Avoinna tänään : EI

Tervetuloa eläinten saarelle!

Korkeasaaren kesään kuuluu jännittäviä eläimiä, ihastuttavia poikasia, uusia palveluita, joiden avulla voit tutustua eläimiin yhä paremmin, sekä mukavaa retkitunnelmaa ja herkullista ruokaa. Jokaisella vierailulla voit oppia uutta ja samalla tuet monimuotoisen luonnon suojelua. Vietetään yhdessä mukava päivä, turvallisuusohjeita noudattaen!

 

Vieraile turvallisesti

Huolehdimme vierailun turvallisuudesta ja hygieniasta monin tavoin, mutta pidetäänhän huolta toisistamme yhdessä. Älä tule Korkeasaareen sairaana.
  • Pese käpäliäsi huolella – saippuoi ja hankaa käpäliä vedessä kuin pesukarhu. Käsittele käsidesiä tarpeen mukaan.
  • Älä pärski muita päin – kameli ei käytä nenäliinoja pärskiessään, mutta sinun pitää käyttää. Hätätapauksessa hihakin käy.
  • Pidä turpaväli – jätä toisen lauman jäseniin aina reilu turpaväli, josta hevonenkin mahtuisi kulkemaan.

Opi eläimistä

Löydät sivuiltamme paljon tietoa ja puuhaa vierailusi ajaksi: ääniopastuksia, pelejä ja 360-vierailun ahmatarhaan! Saat tietoa Korkeasaaressa asuvista eläinyksilöistä, niiden hoidosta, sekä lajeista ja niiden tilanteesta luonnossa.

Lue lisää!

Elokuussa järjestämme juonnettuja eläinten ruokintoja alla olevan aikataulun mukaisesti. Lisäksi voit tulla käymään kengurukujalla kello 13-14 ja tutustua oppaan johdolla Hämärätaloon kello 15-16!

13:00 Ylängön laiduntajat: mongolianvillihevonen, kulaani ja jakki
14:00 Kameli
17:00 Huulipekari
18:00 Villisika

Eläinlapset

Korkeasaareessa on syntynyt kevään ja kesän aikana paljon eläinlapsia, ja kesällä eläinten saarella vipeltää paljon pieniä jalkoja.

Lue lisää!

Ostokset

Korkeasaaren laivarannan kaupasta löydät Suomen villeimmän pehmolelueläintarhan sekä laajan valikoiman eläinaiheisia matkamuistoja ja leluja niin itselle kuin lahjaksi. Myös pop-up kauppa palvelee Mustikkamaan sillan luona ruuhkaisimpina aikoina!
Katso aukioloajat!

Ruokailu

Korkeasaaren ravintolat Karhu ja Pukki palvelevat kesällä päivittäin yhdessä kioskien ja katuruokaa mukaan myyvien kioskien kanssa. Lisäksi Mustikkamaalla lipunmyynnin yhteydessä sijaitseva Bistro Bron palvelee eläintarhan aukioloja mukaillen. Ravintoloiden lisäksi voit hyödyntää saarelta löytyviä eväs- ja grillauspaikkoja!

Voit myös tilata kahvilatuotteet ennakkoon verkkokaupasta! Saat verkkokaupasta ostettuna tuotteet 15% alennuksella.

Lue lisää! Tilaa verkkokaupasta

Lasten kanssa Korkeasaaressa

Kiipeile kuin apina tai laske mäkeä kuten saukko! Uusi leikki- ja eväspaikka grilleineen kutsuu saaren etelärannalla – miten kovat vauhdit saat liukumäessä? Korkeasaaresta löydät lukuisia, eri ikäisille lapsille sopivia leikkipaikkoja. Kaikkien wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone.

Sekä Korkeasaaren portilla että laivarannassa on vuokrattavana lastenrattaita. Niitä on runsaasti, mutta rajallisesti, joten vilkkaana päivänä ne saattavat olla hetkellisesti loppu. Rattaat vuokrataan 3 euron hintaan.

Saapuminen ja hinnat

Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella päivittäin Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Myös Helsingin seudun liikenteen bussi 16 liikennöi Rautatientorilta Korkeasaaren lipunmyynnin eteen kolme kertaa tunnissa. Muistathan turvavälin muihin matkustajiin! Tai kenties saavutkin kätevästi kaupunkipyörällä?

Eläintarha aukeaap joka päivä kello 10. Korkeasaaren pääsylippuja ja vuosikortteja myydään ympäri vuoden Korkeasaaren lipunmyynnissä ja verkkokaupassa. Suosithan mahdollisuuksien mukaan korttimaksua ja lippujen ostamista ennakkoon.

liikenteen aikataulut eläintarhan liput

Vierailemalla Korkeasaaressa olet suojelija

Oletko koskaan ajatellut, että viettämällä kivan kesäpäivän Korkeasaaressa suojelet uhanalaisia eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta? Me Korkeasaaressa teemme töitä uhanalaisten lajien pelastamiseksi osana eläintarhojen ja suojelutoimijoiden verkostoa. Osallistumme luontoonpalautuksiin ja tutkimuksiin, joista on apua luonnossa elävien eläinten suojelussa. Jo vierailu Korkeasaaressa tekee siis sinustakin suojelijan.Lisäksi voit lahjoittaa rahaa Korkeasaaren keräyslippaisiin. Kerätyillä varoilla palkataan mm. metsänvartijoita suojelemaan luonnonvaraisia pikkupandoja ja amurinleopardeja, pelastetaan berberiapinan poikasia laittomalta lemmikkikaupalta sekä autetaan Villieläinsairaalassa hoidettavia Suomen luonnonvaraisia eläimiä toipumaan.

Lue lisää suojeluhankkeista

Uusia kuvia

Uusia videoita