Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma maalis-huhtikuussa. Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyllä järjestämme Halloween-ohjelmaa 1.-2.luokille viikolla 44.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Teemana vuonna 2019 on laiton eläinkauppa. Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa tälle sivulle ilmestyvän lomakkeen kautta 21.1.2019.

Tiistaina 19.3.2019 7.-luokkalaisten päivä: Eettiset lemmikkieläimet
Torstaina 21.3.2019 8.-luokkalaisten päivä: Eläinmatkamuistot ja eläinten salakuljetus
Perjantaina 22.3.2019 9.-luokkalaisten ja lukiolaisten päivä: Apinat ja laiton eläinkauppa

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille. Tapahtumapäivän kesto on klo 9.30-15.30.

Työpajojen aiheina ovat draama, sarjakuva, viestintä, askartelutaide, printti ja uutislähetys. Oppilailla on mahdollisuus esittää kolme työpajatoivetta, joista yhteen työpajaan he tulevat pääsemään. Työpajatoiveet voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Oppilaiden työpajojen ajaksi opettajille on omaa ohjelmaa.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 koululaiskonferenssiin on päättynyt. Lue lisää tapahtumasta ja tutustu päivien aiheisiin:

Koululaiskonferenssi 2019

Koulujen Korkeasaaripäivä 2.10.2019

Jokasyksyistä Koulujen Korkeasaaripäivä vietetään tänä vuonna keskiviikkona 2.10.2019, jolloin järjestämme koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa. Pienimmille oppilaille suosittelemme opettajan johdolla liikkumista.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saapumisia porrastetaan ruuhkien välttämiseksi. Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille. Ilmoittautuminen alkaa 15.8. tähän ilmestyvän lomakkeen kautta ja päättyy kun paikat ovat täynnä. Mukaan mahtuvat saavat sähköpostitse tarkemman ohjelman ja ohjeet Koulujen Korkeasaaripäivään.

 

Voita eläinpelkosi ja haltioidu halloweenista Korkeasaaressa!

Halloween-viikolla 28.10.-1.11.2019 kutsumme 1-2. luokkia hurjalle retkelle Korkeasaareen! Ohjattu ohjelma keskittyy trooppisiin taloihin, joissa on viikon aikana erityinen halloween-henkinen sisustus. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin: rohkeimmille eläinpelkojen voittamista esim. torakkaa koskettamalla, trooppisten talojen eläinten ruokinnan seuraamista, halloween-aiheinen askartelutuokio sekä evästauko Amazonia-talon aulassa (omat eväät koululta mukaan!). Pohdimme oppilaiden kanssa myös ns. äklöeläinten roolia ja merkitystä luonnon kokonaisuudessa.

Ohjelma painottuu aamupäivälle ja takaisin koululle voi lähteä klo 13 mennessä. Mukaan mahtuvat luokat saavat tarkemman aikataulun ja vierailuohjeet. Ohjelma ja vierailu ovat osallistujille maksuttomia. Kullekin päivälle mahtuu kaksi ryhmää. Ilmoittautuminen alkaa 15.8. ja päättyy, kun paikat ovat täynnä.

 

Lisätiedot:

ensisijaisesti: 040 663 6777 (arkisin klo 12-14)
muina aikoina palvelee lipunmyynnin numero: 050 352 5989
myynti (at) korkeasaari.fi