Viettelysten Ilta 2019


Toivottu ilta-aukiolo aikuisempaan makuun Kissojen Yön väliviikolle! Viettelysten Iltana keskiviikkona 11.9. kello 18 – 23 Korkeasaaresta tulee romanttinen ja taianomainen saari. Hämärän laskeutuessa kynttilät syttyvät ja valot värittävät syksyisiä puistoja ja karjahdukset kantavat Kissalaaksosta hiljaisessa illassa kauas merelle. Jokainen lippu tukee uhanalaisten Amurin kissapetojen suojelua! Tule ihastumaan!

Miksi Amurin kissapedot tarvitsevat suojelua?
Venäjän Kaukoidässä elävien kissapetojen tilanne on huolestuttava. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto – niitä elää luonnossa vain noin 100 yksilöä. Viime vuosina kanta on kuitenkin alkanut vahvistua, mikä antaa uutta toivoa tämän pohjoisen leopardin säilymisestä. Amurintiikereiden luonnonkanta on saatu sinnikkään suojelutyön avulla vahvistumaan, mutta salametsästys uhkaa nykyisiä noin 540 tiikeriä. Viettelysten illassa kerätyt varat lahjoitetaan Korkeasaaren AMUR-hankkeen kautta Amurin alueen kissapetojen suojelun: lahjoitus käytetään mm. salametsästäjiltä suojaavien metsänvartijoiden palkkaamiseen, tutkimus- ja seurantatyöhön, loukkaantuneiden eläinten kuntouttamiseen sekä valistustyöhön.

Liput

Tapahtuman jokaisesta lipusta lahjoitamme osan Amurin kissapetojen suojeluun luonnossa – haluammehan, että nämä uhanalaiset kissimirrit lisääntyvät! Osta lippu Mustikkamaan lipunmyynnistä tapahtumailtana tai ennakkoon Korkeasaaren verkkokaupasta! Korkeasaaren vuosikortilla pääset myös Viettelysten Iltaan.

Jokaisesta lipusta lahjoitetaan 5 € luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun! Liput myynnissä nyt!
OSTA LIPPU

Aikuinen 20 €
Lapsi (4-17 v.) 12 €
Opiskelija * 15 €
Eläkeläinen * 15 €

* Opiskelijalippu myydään päätoimisille opiskelijoille voimassaolevaa kuvallista valtakunnallista tai kansainvälistä opiskelijakorttia vastaan. Opiskelijakortista tulee käydä ilmi sen voimassaoloaika.
* Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä Kela-korttia vastaan henkilöille, joille on myönnetty Kelan tai työeläkejärjestelmän mukainen täysi eläke.

Ohjelma

Hämärälajit

Mitä eläintarhan iltavirkut puuhaavat? Tietoiskuja ja toimintaa Korkeasaaren oppaiden ja eläintenhoitajien juontamana.
Lisäksi Kissalaakson pop-up-tietoiskut kello 18-22.

18:30 Ylängön lajien koulutusnäytös: Mongolianvillihevonen, jakki ja kulaani
19:00 Taiwaninrottakäärmeen ruokinta
19:30 Ahman ruokinta
20:00 Amurintiikerin hajuvirike
20:30 Pesukarhujen ruokinta
21:00 Margain virikeruokinta
21:30 Hämärä-talon ruokintoja
22:00 Villisikojen ruokinta

Flowers of Life

Satumainen Taikametsä herää henkiin illan hämärtyessä, vielä upeampana kuin viime vuonna!

Let’s misbehave!

Pikkutuhmassa sirkusnumerossa burleskitaiteilija Tea Tingria Rose näyttää miten vaivattomasti vaatteet lentelevät pois päältä vanteiden pyöriessä! Esitykset klo 18.45 ja 19.45.

Tulilintu

AnnikkiArt viettelee elävällä tulella ja lopputulos on vallan liekehtivä! Tuliesitykset klo 20.45 ja 21.45.

Jättisaippuakuplat

Taio jättisaippuakuplia Viettelysten Iltaan! Kuplapaja avoinna klo 18-20.30. Ruffle Armyn jättisaippuakuplaesitys klo 20.30.

Amorin nuolet

Tule testaamaan osutko puhallusputkella suoraan napakymppiin? Apunasi sihtailemassa Amor-poika ja Kukka Mehiläinen klo 18.30-20.30.

Trash Heroes -DJ:t

Aurinkopaneelein varustetulla polkupyörällä liikkuvat ja roskia poimivat DJ:t ilahduttavat klo 19-22!

Kohtaa kammosi

Tärisyttävätkö torakat tai kauhistuttavatko käärmeet? Nyt voit kohdata kammosi turvallisesti Amazonian aulassa klo 20-22.

Lepakkotutka

Testaa lepakkodetektoria! Lepakkokierrokset pimeän aikaan Ravintola Pukin edestä. Kierroksen kesto 15 min.

Kukkia ja sidontaa

Askartele itsellesi tai ystävällesi upea kukkakoru, illan ihanin kaunistus! Kukkapaja avoinna Karhulinnalla klo 18-22 tai niin kauan kuin kukkia riittää.

Glitternisti

Mitä olisi elämä ilman glitteriä? Nouda oma ekoglittertatuointi tai -meikki iltasi iloksi Karhulinnalta klo 18-22!

Fazerin viettelysten onnenpyörä

Kokeile onneasi onnenpyörässä Karhulinnalla klo 18-22, jokaisella pyöräytyksellä voitat vietteleviä Fazerin tuotteita ja tuet Amurin kissapetojen suojelua!

Viettelijän bingo

Bingoa hämärtyvässä illassa ja näytä tunteesi! Pelaajille pieni yllätys.

Kuhertelureitti

Olemme valinneet saaren kauneimmat paikat, kierrä reitti ja tutustu samalla eläinten kosiomenoihin!

Ruokaa ja juomaa

Viettelysten Illassa sinua hemmottelevat Ravintolat Pukki ja Karhu, Pukin street food, sekä Café Hedvig.

Ravintola Pukki 18-23, viimeiset ruokatilaukset klo 22 mennessä
– Viettelevä falafel 10 €
– Viettelevä kana 10 €
– Piccolo Prosecco & suklaasuukko 9,50 €

Pukin street food 18-22, säävarauksella
– Liha- ja vegeburgereita, ranskalaisia ja juomaa

Ravintola Karhu 18-22, viimeiset ruokatilaukset klo 21.15 mennessä
– A´la carte lista ja kahvilatuotteet

Café Hedvig 18-22
– Suolaista ja makeaa jaettavaksi: savulohivohveli + makea vohveli 8,50 €


Kauppa

Korkeasaaren kaupat myyvät Viettelysten illassa suojelutuotteita, joiden myynnistä osuus menee suoraan Amurin kissapetojen suojeluun. Suojelutuotteita myydään 13.9. asti niin kauan kuin tavaraa riittää. Laivarannan kauppa ja pop-up-kauppa palvelevat koko illan.


Klipsikorvat 8 €
(2 € suojeluun)

Klipsihäntä 8 €
(2 € suojeluun)

Palapelipakettii 13,50 €
(3 € suojeluun)

3D-vihko 5 €
(2 € suojeluun)

Globe Hope reppu 20 €
(5 € suojeluun)

Globe Hope reppu 20 €
(5 € suojeluun)

Pinssi 3 €
(1 € suojeluun)

Amurmur-pipo 15 €
(5 € suojeluun)

 

Saapuminen

Bussi
Viettelysten Iltana bussi 16 ajaa normaalin aikataulun mukaan Rautatientorilta Korkeasaareen ja takaisin 20 minuutin välein klo 21:een ja sen jälkeen 30 min välein. Viimeinen vuoro kaupunkiin päin klo 23.10. Bussit 50 ja 59 liikennöivät Pasilan suunnasta Kalasataman metroaseman kautta Polariksenkadun päättärille, lyhyen kävelymatkan päähän Korkeasaaren lipunmyynnistä. Niiden viimeiset vuorot Polariksenkadulta klo 23.20 (50) ja 23.13 (59). Myös busseilla 55, 56, 500 ja 510 on pysäkit Kalasatamassa.

Metro
Kalasataman metroasema on Korkeasaaren lähin pysäkki. Siitä on Korkeasaaren lipunmyyntiin matkaa noin kilometri Isoisänsillan kautta. Voit hypätä myös bussiin 50 tai 59 metroaseman edestä Polariksenkadun pääteasemalle, josta on alle puoli kilometriä perille. Viimeiset metrovuorot Kalasatamasta itään klo 23.40 (M2) ja 23.45 (M1) sekä länteen klo 23.19.

Polkupyörä
Oikaise Kalasatamasta tai Sörnäisistä Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaaren lipunmyynnin viereen! Kalasataman metrolta matkaa lipunmyyntiin on noin kilometri, Sörnäisistä kaksi kilometriä. Korkeasaaren lipunmyynnin vieressä on iso pyöräparkki. Korkeasaaren lähimmät kaupunkipyöräasemat ovat Isoisänsillan kupeessa sekä Mustikkamaan parkkipaikalla.

Oma auto
Emme suosittele omalla autolla saapumista Mustikkamaalle tai Kulosaareen, sillä parkkitilaa on hyvin rajallisesti. Kätevin pysäköintipaikka on kauppakeskus REDIssä, joka sijaitsee Kalasatamassa, vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta. Kauppakeskus REDIn parkkihallissa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Katso ajo-ohjeet ja pysäköinnin ehdot REDIn nettisivulta. Autolla voit tuoda ystäviäsi Kalasataman puolelle, Isoisänsillan päähän (Capellan puistotie 2), josta on lyhyt kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin. Liikuntaesteiset on mahdollista tuoda autolla lipunmyynnin luo (Mustikkamaanpolku 12).

Ohjeita Viettelysten Iltaan

Kunnioita eläimiä
Hämäräeläimillä on hyvä näkö myös pimeässä, joten ethän kiusaa niiden silmiä salamavaloilla! Osa lajeista vetäytyy levolle jo aikaisin, eivätkä ne siksi ole nähtävillä. Lemmikkieläinten tuominen, eläinten ruokinta ja muu häiritseminen ei ole sallittua, kuten ei Korkeasaaressa muulloinkaan.

Ennakkolipulla sujuvammin
Mustikkamaan lipunmyynti voi ruuhkautua illan aikana. Ennakkolipulla ja vuosilipulla pääset omaa väylää pitkin lipuntarkistukseen. Tulosta lippu mukaasi tai avaa pdf-lippu kännykkääsi ajoissa, sillä nettiyhteys voi katkeilla, kun moni käyttää sitä yhtä aikaa. Screenshot ei toimi lippuna.

Ongelmatilanteet
Löytötavaroita voi tiedustella Laivarannan infosta ja Mustikkamaan lipunmyynnistä 050 3525989. Sama numero toimii myös Korkeasaaren omana hätänumerona. Ensiapupisteet löytyvät Laivarannasta, Ravintola Pukin vierestä ja Mustikkamaan lipunmyynnistä.

Korkeasaari pidättää oikeuden aikataulu-, hinta- ja ohjelmamuutoksiin.
%; } } .slanted-banner:before, .slanted-banner:after { background: inherit; } .amur { background: #e8a634; } @media screen and (min-width: 25em) { .amur .container { padding-bottom: 4em; } }