Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma maalis-huhtikuussa. Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma huhtikuussa. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Teemana on vuonna 2018 on linnut. Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon OPS:aa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Tiistaina 10.4.2018 7.-luokkalaisten aiheena laululinnut ja niiden ahdinko
Torstaina 12.4.2018 8.-luokkalaisten aiheena lintujen rengastus ja satelliittiseurannat
Perjantaina 13.4.2018 9.-luokkalaisten ja lukiolaisten aiheena linnut ja ilmastonmuutos

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Koululaiskonferenssi 2018

Päivitämme vuoden 2019 koululaiskonferenssin ajankohdan ja teeman tälle sivulle syksyn aikana.

Koulujen Korkeasaaripäivä 3.10.2018

Jokasyksyistä Koulujen Korkeasaaripäivä vietetään tänä vuonna keskiviikkona 3.10.2018, jolloin järjestämme koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Korkeasaaressa voi tuolloin liikkua opettajan johdolla (suosittelemme tätä 1.-2.-luokille) tai oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saapumisia porrastetaan ruuhkien välttämiseksi. Ilmoittautuminen tapahtuu 21-28.8. välisenä aikana tai kunnes paikat täyttyvät tähän ilmestyvän nettilomakkeen kautta.

Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille. Mukaan mahtuvat saavat sähköpostitse tarkemman ohjelman ja ohjeet Koulujen Korkeasaaripäivään.

Lisätiedot:

ensisijaisesti: 040 663 6777 (arkisin klo 12-14)
muina aikoina palvelee lipunmyynnin numero: 050 352 5989
myynti (at) korkeasaari.fi