Korkeasaaren TV-sarja

Korkeasaari-sarja Nelosella

Korkeasaaren oma tv-sarja vie katsojat tutustumaan eläintarhassa tehtävään työhön ja saaren asukkien elämään. Korkeasaari-sarjassa kaikille tuttu eläintarha avautuu uudesta näkökulmasta. Tutustumme eläintenhoitajiin, eläinlääkäreihin sekä muihin Korkeasaaren työntekijöihin ja heidän monipuolisiin työtehtäviinsä sekä eläintarhan puolella että Villieläinsairaalassa. Korkeasaaressa työpäivä voi sisältää kaikkea karhujen kouluttamisesta oravanpoikasten ruokkimiseen!

Sarjan kaksi tuotantokautta ovat ilmaiseksi katsottavissa Ruudussa!

Sarja sai ensi-iltansa Nelosella vuoden 2022 syksyllä, ja siinä seurattiin saman vuoden kesän tapahtumia. Toinen tuotantokausi nähtiin marraskuusta 2023 alkaen, ja heti alkajaisiksi siinä nähtiin, mitä Korkeasaaressa touhutaan talvella. Vuodenaikojen etenemistä seurataan toisella tuotantokaudella läpi kevään ja kesän, aina syyskuun Kissojen Yöhön saakka.

KATSO ILMAISEKSI RUUDUSSA!

Osallistu sarjassa nähtyjen eläinlajien suojeluun!

Korkeasaarella on useita suojeluhankkeita, joita varten kerätyt varat käytetään lyhentämättömänä luonnossa elävien eläinten suojelemiseksi. Nyt TV-sarjasta tutut eläintarhan työntekijät perustivat omat keräykset itselleen tärkeille hankkeille – osallistu sinäkin suojeluun lahjoittamalla valitsemaasi keräykseen!

Sannan keräys saimaannorpille

”Saimaannorppa on nykytiedon mukaan perimältään hyvin erilainen muihin norppiin verrattuna. Se on myös erittäin harvalukuinen eikä sitä tavata muualla kuin Saimaalla. Meidän suomalaisten tehtävä on taata lajin tulevaisuus ja auttaa sitä selviytymään mm. ilmastonmuutoksen aiheuttamasta uhasta.”
Sanna, Korkeasaaren eläinlääkäri
Lahjoita Sannan keräykseen!

Kaijan keräys kameleille

”Villikamelit ovat ainutlaatuisia, toista samanlaista lajia ei ole maailmassa. Näiden äärimmäisen uhanalaisten kamelien elintavoista ja vaikutuksesta luonnon monimuotoisuuteen tarvitaan lisää tietoa, sillä serkkunsa kesykamelin lailla niillä on tärkeä rooli ekosysteemissä. Tue kanssani villikamelien tutkimusta ja suojelua!”
Kaija, Korkeasaaren eläintenhoitaja
Lahjoita Kaijan keräykseen!

Jonnen keräys partakorppikotkille

”Partakorppikotka tekee paluuta Euroopan vuoristoalueille. Laji on edelleen vaarantunut ja paikoin uhanalainen. Keräysvaroin tehdään suojelu- ja tutkimustyötä elinalueilla, jota onnistunut tarhaus ja luontoonpalautukset tukevat. Ekosysteemille tärkeä raadonsyöjä tarvitsee meidän apuamme.”
Jonne, Korkeasaaren eläintenhoitaja
Lahjoita Jonnen keräykseen!

Hannan keräys pikkupandoille

”Pikkupandojen määrä on vähentynyt viime vuosikymmeninä ja laji on erittäin uhanalainen. Keräysvaroilla perustetaan uusia suojelualueita, tehdään tutkimusta ja ympäristökasvatusta sekä palkataan metsänvartijoita. Paikallisten osallistuminen suojeluun on tärkeää. Autetaan yhteisvoimin Himalajan metsien pörröturkkeja!”
Hanna, Korkeasaaren eläintenhoitaja
Lahjoita Hannan keräykseen!

Villen keräys Villieläinsairaalalle

”Villieläinsairaalassa työskentelee suurella sydämellä joukko alansa ammattilaisia. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni pulaan joutunut luonnonvarainen eläin voisi palata hyväkuntoisena villiin elämäänsä. Hoitoon tuodaan vuosittain yli 1 500 eläintä ja lisäksi annamme neuvoja puhelimitse. Osallistumalla keräykseen autat kotimaisia luonnonvaraisia eläimiä!”
Ville, Korkeasaaren kuraattori
Lahjoita Villen keräykseen!


Näin katsojat kommentoivat sarjaa!

”Kiitos, kun toitte Korkeasaaren kotisohvalle. Olen oppinut paljon uutta. Siksipä seuraavalla Korkeasaaren käynnilläni käytän enemmän aikaa sellaisten eläinten kohdalla, jotka ennen ovat jääneet etäisemmiksi.”

”Sarja sopii niin lapsille kuin aikuisille ja saa aikaan hyviä keskusteluja yhdessä!”

”Ehdoton uusi lempisarja, ihanaa nähdä eläintarhan elämää Suomessa, kuulla lajeista ja siitä tärkeästä työstä mitä niiden parissa tehdään ja eri eläinten tarinoitaa!”

”Teette arvokasta työtä ja työntekijöiden rakkaus eläimiä kohtaan huokuu kaikessa toiminnassa. On todella ihana seurata kuinka antaumuksella ja asiantuntevasti eläimistä huolehditaan!”