Pääsiäissaari

160301_PÄSA_logo_500x319_transparent

Korkeasaaren Pääsiäissaari-tapahtuma 2016 kutsuu kävijöitä nauttimaan keväästä ja seuraamaan sen heräämistä. Eläimet virittyvät valloittamaan itselleen puolisoa ja kasvien silmut ja nuput odottavat puhkeamistaan. Luonnon monimuotoisuus on aarre, joka tukee päivittäistä hyvinvointiamme. Tervetuloa Korkeasaareen toimimaan lähiympäristön puolesta – pääsiäisenä voit aloittaa rakentamalla linnunpöntön lähimetsän tinttien iloksi.

Ainakin 400 linnunpönttöä!

PÄIVITYS TAPAHTUMATIETOIHIN su 27.3. klo 13.00

Pönttötalkoiden suosio yllätti meidät ja STARKilta lahjoituksena saadut rakentamismateriaalit loppuivat sunnuntaipäivän kuluessa. Suuri kiitos kaikille Korkeasaaren pönttötalkoisiin osallistuneille! Valtakunnallisen Miljoona linnunpönttöä -talkookalenterin tapahtumia voi seurata YLEn sivuilta.

—————————————————————————-

Pääset itse rakentamaan linnunpöntön, jonka saat viedä mukaasi ja ripustaa kotipihan puuhun, mökille tai metsään. Korkeasaari on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa, joissa nostetaan Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Nämä pöntöt ovat ratkaisu kolopesijöiden pahenevaan asuntopulaan.

Miljoona linnunpönttöä tarkoittaa kymmentä miljoonaa linnunpoikasta, satoja tuhansia retkiä luontoon ja valtavasti onnittelusirkutusta sata vuotta täyttävän Suomen kunniaksi. Pöntöt voi ripustaa oman pihan tai lähimetsän puihin ja ne rekisteröidään kartalle kampanjan sivustolla.

Monimuotoisten munijoiden reitti

Munareitillä kohtaat munimalla lisääntyviä eläinlajeja. Lajien luota löydät väittämiä, jotka ovat totta vai tarua. Merkitse vastauksesi kirjain muistiin pääsiäiskarttaan. Oikeiden vaihtoehtojen kirjaimista muodostuu ajankohtainen sana! Kaikki munareitin kiertäneet saavat pienen palkinnon Karhulinnalta. Sieltä löydät myös oikeat vastaukset visaisiin munakysymyksiin. Onnea matkaan!

Kevään merkkejä Borealia-talossa

Borealia-talon lämmössä lasikaton alla kevät on jo pitkällä, koivut puskevat hiirenkorvia ja käärmeet sekä sammakot ovat kömpineet esille koloistaan. Luonto-Liiton pisteellä saat lisää vinkkejä ja välineitä kevään seuraamiseen lähiympäristössäsi.

Eläinten ruokinnat ja miniopastukset

Mitähän suokukot saavat lounaaksi ja kenelle maistuvat madot? Eläinten ruokinnoissa on opas paikalla kertomassa päivän menusta ja vähän muustakin. Suokukon, karhujen ja villisian ruokinnoista lähdetään yhdessä oppaan johdolla noin 15 minuutin opastetulle kierrokselle.

11.00 Africasia (vaihtuva laji)
12.00 Suokukot + miniopastus
12.30 Karhut + miniopastus
13.00 Amazonia (vaihtuva laji)
14.00 Villisika + miniopastus

Munanäyttely Kanalassa

Kanalan munanäyttelyssä voit ihmetellä lintumaailman munien kirjoa. Osaatko yhdistää munan ja linnun toisiinsa? Jos sää sallii, Kanalan pihalla tepastelee myös maatiaiskanoja.

LET IT GROW

Korkeasaari käynnistää pääsiäisenä Let it Grow kampanjan, jonka tavoitteena on tunnistaa kotoisia lajeja sekä edistää pienin ja suurin teoin lajiston rikkautta omassa lähiympäristössä. Kampanja on Euroopan eläintarhojen sekä kasvitieteellisten puutarhojen yhteinen tempaus biodiversiteetin puolesta.

 


Uusia kuvia

Uusia videoita