Eläintarhaetiketti

Eläintarhaetiketti

Eläintarhaetiketti

Älä ruoki eläimiä

Eläintenhoitajat pitävät eläimistä hyvää huolta, joten ethän anna omia eväitäsi eläimille. Eläimet voivat sairastua sopimattomasta ruuasta ja niiden hyvinvointi heikkenee herkuttelusta. Ethän myöskään vie mukanasi höyheniä ja karvoja, koska niiden mukana voi kulkeutua kotiin ei-toivottuja tuliaisia.

Anna eläinten olla rauhassa

Eläintarha on eläinten koti, joten annathan eläinten olla rauhassa. Lasien koputtelu, keppien heittely tai huutaminen voi tuntua eläimistä hyvin uhkaavalta. Kunnioitathan myös Korkeasaaren luonnonvaraisia lentäviä ja loikkivia asukkaita. Eläintarhan alueella ei saa lentää droneilla tai muilla lennokeilla.

Eläimet ovat vaarallisia

Eläintarhan eläimet ovat villejä, arvaamattomia ja jopa vaarallisia. Häirittyinä ne puolustautuvat puskemalla, puremalla, raapimalla tai sylkemällä. Aidat tuovat turvaa sekä eläimille että asiakkaille.
 

Ei lemmikkieläimiä

Lemmikit eivät nauti eläintarhavierailusta. Eläintarhassa ne ovat terveysriski villieläimille ja lemmikki voi vastaavasti saada tartunnan. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla myöskään opas- tai avustajakoiran kanssa.
 

Aikuiset vain kävellen

Pyörät, rullalaudat, -luistimet, potkulaudat, seqwayt ja sukset ovat liian vauhdikkaita menopelejä eläintarhan mäkisille reiteille. Pyörän voi jättää Mustikkamaan portin fillariparkkiin. Alle kouluikäisille potkulaudat ja polkupyörät, hover-boardit, pulkat ja rattikelkat ovat sallittuja lukuun ottamatta erikoistapahtumia.

Roskat roskikseen

Siisti ja viihtyisä eläintarha on ilo kaikille. Roskat siis roskikseen ja lajittelu kunniaan. Roskapönttöjä löytyy lähes jokaisen kulman takaa.
 

Tupakoi vain sille varatuilla paikoilla

Korkeasaaren eläintarha on Savuton Helsinki -kohde. Tupakoinnille on osoitettu kolme erillistä paikkaa, jotka löytyvät eläintarhan kartoista. Tämä koskee myös sähkötupakan käyttöä.
 

Grillata saa, mutta ei kertakäyttögrilleillä

Kertakäyttögrillit eivät ole sallittuja Korkeasaaren piknikillä. Kävijöiden käytössä on mm. Pukin puistossa ja Karhulinnan rannassa sijaitsevat grillit, joihin Korkeasaari tarjoaa hiilet.
 

Korkeasaaren järjestyssäännöt

Henkilö tai yhteisö, joka rikkoo tätä järjestyssääntöä tai ei noudata henkilökunnan antamia ohjeita tai määräyksiä, voidaan määrätä poistumaan eläintarhan alueelta ja häneltä voidaan kieltää eläintarhaan pääsy määräajaksi.

Eläintarha on eläinten koti

 • Käyttäydythän rauhallisesti ja huomaavaisesti eläimiä kohtaan. Huutaminen, lasien koputtelu ja muu häiritseminen voivat tuntua eläimistä uhkaavalta.
 • Eläintenhoitajat vastaavat eläinten hyvinvoinnista. Eläinten ruokkiminen ja silittäminen ilman hoitajan lupaa on kielletty.
 • Varothan häiritsemästä myös alueen lintuja sekä muita luonnonvaraisia lajeja ja vahingoittamasta niiden pesiä.
 • Lemmikkieläinten tuominen eläintarhaan on kiellettyä. Sääntö koskee myös opaskoiria.

Turvallisuus

 • Aidat ja esteet ovat paikoillaan oman turvallisuutesi vuoksi. Kunnioitathan asetettuja aitoja, kulkuesteitä ja muita varoitusmerkkejä.
 • Havaituista vaaratilanteista tulee ilmoittaa henkilökunnalle. Apua tarvitessasi soita Mustikkamaan valvomoon: 050 352 5989
 • Vaaratilanteissa tulee noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita.

Liikkuminen ja toiminta eläintarhassa

 • Pyörällä, rullalaudalla, rullaluistuimilla tai potkulaudalla liikkuminen eläintarhassa on kielletty.
 • Eläintarhan alueella on ravintoloita, joilla on anniskeluoikeudet. Muuten alkoholijuomien nauttiminen eläintarhan alueilla on kiellettyä. Eläintarhassa ei myöskään saa esiintyä päihtyneenä tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena.
 • Eläintarhassa on tupakoinnille varattuja pisteitä, joissa tupakointi on sallittu. Muuten tupakointi eläintarhan alueella on kielletty.
 • Tulenteko on sallittu vain grillipaikoilla, joita eläintarhassa on kaksi. Tulen käsittelyssä on noudatettava varovaisuutta ja otettava huomioon paloturvallisuus. Kertakäyttögrillit ovat kiellettyjä eläintarhan alueella. Korkeasaaresta löytyy useita grillipisteitä.
 • Kunnioitathan eläintarhan aukioloaikoja. Eläintarhan alueelta on poistuttava sulkemisaikaan mennessä.

Omaisuus ja löytötavarat

 • Eläintarhan omaisuuden vahingoittaminen on kiellettyä. Teon ollessa tahallinen asiakas velvoitetaan korvaamaan aiheutetut vahingot.
 • Näpistykset, varkaudet ja muut rikokset ilmoitetaan aina poliisille.
 • Asiakas on itse vastuussa vaatteittensa ja muun omaisuutensa säilymisestä eläintarhan alueella.
 • Löytötavarat tulee luovuttaa henkilökunnalle tai suoraan valvomoon, Mustikkamaan portille.

Löytötavarat toimitetaan Mustikkamaan lipunmyyntiin, josta tavarat voi noutaa itse. Saareen unohdetut tavarat säilytetään kaksi viikkoa Mustikkamaan lipunmyynnissä. Arvotavarat toimitetaan tämän jälkeen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Korkeasaari ei valitettavasti postita löytötavaroita.

Helsingin poliisilaitoksen löytötavaratoimisto:
Pasilanraitio 13
00240 HELSINKI
Tiedustelut puhelimitse: 0295 477 912