Esteettömyys

Africasian käytävä

Esteettömyys

Esteetön saapuminen

Korkeasaareen pääsee pyörätuolin kanssa ympäri vuoden Mustikkamaan kautta siltaa pitkin. Korkeasaaren portille Rautatientorilta liikennöivät bussit ovat matalalattiaisia, eli niihin pääsee myös pyörätuolilla. Bussipysäkiltä on esteetön käynti Korkeasaaren portille. Kesäisin Korkeasaareen pääsee manuaalisella pyörätuolilla myös Kauppatorilta vesibussilla, mutta sähköpyörätuoli ei mahdu vesibussiin. Jokaiselle lipputiskille pääsee esteettömästi apuvälineen kanssa. Korkeasaari on Vammaiskorttikohde.

Omalla autolla saapuessa liikuntarajoitteista kyyditsevä kuski voi ajaa Korkeasaaren portille, josta on lyhempi kävelymatka saareen. Auto on kuitenkin pääsääntöisesti vietävä parkkiin Mustikkamaan parkkipaikalle. Invatunnuksin varustetuille autoille on kolme parkkipaikkaa Korkeasaaren lipunmyynnin läheisyydessä. Erikseen sovittaessa autolla tai invataksilla on mahdollista viedä asiakas saaren puolelle vierasparkkiin. Auto tulee kuitenkin ajaa pois vierasparkista vierailun ajaksi.

Maasto Korkeasaaressa

Suurin osa Korkeasaaren tiloista ja alueista on esteettömiä tai lähes esteettömiä. Korkeasaaren maasto on kuitenkin luonnostaan mäkistä. Erittäin jyrkkiä mäkiä on etenkin saaren keskiosassa: nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat leveitä ja asfaltoituja. Tiet ovat talviaikaan hyvin aurattuja, joskin esim. lumipyryjen yhteydessä voi olla hetkittäin sohjoa. Näköalatorniin pääsee vain portaita pitkin. Eläintarhassa on useita penkkejä ja levähdyspisteitä.

Eläinten näkeminen

Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Karhulinnan ylätasanteelle on kaksi luiskaa: eteläpäädyn luiska on loiva, ja pohjoispäädyn jyrkkä. Myös itse katselutasanne on kalteva, mutta katselutasanteen etureunassa on tasainen alue. Apinalinnan ulkotarhan ylätasanteelle pääsee vain portaita pitkin, mutta apinat ovat nähtävissä myös esteettömästi alatasanteelta. Hämärätaloon on luiska. Kanalan oviaukossa on kynnys. Borealia-talon sisäänkäynti on esteetön ja talossa on automaattiovet, mutta uloskäynnillä on kynnys.

Korkeasaaressa on kaksi trooppista taloa, Amazonia ja Africasia. Molemmissa on automaattiovet. Amazonia on pääosin esteetön, ja siellä voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla. Trooppisten talojen välisessä tunnelissa on kynnys, jota on madallettu luiskilla. Myös Africasia on pääasiassa esteetön, mutta sademetsäpuolen mäki on jyrkkä, ja se voi olla liukas märkänä.

Ravintolat ja wc-tilat

Karhulinnalla sijaitseva Ravintola Karhu on esteetön. Saaren keskiosassa sijaitsevaan Ravintola Pukkiin on luiska, joka sijaitsee ravintolarakennuksen sivussa. Mustikkamaalla sijaitsevaan Bistro Broniin on kynnys, mutta tuulikaapissa on saatavilla kynnyksen päälle sijoitettava luiska. Ravintoloiden ovissa ei ole avausmekanismia.

Korkeasaaressa on ympäri vuoden avoinna kolmesta viiteen inva-wc:tä. Myös Mustikkamaan portilla on inva-wc, joka on kuitenkin esteellinen. Avoinna olevat wc-tilat on merkitty karttaan. Kaikkien Korkeasaaren wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone.

Avustajat

Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja pääsee Korkeasaareen veloituksetta. Avustajan pääsylipun saa lipunmyynnistä eläintarhaan saapuessa. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla opas- tai avustajakoiran kanssa. Vuokrattavia kärryjä tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei tällä hetkellä ole.

Saavutettavat sisällöt

Kulkuväylien risteyskohdissa on kuvalliset opasteet, joissa ohjataan eri eläinten ja palveluiden luokse. Eläinlajit on esitelty tarhojen luona sijaitsevissa kuvallisissa infotauluissa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tietoa eläimistä voi myös kuunnella omalta mobiililaittelta ilmaisella ääniopastuksella suomeksi ja englanniksi. Voit avata ääniopastuksen tästä. Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkosivujemme saavutettavuutta.

Autokierros Korkeasaaressa?

Etukäteen ilmottautuneet liikuntarajoitteisten ryhmät voivat tulla Korkeasaareen torstaisin ennen aamukymmentä kiertämään saarta autolla. Aamuaikaan kaikki eläimet eivät välttämättä ole näkyvillä hoitotoimien takia. Eläintarhasta tulee poistua autolla klo 10:een mennessä, ellei muuta lupaa ole myönnetty. Ilmottautuminen tapahtuu puhelimitse asiakaspalveluumme (eläintarhan aukioloaikoina).

Puh: 050 352 5989 | Sähköposti: myynti@korkeasaari.fi