Eläintarhaetiketti

Eläintarhaetiketti

Eläintarhaetiketti

Tervetuloa eläinten saarelle! Käyttäydythän Korkeasaaressa rauhallisesti ja huomaavaisesti eläimiä kohtaan. Eläintarhaetikettiä noudattamalla vierailu eläintarhassa on mukavaa kaikille. Kunnioitathan myös eläintarhan aukioloaikoja, alueelta on poistuttava sulkemisaikaan mennessä.

Älä ruoki eläimiä

Eläintenhoitajat pitävät eläimistä hyvää huolta, joten ethän anna omia eväitäsi eläimille. Eläimet voivat sairastua sopimattomasta ruuasta ja niiden hyvinvointi heikkenee herkuttelusta. Eläimiä saa ruokkia tai rapsuttaa ainoastaan eläintenhoitajan luvalla. Älä myöskään vie mukanasi höyheniä ja karvoja, koska niiden mukana voi kulkeutua kotiin ei-toivottuja tuliaisia.

Anna eläinten olla rauhassa

Eläintarha on eläinten koti, joten annathan eläinten olla rauhassa. Lasien koputtelu, keppien heittely tai huutaminen voi tuntua eläimistä hyvin uhkaavalta. Kunnioitathan myös Korkeasaaren luonnonvaraisia lentäviä ja loikkivia asukkaita. Eläintarhan alueella ei saa lentää droneilla tai muilla lennokeilla.

Eläimet ovat vaarallisia

Eläintarhan eläimet ovat villejä, arvaamattomia ja jopa vaarallisia. Häirittyinä ne puolustautuvat puskemalla, puremalla, raapimalla tai sylkemällä. Kunnioitathan asetettuja aitoja, kulkuesteitä ja muita varoitusmerkkejä – ne tuovat turvaa sekä eläimille että asiakkaille.

Ei lemmikkieläimiä

Lemmikkieläinten tuominen eläintarhaan on kiellettyä. Ne ovat terveysriski eläintarhan asukkaille, ja vastaavasti lemmikki voi saada tartunnan. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla myöskään opas- tai avustajakoiran kanssa.

Aikuiset vain kävellen

Säntäily ja juokseminen voi säikäyttää eläimiä ja muita ihmisiä. Pyörät, rullalaudat, -luistimet, potkulaudat, seqwayt ja sukset ovat liian vauhdikkaita menopelejä eläintarhan mäkisille reiteille. Pyörän voi jättää Mustikkamaan portin fillariparkkiin. Alle kouluikäisille potkulaudat ja polkupyörät, hover-boardit, pulkat ja rattikelkat ovat sallittuja lukuun ottamatta erikoistapahtumia.

Roskat roskikseen

Siisti ja viihtyisä eläintarha on ilo kaikille. Roskat siis roskikseen ja lajittelu kunniaan. Roskapönttöjä löytyy lähes jokaisen kulman takaa. Eläintarhan omaisuuden vahingoittaminen on kiellettyä.
 

Tupakoi vain sille varatuilla paikoilla

Korkeasaaren eläintarha on Savuton Helsinki -kohde. Tupakoinnille on osoitettu kolme erillistä paikkaa, jotka löytyvät eläintarhan kartoista. Muuten tupakointi eläintarhan alueella on kielletty. Tämä koskee myös sähkötupakan käyttöä.
 

Grillata saa, mutta ei kertakäyttögrilleillä

Tulenteko on sallittu ainoastaan grillipaikoilla, eli kertakäyttögrillit eivät ole sallittuja Korkeasaaren piknikillä. Kävijöiden käytössä on mm. Pukin puistossa ja Karhulinnan rannassa sijaitsevat grillit, joihin Korkeasaari tarjoaa hiilet.

Turvallisuus

  • Ilmoita havaituista vaaratilanteista ja järjestyshäiriöistä henkilökunnalle.
  • Apua tarvitessasi soita Mustikkamaan valvomoon: 050 352 5989
  • Vaaratilanteissa noudata henkilökunnan antamia ohjeita.
  • Näpistykset, varkaudet ja muut rikokset ilmoitetaan aina poliisille.

Eläintarhan omaisuuden vahingoittaminen on kiellettyä. Tahallisessa teossa asiakas velvoitetaan korvaamaan aiheutetut vahingot.

Eläintarhan alueella on ravintoloita, joilla on anniskeluoikeudet. Muuten alkoholijuomien nauttiminen eläintarhan alueilla on kiellettyä. Eläintarhassa ei myöskään saa esiintyä päihtyneenä tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena.

Henkilö tai ryhmä, joka ei noudata eläintarhaetikettiä, Korkeasaaren järjestyssääntöjä, tai henkilökunnan antamia ohjeita tai määräyksiä, voidaan määrätä poistumaan eläintarhan alueelta ja häneltä/heiltä voidaan kieltää eläintarhaan pääsy määräajaksi.

Löytötavarat

  • Asiakas on itse vastuussa vaatteittensa ja muun omaisuutensa säilymisestä eläintarhan alueella.
  • Löytötavarat tulee luovuttaa henkilökunnalle tai suoraan valvomoon, Mustikkamaan portille.
  • Voit tarkistaa eOmistaja Löytö -palvelusta, onko hukkaamasi tavara jo löytynyt.

Löytötavarat toimitetaan Mustikkamaan lipunmyyntiin, josta tavarat voi noutaa itse. Saareen unohdetut tavarat säilytetään kaksi viikkoa Mustikkamaan lipunmyynnissä. Arvotavarat toimitetaan tämän jälkeen Helsingin poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Korkeasaari ei valitettavasti postita löytötavaroita.