Avoinna tänään 10–20

Kissojen Yö K18

Kissojen Yö K18

Keskiviikkona 11.9.2024 vietetään Kissojen Yötä aikuisten kesken! Toivotussa lisäillassa kerätään varoja luonnossa tehtävään manulien suojelutyöhön. Tapahtumalipulla pääsee eläintarhaan kello 16 alkaen, eläintarha suljetaan kello 22. Viimeinen sisäänpääsy tuntia ennen sulkemisaikaa. Tapahtuma on sallittu ainoastaan yli 18-vuotiaille, joten varauduthan näyttämään henkilöllisyystodistuksen saapuessasi.

Koko perheen Kissojen yö -tapahtuman tiedot löydät erilliseltä tapahtumasivulta.

Liput

Lipunmyynti alkaa 1.8. kello 9:00 Korkeasaaren verkkokaupassa. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä.

Liput ovat päiväkohtaisia, eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa. Kissojen Yö K18 -tapahtuma on sallittu ainoastaan yli 18-vuotiaille. Tapahtuman liput ovat myynnissä ainoastaan verkkokaupassa, eli niitä ei voi ostaa paikan päältä. Jokaisesta Kissojen Yöhön myydystä pääsylipusta ja vuosikortilla tehdystä vierailusta ohjataan 1 € manulien suojeluun.

Tapahtuman aikana Korkeasaareen pääsee vain kyseiselle päivälle ostetulla tapahtumalipulla tai voimassa olevalla Korkeasaaren vuosikortilla. Huomioithan kuitenkin, että tapahtuman aikana uusia vuosikortteja ei myydä eikä verkosta ostettuja vuosikortteja aktivoida.

Hinta
Aikuinen Aikuinen: 29 €
Opiskelija, eläkeläinen* Opiskelija, eläkeläinen*: 22 €

Tapahtumaan ei myydä lastenlippuja.

* Lisätietoa lipputyypeistä
Opiskelijalippu myydään päätoimisille opiskelijoille voimassaolevaa kuvallista valtakunnallista tai kansainvälistä opiskelijakorttia vastaan. Opiskelijakortista tulee käydä ilmi sen voimassaoloaika.
Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä Kela-korttia vastaan henkilöille, joille on myönnetty Kelan tai työeläkejärjestelmän mukainen täysi eläke.

Manulien suojelu

Aasian aroalueiden pieni tuuheaturkkinen asukas manuli on uhanalaisten kissalajien tavoin vaarassa mm. elinalueiden tuhoutumisen ja salametsästyksen vuoksi. Piilottelevan lajin luonnonkantaa on vaikea arvioida tarkkaan, mutta sen tiedetään olevan laskussa. Lue lisää manulien suojelusta, lahjoita suojeluun tai perusta oma suojelukeräys manuleiden hyväksi!

Aikaisempina vuosina Kissojen Yössä on tuettu amurintiikereiden ja -leopardien suojelua. Poliittinen tilanne ja Venäjää vastaan asetetut pakotteet kuitenkin estävät varojen siirron Venäjän alueella tapahtuviin suojeluprojekteihin. Suojelu Amurin alueella jatkuu aikaisempina vuosina kerättyjen varojen avulla.

Ohjelma

Koe eläintarha pimenevässä syysillassa upeasti valaistuna. Tapahtumalipulla pääsee eläintarhaan kello 16 alkaen, viimeinen sisäänpääsy on kello 21. Eläintarha suljetaan kello 22.

Asiantuntijaluennot

Siittiökilpailu
Onko koolla väliä, ja minkä koolla?
Eläintarhan kuraattori Ulla Tuomainen kertoo eläinmaailman parinvalinnasta ja lisääntymisestä. Yhdelle luennolle mahtuu max. 70 osallistujaa.
Karhusalissa klo 18 ja 20, kesto n. 30 min

Kissapetojen uhanalaisuus
Miksi isot kissat ovat uhanalaisia, ja miten niitä suojellaan?
Eläintarhan kuraattori Hanna-Maija Lahtinen kertoo uhanalaisuuden syistä ja miten suojelua tehdään. Yhdelle luennolle mahtuu max. 70 osallistujaa.
Karhusalissa klo 17 ja 19, kesto n. 30 min

Manulin drinkkibaari

Nauti Son of a Punch -cocktailtaitureiden loihtimia manulin ja tiikerin nimikkodrinkkejä ja tue samalla suojelutyötä. Jokaisesta drinkistä lahjoitetaan 5 € manulien suojeluun.
Ravintola Pukin kuistilla klo 18–22
Drinkkejä saatavilla rajoitettu määrä.

Eläinmaailman sukukalleudet

Mikä eläin valitsee kumppaninsa siittiöiden koon perusteella? Mihin ihmeeseen kenguru tarvitsee monta vaginaa? Entä millä linnulla on suurin sukuelin? Tule ja tutustu eläinmaailman sukukalleuksien laajaan kirjoon! Tällä kuratoidulla reitillä opit varmasti jotain uutta.
Reitti kierrettävissä koko tapahtuman ajan.

Kukkia ja sidontaa

Kokoa oma kukkakoristeesi Korkeasaaren puutarhurin kanssa.
Karhun evästilassa klo 18–21

Glitterpiste

Glitternisti loihtii pisteellään Kissojen yön vierailijoille hohtavia glittermeikkejä ja -partoja.
Karhun evästilassa klo 18–21

Onnenpyörä

Pyöräytä onnenpyörää ja tue samalla manulien suojelua. Kaikki tuotto ohjataan lyhentämättömänä manulien suojeluun. Onnenpyörän palkinnot on lahjoittanut Fazer, jokainen pyöräytys voittaa.
Karhulinnalla klo 18–21
Yksi pyöräytys 3 €, neljä pyöräytystä 10 €.

Kissojen virikepiste

Tutustu Korkeasaaren kissapetojen erilaisiin virikkeisiin oppaiden johdolla Kissalaaksolla.
Kissalaaksolla klo 16.30–21.30

Valoesitykset

Valosirkus Spektri taikoo taianomaisen valoshow’n illan pimetessä.
Laivarannassa klo 20.30 ja 21.30, esityksen kesto n. 15 min

Dinosaurukset hämärässä

Koe Korkeasaaren dinosaurukset syysillassa upeasti valaistuna.
Näyttely avoinna koko tapahtuman ajan.

Juonnetut ruokinnat

Ruokintojen aikataulu tarkentuu myöhemmin.


Ruokaa ja juomaa

Eläinten lisäksi myös ihmiset ruokailevat hyvin. Tuttujen ravintoloiden lisäksi alueella palvelevat street food -pisteet sekä kioskit.


Kauppa

Korkeasaaren kaupassa Laivarannassa ja Borealia-talon viereisessä konttikaupassa myynnissä kissamaisten huipputarjousten lisäksi manulien suojelua tukevia tuotteita.

Ohjeita Kissojen Yöhön

Pääsyliput
Päiväkohtaisen pääsylipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtumapäivänä lipunmyynnistä. Tulosta ennakkolippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla. Kuvakaappaus ei toimi lippuna. Varaudu näyttämään myös henkilöllisyystodistus, sillä tapahtumailta on sallittu vain yli 18-vuotiaille. Tapahtuman pääsylipulla pääsee vain kerran sisään. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ennen illan hämärtymistä, sisäänpääsy päättyy kello 21:00.

Saapuminen
Suosittelemme jättämään oman auton kotiin tai Redi-parkkiin ja hyödyntämään julkista liikennettä. Bussi 16 ajaa illan lisälähdöin ja bussi 59 on kätevä yhteys Pasilan suuntaan, tarkista aikataulut HSL:n reittioppaasta. Kauppatorilta liikennöi koko tapahtuman ajan myös vesibussi.

Kulku Kissalaaksossa
Rajoitamme tarvittaessa Kissalaaksoon pääsyä, jotta Kissalaaksossa liikkuminen on sujuvaa. Kissalaaksoon kulku voidaan tilanteen sitä vaatiessa muuttaa yksisuuntaiseksi, jolloin Kissalaaksoon kuljetaan sisään leijonatarhan päädystä.

Ilta-aika
Illan hämärryttyä käytössä on vain tunnelmallinen valaistu reitti. Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Muistathan, että hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Omat eväät
Korkeasaaren grillit ovat lämmitettävissä omien eväiden grillausta varten ja ulkopiknikpaikat ovat käytettävissä. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda. Ethän ota reppua isompia laukkuja mukaasi, sillä niiden tarkistaminen vie paljon aikaa, eikä saaressa ole säilytyslokeroita.

Ongelmatilanteet
Ensiapupisteen löydät lipunmyynnistä. Mustikkamaan lipunmyynnin puhelinnumero 050 352 5989 toimii Korkeasaaren omana hätänumerona. Löytötavarat listataan eOmistaja Löytö -palveluun, josta voit suoraan tarkistaa onko hukkaamasi tavara jo löytynyt.

Pidätämme oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin.

Uusia kuvia

Uusia videoita