Verkkonuolimyrkkysammakko

Verkkonuolimyrkkysammakko on pieni mutta äänekäs sademetsän asukki. Koiraan kurnutus on kimeää, korkeaa siritystä. Laji on kotoisin Brasilian, Kolumbian, Ecuadorin, Perun ja Ranskan Guayanan sademetsistä. Se viihtyy puiden oksilla kasvavien sammalten ja päällyskasvien suojassa, jopa 40 metrin korkeudessa maanpinnasta. Varoitusväristään huolimatta verkkonuolimyrkkysammakko ei ole erityisen myrkyllinen. Muiden nuolimyrkkysammakoiden tapaan sen ravintoa ovat pienet selkärangattomat.

Suojelu

Verkkonuolimyrkkysammakko luokitellaan tällä hetkellä elinvoimaiseksi lajiksi ja sen kanta oletetaan vakaaksi, mutta tilanne on arvioitu viimeksi vuonna 2004. Maailman sammakkoeläimiä uhkaa maailmanlaajuinen sukupuuttoaalto. Etenkin saasteet, ilmastonmuutos, UV-säteilyn lisääntyminen ja sammakoiden keskuudessa leviävä sienitauti ovat saaneet maailman sammakkoeläimet ahtaalle. Sammakoiden suojelun puolesta tehdään kansainvälistä yhteistyötä. Osallistu sammakkoeläinten suojeluun!

Korkeasaaressa

Verkkonuolimyrkkysammakot saapuivat Korkeasaaren Amazonia-taloon yksityiseltä kasvattajalta vuonna 2016. Ensimmäinen nuijapää havaittiin seuraavan vuoden tammikuussa.