Kissojen Yö

KISSOJEN YÖ

PERJANTAINA 1.9. & 8.9.2017 klo 16-24

Kun illat pimenevät, kissapedot lähtevät liikkeelle. Eläintarhan tunnelmallista yötä valaisevat elävät tulet ja kiiluvat kissansilmät. Kuule urosleijonan karjaisut ja näe nuorten tiikerien leikit. Osallistu uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun – me muutamme maailmaa paremmaksi paikaksi harvinaisille kissoille! Eläintarha aukeaa tapahtumapäivinä 1.9. ja 8.9. klo 16 ja on avoinna puoleen yöhön.

Osta lippusi ennakkoon verkkokaupasta!

Jokainen ennakkolippu auttaa luonnonvaraisia Amurin kissapetoja eurolla!
Vuosilippulaiset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Ennakkolippujen hinnat

Aikuinen 18 €
Lapsi alle 4v. 0€
Lapsi 4-17v. 10 €
Opiskelija, eläkeläinen 12 €

Osta lippu

OHJELMA

Kissalaakso

Näe kissapedot silmästä silmään! Kissalaakson lajit esitellään ja virikeruokitaan illan aikana. Kissoja kannattaa seurata muulloinkin kuin esittelyn aikaan!

16.30 Lumileopardi
17.00 Amurinleopardi
17.15 Metsäkissa
18.00 Ilves
18.15 Pikkupanda
18.30 Manuli
19.00 Saukko ja vesikko
20.00 Amurintiikeri & lumileopardi
21.00 Aasianleijona
22.00 Amurinleopardi
23.00 Amurintiikeri

Hämärälajit

Eläintarhan iltavirkut saavat omat yllätyksensä, tule katsomaan peseekö pesukarhu tassunsa ja ahmiiko ahma ateriansa? Vähemmän iltavirkkuja vuohia pääsee moikkaamaan heti alkuillasta.

16.30-17.30 Vuohipiha
18.00 Karhu
19.00 Pesukarhu
20.00 Ahma
21.00 Aavikkokettu

Stand-up

Nauruhermoja kutkuttelevat Iikka Kivi (1.9.) ja Amurin enkeli (8.9.) klo 19.15.

Valosirkus

Valosirkus Spektrin värikäs valoesitys klo 20.30 ja klo 22.15.

Taikatulet

Illan pimennyttyä Taikatulien soihdut säihkyvät klo 21.30 ja 22.30.

Jättisaippuakuplat

Ruffle Army taikoo ilmaan jättisaippuakuplia klo 18.30.

Tietoiskut

Eläintenhoitajan johdolla eläinten koulutuksen ja virikkeiden ihmeelliseen maailmaan: miten 200-kiloinen amurintiikeri oppii ojentamaan tassun eläinlääkärille? Suojeluasiantuntija kertoo terveiset Amurin alueelta. Näin lahjoituksellasi autetaan uhanalaisia kissapetoja!

18.15 Eläinten virikkeet
19.00 Lajien suojelu ja AMUR-hanke
20.15 Eläinten koulutus
21.15 Lajien suojelu ja AMUR-hanke

Virikepaja

Ilahduta kissaa! Askartele virike kotikissan tai Korkeasaaren pikkukissojen iloksi klo 16–22. Tutustu samalla amurintiikerin, lumileopardin ja manulin virikkeisiin.

Kupladisko

Tule tanssahtelemaan kuplien keskelle hämärtyvään syyskuun iltaan! Radio Helsingin DJ:t vauhdittavat menoa klo 19-21.30.

Kuplapaja

Kokeile itse jättisaippuakuplien tekoa Karhulinnalla klo 17-19.

Kasvomaalausta

Muuntaudu hurjaksi kissapedoksi Karhulinnalla klo 17-22. Kilauta kiitokseksi lantti kissapetojen suojeluun!

RUOKAA JA JUOMAA

Muista ruokkia myös itsesi! Syömällä voit myös tukea kissapetoja – osta ravintolasta AMUR-kassi annoksesi oheen! Ravintolatarjonnan lisäksi löydät eläintarhasta street food -pisteitä, joilla vatsasi kurniminen hiljenee ja mieli alkaa kehrätä. Saisiko olla burgereita, pastaa vai lettuja? Kahvia vai viiniä? Kesäkauden viimeistä piknikkiä voit viettää myös omia eväitä grillaten.

Ravintola Pukki

Buffet, ranskalaiset, nakkimuki

Pukin street food

Hampurilaisia, hodareita, nakkimuki, 2 eri salaattia (vuohenjuusto ja kana)

Pukin wok

Muikut & majoneesi

Pukin teltta

Chicken wings, tortillat (nyhtöpossu ja vegaani-härkis)

Pukin terassi

Mustamakkara & puolukkahillo

Pukin grilli

Makkaraa, varras & salaatti

Ravintola Karhu

Burgereita & ranskalaisia, lihapullat & perunamuusi, kasvistortellinit (vegaani), vuohenjuustosalaatti & tomaattifocaccia

Karhun street food

Pastaa (kana-pesto, pesto ja bolognese), nachot & salsa & cheddarkastike, nakkimuki

Karhun kioski

Hodareita, nakkimuki, 3 eri paninivaihtoehtoa

Karhun wok

Paella

Karhun grilli

Makkaraa

Bistro Bron

Pizzat ja salaatit haluamillasi täytteillä

Villisikakioski

Panineita, makkaraa

Hirvikioski

Crepes (nutella, toffee, mustikka, vadelma)

AUTA AMURIN KISSAPETOJA

Amur-joen tienoilla Venäjän Kaukoidässä ja Koillis-Kiinassa elävät amurinleopardit ja amurintiikerit ovat huolestuttavan harvinaisia. Amurinleopardeja hiiviskelee luonnossa ainakin 70 yksilöä ja niiden määrä on kääntynyt kasvuun. Amurintiikereitä arvioidaan olevan 500. Suojelun rooli on merkittävä molempien pohjoisten kissapetojen säilymisessä. Korkeasaari on kissapetojen suojeluun aktiivisesti osallistuvien yhteisöjen verkoston, Amur Leopard & Tiger Alliancen eli ALTA:n jäsen. Amurin kissapetoja suojellaan mm. valvomalla suojelualueita, torjumalla metsäpaloja ja kertomalla alueen kouluissa lajien suojelusta.

Sinun lahjoituksesi on tärkeä, sillä yhteistyöllä pienistäkin summista kasvaa suuria tekoja. Korkeasaari on ALTA:n kenttäprojektien suurin yksittäinen tukija. Viime vuonna pystyimme lahjoittamaan peräti 50 000 euron potin suojeluun, tehdäänkö tänä vuonna sama uudestaan? Kissapedot kiittävät!

Osta ennakkolippu

Jokaisesta ennakkolipusta 1 € luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun! Samalla varmistat paikkasi vuoden kissamaisimpaan tapahtumaan – lippuja myynnissä rajoitettu määrä!

Lahjoita lippaaseen

AMUR-keräyslippaita Kissalaaksossa, tapahtumapisteillä ja kauppojen kassoilla.

Syö AMUR-annos

Kissojen Yössä voit ostaa Korkeasaaren ravintoloista minkä tahansa annoksen oheen upean AMUR-kassin, josta tuotot ohjataan suojelutyöhön! AMUR-annoksia myyvät Karhu, Pukki, Bistro Bron ja Café Hedvig.

LUE LISÄÄ

SAAPUMINEN

Vesibussit

Korkeasaaren vesibussit aloittavat liikennöinnin Kauppatorilta ja Hakaniemestä klo 16 ja liikennöivät koko illan 00.15 saakka, jolloin ajetaan viimeiset vuorot kaupunkiin. Kauppatorin vesibussit liikennöivät 20 minuutin ja Hakaniemen vesibussit 30 minuutin vuorovälein.

Bussi 16

Kissojen Yönä bussi 16 ajaa lisälähdöin. Lähdöt Rautatientorilta jopa kuusi kertaa tunnissa. 16X-bussit ajavat ilman Kulosaaren kierrosta klo 23 lähteviin vuoroihin saakka. Illan viimeiset paluuvuorot ajetaan normaalia bussin 16 reittiä.

Isoisänsilta

Oikaise Kalasatamasta tai Sörnäisistä kävely- ja pyöräilysiltaa pitkin Korkeasaaren lipunmyynnin viereen! Kalasataman metrolta matkaa lipunmyyntiin on noin kilometri, Sörnäisistä kaksi kilometriä.

Oma auto

Emme suosittele omalla autolla saapumista. Säästä hermoja ja luontoa – jätä auto kotiin tai kauemmas metroaseman pysäköintiin. Mustikkamaalla ja Kulosaaressa on hyvin rajallisesti tilaa omille autoille ja luvalliset parkkipaikat ovat täyttyneet jo iltaseitsemään mennessä.

Saapuminen Kissojen Yöhön

INFO

Nauti upeasta valaistuksesta

Alkuillasta koko saari on avoinna, mutta illan hämärtyessä noin klo 20.30 yleisö ohjataan tunnelmalliselle valaistulle reitille. Monen mielestä se on parasta Kissojen Yössä!

Sopu sijaa antaa

Kissalaaksossa on eniten ruuhkaa klo 20, 21 ja 22 ruokintojen aikaan. Rajoitamme tarpeen mukaan pääsyä Kissalaaksoon kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Ethän pyri ruuhkaan lastenvaunujen kanssa! Sateenvarjojen käyttö ei ole sallittua ihmisjoukon keskellä. Suoja-aitojen ylittäminen tai niillä seisominen on kielletty. Tupakointi on sallittua vain siihen merkityissä pisteissä.

Kunnioita eläimiä

Hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Ennakkolipulla sujuvammin

Mustikkamaan lipunmyynti voi ruuhkautua illan aikana. Ennakkolipulla ja vuosilipulla pääset omaa väylää pitkin lipuntarkistukseen. Tulosta lippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, kun moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna.

Grillit käytössäsi

Korkeasaaren grillit ovat omatoimisesti käytettävissä omaa piknikkiä varten. Huomioithan, että klo 20:n jälkeen käytössä ovat enää Pukin ja Karhun grillit. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda.

Ota yhteyttä

Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä (09-310 78409). Sovithan liikuntaesteisten saapumisesta lipunmyynnin kanssa ennen tapahtumapäivää, jotta voimme taata ajomahdollisuuden Mustikkamaan lipunmyyntiin.

Korkeasaari pidättää oikeudet muutoksiin.