Päivä luontokoulussa

Luontokoulu

Korkeasaaren luontokoulu Arkki

Luontokoulupäivässä koululaiset tutustuvat luontokouluopettajan johdolla eläinlajeihin ja niiden elinympäristöihin sekä luonnonsuojeluun. Monipuoliset ja elämykselliset luontokoulupäivät on tarkoitettu alakoulun luokille ja ovat maksuttomia. Luontokoulu Arkki ottaa vastaan koululuokkia syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa.

“Luontokoulu Arkki tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin hauskalla, opettavaisella ja toiminnallisella otteella – herättäen kiinnostusta niin lähiluontoon kuin myös uhanalaisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelemiseen.” – Jenni Haukio

Opetusohjelmat alakouluille

  • Päivä etologina -ohjelmassa keskitymme eläinten käyttäytymisen tutkimiseen ja eläintarha-arkkitehtuuriin. (3.-6.lk)
  • Elämää lumen ja jään maassa -ohjelmassa vertailemme eläinten talvehtimistapoja. (3.-4.lk)
  • Korkeasaaren talvisankarit -ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk)
  • Leopardinsuojelijoiden jäljillä -ohjelmassa perehdymme uhanalaisuuden syihin ja uhanalaisten lajien suojeluun. (5.-6.lk)
  • Trooppinen Korkeasaari -ohjelmassa vertailemme sademetsiä ja aavikoita elinympäristöinä. (4.-6.lk)
  • Sopeutumisen mestareita –ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (3.-6. lk). Evästauko kodalla. (testauksessa oleva uusi ohjelma)

Päivän kesto klo 10-14, sisältää evästauon kodalla. Lisätietoja käytännön retkiasioista löydät opettajan muistilistasta ja oppilaan kirjeestä, jotka lähetetään mukaan mahtuneille sähköpostitse. Maksimikoko ryhmälle on 30 henkeä.

Miten mukaan?

Haku syksyn luontokoulupäiviin on tältä vuodelta ohi. Kiitos kaikille ilmoittautuneille. Seuraavan kerran luontokoulupäiviin voi hakea elokuussa 2018.

Korkeasaaren luontokoulu Arkin opetusohjelmat sopivat alakoulun 3. – 6. luokille. Luontokoulupäivä kestää 4 tuntia (klo 10-14). Ohjelma sisältää ohjatun osuuden lisäksi oppilaiden itsenäistä ryhmätyötä ja evästauon. Enimmäiskoko luontokoulupäivään osallistuvalle luokalle on 30 oppilasta.

Paikkojen jaossa huomioidaan ilmoittautumisjärjestys, aiempi luontokoulukokemus ja luokalle sopiva ajankohta sekä aikaisemmat hakemukset. Etusijalla ovat luokat, jotka eivät ole aiemmin olleet luontokoulussa ja jotka ovat joustavia vierailun ajankohdan suhteen. Myös aiempi tulokseton haku Arkkiin katsotaan eduksi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä myöhemmin sähköpostitse myynti(at)korkeasaari.fi.