Avoinna tänään : EI

Kesäohjelma 1.6. – 31.8.2019

Tervetuloa kuulemaan mitä Korkeasaaren eläimille ja niiden lajitovereille luonnossa kuuluu. Ohjelma alkaa tasatunneittain, katso alta eri lajien aikataulut! Eläintuokiot järjestetään päivittäin 1.6.-31.8.2019. Lisäksi Vuohipiha ja Kengurukuja ovat kesällä avoinna päivittäin, kukin oman aikataulunsa mukaan.

 

Kello 11:00

Lähiruokaa pikkumangusteille
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Korkeasaaren Africasia-talon aavikolla elää touhukas, noin kymmenen yksilön mangustilauma. Mutta mitä ne syövät ja mistä niiden ruoka tulee?

Kello 12:00

Ylängön laiduntajat
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Nykyiseen villihevosten laumaan kuuluu aikuinen tamma ja kaksi nuorempaa hevosta. Niiden naapuritarhassa asuu kaksi jakkilehmää sekä kolme kulaania eli villiaasia.

Kello 13:00

Kissapetojen lounashetki
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Laji ilmoitetaan Kissalaakson sisäänkäynnissä. Kaikkia kissoja ei ruokita joka päivä, sillä kissat eivät luonnossakaan saa päivittäin saalista kiinni – saalistus onnistuu suunnilleen kerran viikossa. Kissalaakson ruokinnassa kuulet, mitä Korkeasaaren eläimille kuuluu ja kuinka lajeilla menee luonnossa.

Kello 14:00

Peseekö pesukarhu ruokansa?
Päivät:
MA
PE
Mustasta kasvokuviostaan tunnettu pesukarhu on sopeutumiskykyinen eläin sekä elinympäristönsä että ravintonsa suhteen.
Ketterät kädelliset
Päivät:
TI
TO
LA
Berberiapinan ruokalistalla on kesäisin hedelmiä, juuria ja siemeniä, talvella puolestaan ruokavalio koostuu puunkuoresta, silmuista ja neulasista.
Karhujen kesäherkut
Päivät:
KE
SU
Karhu on Suomen kookkain petoeläin, mutta syö enimmäkseen kasviravintoa.

Kello 15:00

Onko kamelin kyttyröissä vettä vai rasvaa?
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Kamelieläimet ovat märehtijöitä, siis sorkkaeläimiä. Kameli voi olla pitkiä aikoja juomatta ja syömättä, ja voi vettä löytäessään juoda 100-200 litraa kerralla. Mutta mitä niiden kyttyrät sisältävät?

Kello 16:00

Sorkkia ja saparoita
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Tummakarvainen villisika on kesysian suorasaparoinen kantamuoto. Vaakaraidalliset porsaat maastoutuvat mainiosti aluskasvillisuuden sekaan.
Maatiaiskanojen kuopsutusta
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Maatiais- eli alkuperäisrodut ovat jonkin alueen alkuperäisiä kotieläinrotuja. Korkeasaaren maatiaiskanat edustavat ns. Alhon kantaa, joka on lähtöisin Hämeestä. Tiesitkö, että kanarotuja on rekisteröity lähes 400?

Kello 17:00

Sademetsän siimeksessä
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Puolen tunnin miniopastus trooppisessa Amazonia-talossa pikkuapinoiden ja trooppisten lintujen luona. Lähtö Amazonian aulasta.

Kello 18:00

Avomaiden saalistaja
Päivät:
MA
PE
Tuulihaukka on taitava saalistaja, joka nappaa saaliin nopealla syöksyllä ja tekee tarvittaessa äkkikäännöksiä terävillä siivillään.
Taimikoiden tallaaja
Päivät:
TI
SU
Hirvi on metsiemme ylväs kulkija, joka on sopeutunut erinomaisesti vaihtuviin vuodenaikoihimme.
Lyhytpyrstöinen huhuilija
Päivät:
KE
Lehtopöllön ruokalistalle kuuluu hiirien ja myyrien lisäksi pikkulintuja, sammakoita, matoja ja kovakuoriaisia.
Eläintarhasta luontoon
Päivät:
TO
LA
Korkeasaaressa luontoonpalautushankkeen aikana syntyneet metsäpeurojen vasat siirretään vahvistamaan eteläisen Suomenselän metsäpeurakantaa.

Kello 19:00

Kallioiden superkiipeilijät
Päivät:
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
Korkeasaaren markhorlauma elää saaren läntisillä kallioilla, upeassa ja laajassa rinnetarhassaan. Siellä kilit voivat harjoitella kiipeilyä jo ensi askelistaan saakka ja ne oppivat taitaviksi vuoristoeläimiksi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin kesäohjelmassa.

Uusia kuvia

Uusia videoita