniat.

Facebook | YouTube | Kotisivut


20.00 SOFA

Se On Fakin Aitoo on helsinkiläis-hyvinkääläis-puumalalainen duo, joka yhdistää räpin ja popin energisellä ja tuoreella tavalla. SOFA:ssa vaikuttavat Mc SonSon ja Mc FanFan, sekä tuottaja-biittipoppamies Kesäsetä (aka K3SASETA). SOFA:n pyhän kolminaisuuden muodostavat rehellisyys, rohkeus ja rakkaus.: ”Tee se mitä haluat ja tee se vielä tänään!”

Facebook | YouTube | Spotify


21.00 Alavala

Vuonna 2008 perustettu Alavala on suomenkielistä folkpoppia soittava bändi Helsingin Alppilasta. Empun, Masin (soittaa myös Amoralissa) ja Nooran (tyttöbändi TikTakista) yhtyeessä yhdistyy hauskasti tyttöbändilaulajat ja todellinen hevikitaristi.

Kotisivut | Facebook | YouTube | Spotify


22.00 Pekko Käppi & KHHL

Tuhatvuotisen jouhikon soittaja ja lauluntekijä Pekko Käppi on erikoistunut kotoperäisen kirjoittamattoman lauluperinteen suttuisimpiin ja pölyisimpiin reunakirjoituksiin. Hänen rujon hypnoottiset esiintymisensä ovat hiljentäneet yleisöjä kotimaan kamaralla sekä Aasiasta Amerikkaan ulottuvalla kaistaleella.

YouTube | Spotify

140902_Dimmercity_logo_500px

ylös

AMUR-FESTARIT 11.9.

Juontajana Iriz Silander

Karhulinnan AMUR-lavalle nousee artisteja, jotka osallistuvat esiintymisellään Amurin kissapetojen suojelutyöhön. Festareita juhlitaan klo 18-23. Osallistu sinäkin suojeluun – heitä kissoille suojelutekstari! Lue lisää AMUR-hankkeessa tehtävästä suojelutyöstä.


18.00 Jytäjyrsijät

Jytäjyrsijät soittaa rokkia perheen pienimmille. Tarjolla on hauskoja biisejä, villiä tanssia ja eläimellistä yhteislaulua. Pylly ylös penkistä ja tanssimaan!

Kotisivut | YouTube | Facebook


19.00 Katujen Äänet

Vuonna 2010 Vantaalla Perustettu Katujen Äänet soittaa omien sanojensa mukaan romanttista uuden aallon punkia. Katujen Äänten soundissa kaikuukin vaikutteita uuden aallon kulta-ajoista, ja bändin motto on: ”Se mikä toimi 70-80-luvuilla toimii vieläkin. Paitsi Neuvostoliitto.

Facebook | SoundCloud

Kuva: Jacopo Chiapparino

20.00 Hermanni Turkki

Hermanni Turkin seitsenhenkinen rosvolauma soittaa suomenkielistä folkmelskettä energisen resuisella otteella ja railakkaan suurilla yhteishoilauksilla. Soitinvalikoima sisältää kaikki soittimet ukulelesta läskibassoon ja haitarista klarinettiin. Tule selvittämään, millä soittimilla Kissojen Yön katukarkeloissa musisoidaan! Kuva: Jacopo Chiapparino

Kotisivut | Facebook


21.00 Särkyneet

Helsinkiläinen Särkyneet soittaa tarttuvien melodioiden ja eläväisten sanoitusten nostattamaa energistä poprockia punkmaisella otteella.

Facebook | YouTube | SoundCloud

22.00 Aivovuoto

Aivovuoto on vuonna 2012 perustettu helsinkiläinen hip hop -yhtye, jonka jäsenet ovat MC Jodarok sekä tuottajakaksikko K.V.N & Lobo. Aivovuoto julkaisi ensimmäisen kokopitkän Aivovuoto -nimisen julkaisunsa Monsp Recordsin kautta 26. huhtikuuta 2013. Albumi nousi parhaimmillaan Suomen virallisen albumilistan 15. sijalle

Facebook | YouTube

 

140902_Dimmercity_logo_500px

ylös

Korkeasaaren teatteri Kissojen Yössä 2013

TEATTERI

Korkeasaaren Teatteri: Amurin prinsessa

Esitykset Pukin puistolavalla klo 19.00, 20.15 ja 22.00
Esityksen kesto: noin 30 min

Pukin puistolavalla nähdään Korkeasaaren Teatterin uusi Kissojen Yön tuotanto, josta ei puutu mukaansatempaavaa musiikkia eikä jänniä juonenkäänteitä! Kolme esitystä kumpanakin Kissojen Yönä. Kuuluisa metsästäjä Smith palkataan turvaamaan Amurin kylän asukkaita hurjilta kissapedoilta. Smith törmää tehtävässään yhteisöön, joka ei vastaa hänelle annettuja tietoja. Pian Smith joutuu valitsemaan, suorittaako hän loppuun tärkeän tehtävänsä vai kuunteleeko oman sydämensä ääntä ja pelastaa todellisessa vaarassa olevat?

Ohjaaja: Antti Wuokko
Musiikki: Lasse Turunen & Henna Helasvuo
Käsikirjoitus: Aki Haikonen
Lavastus & puvustus: Katri Houtbeckers
Rooleissa: Heidi Hietala, Linnea Peurakoski, Kirsti Larja, Mikko Lehtonen, Hannu Hurme

YÖN PYÖRTEISSÄ

Amurin metsä

Taiteile omat kissankorvat ja tule Amurin metsästä ulos oikeana kissapetona! Askartelupaja on avoinna klo 16-23.

Kasvomaalausta

Piipahda kissamaisella kasvomaalauspisteellä Odotuspaviljongissa. Vapaaehtoinen maksu suoraan Amurin kissapetojen suojeluun! Kasvomaalausta klo 17-19.

Kissamaista sirkusta

Valojen, liikkeen ja kissamaisen temppuilun juhlaa Pukin puistolavalla ja auringonlaskun jälkeen Laivarannan hietikolla!

18.45-19.00 Pukin Puistolava
20.00-20.15 Pukin Puistolava
21.15-21.30 Laivaranta
22.00-22.15 Laivaranta

Grey Cube Festival (vain 4.9.)

Kissojen Yönä vanhojen karhulinnojen gallerioissa pohdiskellaan maailman kulkua eri näkökulmista tanssien ja musisoiden. Teoksissaan taiteilijat pohtivat muun muassa paikan merkitystä taiteilijan työssä, yksilön haaveiden ja yhteisön utopioiden yhtenäisyyttä, elävän musiikin ja eläimellisen liikkeen kohtaamista sekä romun, rytmin ja melodian yhdistelmää. Tule ja antaudu taiteen rytmiin! Ohjelmaa klo 17.00-23.15. Katso tarkempi ohjelma

Duo Ylinen (vain 4.9.)

Laivarannan odotuspaviljongissa soivat tutut kissa-aiheiset ja muut eläinlaulut viulun ja sellon äänin. Duo Ylinen soittaa Odotuspaviljongissa perjantaina 4.9. klo 20-21!

Katulavatanssit Goes Kissojen Yö (vain 11.9.)

Kaikille avoin tanssikulkue ikään, kokoon tai karvoihin katsomatta. Näissä tansseissa jokainen on lajityypillisistä lähtökohdistaan vapaa liikkumaan kuten haluaa ja olemaan vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Löydätkö itsestäsi loikkivan lumileopardin vai letkeän leijonan? Lähtö klo 18.30 Laivarannasta

Poetry Jam (vain 11.9.)

Avoin runoilta Laivarannan paviljongissa. Tule ja lausu oma kissarunosi tai kerro tarina kivasta kissasta! Runopaviljonki on avoinna klo 19-23.

Buto Hutera & Riku-Pekka Kellokoski – VIBRISSA (vain 11.9.)

Kissojen herkät viikset toimivat osana niiden sosiaalista kommunikointia. Eläimet – tässä tapauksessa tanssijat – lukevat toisiaan ihokarvojensa asennoista. Helsinkiläinen Buto Hutera tuo nykytanssin ja japanilaisen buton helposti lähestyttävälle areenalle. Riku-Pekka Kellokoski on innovatiivinen säveltäjä-muusikko, joka yhdistää musiikissaan kanteleen ja elektronisen soundin maailmoja.

Koreografia: Mirva Keski-Vähälä
Tanssi: Buto Hutera
Musiikki: Riku-Pekka Kellokoski

150901_KISS2015_5_vinkkiä_pyöpyrä_500x500

SUOJELU

Amur-joen tienoilla Venäjän Kaukoidässä ja Koillis-Kiinassa elävät amurinleopardit ja amurintiikerit ovat huolestuttavan harvinaisia. Suureksi iloksemme vuoden aikana tehdyissä laskennoissa molempia kissapetoja on havaittu aiempaa enemmän! Amurinleopardeja hiiviskelee luonnossa ainakin 60 yksilöä. Amurintiikereitä arvioidaan olevan 500. Suojelun rooli on merkittävä molempien pohjoisten kissapetojen säilymisessä.

ALTA eli Amur Leopard & Tiger Alliance on näiden kissapetojen suojeluun aktiivisesti osallistuvien yhteisöjen verkosto. Korkeasaaren eläintarha on yksi ALTA:n jäsenistä. Amurin kissapetoja suojellaan mm. valvomalla suojelualueita, torjumalla metsäpaloja ja kertomalla alueen kouluissa lajien suojelun tärkeydestä.

Sinun lahjoituksesi on tärkeä, sillä yhteistyöllä pienistäkin summista kasvaa suuria tekoja. Korkeasaari on ALTA:n kenttäprojektien suurin yksittäinen tukija noin 30 000-45 000 eurolla vuodessa. Tänä vuonna kerätyt varat lahjoitamme Phoenix Fundin projektiin, jolla turvataan Amurin kissapetojen tulevaisuutta ehkäisemällä salametsästystä ja laitonta kauppaa.

Osta ennakkolippu

Jokaisesta ennakkolipusta 1 € luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun. Ennakkomyynti tapahtuu omassa verkkokaupassa.

Lähetä tekstiviesti

5E AMUR numeroon 16588, viestin hinta 5 €.
10E AMUR numeroon 16588, viestin hinta 10 €
20E AMUR numeroon 16588, viestin hinta 20 €

Lahjoita lippaaseen

AMUR-keräyslippaita Kissalaaksossa, festarialueella, AMUR-myyntipisteissä ja ravintoloiden kassoilla.

Osta AMUR-tuotteita

20 % AMUR-tuotteiden hinnasta suojelutyöhön. Myyntipisteet Ravintola Pukin edessä ja festarialueella, tuotteita myös Lauttarannan ja Mustikkamaan kaupoissa.

Osallistumalla keräykseen olet mukana Amurin kissapetojen suojelutiimissä! Kissapedot kiittävät! Lue lisää AMUR-hankkeen suojelutyöstä.

ylös

Tulishowta Kissojen Yössä 2014

SAAPUMINEN

Vesibussit

Korkeasaaren vesibussit aloittavat liikennöinnin Kauppatorilta ja Hakaniemestä klo 16 ja liikennöivät koko illan 00.15 saakka, jolloin ajetaan viimeiset vuorot kaupunkiin päin kummaltakin laiturilta.

Kauppatori-Korkeasaari
Korkeasaari-Kauppatori
Hakaniemi-Korkeasaari
Korkeasaari-Hakaniemi

Bussi 16

Kissojen Yönä bussi 16 ajaa lisälähdöin. Lähdöt Rautatientorilta jopa kuusi kertaa tunnissa. 16X-bussit ajavat ilman Kulosaaren kierrosta klo 23 lähteviin vuoroihin saakka. Illan viimeiset vuorot ajetaan normaalia bussin 16 reittiä. Bussi 16 lähtee poikkeuksellisesti laiturilta 3 Rautatientorilla tapahtuvan remontin vuoksi.

Rautatientori-Korkeasaari
Korkeasaari-Rautatientori

ylös

INFO

Nauti upeasta valaistuksesta!

Valomiehemme ovat ahkeroineet tunnelmallisen valaistun reitin vain Kissojen Yötä varten, pysythän oman turvallisuutesi vuoksi reitillä! Karttoja jaetaan sisääntulojen luona. Reitin varrella olevia eläimiä ovat kissapetojen lisäksi mm. visentit, hirvet, karhut, kamelit, villisiat ja trooppisten talojen lajit. Jotkut lajit ovat näkyvillä vain alkuillasta, esim. Amazonian pikkuapinat menevät jo alkuillasta nukkumaan ja Karhulinnan ylätasanne suljetaan klo 21.

Kissojen Yön etiketti turvallisuutesi vuoksi!

Lastenvaunujen ja -rattaiden pääsy voi olla ajoittain rajoitettu Kissalaaksoon klo 19 jälkeen tilan ahtauden takia. Sateenvarjojen käyttö ei ole sallittua ihmisjoukon keskellä. Kissapetojen valokuvaaminen salamalla yön pimeydessä ei ole suotavaa – yhtäkkinen salama voi säikyttää eläimet. Suoja-aitojen ylittäminen, aidoilla seisominen tai eläinten ruokkiminen ei ole sallittua. Omien alkoholijuominen ja lemmikkieläinten tuominen on kielletty. Mahdolliset omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Tupakointi on sallittua vain karttaan merkityillä tupakointipisteillä. Omatoiminen grillaaminen ei ole mahdollista Kissojen Yössä. Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä (09-310 78409). Sovithan liikuntaesteisten saapumisesta asiakaspalvelun kanssa ennen tapahtumapäivää (09-310 37900), jotta voimme taata ajomahdollisuuden lipunmyynnille asti. Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään.

ylös