Esteettömyys

Africasian käytävä

Esteettömyys

Esteetön saapuminen

Korkeasaareen pääsee esteettömästi ympäri vuoden Mustikkamaan kautta siltaa pitkin. Korkeasaaren portille Rautatientorilta liikennöivät bussit ovat matalalattiaisia, eli niihin pääsee myös pyörätuolilla. Bussien esteettömyydestä voit lukea lisää HSL:n sivuilta. Bussipysäkiltä on esteetön käynti Korkeasaaren portille. Kesäisin Korkeasaareen pääsee esteettömästi myös Kauppatorilta vesibussilla. Lisää vesibussien ja laiturialueiden esteettömyydestä voit lukea JT-Linen sivuilta.

Omalla autolla saapuessa liikkumisesteisen pysäköintitunnukseksin varustetuille autoille on kolme parkkipaikkaa Korkeasaaren lipunmyynnin läheisyydessä. Jos paikat ovat varattuna, liikuntarajoitteista kyyditsevä kuski voi ajaa Korkeasaaren portille, josta on lyhempi kävelymatka eläintarhaan. Auto on silloin kuitenkin vietävä parkkiin Mustikkamaan parkkipaikalle tai kauppakeskus Rediin, joissa pysäköinti on maksullista. Erikseen sovittaessa autolla tai taksilla on mahdollista viedä liikuntarajoitteinen asiakas saaren puolelle vierasparkkiin. Auto tulee kuitenkin ajaa pois vierasparkista vierailun ajaksi.

Jokaiselle Korkeasaaren lipputiskille pääsee esteettömästi apuvälineen kanssa.

Avustajat

Korkeasaari on Vammaiskorttikohde ja Ystävänkorttikohde. Mikäli vammainen henkilö tarvitsee avustajan mukaan vierailulle, avustaja pääsee Korkeasaareen maksutta, jos vammaisella henkilöllä on EU:n vammaiskortti ja siinä A-merkintä. Avustajan pääsylipun saa lipunmyynnistä eläintarhaan saapuessa. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla opas- tai avustajakoiran kanssa. Vuokrattavia kärryjä tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei ole.

Maasto Korkeasaaressa

Suurin osa Korkeasaaren tiloista ja alueista on esteettömiä tai lähes esteettömiä. Korkeasaaren maasto on kuitenkin luonnostaan mäkistä. Erittäin jyrkkiä mäkiä on etenkin saaren keskiosassa: nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat leveitä ja asfaltoituja. Tiet ovat talviaikaan hyvin aurattuja, joskin esim. lumipyryjen yhteydessä voi olla hetkittäin sohjoa. Näköalatorniin pääsee vain portaita pitkin. Eläintarhassa on useita penkkejä ja levähdyspisteitä.

Eläinten näkeminen

Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Karhulinnan ylätasanteelle on kaksi luiskaa: eteläpäädyn luiska on loiva, ja pohjoispäädyn jyrkkä. Myös itse katselutasanne on kalteva, mutta katselutasanteen etureunassa on tasainen alue. Apinalinnan ulkotarhan ylätasanteelle pääsee vain portaita pitkin, mutta apinat ovat nähtävissä myös esteettömästi alatasanteelta. Reitti Apinalinnan sisätilaan on epätasainen ja osittain jyrkkää kalliota. Borealia-talon sisäänkäynti on esteetön ja talossa on automaattiovet. Hämärätaloon on luiska, mutta ovi ei ole automaattinen.

Korkeasaaressa on kaksi trooppista taloa, Amazonia ja Africasia. Molemmissa on automaattiovet. Amazonia on pääosin esteetön, ja siellä voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla. Trooppisten talojen välisessä tunnelissa on kynnys, jota on madallettu luiskilla. Myös Africasia on pääasiassa esteetön, mutta sademetsäpuolen mäki on jyrkkä, ja se voi olla liukas märkänä.

Ravintolat ja wc-tilat

Karhulinnalla sijaitseva Ravintola Karhu on esteetön. Saaren keskiosassa sijaitsevaan Ravintola Pukkiin on luiska, joka sijaitsee ravintolarakennuksen kamelitarhan puoleisella sivulla. Mustikkamaalla sijaitsevaan Bistro Broniin on kynnys, mutta tuulikaapissa on saatavilla kynnyksen päälle sijoitettava luiska. Ravintoloiden ovissa ei ole avausmekanismia.

Korkeasaaressa on ympäri vuoden avoinna kolmesta viiteen esteetöntä wc:tä. Avoinna olevat wc-tilat on merkitty karttaan. Kaikkien Korkeasaaren wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone.

Saavutettavat sisällöt

Kulkuväylien risteyskohdissa on kuvalliset opasteet, joissa ohjataan eri eläinten ja palveluiden luokse. Eläinlajit on esitelty tarhojen luona sijaitsevissa kuvallisissa infotauluissa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tietoa eläimistä voi myös kuunnella omalta mobiililaittelta ilmaisella ääniopastuksella suomeksi ja englanniksi. Voit avata ääniopastuksen tästä. Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkosivujemme saavutettavuutta.

Autokierros Korkeasaaressa?

Etukäteen ilmoittautuneet liikuntarajoitteisten ryhmät voivat tulla Korkeasaareen torstaisin ennen aamukymmentä kiertämään saarta autolla. Aamuaikaan kaikki eläimet eivät välttämättä ole näkyvillä hoitotoimien takia. Eläintarhasta tulee poistua autolla klo 10:een mennessä, ellei muuta lupaa ole myönnetty. Ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse asiakaspalveluumme.

Puh: 050 352 5989 | Sähköposti: myynti@korkeasaari.fi