Esteettömyys

Africasian käytävä

Esteettömyys

Korkeasaaren maasto on mäkistä. Jyrkkiä mäkiä on heti sillalta keskisaareen mennessä ja saaren keskiosassa. Nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat asfaltoituja ja talviaikaan hyvin aurattuja, joskin esim. lumipyryjen yhteydessä voi olla hetkittäin sohjoa. Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Näköalatorniin pääsee vain portaita pitkin. Eläintarhassa on useita penkkejä ja levähdyspisteitä.

Trooppisista taloista Amazoniassa voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla, mutta Africasian käytävät voivat olla pyörätuolilla liikkuvalle kapeat ja mutkaiset. Lastenvaunujen kanssa liikkuminen Africasiassa onnistuu. Apinalinnan ulkotarhan ylätasanteelle pääsee vain portaita pitkin, mutta eläimet ovat nähtävissä myös alatasanteelta. Karhulinnan ylätasanteelle on luiska. Eläinlajit on esitelty tarhojen luona sijaitsevissa kylteissä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tietoa eläimistä voi myös kuunnella omalta mobiililaittelta ilmaisella ääniopastuksella.

Ravintola Karhu sekä Mustikkamaalla sijaitseva Bistro Bron ovat esteettömiä. Ravintola Pukkiin on luiska. Saaressa on ympäri vuoden avoinna kolmesta viiteen inva-wc:tä, sekä lisäksi yksi eläintarhan portilla. Avoinna olevat wc-tilat on merkitty karttaan. Kaikkien Korkeasaaren wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone.

Esteetön saapuminen ja avustajat

Korkeasaareen pääsee vesibussilla lastenrattaiden kanssa ja manuaalisella pyörätuolilla, mutta sähköpyörätuolin kanssa Korkeasaareen pääsee vain Mustikkamaan kautta. Liikuntarajoitteista kyyditsevä kuski voi ajaa Korkeasaaren portille, josta on lyhempi kävelymatka saareen. Auto on kuitenkin pääsääntöisesti vietävä parkkiin Mustikkamaan parkkipaikalle. Invatunnuksin varustetuille autoille on kolme parkkipaikkaa Korkeasaaren lipunmyynnin läheisyydessä. Erikseen sovittaessa autolla tai invataksilla on mahdollista viedä asiakas saaren puolelle vierasparkkiin. Auto tulee kuitenkin ajaa pois vierasparkista vierailun ajaksi.

Olemme Vammaiskorttikohde. Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja pääsee Korkeasaareen veloituksetta, avustajan pääsylipun saa lipunmyynnistä eläintarhaan saapuessa. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla opas- tai avustajakoiran kanssa. Vuokrattavia kärryjä tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei tällä hetkellä ole. Korkeasaaren portilla Mustikkamaalla sekä laivarannassa on vuokrattavana lastenrattaita.

Autokierros Korkeasaaressa?

Puh: 050 352 5989 | Sähköposti: myynti@korkeasaari.fi

Liikuntarajoitteisten ryhmät voivat tulla Korkeasaareen torstaisin ennen aamukymmentä kiertämään saarta autolla. Aamuaikaan kaikki eläimet eivät välttämättä ole näkyvillä hoitotoimien takia. Eläintarhasta tulee poistua autolla klo 10:een mennessä, ellei muuta lupaa ole myönnetty. Ilmoittauduthan etukäteen puhelimitse asiakaspalveluumme (eläintarhan aukioloaikoina).