AMUR-hanke

150902_amurinleopardinpentu_1280x500

AMUR-hanke

Venäjän Kaukoidässä elävien kissapetojen tilanne on huolestuttava. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto – niitä elää luonnossa vain noin 60-80 yksilöä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 450-500 tiikeriä.

Korkeasaaren eläintarhan ja Korkeasaaren ystävät ry:n AMUR-hanke ponnistelee uhanalaisten Amurin kissapetojen pelastamiseksi. Hankkeessa kerätään varoja kissapetojen suojeluun luonnossa ja tehdään kissapetoihin liittyvää ympäristökasvatusta. Kerätyt varat lahjoitetaan Amurin alueen kissapetojen suojelua koordinoivan ALTA:n eli Amur Leopard and Tiger Alliance -verkoston kenttäprojekteihin. Korkeasaaren eläintarha ja Korkeasaaren ystävät ry. on ALTA:n taloudellisesti suurin yksittäinen lahjoittaja.

Lahjoitamme 30 000 – 50 000 euroa vuosittain amurintiikerin ja amurinleopardin luonnonpopulaation suojelutyöhön.

Voit osallistua luonnonvaraisten amurintiikerin ja amurinleopardin suojelutyöhön juuri sinulle sopivalla lahjoitustavalla; kuukausilahjoituksella, tekstiviestillä tai vaikka kertalahjoituksena tilisiirrolla. Rahankeräyksen toimeenpanijana on Korkeasaaren ystävät ry.

Vuonna 2015 ohjasimme kerätyt 30 000 euroa projektiin, jonka tavoite on turvata amurinleopardien ja amurintiikerien luonnonkannat salametsästykseltä ja laittomalta kaupalta. Voit lukea projektista lisää täältä.

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Lahjoita sinulle sopivalla tavalla

Korkeasaaren ystävät ry:n keräyslupanumero on RA/2017/1010. Keräyslupa on voimassa 19.10.2017 – 18.10.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varojen käyttötarkoitus ja kohdealue: Kerätyt varat käytetään uhanalaisten lajien ja näiden elinympäristöjen suojeluun Suomessa ja ulkomailla osallistumalla yhteistyökumppanien toteuttamiin kenttäsuojeluhankkeisiin.

Uutisia AMUR-hankkeelle

Joulukuu 2016: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti vuoden 2016 keräyksestä saadut 50 000 euroa projektiin, jonka tavoitteena on kissapetojen elinalueiden turvaaminen ja kasvussa olevan populaation seuraaminen. Lahjoituksen otti vastaan Zoological Society of London, joka koordinoi Venäjän Kaukoidässä tehtävää suojelutyötä.

Elokuu 2016: Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua suojelutyöhön ryhtymällä amurintiikerikummiksi. Ensimmäiset 62 kummia lahjoittivat amurintiikereiden ja amurinleopardien suojeluun yhteensä huikeat 6200 euroa. Lue lisää…

Joulukuu 2015: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti vuoden 2015 keräyksestä saadut 30 000 euroa projektiin, jonka tavoite on turvata amurinleopardien ja amurintiikerien luonnonkannat salametsästykseltä ja laittomalta kaupalta. Lahjoituksen otti vastaan Zoological Society of London, joka koordinoi Venäjän Kaukoidässä tehtävää suojelutyötä.

Elokuu 2015: Venäläiset (Land of Leopard National Park) ja kiinalaiset (Beijing Normal University) leopardiasiantuntijat yhdistivät vuoden 2014 amurinleopardien seurantatietonsa ja päätyivät siihen, että luonnossa on vähintään 80 amurinleopardia. Aiemmin tutkimustiimien tuloksia on tarkasteltu vain erillään. Lue uutinen.

Kesäkuu 2015: Amurinleopardien luontoonpalautussuunnitelma on hyväksytty Venäjällä. Vähintään 12-vuotiseksi suunniteltu projekti alkaa tilojen rakentamisella Lazovsky Zapovednikiin näillä näkymin keväällä 2016 ja ensimmäiset leopardit voitaisiin viedä eläintarhoista sopeutustarhoihin lisääntymään vuonna 2017. Niiden pennut vapautetaan luontoon. Lue Zoological Society of Londonin uutinen.

Vanhemmat uutiset
The requested photo source cannot be loaded at this time. <