Avoinna tänään 10-20

Tervetuloa eläinten saarelle!

Korkeasaaren kesään kuuluu jännittäviä eläimiä ja ihastuttavia poikasia sekä tietysti mukavaa retkitunnelmaa ja herkullista ruokaa. Jokaisella vierailulla voit oppia uutta ja samalla tuet monimuotoisen luonnon suojelua. Vietetään yhdessä mukava päivä, turvallisuusohjeita noudattaen!

Huomioithan, että koronaturvallisuuden vuoksi Korkeasaaren eläintalot ovat toistaiseksi kiinni. Amazonia- ja Borealia-talojen eläimiä voi nähdä niiden ulkotarhoissa talon ympärillä ja Apinalinnan ulkotarha on avoinna. Valmistaudumme avaamaan eläintaloja rajoitetusti heti, kun se on mahdollista!

 

Varaa paikkasi ja vieraile turvallisesti

Varaa vierailullesi saapumisaika ennakkoon Korkeasaaren verkkosivulta. Sisätiloista trooppiset talot ja muut eläintalot sekä kota ja sisäevästilat ovat toistaiseksi kiinni. Wc-tilat, ravintolat ja myymälä ovat avoinna, suosittelemme niissä kasvomaskin käyttöä. Huolehdimme vierailun turvallisuudesta ja hygieniasta monin tavoin, muistathan sinä nämä:
  • Pidä turpaväli – jätä toisen lauman jäseniin aina reilu turpaväli, josta hevonenkin mahtuisi kulkemaan.
  • Pese käpäliäsi huolella – saippuoi ja hankaa käpäliä vedessä kuin pesukarhu. Käsittele käsidesiä tarpeen mukaan.
  • Älä pärski muita päin – kameli ei käytä nenäliinoja pärskiessään, mutta sinun pitää käyttää. Hätätapauksessa hihakin käy.

Opi eläimistä

Kesäkuussa 5.6. alkaen järjestämme juonnettuja eläinten ruokintoja ja muuta eläimellistä ohjelmaa alla olevan aikataulun mukaisesti.

12:00 Kuhertajagaselli
12:00 Vikunja ja mara (LA ja SU)
13:00 Kameli
13:00 Berberiapina (LA ja SU)
13:30 Amazonian ulkotarhan laji (opastus paikalle Amazonian ulko-ovelta)
14:00 Riikinkukko (tarha 22)
15:00 Villisika
16-17 Kengurukuja
17:00 Monimuotoisuuden matkassa (n. 30 min opastus, lähtö ravintola Pukin edestä)
18:00 Kissojen laaksossa (n. 30 min opastus, lähtö tiikeritarhan kioskilta)

Omatoimisen eläinkierroksen voit tehdä ääniopastuksia kuunnellen tai Korpiseikkailua pelaten.

Eläinlapset

Kesällä eläinten saarella vipeltää paljon pieniä jalkoja. Ainakin seuraavilla lajeilla on poikasia:

Berberiapina
Mara
Visentti
Metsäpeura

Ruokailu

Korkeasaaren ravintolat Karhu ja Pukki palvelevat kesällä päivittäin yhdessä kioskien ja katuruokaa mukaan myyvien kioskien kanssa. Lisäksi Mustikkamaalla lipunmyynnin yhteydessä sijaitseva Bistro Bron palvelee eläintarhan aukioloja mukaillen. Ravintoloiden lisäksi voit hyödyntää saarelta löytyviä eväs- ja grillauspaikkoja!

Lue lisää!

Ostokset

Korkeasaaren laivarannan kaupasta löydät Suomen villeimmän pehmolelueläintarhan sekä laajan valikoiman eläinaiheisia matkamuistoja ja leluja niin itselle kuin lahjaksi. Myös pop-up kauppa palvelee 12.6. Mustikkamaan sillan luona!
Katso aukioloajat!

Lasten kanssa Korkeasaaressa

Kiipeile kuin apina tai laske mäkeä kuten saukko! Uusi leikki- ja eväspaikka grilleineen kutsuu saaren etelärannalla – miten kovat vauhdit saat liukumäessä? Korkeasaaresta löydät lukuisia, eri ikäisille lapsille sopivia leikkipaikkoja. Kaikkien wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone. Korkeasaaressa ei ole tällä hetkellä vuokrattavia lastenrattaita. Omat rattaat saat hyvin kyytiin myös vesibussiin.

Saapuminen ja hinnat

Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella päivittäin Kauppatorilta. Myös Helsingin seudun liikenteen bussi 16 liikennöi Rautatientorilta Korkeasaaren lipunmyynnin eteen kolme kertaa tunnissa. Muistathan turvavälin ja kasvomaskin! Tai kenties saavutkin kätevästi kaupunkipyörällä, sillä lähin pysäkki on Mustikkamaan lipunmyynnin edessä.

Eläintarha aukeaa joka päivä kello 10. Korkeasaaren pääsylippuja ja vuosikortteja myydään ympäri vuoden Korkeasaaren lipunmyynnissä ja verkkokaupassa. Suosithan mahdollisuuksien mukaan korttimaksua ja lippujen ostamista ennakkoon.

liikenteen aikataulut eläintarhan liput

Vierailemalla Korkeasaaressa olet suojelija

Oletko koskaan ajatellut, että viettämällä kivan kesäpäivän Korkeasaaressa suojelet uhanalaisia eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta? Me Korkeasaaressa teemme töitä uhanalaisten lajien pelastamiseksi osana eläintarhojen ja suojelutoimijoiden verkostoa. Osallistumme luontoonpalautuksiin ja tutkimuksiin, joista on apua luonnossa elävien eläinten suojelussa. Jo vierailu Korkeasaaressa tekee siis sinustakin suojelijan.Lisäksi voit lahjoittaa rahaa Korkeasaaren keräyslippaisiin. Kerätyillä varoilla palkataan mm. metsänvartijoita suojelemaan luonnonvaraisia pikkupandoja ja amurinleopardeja, pelastetaan berberiapinan poikasia laittomalta lemmikkikaupalta sekä autetaan Villieläinsairaalassa hoidettavia Suomen luonnonvaraisia eläimiä toipumaan.

Lue lisää suojeluhankkeista

Uusia kuvia

Uusia videoita