Avoinna tänään 10–18

Kissojen Yö 2022


 

 

Kissojen Yö

Korkeasaaren syyskuun illat ovat kissojen aikaa. Tänä vuonna Kissojen Yö järjestetään neljänä iltana, syyskuun kahtena ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina eli 2., 3., 9. & 10.9.2022. Kissojen Yö -päivinä eläintarha on avoinna klo 10-23, sisäänpääsy suljetaan klo 21. Päiväsaikaan klo 16 asti Korkeasaaressa on lapsille suunnattua ohjelmaa, iltaohjelma on enemmän aikuiseen makuun.

Amurin kissat tarvitsevat apuasi

Kissojen Yössä keräämme varoja uhanalaisten amurinleopardien ja amurintiikereiden suojeluun niiden elinalueilla. Korkeasaari on Amurin kissapetojen suojelua koordinoivan WildCats Conservation Alliancen tärkein tukija.

Amurinleopardeja elää luonnossa vain noin 100 yksilöä. Viime vuosina kanta on kuitenkin alkanut vahvistua, mikä antaa uutta toivoa tämän pohjoisen leopardin säilymisestä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 500 tiikeriä. Lue lisää lajien suojelusta.

Liput

Jokaisesta Kissojen Yön pääsylipusta ohjataan kaksi euroa Amurin kissapetojen suojeluun. Tapahtumapäivinä Korkeasaareen pääsee vain kyseiselle päivälle ostetulla tapahtumalipulla tai Korkeasaaren vuosikortilla. Ennakkolippuja myydään Korkeasaaren verkkokaupassa jokaiselle tapahtumapäivälle rajoitettu määrä. Ennakkolippujen myynti loppuu tapahtumapäivänä klo 10. Lippuja on tapahtumapäivänä myynnissä rajattu määrä myös paikan päällä Korkeasaaren lipunmyynnissä.

Ennakkolippu Hinta lipunmyynnistä
Aikuinen Ennakkolippu: 18 € Hinta lipunmyynnistä: 20 €
Lapsi 4-17 v. Ennakkolippu: 12 € Hinta lipunmyynnistä: 14 €
Lapsi 0-3 v. 0 € Hinta lipunmyynnistä0 €
Opiskelija, eläkeläinen* Ennakkolippu: 14 € Hinta lipunmyynnistä: 16 €
Osta ennakkolippu verkkokaupasta!

* Lisätietoa lipputyypeistä
Opiskelijalippu myydään päätoimisille opiskelijoille voimassaolevaa kuvallista valtakunnallista tai kansainvälistä opiskelijakorttia vastaan. Opiskelijakortista tulee käydä ilmi sen voimassaoloaika.
Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä Kela-korttia vastaan henkilöille, joille on myönnetty Kelan tai työeläkejärjestelmän mukainen täysi eläke.

Iltaohjelmaa isoille kissoille

KISSALAAKSON OHJELMA, klo 17-21
Näe kissapedot silmästä silmään! Kissalaaksossa on illan aikana tietoiskuja, eläinten ruokintoja ja asiantuntijoiden haastatteluita. Kissalaaksossa on yksisuuntainen kulku, eli sisään pääsee vain leijonatarhan suunnasta.

Perjantaina Lauantaina
18:00 Perjantaina: aasianleijona Lauantaina: pikkupanda
19:00 Perjantaina: lumileopardi Lauantaina: ilves
20:00 Perjantaina: amurintiikeri Lauantaina: amurinleopardi

ELÄINTEN SAAREN OHJELMA, klo 17-21
Tietoiskuja ja eläinten ruokintoja eri puolilla saarta. Trooppiset talot suljetaan kello 21 ja muut eläintalot kello 18.

17:00 partakorppikotka
18:00 huulipekari
19:00 karhu
20:00 kameli
21:00 lehtopöllö

TANSSIVAT VEDET, klo 20:30 – 23
Merivettä, värivaloa ja musiikkia Tiikerin vuoden kunniaksi yhdistelevä teos on nähtävissä Laivarannassa! Esitysajat vartin välein, esityksiä on kaksi erilaista.

RUFFLE ARMY, klo 16-19 & 20-22
Ruffle Armyn glittertatuoijat löydät Vanhalta odotuspaviljongilta Laivarannan läheltä kello 16-19. Jättisaippuakuplataiteilijat ilahduttavat puolestaan myöhäisillassa saarta kiertäen.

ONNENPYÖRÄ, klo 17-20
Pyöritä onnenpyörää Karhulinnalla ja pistä suu makeaksi Amurin kissapetojen hyväksi! Jokaisella pyöräytyksellä voittaa herkullisia palkintoja – 1 pyöräytys 3 €, 4 pyöräytystä 10€. Maksu MobilePaylla tai käteisellä.

AMURIN TULET
Yhtä monta tulta kuin amurinleopardia on luonnossa.

ELOSSA 510
Vanhan Karhulinnan valoteos juhlistaa amurintiikeriä.

KISSAVIRIKKEET, klo 17-20
Tutustu Korkeasaaren kissojen virikkeisiin. Eläintenhoitaja kertoo myös pisteellä kissaeläinten kouluttamisesta klo 18:15.

KISSABINGO
Ole kuin kissa! Harjoittele kissojen puuhia Kissojen Yössä. Bingoruudukko löytyy käsiohjelmasta, ja voit käyttää sen pelaamiseen vaikka koko illan.

Päiväohjelmaa pikkukissoille

TARHAPOLUT JA ELÄINTEN RUOKINNAT, klo 11-17
Tietoiskuja ja eläinten ruokintoja eri puolilla saarta. Vieraile myös Kengurukujalla ja Vuohipihalla!

11:00 pikkumangustit
12:00 riikinkukot
13:00 Amazonian yksi laji
13:00 – 14:00 Vuohipiha
15:00 metsäpeurat
16:00 – 17:00 Kengurukuja

SUPERPARKIN TAITORATA, pe klo 15-19 / la klo 12-19
Pompi kuin kenguru ja tasapainoile kuin lumileopardi.

KISSAMAISET KASVOMAALAUKSET, la klo 12-16
Muuntaudu hurjaksi kissapedoksi!

Ruokaa ja juomaa

Muista ruokkia myös itsesi! Ravintolatarjonnan lisäksi löydät eläintarhasta street food -pisteitä, joilta saat mukaan ulkona syötäviä annoksia. Korkeasaaren grillit ovat lämmitettävissä omien eväiden grillausta varten.

MUSTIKKAMAAN BISTRO BRON, avoinna pe klo 13-21, la klo 10-21
Mustikkamaalta lipunmyynnin vierstä löydät kahvilatuotteet sekä lämpimät artesaanileivät.

CAFÉ & BAR VISPILÄ, avoinna klo 20-23
Juomia kissakaakaosta kuohuviiniin sekä pientä syötävää Laivarannassa Vispilä-aluksen kannella. Jokaisesta kaakaosta ohjataan 0,50€ Amurin kissapetojen suojeluun!

RAVINTOLA PUKKI, avoinna klo 11-22:30
Pukissa tarjolla on katuruokahenkisiä annoksia ja kahvilatuotteita. Viimeiset ruokatilaukset klo 22.
Kissojen Yön tarjous: kaksi leivosta ja piccolopullo kuohuviiniä yhteensä 20 €!

PUKIN KIOSKI & STREET FOOD, avoinna klo 16-23
Keskisaaressa sijaitsevalta kioskilta löydät burgerit ja ranskalaiset, grillistä letut, makkarat ja muikut, juomia ja jäätelöä.

RAVINTOLA KARHU, avoinna klo 10-22
Karhun keittiöstä saat burgerit, lihapullat ja salaatit. Viimeiset ruokatilaukset kello 21:30.
Jokaisesta Karhun kasvishampurilaisesta 1 € Amurin kissapetojen suojeluun!

KARHUN KIOSKI & STREET FOOD, avoinna klo 16-22
Karhulinnan edessä olevalta kioskilta saat hodarit & lihapiirakat, jäätelöä, burgereita, nachoja, lettuja, ranskalaisia, makkaraa, muikkuja.

JUNGLE JUICE BAR, avoinna klo 11-21
Maistuvia smoothieita Karhulinnalla. Jokaisesta Lion King -smoothiesta 1 € Amurin kissapetojen suojeluun!

SAUKON KIOSKI & STREET FOOD, avoinna klo 16-22
Saukkotarhan vieressä tarjolla on pizzaa, vohveleita, ranskalaisia, kahvia ja jäätelöä.

TIIKERIN JÄTSKIKIOSKI, avoinna klo 16-22
Jäätelöä jokaiseen makuun tiikeritarhan luona.

Kauppa

Laivarannan kauppa palvelee kello 10-23 ja pop-up-kauppa Mustikkamaan sillan kupeessa perjantaisin klo 14-23 ja lauantaisin koko päivän. Myynnissä on tuotteita, joiden hinnasta lahjoitetaan osa AMUR-hankkeen keräykseen! Suojelutuotteet ovat myynnissä 2.9.-11.9.2022 Laivarannan kaupassa saaren aukioloaikoina ja Kissojen Yönä myös pop-up-kaupassa. Suojelutuotteista ei saa alennuksia Korkeasaaren vuosikortilla.

Saapuminen

BUSSI
Kissojen Yönä bussi 16 ajaa Rautatientorilta Korkeasaareen lisälähdöin, noin 15 minuutin välein. Bussi 59 liikennöi Pasilan suunnasta Kalasataman metroaseman kautta Sompasaareen, lyhyen kävelymatkan päähän Korkeasaaren lipunmyynnistä. Lähin pysäkki on Flöitti Dianan kuja. Muun muassa busseilla 500 ja 510 on pysäkit Kalasatamassa. Bussiaikataulu löytyy Reittioppaan sivulla.

VESIBUSSI
Vesibussi kuljettaa Kauppatorilta Kissojen Yöhön alkuillasta perjantaina ja lauantaina! Perjantaisin vesibussiin pääsee ainoastaan tapahtumalipulla tai aktivoidulla ja voimassa olevalla Korkeasaaren vuosikortilla. Lauantain päiväliikenne kulkee Kauppatorilta normaalin syyskuun aikataulun mukaan klo 10 alkaen.
Lähdöt Kauppatorilta: 15.00, 16.00, 17.00, 18.00
Lähdöt Korkeasaaresta: 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.15

METRO
Kalasataman metroasema on Korkeasaaren lähin pysäkki. Kilometrin matka Kalasatamasta Korkeasaareen taittuu Isoisänsillan kautta kävellen vartissa, ja matkantekoa voit nopeuttaa vaikkapa kaupunkipyörällä.

POLKUPYÖRÄ TAI SÄHKÖPOTKULAUTA
Oikaise Kalasatamasta tai Sörnäisistä Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaaren omalle kaupunkipyöräasemalle! Kalasataman metrolta matkaa on noin kilometri, joka menee pyörin yhdessä hujauksessa. Korkeasaaren lipunmyynnin luona on pyöräparkki myös omille polkupyörille. Myös sähköpotkulaudoilla pääsee Korkeasaaren lipunmyynnille asti. Ethän parkkeeraa lautaa kulkureitille.

OMA AUTO
Auto kannattaa jättää kotiin tai Korkeasaaren asiakkaille edulliseen kauppakeskus Redin parkkiin kerroksiin K5 tai K6 (pääsy 24h). Redi sijaitsee Kalasatamassa, noin vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta, ja sen hallissa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Katso ajo-ohjeet. Mustikkamaalla ja Kulosaaressa on erittäin rajallisesti tilaa omille autoille ja osa parkkipaikoista on muuttunut maksullisiksi sekä aikarajoitetuiksi. Liikuntaesteiset on mahdollista tuoda autolla lipunmyynnin luo (Mustikkamaanpolku 12).

Ohjeita Kissojen Yöhön

Saapuminen
Pääsylipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai tapahtumapäivänä lipunmyynnistämme Mustikkamaan portilla. Tulosta ennakkolippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, jos moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ennen illan hämärtymistä, vaikka heti klo 16 jos mahdollista! Viimeinen sisäänpääsy on kello 21.

Yksisuuntainen Kissalaakso
Kissalaakso on yksisuuntainen. Aloita Kissalaakson kierros leijonatarhan päästä. Rajoitamme tarvittaessa alueelle pääsyä, jotta Kissalaaksossa liikkuminen on sujuvaa.

Ilta-aika
Illan hämärryttyä klo 20-23 käytössä on vain tunnelmallinen valaistu reitti. Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Trooppiset talot ovat avoinna klo 21 asti, muut eläintalot klo 18 asti – näin annamme iltarauhan eläimille, jotka eivät ole aktiivisia ilta-aikaan. Muistathan, että hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Omat eväät
Korkeasaaren grillit ovat lämmitettävissä omien eväiden grillausta varten ja ulkopiknikpaikat ovat käytettävissä. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda. Ethän ota reppua isompia laukkuja mukaasi, sillä niiden tarkistaminen vie paljon aikaa, eikä saaressa ole säilytyslokeroita.

Ongelmatilanteet
Ensiapupisteen löydät lipunmyynnistä. Mustikkamaan lipunmyynnin puhelinnumero 050 352 5989 toimii Korkeasaaren omana hätänumerona.
Löytötavarat listataan eOmistaja Löytö -palveluun, josta voit suoraan tarkistaa onko hukkaamasi tavara jo löytynyt.

Pidätämme oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.

Uusia kuvia

Uusia videoita