Ruusukuoriainen

Ruusukuoriainen on keskikokoinen kovakuoriainen, joka on kotoisin Afrikan keskiosista. Se on päiväaktiivinen ja lentokykyinen. Ruusukuoriaisen peitinsiivet ovat väritykseltään keltaruskeat.

Kovakuoriaiset käyvät läpi täydellisen muodonvaihdoksen: niiden elinvaiheet ovat muna, toukka, kotelo ja aikuinen. Ruusukuoriainen viettää kolme ensimmäistä kuukautta elämästään maaperässä valkoisena toukkana, syöden maatuvia kasvinosia. Lihava, nelisenttiseksi kasvava toukka koteloituu. Kuukauden kuluttua se kuoriutuu kotelostaan täysikasvuisena, värikkäänä kovakuoriaisena, joka elää 5-7 kuukautta. Aikuinen ruusukuoriainen syö hedelmiä.

Ruusukuoriaisia pidetään myös lemmikkinä, ja niiden toukkia voidaan kasvattaa ruuaksi lemmikkiliskoille. Ruusukuoriainen on yleinen laji myös eläintarhoissa: luonnon monimuotoisuutta esiteltäessä selkärangattomilla on huomattava osuus kaikista maailman eläinlajeista.

Korkeasaaressa

Ruusukuoriaisten terraario sijaitsee Africasia-talon aavikkopuolella.