Avoinna tänään 10–18

Kissojen Yö

Kissojen Yö

Syyskuun kaksi ensimmäistä lauantaita 2. ja 9.9.2023 omistetaan suojelun tarpeessa oleville kissapedoille. Korkeasaaren vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma kerää varoja luonnossa tehtävään suojelutyöhön.
Tapahtumapäivinä eläintarha on auki kello 10-23, sisäänpääsy päättyy kello 21 ja ohjelmaa on eläintarhassa koko päivän. Perheen pienimmät kissafanit viihtyvät lapsille suunnatun ohjelman parissa kello 16 saakka, jonka jälkeen siirrytään aikuisten ohjelman pariin.

Vuoden 2023 suojelukohde on manuli!

Aasian aroalueiden pieni tuuheaturkkinen asukas manuli on uhanalaisten kissalajien tavoin vaarassa mm. elinalueiden tuhoutumisen ja salametsästyksen vuoksi. Piilottelevan lajin luonnonkantaa on vaikea arvioida tarkkaan, mutta sen tiedetään olevan laskussa. Lue lisää manulien suojelusta, lahjoita suojeluun tai perusta oma suojelukeräys manuleiden hyväksi!

Aikaisempina vuosina Kissojen Yössä on tuettu amurintiikereiden ja -leopardien suojelua. Vuoden 2023 poliittinen tilanne ja Venäjää vastaan asetetut pakotteet kuitenkin estävät varojen siirron Venäjän alueella tapahtuviin suojeluprojekteihin. Suojelu Amurin alueella jatkuu aikaisempina vuosina kerättyjen varojen avulla.

Liput

Tapahtumapäivinä Korkeasaareen pääsee vain kyseiselle päivälle ostetulla tapahtumalipulla tai Korkeasaaren vuosikortilla. Tapahtumalipulla pääsee vain kerran sisään. Voit ostaa lippusi ennakkoon verkkokaupastamme. Ennakkomyynti verkkokaupassa loppuu viimeistään perjantaina 8.9.2023 kello 23:59, jonka jälkeen lippuja voi ostaa vain eläintarhan sisäänkäynnistä. Varmista sisäänpääsysi ostamalla lippu ennakkoon!

Jokaisesta Kissojen Yön pääsylipusta ja vuosikortilla tehdystä vierailusta ohjataan 1 € manulien suojeluun.

Hinta
Aikuinen

Aikuinen: 23 €
Lapsi 4-17 v. Lapsi 4-17 v: 16 €
Lapsi 0-3 v. 0 €
Opiskelija, eläkeläinen* Opiskelija, eläkeläinen*: 18 €

 
* Lisätietoa lipputyypeistä
Opiskelijalippu myydään päätoimisille opiskelijoille voimassaolevaa kuvallista valtakunnallista tai kansainvälistä opiskelijakorttia vastaan. Opiskelijakortista tulee käydä ilmi sen voimassaoloaika.
Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä Kela-korttia vastaan henkilöille, joille on myönnetty Kelan tai työeläkejärjestelmän mukainen täysi eläke.

Ohjelma

Kohtaa kissat silmästä silmään! Kissalaaksossa ja eri puolilla saarta on luvassa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Perheen pienimmät kissafanit viihtyvät lapsille suunnatun ohjelman parissa kello 16 saakka, jonka jälkeen siirrytään aikuisten ohjelman pariin.

Pikkukissojen päiväohjelma

Ruokinnat Kissalaaksossa

12:00 amurintiikeri
13:00 amurinleopardi
14:00 pikkupanda
16:00 amurinleopardikissa

Ruokinnat muualla saaressa

11:00 pikkumangusti
12:00 mongolianvillihevonen
13:00 Amazonian pikkuapinat
14:00 berberiapinat
15:00 saukko & vesikko
16:00 huulipekarit

Kasvomaalaus kello 11-16
Taiteilijamme muuntavat yleisön mitä hurjimmiksi kissapedoiksi.

Glittertatuoinnit kello 11-16
Glitternisti taiteilee teemaan soveltuvien glittertatuointeja Laivarannan Odotuspaviljongilla. Glittertatuointi tehdään käteen, eikä se sovellu alle 2-vuotiaille.

Fazerin onnenpyörä kello 12-15
Jokainen pyöräytys voittaa ja tukee manulien suojelua. Yksi pyöräytys 3 €, neljä pyöräytystä 10 €.

Jättisaippuakuplaesitykset kello 12:30, 13:30 & 14:30
Ruffle Armyn keijut loihtivat satumaisen kauniita jättisaippuakuplia.

Isojen kissojen ilta

Ruokinnat Kissalaaksossa

17:00 metsäkissa
18:00 aasianleijona
19:00 lumileopardi
20:00 amurinleopardikissa
21:00 amurintiikeri

Ruokinnat muualla saaressa

17:00 partakorppikotka
18:00 karhu
19:00 manuli
21:00 ilves

Pelon kynnet pakopelielämys kello 16-22
Pelon kynnet asettaa pelaajansa kissaeläimen rooliin ratkaisemaan kavalaa pakopeliä. Selviätkö pelistä hengissä?
Pelin aluksi pelaajat tutustuvat ympäristöönsä, löytävät salattuja viestejä ja elementtejä, ja toivovat oppivansa tarpeeksi selvitäkseen, sillä maailman vaarallisin eläin, ihminen, on virittänyt monenlaisia ansoja. Pelaajien kokoama tieto on tarpeen, kun kohtalon tietovisa alkaa. Jos pelaaja osaa valita oikeat ratkaisut, hän onnistuu välttämään vaaranpaikat, joita kissaeläimet myös oikeasti kohtaavat. Kuten tosielämässä, myös täällä yksi on selvää: kaikille ei käy hyvin tässä pelissä. Pelin kesto on kaikille sama pelaajan kohtalosta riippumatta.

Peli ei sovellu alle 16-vuotiaille, sisältää vilkkuvia valoja. Pelin kesto noin 15 minuuttia, paikkoja rajallisesti. Pelin on kehittänyt palkittuja siirrettäviä pakohuonepelejä tarjoava kotimainen Cryptic Cargo.

Glittermeikki kello 17-21
Laivarannan Odotuspaviljonki muuntautuu kimaltelevaksi meikkistudioksi. Anna Glitternistin taiteilijoiden somistaa sinut säihkymään illan valojen rinnalla.

Hauskaa hyväntekoa kello 17:30 & 21:30
Stand up -komediaa manulien hyväksi ravintola Pukin viereisellä kentällä.
Lauantaina 2.9. yleisön eteen astelevat Aatu Raitala kello 17:30 ja Tommi Tuominen kello 21:30.
Lauantaina 9.9. kissafaneja naurattavat Tomi Walamies kello 17:30 ja Tomi Haustola kello 21:30.

Fazerin onnenpyörä kello 18-21
Jokainen pyöräytys voittaa ja tukee manulien suojelua. Yksi pyöräytys 3 €, neljä pyöräytystä 10 €.

Valoesitys kello 22:15
Belenos Group of Arts esittää lumoavan valokoreografiansa ”Halo”.

Tunnelmallinen valoreitti
Illan hämärtyessä Sun Effectsin luoma valotaidereitti alkaa säihkyä eläinten saarella. Saaren keskiosan kallioille syttyvät Amurin tulet, jonka elävät liekit kuvastavat erittäin uhanalaisen amurinleopardin luonnonkannan tilannetta.


Ruokaa ja juomaa

Eläinten lisäksi myös ihmiset ruokailevat hyvin. Tuttujen ravintoloiden lisäksi alueella palvelevat street food -pisteet sekä kioskit.

Ravintola Karhu avoinna 10:30-22:00
Ravintolassa á la carte valikoima viimeiset tilaukset klo 21:30. Karhun kioskit avataan iltapäivällä ja ne palvelevat klo 22:00 saakka. Kioskista hot dogeja sekä lihapiirakoita (myös kasvisversiona) 7,50€, nachot ja salsa 6€. Burgervaunussa juusto- ja vegeburgerit 12€.

Ravintola Pukki avoinna 10:00-22:30
Buffet klo 11-21, aikunen 19€, 7-12-vuotiaat 11€ aikuisen ruokaillessa alle kouluikäiset 1€/ikävuosi.
Ravintolan edessä avataan iltapäivällä street food -teltta, joka palvelee klo 22:30 saakka. Teltasta makkaraa 3,50€, muikkuja valkosipulikastikkeella 6,50€ ja lettuannos 4€.

Saukko Street Food
Saukkokioskilla avataan iltapäivällä streed food kärry, jossa tarjolla artesaanipizzaa 8€, ranskalaisia 6€ ja vohveliannos 6,50€.

Bistro Bron avoinna 10:00-21:00
Bistro Bron Mustikkamaan lipunmyynnillä palvelee asiakkaita sisäänpääsyn päättymiseen saakka.

Kioskit palvelevat asiakastilanteen mukaan säävarauksella.

Manulikaakao & tassumunkki 7,50 €
Herkullista suojelua ravintola Karhussa ja Pukissa sekä Bistro Bronissa! Tuunaa manulikaakao kermavaahdolla (0,20 €) tai minttuterästyksellä (3 €). Jokaisesta annoksesta lahjoitetaan 0,50 € manulien suojeluun!

Jungle Juice Bar avoinna 10:30-21:00
Jungle Juice Barista mukaan raikkaat smoothiet. Jokaisesta Kissojen Yössä myydystä Lion King smoothiesta lahjoitetaan 1€ suojeluun.

Kahvilapalvelut myös vesibusseissa!
Siipirataslaiva Vispilä sekä pienempi Ilves liikennöivät tapahtuman ajan. Aluksilla palvelevat viihtyisät kahvilat ja merimatkan lämmikkeeksi on mahdollista ostaa kuuma manulikaakao hintaan 4,50€ sekä lukuisia muita herkkuja. Jokaisesta myydystä kaakaosta vesibussien liikennöitsijä JT-Line lahjoittaa 0,50€ manulien suojeluun.


Kauppa

Korkeasaaren kaupassa Laivarannassa ja Pop up -kaupassa myynnissä kissamaisten huipputarjousten lisäksi manulien suojelua tukevia tuotteita. Kaupat ovat avoinna klo 10-23.

Suojelutuotteet
Kissojen Yön manulikangasmerkit 6€ ja 8€, joiden hinnasta 2€ suojelutyöhön.

Leopardiheijastin 9,50€, josta suojeluun 4€.

Emo ja poikanen -pehmolelu 27,50€, josta suojeluun 5€.

Tarjouksessa
Hiuspanta korvilla 8€/kpl (norm. 9,50€)

Häntä klipsillä 8€/kpl (norm. 9,50€)

Pehmonaamiot 12€/kpl (norm. 14,50€)

Astiasetti 20€ (norm. 25,50€)

Palapeli 7€/kpl (norm. 8,90€)

Ohjeita Kissojen Yöhön

Pääsyliput
Päiväkohtaisen pääsylipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtumapäivänä lipunmyynnistä. Tulosta ennakkolippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla. Kuvakaappaus ei toimi lippuna. Tapahtuman pääsylipulla pääsee vain kerran sisään. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ennen illan hämärtymistä, sisäänpääsy päättyy kello 21:00.

Saapuminen
Suosittelemme jättämään oman auton kotiin tai Redi-parkkiin ja hyödyntämään julkista liikennettä. Bussi 16 ajaa illan lisälähdöin ja bussi 59 on kätevä yhteys Pasilan suuntaan, tarkista aikataulut HSL:n reittioppaasta. Kauppatorilta liikennöi koko tapahtuman ajan myös vesibussi, tarkista aikataulut sekä lippujen hinnat täältä.

Kulku Kissalaaksossa
Rajoitamme tarvittaessa Kissalaaksoon pääsyä, jotta Kissalaaksossa liikkuminen on sujuvaa. Kissalaaksoon kulku voidaan tilanteen sitä vaatiessa muuttaa yksisuuntaiseksi, jolloin Kissalaaksoon kuljetaan sisään leijonatarhan päädystä.

Ilta-aika
Illan hämärryttyä käytössä on vain tunnelmallinen valaistu reitti. Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Trooppiset talot ovat avoinna klo 21 asti, muut eläintalot klo 18 asti – näin annamme iltarauhan eläimille, jotka eivät ole aktiivisia ilta-aikaan. Muistathan, että hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Omat eväät
Korkeasaaren grillit ovat lämmitettävissä omien eväiden grillausta varten ja ulkopiknikpaikat ovat käytettävissä. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda. Ethän ota reppua isompia laukkuja mukaasi, sillä niiden tarkistaminen vie paljon aikaa, eikä saaressa ole säilytyslokeroita.

Ongelmatilanteet
Ensiapupisteen löydät lipunmyynnistä. Mustikkamaan lipunmyynnin puhelinnumero 050 352 5989 toimii Korkeasaaren omana hätänumerona.
Löytötavarat listataan eOmistaja Löytö -palveluun, josta voit suoraan tarkistaa onko hukkaamasi tavara jo löytynyt.

Palaute
Voit lähettää palautetta tapahtumasta täällä.

Pidätämme oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin.

Uusia kuvia

Uusia videoita