Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma maalis-huhtikuussa. Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyn uutuutena järjestämme Halloween-ohjelmaa 1.-2.luokille viikolla 44.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Teemana vuonna 2019 on laiton eläinkauppa. Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta. Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan loppuvuodesta 2018.

Tiistaina 19.3.2019 7.-luokkalaisten päivä
Torstaina 21.3.2019 8.-luokkalaisten päivä
Perjantaina 22.3.2019 9.-luokkalaisten ja lukiolaisten päivä

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Koululaiskonferenssi 2018

Koulujen Korkeasaaripäivä 3.10.2018

Jokasyksyistä Koulujen Korkeasaaripäivä vietettiin tänä vuonna keskiviikkona 3.10.2018, jolloin järjestimme koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Korkeasaaressa voi tuolloin liikkua opettajan johdolla (suosittelemme tätä 1.-2.-luokille) tai oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saapumisia porrastetaan ruuhkien välttämiseksi. Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille. Mukaan mahtuvat saavat sähköpostitse tarkemman ohjelman ja ohjeet Koulujen Korkeasaaripäivään.

 

Voita eläinpelkosi ja haltioidu Halloweenista Korkeasaaressa!

Halloween-viikolla 29.10.-2.11. kutsumme 1-2. luokkia hurjalle retkelle Korkeasaareen! Ohjattu ohjelma keskittyy trooppisiin taloihin, joissa on viikon aikana erityinen Halloween-henkinen sisustus. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin: rohkeimmille eläinpelkojen voittamista esim. torakkaa koskettamalla, trooppisten talojen eläinten ruokinnan seuraamista, Halloween-aiheinen askartelutuokio sekä evästauko Amazonia-talon aulassa (omat eväät koululta mukaan!). Pohdimme oppilaiden kanssa myös ns. äklöeläinten roolia ja merkitystä luonnon kokonaisuudessa.

Ohjelma painottuu aamupäivälle ja takaisin koululle voi lähteä klo 13 mennessä. Mukaan mahtuvat luokat saavat tarkemman aikataulun ja vierailuohjeet. Korkeasaareen pääsee kätevästi bussilla 16 sekä metrolla Kalasataman kautta tai busseilla 50 ja 59 Isoisän sillan lähelle. Ohjelma ja vierailu ovat osallistujille maksuttomia. Kullekin päivälle mahtuu kaksi ryhmää.

 

Lisätiedot:

ensisijaisesti: 040 663 6777 (arkisin klo 12-14)
muina aikoina palvelee lipunmyynnin numero: 050 352 5989
myynti (at) korkeasaari.fi