Avoinna tänään 10–18

Kesäohjelma 28.8.2022 saakka

Meitä on moneksi – olemme sitten jykevänokkaisia kuningasmerikotkia, uhanalaisia kissapetoja, perhekeskeisiä berberiapinoita tai vaikka meitä ihmisiä, joille Korkeasaari tarjoaa koko kesän ajaksi ainutlaatuista ohjelmaa ja tekemistä! Kesällä Korkeasaaren ohjelmassa on juonnettuja ruokintoja sekä maksuttomia puolen tunnin opastuksia, joiden aikana saat tietoa eläimistä, niiden käyttäytymisestä, elinolosuhteista ja suojelusta. Kesäohjelma alkaa 1.6. ja päättyy 28.8.2022. Tarjolla on tietenkin myös omatoimista tekemistä ja mahdollisuus vierailla Kengurukujalla. Tervetuloa viettämään kesäpäivää eläinten saarelle!

 

Riikinkukot

Ruokinta kello 12:00
Korkeasaaressa riikinkukkoja on ollut jo 1900-luvun alusta lähtien, eli yli 100 vuotta. Aikaisemmin ne kulkivat vapaana saarella, mutta nykyisin riikinkukot löytyvät tarhastaan Africasia-taloa vastapäätä. 

Berberiapinat

Ruokinta kello 13:00
Korkeasaaren berberiapinat asuvat Apinalinnassa. Ne ovat peräisin hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta, nuorimmat ovat syntyneet Korkeasaaressa. Berberiapinauros osallistuu mielellään myös poikasten hoitoon, niin myös Korkeasaaren apinalauman johtaja Hakku

Karhut

Ruokinta kello 14:00
Karhu on paitsi Suomen kansalliseläin, myös maamme kookkain petoeläin. Sen ruokavalio koostuu kuitenkin enimmäkseen kasviravinnosta. Tule katsomaan, mitä Korkeasaaren karhuilla on tänään ruokalistalla!

Vuohipiha

Avoinna kello 14:00 – 15:00
Vuohipihalla ihmiset pääsevät vierailulle afrikanpikkuvuohien tarhaan. Tarhassa liikutaan merkityllä alueella ja eläimet liikkuvat ympärillä kuten itse tahtovat. Sateisella kelillä vuohet vetäytyvät sateensuojaan eikä vuohipiha ole auki. Lue ohjeet vuohipihalle!

Korkeasaaren kookkaimmat

Opastus kello 14:15 alkaen
Opastuksella tutustutaan tarkemmin Korkeasaaren suurikokoisimpiin asukkaisiin: kuningasmerikotkiin, visentteihin, mongolianvillihevosiin ja kameleihin. Noin 30 minuutin kävelylle lähdetään Karhulinnalta heti karhujen ruokinnan jälkeen. Mukaan voi liittyä myös matkan varrelta. 

Kamelit

Ruokinta kello 15:00
Kamelieläimet ovat märehtijöitä, siis sorkkaeläimiä. Kameli voi olla pitkiä aikoja juomatta ja syömättä, ja voi vettä löytäessään juoda 100-200 litraa kerralla. Mutta mitä niiden kyttyrät sisältävät?

Kengurukuja

Avoinna kello 16:00 – 17:00 (ei juhannusaattona)
Kengurukujalla ihmiset pääsevät vierailulle punaniskakenguruiden tarhaan. Tarhassa kuljetaan merkittyä reittiä ja eläimet liikkuvat ympärillä kuten itse tahtovat. Kengurut eivät säikähdä viileääkään keliä, mutta sateella kengurukuja saatetaan sulkea. Lue ohjeet kengurukujalle!

Huulipekarit

Ruokinta kello 17:00 (ei juhannusaattona)
Huulipekarit ovat sikojen sukulaisia, jotka ovat saaneet nimensä ylähuulta muistuttavasta, vaaleasta alueesta kärsän sivuilla. Koko pekarilauma osallistuu jälkeläisistä huolehtimiseen yhdessä, myös Korkeasaaren laumaan kuuluu täällä syntyneitä poikasia.

Iltakävely Kissalaaksossa

Opastus kello 19:00 alkaen (ei juhannusaattona)
Kissalaakson iltakävelyllä kurkistetaan iltavirkkujen viiksekkäiden elämään. Puolen tunnin aikana tutustutaan uhanalaisiin aasianleijoniin, amurintiikereihin ja –leopardeihin sekä muihin Kissalaakson eläimiin ja niiden lajitovereiden tilanteeseen luonnossa.
Pidätämme oikeuden muutoksiin kesäohjelmassa.

Omatoimista ohjelmaa

Ääniopastukset
Tutustu Korkeasaaren eläimiin ja eläinlajeihin kuuntelemalla ääniopastuksia omalla puhelimellasi. Avaa opastukset!

Suojelusankarit -reitti
Suojelusankarit-reitillä voit testata minkälainen suojelusankari sinä olet. Samalla saat tietoa eläimistä, uhanalaisuuden syistä ja Korkeasaaren toiminnasta. Lue lisää!

Sademetsän henki AR-peli
Auta sademetsän henkeä vahvistumaan tutustumalla sademetsän elämään ja vastaamalla tietovisan kysymyksiin oikein. Voit pelata Sademetsän henki -peliä mobiililaitteellasi Amazonia-talossa. Avaa ohjeet! 

Villi Euraasia -taidenäyttely
Kulttuurin ystäville on tarjolla Villi Euraasia -taidenäyttely Karhulinnalla kesäkuun loppuun asti. Eila Karhun maalaukset ovat myynnissä, ja osan tuotosta saa Korkeasaaren Amur-projekti sekä Villieläinsairaala.  Lue lisää!

Uusia kuvia

Uusia videoita