Opintoretki

opintoretki

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet kouluryhmille koulutyön tueksi ympäri vuoden. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Olemme avoinna ympäri vuoden, ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa.

Luontokoulu Arkki LYKE Sertifikaatti

Opettajan muistilista

  1. Ilmoita kouluryhmäsi lomakkeemme kautta vähintään viikkoa ennen vierailua. Retkihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen käsittelyn jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen vierailusta. Suosituimpina aamupäivinä, kuten huhti-toukokuussa, eläintarhaan otetaan Mustikkamaan kautta vain rajoitettu määrä luokkia.
  2. Touko-syyskuussa sisäänpääsy maksaa 5€/oppilas.
  3. Loka-huhtikuussa peruskoulun ja lukion kouluryhmille on maksuton sisäänpääsy.
  4. Tutustu Korkeasaaren ohjelmatarjontaan, eväsmahdollisuuksiin ja saapumisohjeisiin.

Pikalinkit

Hinnat

Ennakkoon ilmoittautuneet peruskoulun luokat ja lukion opetusryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta lokakuusta huhtikuuhun. Touko-syyskuussa ennakkoon ilmoittautuneiden koululuokkien liput maksavat 5 € /oppilas. Opettaja ja valvovat aikuiset ovat maksuttomia. Maksu hoidetaan kertamaksuna, esim. korttimaksuna tai laskulla. Hinnoittelu koskee oppivelvollisuuden piirissä olevia perusopetuksen vuosiluokkia 1 – 9 sekä lukion luonnontieteiden opetusryhmiä kotikunnasta riippumatta. Hinnoittelu ei ole sovellettavissa aikuisopiskelijoille, koulujen harrastekerhoille tai muulle koulujen järjestämälle vapaa-ajantoiminnalle.

Saapuminen Korkeasaareen

Korkeasaareen pääsee maitse Mustikkamaan kautta joko Kalasatamasta tai bussilla Rautatientorilta. Suosittelemme Kalasataman kautta saapumista: kävelymatkaa metroasemalta Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaareen on noin 1 km. Korkeasaareen löydät Kalasataman läpi seuraamalla vihreitä betonikilpikonnia. Bussi 16 Rautatientorilta liikennöi 20 minuutin välein ja voi vilkkaina aikoina olla ruuhkainen. Katso HSL:n ohje kouluryhmille. Vesibussit liikennöivät Kauppatorilta 1.5.-30.9., ensimmäinen vuoro lähtee klo 10. Vesibussi on maksuton alle 18-vuotiaille, mutta aikuisten liput ja ryhmän paikkojen ennakkovaraus ovat maksullisia. Liput voi maksaa suoraan varauksen yhteydessä, vesibussissa tai laskulla. Lisätietoa Suomen Saaristokuljetuksen ryhmävaraussivulla.

Eväshetki Korkeasaaressa

Korkeasaaressa on useita piknik- ja grillipaikkoja. Kokeile kotaa tai laavua! Ota omat tulitikut mukaan, tarjoamme hiilet. Sisätiloissa voi evästellä Karhulinnan evästilassa. Ravintola palvelee Korkeasaaressa ympäri vuoden. Koululaisille on oma lounashinta ja varaus on hyvä tehdä etukäteen, lisää kertoo ravintoloitsijamme Marcante Oy: myynti@korkeasaarenravintolat.fi

Opastukset kouluille

Viettäkää päivä eläimellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä! Ohjelman hinnat ovat 62 € (sis. alv 24%) sekä sisäänpääsymaksut eläintarhaan. Opastukset ovat tarjolla ympäri vuoden huhti- ja toukokuuta lukuun ottamatta. Kesto noin 1,5 tuntia ellei toisin mainita. Opastetuilla kierroksillamme ryhmäkoko on max. 30 henkilöä ja tätä suuremmilla ryhmillä tilaukseen varataan useampi opas.

Katso kaikki opastukset
Vuodenajan Korkeasaari
Kierroksella opas esittelee ajankohtaisimpia, valovoimaisimpia ja kiinnostavimpia eläinlajeja sekä kertoo eläintarhojen tärkeästä tehtävästä lajien suojelussa. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille koululaisille.

Suomalainen Korkeasaari
Korkeasaaren Korpi on vain reilun vartin päässä Helsingin rautatieasemalta! Ilves, ahma, metsäpeura, karhu ja hirvi asuvat kaikki Korkeasaaressa. Milloin olet nähnyt ne viimeksi? Opastetulla kierroksella tutustut suomalaisiin eläinlajeihin. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille koululaisille.

Uhanalaisten Korkeasaari
Opastuksella ryhmä kuulee ajatuksia herättäviä tarinoita uhanalaisten eläinten kohtaloista. Kierroksella nähdään eläintarhojen ansiosta sukupuutolta pelastuneita lajeja kuten mongolianvillihevonen ja visentti. Ohjelma soveltuu 3.-9.-luokille ja lukioille.

Trooppinen Korkeasaari
Opastus keskittyy sademetsien ja aavikon lajeihin. Amazonia-talon kosteassa lämmössä esitellään pikkuapinoita, eksoottisia lintuja ja nuolimyrkkysammakoita. Africasia-talossa kuullaan tropiikin käärmeistä ja sammakoista sekä aavikon liskoista ja mangusteista. Ohjelman kesto noin tunnin. Ohjelma soveltuu 3.-9.-luokille ja lukioille.

Etologiaa Korkeasaaressa
Opastus keskittyy eläinten käyttäytymiseen ja sen eri ilmenemismuotoihin eläintarhassa. Kierroksella käsitellään myös eläinten oppimista, virikkeitä ja eläinten hyvinvointia. Ohjelma soveltuu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Kouluryhmän vierailun ilmoittaminen

Kaikkien kouluryhmien tulee ilmoittautua vähintään viikko ennen vierailua alla olevan lomakkeen kautta. Samalla voit varata opastetun kierroksen, lukuun ottamatta huhti-toukokuuta, jolloin tarjoamme vain maksutonta omatoimista kevätretkiohjelmaa. Vilkkaimpaan luokkaretkiaikaan vierailupäivä kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä voimme palvella aamupäivisin vain rajoitetun määrän Mustikkamaan kautta saapuvia kouluryhmiä. Huomioithan, että päiväkotiryhmille on eri lomake.

HUOM. 2.10. on Koulujen Korkeasaaripäivä, johon on erillinen ilmoittautuminen.

Omatoimimateriaalit

Olemme uudistaneet omatoimisia opetusmateriaalejamme. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa. Alla on eri luokka-asteille OPS:n ja lajivalikoimamme puitteissa suunniteltuja monisteita. Perinteisten monisteiden lisäksi valikoimassamme on video- ja valokuvausta hyödyntäviä “kamerakynä” -tehtäviä, joihin löytyy sekä opettajan ohjeet että tehtävävalikoimaa eri luokka-asteiden tarpeisiin.

Tutustu materiaaleihin

Alaluokkien materiaalit
Yläluokkien materiaalit
Lukiolaisten materiaalit
Ruotsinkieliset materiaalit
Koti eläintarhassa -elokuvan opetusmateriaalit
Amazonia -elokuvan opetusmateriaalit
Lipunmyynnissä veloituksetta jaettava Suomen eläimiä -puuhavihko sopii hyvin retken jälkitehtäväksi pienille koululaisille.

Tilaa myös uutiskirje kasvattajille!

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren lipunmyynti: 050 352 5989
opintoretket (at) korkeasaari.fi