Ilmaispäivät

saukko

Korkeasaaren ilmaispäivät

Korkeasaaren eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja kesäsesongin ulkopuolella eläintarhassa on mahdollisuus vierailla myös veloituksetta erikseen ilmoitettuina ilmaispäivinä. Haluamme, että mahdollisimman moni voi vierailla Korkeasaaressa ja oppia luonnon monimuotoisuudesta sekä sen suojelusta! Ilmaispäiviä järjestetään maanantaisin kerran kuukaudessa, lokakuusta maaliskuulle.

Syyskauden 2024 ilmaispäivät ovat:

  • Lokakuu: 7.10.2024
  • Marraskuu: 4.11.2024
  • Joulukuu: 2.12.2024

Eläintarha on ilmaispäivinä avoinna kello 10–16, sisäänkäynti suljetaan kello 15.

Katso sopivin reitti Korkeasaareen Saapuminen-sivulta. Huomioithan, että linjan 16 bussit saattavat olla etenkin aamupäivällä hyvin täysiä. Ruuhkattomin reitti on metrolla Kalasataman kautta. Kalasataman metroasemalta on noin kilometrin kävelymatka Korkeasaaren sisäänkäynnille Mustikkamaalla. Autoille pysäköintialueet löytyvät Mustikkamaalta tai Kalasatamasta kauppakeskus Redistä.

Pääsylippu lainaan Kalasataman kirjastosta

Kalasataman kirjastosta voi lainata 1–5 henkilölle tarkoitetun pääsylipun Korkeasaaren eläintarhaan. Laina-aika on yksi vuorokausi ja lippu on voimassa joka päivä, paitsi erikoishinnoitelluissa tapahtumissa, kuten Kissojen Yössä. Verkkokirjastosta helmet.fi-sivulta hakusanoilla ”Korkeasaari kausikortti” voi tarkistaa, onko pääsylippu vapaana. Klikkaamalla Lisää-painiketta tulee näkyviin punainen ruksi tai vihreä pallo. Punainen tarkoittaa, että kortti on lainassa, ja sitä ei voi lainata, ja vihreä pallo, että kortti on lainattavissa. Lippua ei voi varata, vaan se lainataan ensisijaisesti paikalla olevalle asiakkaalle, kun se palautuu edelliseltä asiakkaalta. Jos lippu näkyy verkkokirjastossa saatavissa-tilassa, se voidaan ottaa sivuun asiakkaalle myös puhelimitse. Pääsylippu tulee näyttää vierailulle saapuessa Korkeasaaren lipunmyynnissä ja palauttaa viimeistään seuraavana arkipäivänä kirjastoon. Kalasataman kirjaston ollessa suljettu, korttia ei voi lainata eikä palauttaa. Niille päiville, jolloin kirjasto on suljettu, pääsylipun voi hakea lainaan edeltävänä aukiolopäivänä. Kirjaston aukioloajat voi tarkistaa verkkosivulta helmet.fi/kalasatamankirjasto.

Korkeasaari on kulttuurikaverikohde

Korkeasaari on mukana kulttuurikaveritoiminnassa. Kulttuurikaverit ovat HelsinkiMission kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumiin ja -kohteisiin. Kulttuurikaverin seuraa voi hakea, jos kulttuuritapahtumaan tai -kohteeseen lähtemisen kynnys on korkea tai yksinlähteminen ei tunnu hyvältä. Korkeasaaressa kulttuurikaverin kanssa voi vierailla 1–2 asiakasta veloituksetta. Myös kulttuurikaverin seura on ilmaista. Kulttuurikaveritoiminta on Helsingin kaupungin rahoittama kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hanke. Toiminta on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille helsinkiläisille. Yhteistyön tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä tarjoamalla seuraa ja mukavaa tekemistä.

Lisätietoa ja ohjeet kulttuurikaverin hakemiseen löytyvät HelsinkiMission verkkosivulta. Sivulta löytyy myös lista muista kulttuurikaverikohteista.

Ryhmävierailut ilmaispäivänä

Ryhmät ovat tervetulleita vierailulle myös ilmaispäivinä, mikäli päivän vierailijamäärä ei ole jo täyttynyt. Emme ota vastaan ryhmien ennakkovarauksia ilmaispäiville. Huomioithan kuitenkin, että opintoretkelle on mahdollisuus päästä veloituksetta myös muulloin kuin ilmaispäivinä! Peruskoulun ja lukion opetusryhmillä on ennakkoon ilmottautumalla mahdollisuus ilmaiseen vierailuun lokakuusta huhtikuuhun, sekä varhaiskasvatusryhmillä ympäri vuoden. Ryhmävierailua koulu- tai päiväkotiryhmälle voi hakea täyttämällä lomakkeen alla olevien linkkien kautta.
Peruskoulun ja lukion ryhmät Varhaiskasvatuksen ryhmät

Vuosikortilla eläintarhaan vaikka joka päivä

Jos Korkeasaaressa haluaa vierailla useammin, omiin aikatauluihin parhaiten sopivina päivinä, kannattaa hankkia vuosikortti! Se tulee pääsylippuja edullisemmaksi jo muutamalla vierailulla. Vuosikortti on voimassa aktivointipäivästä alkaen vuoden, myös tapahtumissa. Korkeasaaren vuosikortilla saa lisäksi alennuksia Korkeasaaren ravintoloista ja kaupasta.
Lue lisää vuosikortista Kaikki hinnat

Varaamme oikeuden aikataulujen muutokseen ja rajoitamme sisäänpääsyä tarvittaessa.