Avoinna tänään 10–20

Kissojen Illat 2020Korkeasaaren syyskuun illat ovat kissojen aikaa. Tänä vuonna järjestämme kahden Kissojen Yön sijaan kuusi pidennettyä ilta-aukioloa, Kissojen Iltaa. Ne ovat syyskuun kolmena ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina eli 4.-5.9., 11.-12.9. ja 18.-19.9. Näinä iltoina eläintarha on avoinna iltakymmeneen.

Amurin kissat tarvitsevat apuasi

Kissojen Illoissa keräämme varoja uhanalaisten amurinleopardien ja amurintiikereiden suojeluun niiden elinalueilla. Tämän vuoden tavoitteenamme on saada kokoon vähintään 30 000 euroa, jolla turvattaisiin Amurin alueen suojeluprojektien jatkuminen myös ensi vuonna. Korkeasaari on Amurin kissapetojen suojelua koordinoivan WildCats Conservation Alliancen tärkein tukija.

Amurinleopardeja elää luonnossa vain noin 100 yksilöä. Viime vuosina kanta on kuitenkin alkanut vahvistua, mikä antaa uutta toivoa tämän pohjoisen leopardin säilymisestä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 540 tiikeriä. Lue lisää lajien suojelusta.

Liput

Kissojen Iltojen pääsylippuna käy Korkeasaaren normaali syyskauden lippu tai Korkeasaaren vuosikortti. Jokaista 4.-5.9., 11.-12.9. ja 18.-19.9. eläintarhaan saapunutta asiakasta kohden Korkeasaari lahjoittaa euron Amurin kissapetojen suojeluun. (Ei koske alle 4-vuotiaita ja kutsuvieraita.) Ennakkoon ostettu lippu on voimassa 90 päivää ostopäivästä, joten se on helppo käyttää joustavasti haluttuna ajankohtana 1.9. alkaen. Syyskauden liput tulevat ennakkomyyntiin lähipäivinä!

Jokainen Kissojen Ilta rajataan 5000 asiakkaalle, jotta kaikki voisivat osallistua tunnelmalliseen illanviettoon turvallisesti. Tämän vuoksi sisäänpääsyyn vaaditaan lipun lisäksi ennakkoon tehty paikkavaraus haluamallesi illalle. Varausjärjestelmä avataan elokuun puolivälissä.

Kissojen Iltoihin voit tulla myös työporukalla, kun tilaat AMUR-paketin. Ryhmähinnoittelu ei ole voimassa Kissojen Illoissa.

Aikuinen 14 €
Lapsi (4-17 v.) 8 €
Opiskelija * 10 €
Eläkeläinen * 10 €

* Opiskelijalippu myydään päätoimisille opiskelijoille voimassaolevaa kuvallista valtakunnallista tai kansainvälistä opiskelijakorttia vastaan. Opiskelijakortista tulee käydä ilmi sen voimassaoloaika.
* Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä Kela-korttia vastaan henkilöille, joille on myönnetty Kelan tai työeläkejärjestelmän mukainen täysi eläke.

Ohjelma

Jokaisessa illassa on sama ohjelma. Tarkemmat ohjelmatiedot tulossa elokuussa!
KISSALAAKSO
Näe kissapedot silmästä silmään! Kissalaaksossa on juonnettuja tietoiskuja ja asiantuntijoiden haastatteluita klo 17.30 alkaen. Kissat saavat herkkuyllätyksiä illan aikana. Tutustu isojen kissojen virikkeisiin ja osallistu niiden askarteluun. Voit tuoda mukanasi käytetyn nahkaisen jalkapallon tai vanhan ison pehmolelun, jotka annamme myöhemmin kissoille.

ELÄINTEN SAARI
Mitä Korkeasaaren eläimet puuhaavat ilta-aikaan? Tule seuraamaan eläinten ruokintoja ja opi uutta oppailtamme! Pääset kurkistamaan oppaiden kanssa myös eläintaloihin. Pyrimme avaamaan trooppisia taloja ja tarhapolkuja Kissojen Illoiksi. Koko saari on täynnä eläimellistä tohinaa!

VALOTAIDE
Uusi Flowers of Lifen hohtotaidepolku herää henkiin Korkeasaaren illassa! Illan tullen kulku ohjataan valaistuille reiteille ja elävät tulet syttyvät jokaisen luonnossa hiipivän amurinleopardin kunniaksi.

JÄTTISAIPPUAKUPLAT
Tule itse kokeilemaan, kuinka jättisaippuakuplat syntyvät! Kuplapajaamme ovat tervetulleita kaikki innokkaat kuplailijat. Ruffle Armyn keijumaiset saippuakuplataiteilijat kiertävät hämärtyvässä saaressa ilahduttamassa upeilla jättikuplilla.

KORKEASAAREN TEATTERI
He ovat täällä taas! Korkeasaaren Teatteri tekee paluun uudella kokoonpanolla Kissojen Illassa. Luvassa hassuja juttuja, lauluja ja oikeaa asiaakin, koko perheelle totta kai.

 

Ruokaa ja juomaa

Muista ruokkia myös itsesi! Ravintolatarjonnan lisäksi löydät eläintarhasta street food -pisteitä, joilla vatsasi kurniminen hiljenee ja mieli alkaa kehrätä. Street food -pisteet ja kioskit ovat avoinna klo 21.30 asti, jolloin viimeiset ruokatilaukset ravintoloista.

Kauppa

Laivarannan kauppa ja pop-up-kauppa sillan kupeessa palvelevat klo 22 saakka. Myynnissä on tuotteita, joiden hinnasta lahjoitetaan osa AMUR-hankkeen keräykseen! Voit tukea haluamallasi summalla Amurin kissapetoja myös muiden ostoksesi ohessa.

Saapuminen

Bussi
Kissojen Iltoina bussi 16 ajaa Rautatientorilta Korkeasaareen lisälähdöin. Bussit 50 ja 59 liikennöivät Pasilan suunnasta Kalasataman metroaseman kautta Koksikadulle, lyhyen kävelymatkan päähän Korkeasaaren lipunmyynnistä. Busseilla 55, 56, 500 ja 510 on pysäkit Kalasatamassa.

Metro
Kalasataman metroasema on Korkeasaaren lähin pysäkki. Kilometrin matka Kalasatamasta Korkeasaareen taittuu Isoisänsillan kautta kävellen vartissa, ja matkantekoa voit nopeuttaa vaikkapa kaupunkipyörällä.

Polkupyörä
Oikaise Kalasatamasta tai Sörnäisistä Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaaren lipunmyynnin viereen, jonne avattiin tänä kesänä uusi kaupunkipyöräasema! Kalasataman metrolta matkaa on noin kilometri, joka menee pyörin yhdessä hujauksessa. Korkeasaaren lipunmyynnin luona on parkkialue myös omille polkupyörille. Huomioithan, että normaalikäytännöstä poiketen Kissojen Illoissa Korkeasaareen ei saa tuoda pikkulasten pyöriä, potkulautoja tai vastaavia menopelejä.

Oma auto
Auto kannattaa jättää kotiin tai kauemmas metroaseman liityntäparkkiin. Kalasatamassa, noin vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta, on kauppakeskus REDI, jonka edustalla ja parkkihallissa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Katso ajo-ohjeet ja pysäköinnin ehdot REDIn nettisivulta. Mustikkamaalla ja Kulosaaressa on erittäin rajallisesti tilaa omille autoille ja luvallisen parkkipaikan löytäminen iltakuuden jälkeen voi olla hankalaa. Autolla voit tuoda ystäviäsi Kalasataman puolelle, Isoisänsillan päähän (Capellan puistotie 2), josta on lyhyt kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin. Liikuntaesteiset on mahdollista tuoda autolla lipunmyynnin luo (Mustikkamaanpolku 12).

Vesibussi
Huomioithan, että Kissojen Iltoina ei ole vesibussiliikennettä. Päiväsaikaan liikenne Kauppatorilta normaalin syyskuun aikataulun mukaan.

Ohjeita Kissojen Iltoihin

Vieraile turvallisesti
Huolehdimme vierailun turvallisuudesta ja hygieniasta monin tavoin, mutta pidetäänhän huolta toisistamme yhdessä. Ethän tule Korkeasaareen sairaana.
Pese käpäliäsi huolella – saippuoi ja hankaa käpäliä vedessä kuin pesukarhu. Käsittele käsidesiä tarpeen mukaan.
Älä pärski muita päin – kameli ei käytä nenäliinoja pärskiessään, mutta sinun pitää käyttää. Hätätapauksessa hihakin käy.
Pidä turpaväli – jätä toisen lauman jäseniin aina reilu turpaväli, josta hevonenkin mahtuisi kulkemaan.
Lue lisää, kuinka edistämme vierailun turvallisuutta.

Ennakkolipulla sujuvammin
Ostathan lippusi ennakkoon! Ennakkolipulla ja vuosilipulla pääset omaa väylää pitkin lipuntarkistukseen. Muistathan säilyttää turpavälin myös jonottaessasi. Tulosta lippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, kun moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna.

Kun ilta hämärtyy
Alkuillasta koko saari on avoinna, mutta illan hämärtyessä noin klo 20.30 yleisö ohjataan tunnelmalliselle valaistulle reitille. Muistathan, että hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Grillit käytössäsi
Korkeasaaren grillit ovat lämmitettävissä omien eväiden grillausta varten. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda. Ethän ota reppua isompia laukkuja mukaasi, sillä niiden tarkistaminen vie paljon aikaa, eikä saaressa ole säilytyslokeroita.

Ongelmatilanteet
Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä 050 3525989. Sama numero toimii myös Korkeasaaren omana hätänumerona. Ensiapupisteet löytyvät Ravintola Pukista ja Mustikkamaan lipunmyynnistä.

Pidätämme oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin.

Uusia kuvia

Uusia videoita