Avoinna tänään 10-20

Kissojen YöKun illat pimenevät, kissapedot lähtevät liikkeelle. Eläintarhan tunnelmallista yötä valaisevat elävät tulet ja kiiluvat kissansilmät. Kuule leijonan karjaisut ja näe leopardien loikat. Osallistu luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun – me muutamme maailmaa paremmaksi paikaksi raidallisille ja täplikkäille ystävillemme!

Miksi Amurin kissapedot tarvitsevat suojelua?

Venäjän Kaukoidässä elävien kissapetojen tilanne on huolestuttava. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto – niitä elää luonnossa vain noin 100 yksilöä. Viime vuosina kanta on kuitenkin alkanut vahvistua, mikä antaa uutta toivoa tämän pohjoisen leopardin säilymisestä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 540 tiikeriä. Kissojen Yössä kerätyt varat lahjoitetaan Korkeasaaren AMUR-hankkeen kautta Amurin alueen kissapetojen suojelun: lahjoitus käytetään mm. salametsästäjiltä suojaavien metsänvartijoiden palkkaamiseen, tutkimus- ja seurantatyöhön, loukkaantuneiden eläinten kuntouttamiseen sekä valistustyöhön. Lue lisää Korkeasaaren Amurin kissapetojen hyväksi tekemästä työstä!

Liput

Ennakkoliput tulevat myyntiin kesällä 2020. Korkeasaaren vuosikortilla pääset myös Kissojen Yöhön.

Ohjelma

Kissalaaksossa ja sen laitamilla on vilskettä alkuillasta myöhään yöhön! Eläintenhoitajat järjestävät kissaeläimille virikeruokayllätyksiä koko illan ajan ja opit samalla oppailta lisää eläimistä. Ohjelma julkistetaan kesällä 2020.

Ohjeita Kissojen Yöhön

Nauti upeasta valaistuksesta
Alkuillasta koko saari on avoinna, mutta illan hämärtyessä noin klo 20.30 yleisö ohjataan tunnelmalliselle valaistulle reitille. Monen mielestä se on parasta Kissojen Yössä!

Sopu sijaa antaa
Kissalaakson eläimet ovat liikkeellä koko illan, mutta yleisön puolella on eniten ruuhkaa klo 20, 21 ja 22 lajiesittelyiden aikaan. Rajoitamme tarpeen mukaan pääsyä Kissalaaksoon kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Ruuhkaan ei pääse lastenrattaiden kanssa, jätä rattaat vaunuparkkiin Kissalaakson päähän. Sateenvarjojen käyttö ei ole sallittua ihmisjoukon keskellä. Suoja-aitojen ylittäminen tai niillä seisominen on kielletty. Tupakointi on sallittua vain siihen merkityissä pisteissä. Annetaan tilaa toisillemme mahdollisuuksien mukaan; pienet edessä, isot takana, jotta kaikilla olisi kissamaisen kiva ilta!

Kunnioita eläimiä
Hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Ennakkolipulla sujuvammin
Mustikkamaan lipunmyynti voi ruuhkautua illan aikana. Ennakkolipulla ja vuosilipulla pääset omaa väylää pitkin lipuntarkistukseen. Tulosta lippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, kun moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna. Ennakkolippu käy myös vesitse saapuessa.

Grillit käytössäsi
Pukin, Karhun, kodan ja laavun grillit ovat lämpiminä omien eväiden grillausta varten. Lajittelethan jätteesi kierrätyspisteissä, pidetään saari siistinä! Omat virvoitusjuomat on tuotava muovipulloissa. Saaren ravintoloilla on anniskelualueet, eikä omia alkoholijuomia saa tuoda. Ethän ota reppua isompia laukkuja mukaasi, sillä niiden tarkistaminen vie paljon aikaa, eikä saaressa ole säilytyslokeroita.

Ongelmatilanteet
Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä 050 3525989. Sama numero toimii myös Korkeasaaren omana hätänumerona. Ensiapupisteet löytyvät Laivarannasta, Ravintola Pukin vierestä ja Mustikkamaan lipunmyynnistä.


Korkeasaari pidättää oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin.

Uusia kuvia

Uusia videoita