Esteettömyys

Esteettömyys

Esteettömyys

Korkeasaaren maasto on mäkistä. Jyrkkiä mäkiä on heti sillalta keskisaareen mennessä ja saaren keskiosassa hevosylängön molemmin puolin. Nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat asfaltoituja ja talviaikaan hyvin aurattuja, joskin esim. lumipyryjen yhteydessä voi olla hetkittäin sohjoa. Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Karhulinnan ylätasanteelle ja Ravintola Pukkiin on luiskat.

Trooppisista taloista Amazoniassa voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla, mutta Africasian käytävät voivat olla pyörätuolilla liikkuvalle kapeat ja mutkaiset. Lastenvaunujen kanssa liikkuminen Africasiassa onnistuu. Näköalatorniin ja apinalinnan ylätasanteelle pääsee vain portaita pitkin. Saaressa on ympäri vuoden avoinna 3-5 inva-wc:tä sekä lisäksi yksi eläintarhan portilla. Reitin varrella on useita penkkejä ja levähdyspisteitä. Korkeasaareen pääsee vesibussilla lastenrattaiden kanssa ja manuaalisella pyörätuolilla, mutta sähköpyörätuolin kanssa Korkeasaareen pääsee vain Mustikkamaan kautta.

Liikuntarajoitteista kyyditsevä kuski voi ajaa Korkeasaaren portille, josta on lyhempi kävelymatka saareen. Auto on kuitenkin pääsääntöisesti vietävä parkkiin Mustikkamaan parkkipaikalle. Invatunnuksin varustetuille autoille on kolme parkkipaikkaa Korkeasaaren lipunmyynnin läheisyydessä. Erikseen sovittaessa autolla tai invataksilla on mahdollista viedä asiakas saaren puolelle vierasparkkiin. Auto tulee kuitenkin ajaa pois vierasparkista vierailun ajaksi.

Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja pääsee Korkeasaareen veloituksetta. Avustajan pääsylipun saa lipunmyynnistä. Vuokrattavia kärryjä tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei tällä hetkellä ole. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla opas- tai avustajakoiran kanssa.

Autokierros Korkeasaaressa?

Puh: 050 352 5989 | Sähköposti: myynti@korkeasaari.fi

Liikuntarajoitteisten ryhmät voivat tulla Korkeasaareen torstaisin ennen aamukymmentä kiertämään saarta autolla. Aamuaikaan kaikki eläimet eivät välttämättä ole näkyvillä hoitotoimien takia. Eläintarhasta tulee poistua autolla klo 10:een mennessä, ellei muuta lupaa ole myönnetty. Ilmoittauduthan etukäteen puhelimitse asiakaspalveluumme (eläintarhan aukioloaikoina).