Avoinna tänään 10–18

Syysloma Korkeasaaressa

Syyslomalla Korkeasaaressa tutustutaan eläimiin ja niiden elämään eläintarhassa, tutkitaan mitä eläimet syövät ja pohditaan sitä, miten jokainen voi vaikuttaa eläinten hyvinvointiin ja suojella uhanalaisia lajeja. Ohjelmassa on visaisia tehtäviä, tutkimispisteitä ja eläinten ruokintoja, joilla sopii myös kysellä oppailta.

Valmistaudu retkeen ottamalla mukaan ulkoiluun sopivat vaatteet sekä kynä. Saat lipunmyynnistä kartan lisäksi käsiohjelman, jonka avulla retken reitti pisteeltä toiselle on helppo suunnitella. Voit myös hyvin etsiä oman, juuri sinulle sopivan reitin ja nauttia päivästä eläimiä tarkkaillen ja vaikkapa ääniopastuksia kuunnellen.

Korkeasaari on avoinna syysloman aikaan 16.-24.10.2021 joka päivä klo 10-18, sisäänpääsy on avoinna klo 17 saakka. Osta liput ennakkoon tai saapuessa lipunmyynnistä. Syyslomaviikon ohjelma on suunniteltu erityisesti kouluikäisille lapsille, mutta sopii hyvin myös nuoremmille ja aikuisillekin. Vierailemalla Korkeasaaressa suojelet luonnon monimuotoisuutta!

Kissamaista puuhaa

Kissamaista puuhaa

Tiikeritarhan aukio klo 11-17
Tiedätkö mihin Kissalaaksossa kuluu hajuvettä? Enkä mistä rakennetaan tiikerinkestävä peti? Kissalaakson opastetulla pisteellä tutustutaan eläinten hyvinvointiin ja virikkeisiin ja askarrellaan välillä itsekin. Vaikka Korkeasaaren virikkeet on tarkoitettu isoille kissoille, mukaan saattaa tarttua jotain ajatuksia myös kotikissojen iloksi.

Berberiapina

Sinäkin voit suojella uhanalaisia eläimiä

Apinalinna klo 11-17
Pienet berberiapinat ovat hurjan söpöjä, mutta lemmikiksi ne eivät sovi. Tule Apinalinnan opastetulle pisteelle kuulemaan Korkeasaaren berberiapinoiden taustoista ja miettimään miten meistä jokainen voi suojella eläimiä laittomalta kaupalta.

Karhu

Mitä eläimet syövät?

Karhulinna klo 11-17
Tiedätkö mitä karhut syövät? Entä mikä maistuu mangustille? Karhulinnan opastetulla pisteellä tutkitaan ja arvuutellaan eläinten ruokavalioita.

Karhulinnalla on helppo pitää myös ihmisten eväshetki. Ravintola Karhu on avoinna aukioloaikojen mukaan ja Karhulinnan evästilassa voi lämmittää ja nauttia omia eväitä. Myös saaren ulkogrillipaikat ovat vierailijoiden käytössä.

Trooppiset talot

Tutkimusmatkalle tropiikkiin!

Amazonia- ja Africasia-talot klo 11-17
Vaikka talvi tulee, Korkeasaaressa voi nauttia tropiikin lämmöstä ympäri vuoden. Lähde tutkimaan Korkeasaaren oppaiden johdolla pikkuapinoita, nuolimyrkkysammakoita ja muita sademetsien ja savannien eläimiä.

Trooppisten talojen välinen tunneli on vielä suljettu, matalan tilan ruuhkautumisen välttämiseksi. Talot kierretään siis erikseen. Molemmissa taloissa on käytössä viestikapula, jolla koetamme rajata samanaikaista vierailijamäärää. Ohjeet ja kapulat löydät talojen auloista.

Trooppisissa taloissa voit nauttia lämmöstä huoletta, sillä talot lämmitetään päästöttömällä kiertolämmöllä!

Villisika

Eläinten ruokinnat syyslomalla

12:00 Kissalaakso (päivittäin vaihtuva laji)
13:00 Mongolianvillihevoset
14:00 Amazonia (päivittäin vaihtuva laji)
15:00 Villisiat
16:00 Kamelit

Ravintola Karhu

Ravintolat ja eväspaikat

Ravintola Karhu Karhulinnalla palvelee eläintarhan aukioloaikojen mukaan. Tarjolla on niin lämpimiä annoksia kuin pientä syötävääkin.
Aivan Mustikkamaan lipunmyynnin vieressä palvelee Bistro Bron, jossa on tarjolla lämpimiä artesaanileipiä sekä kahvituotteita.

Karhulinnan evästilassa voit lämmittää ja nauttia omia eväitä. Evästilan yhteydessä on myös wc-tilat lastenhoitohuoneineen. Saaren grillipaikat ja kota ovat asiakkaiden käytössä. Hiilet löydät grillipaikalta ja kodasta, joten mukaan tarvitset eväät ja sytytysvälineet (sytytyspala ja sytytin).

kauppa

Poikkea ostoksille, kauppa on vielä avoinna!

Korkeasaaren kauppa laivarannassa on avoinna vielä syyslomalla ja sulkee sitten ovensa talveksi. Syyslomalla tarjoamme vuosikorttilaiselle tupla-alen -20 %!

Korkeasaaren kaupasta löydät Suomen villeimmän pehmolelueläintarhan sekä laajan valikoiman eläinaiheisia matkamuistoja ja leluja niin itselle kuin lahjaksi. Olemme kiinnittäneet huomiota tuotteiden eettisyyteen ja ekologisuuteen tavarantoimittajia valitessamme.

Uusia kuvia

Uusia videoita