Opintoretki

opintoretki

Tervetuloa oppimaan Korkeasaareen!

Korkeasaari tarjoaa mainiot puitteet kouluryhmille koulutyön tueksi ympäri vuoden. Lajistossamme on eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta ja eri elinympäristöt ovat hyvin edustettuna, kasveja unohtamatta. Vaikka Korkeasaari on perinteinen kevätretkikohde, olemme avoinna ympäri vuoden, ja eläintarharetki kannattaakin tehdä vilkkaimman koululaissesongin eli huhti- toukokuun ulkopuolella! Korkeasaaren opetustoiminta on valtakunnallisen OPS:n tavoitteita tukevaa. Olemme mukana kansainvälisissä ja kansallisissa ympäristökasvatusverkostoissa. Luontokoulupäivistä löydät lisätietoa täältä. Varhaiskasvatuspalveluistamme löydät lisätietoa täältä. Tuoreimmat koulu- ja varhaiskasvatusaiheiset uutisemme löydät täältä.

Luontokoulu Arkki LYKE Sertifikaatti

Kuka on oikeutettu maksuttomaan tai koululaishinnoiteltuun opintoretkeen?

Maksuton tai koululaishinnoiteltu opintoretki koskee Suomen oppivelvollisuuden piirissä olevia perusopetuksen vuosiluokkia 1 – 9 sekä lukion luonnontieteiden opetusryhmiä kotikunnasta riippumatta. Hinnoittelu ei ole sovellettavissa aikuisopiskelijoille, ammattikouluille, koulujen harrastekerhoille tai muulle koulujen järjestämälle vapaa-ajantoiminnalle eikä ulkomaisille ryhmille. Opintoretkeä tulee hakea näillä sivulla olevan lomakkeen kautta vähintään viikko ennen vierailua. Suosituimpina aamupäivinä, kuten huhti-toukokuussa, eläintarhaan otetaan Mustikkamaan kautta vain rajoitettu määrä luokkia.

Hinnat ja maksaminen

Ennakkoon opintoretkeä tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta hakeneet ja siihen hyväksytyt peruskoulun luokat ja lukion luonnontieteiden opetusryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta lokakuusta huhtikuuhun. Touko-syyskuussa ennakkoon opintoretkeä hakeneiden ja siihen hyväksyttyjen koululuokkien liput maksavat 5 € /oppilas. Koululuokan mukana ilmoitetut opettajat ja valvovat aikuiset ovat maksuttomia. Suosittelemme yhtä opettajaa tai valvojaa kymmentä oppilasta kohden. Maksu hoidetaan kertamaksuna, esim. kortilla tai laskulla. Laskutusta varten tarvitsemme ennen vierailua maksajan y-tunnuksen, laskutusosoitteen sekä viitteen. Emme laskuta yksityishenkilöitä tai esimerkiksi vanhempainyhdistyksiä, joilla ei ole y-tunnusta. Laskutuslisämme on 10€.

Saapuminen Korkeasaareen

Korkeasaareen pääsee maitse Mustikkamaan kautta joko Kalasatamasta tai bussilla Rautatientorilta. Suosittelemme Kalasataman kautta saapumista: kävelymatkaa metroasemalta Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaareen on noin 1 km. Myös bussit 50 ja 59 pysähtyvät lähellä Isoisänsiltaa. Korkeasaareen löydät Kalasataman läpi seuraamalla vihreitä betonikilpikonnia. Bussi 16 Rautatientorilta liikennöi 20 minuutin välein ja voi vilkkaina aikoina olla ruuhkainen. Katso HSL:n ohje kouluryhmille. Vesibussit Kauppatorilta liikennöivät elokuussa päivittäin, syyskuussa ainoastaan viikonloppuisin. Reittiä liikennöi JT-Line. Aikataulut ja hinnat löydät täältä.

Eväshetki Korkeasaaressa

Korkeasaaressa on useita piknik- ja grillipaikkoja, jotka on merkitty karttaan. Ota omat sytyspala ja sytytin mukaan, tarjoamme hiilet. Sisätiloissa voi evästellä Karhulinnan evästilassa tai Amazonia-talon aulassa. Kota on kaikkien vierailijoiden käytössä, ellei sitä ole varattu yksityiskäyttöön. Varaustilannetta voi tiedustella saapuessa lipunmyynnistämme. Varaus omaan käyttöön maksaa 75 €. Kodassa voi tällöin viettää aikaa maksimissaan 4 tuntia. Tiedustut etukäteen sähköpostiosoitteesta opintoretket(a)korkeasaari.fi tai numerosta 0503525989. Laavu suljetaan toukokuussa metsäpeurojen vasomisajan rauhoittamiseksi.

Ravintola Karhu ja Bistro bron palvelevat Korkeasaaressa ympäri vuoden ja kesän lähestyessä avataan ravintola Pukki. Koululaisille on oma lounashinta ja varaus on hyvä tehdä etukäteen, lisää kertoo ravintoloitsijamme Marcante Oy: myynti@korkeasaarenravintolat.fi

Opastukset kouluille

Viettäkää päivä eläimellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä! Opastetun ohjelman hinta on 75 € (hinnat sis. alv 24%), sekä mahdolliset sisäänpääsymaksut eläintarhaan. Opastukset ovat tarjolla ympäri vuoden huhti- ja toukokuuta lukuun ottamatta, jolloin ohjelmassa on veloitukseton pienryhmissä pelattava mobiilipeli. Opastuksen kesto noin 1,5 tuntia ellei toisin mainita. Opastetuilla kierroksillamme ryhmäkoko on max. 30 henkilöä ja tätä suuremmilla ryhmillä tilaukseen varataan useampi opas. Huom. Trooppinen Korkeasaari-opastuksessa maksimi ryhmäkoko on 20 henkilöä. Opastusten lisäksi järjestämme myös luontokoulupäiviä ja koululaistapahtumia.

TARJOAMME OPASTUKSIA SEURAAVASTI

Huhti-toukokuu
Päiväkoti- ja koululaisopastuksia ei tarjolla huhti-toukokuussa.

Kesä-elokuu
Joka päivä klo:
11:00-12:30
14:00-15:30

Katso kaikki opastukset
Vuodenajan Korkeasaari
Kierroksella opas esittelee ajankohtaisimpia, valovoimaisimpia ja kiinnostavimpia eläinlajeja sekä kertoo eläintarhojen tärkeästä tehtävästä lajien suojelussa. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille koululaisille.

Suomalainen Korkeasaari
Korkeasaaren Korpi on vain reilun vartin päässä Helsingin rautatieasemalta! Ilves, ahma, metsäpeura, karhu ja hirvi asuvat kaikki Korkeasaaressa. Milloin olet nähnyt ne viimeksi? Opastetulla kierroksella tutustut suomalaisiin eläinlajeihin. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille koululaisille.

Uhanalaisten Korkeasaari
Opastuksella ryhmä kuulee ajatuksia herättäviä tarinoita uhanalaisten eläinten kohtaloista. Kierroksella nähdään eläintarhojen ansiosta sukupuutolta pelastuneita lajeja kuten mongolianvillihevonen ja visentti. Ohjelma soveltuu 3.-9.-luokille ja lukioille.

Trooppinen Korkeasaari
Opastus keskittyy sademetsien ja aavikon lajeihin. Amazonia-talon kosteassa lämmössä esitellään pikkuapinoita, eksoottisia lintuja ja nuolimyrkkysammakoita. Africasia-talossa kuullaan tropiikin käärmeistä ja sammakoista sekä aavikon liskoista ja mangusteista. Ohjelman kesto noin tunnin. Ohjelma soveltuu 3.-9.-luokille ja lukioille.

Etologiaa Korkeasaaressa
Opastus keskittyy eläinten käyttäytymiseen ja sen eri ilmenemismuotoihin eläintarhassa. Kierroksella käsitellään myös eläinten oppimista, virikkeitä ja eläinten hyvinvointia. Ohjelma soveltuu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Eläinkunnan ihmeitä
Miksi joillakin eläimillä on sarvet? Millaisia eläimiä elää sademetsässä? Miksi karhu nukkuu talviunta? Muiden muassa näihin kysymyksiin pohditaan vastauksia Eläinkunnan ihmeitä -opastuksella. Opastuksella kierretään oppaan kanssa kohteita, joissa kullakin tutustutaan havainnollisesti ja toiminnallisesti eläinkunnan ihmeisiin. Opastuksen kesto on 1h ja se sopii eskareille ja viskareille sekä 1.-2.-luokkalaisille.

Omatoimimateriaalit vierailuille

Eläintarhavierailuja varten olemme kehittäneet myös omatoimista opetusmateriaalia ja muita tehtäviä. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa. Alla on eri luokka-asteille OPS:n ja lajivalikoimamme puitteissa suunniteltuja tehtäviä. Perinteisten monisteiden lisäksi valikoimassamme on video- ja valokuvausta hyödyntäviä ”kamerakynä” -tehtäviä, joihin löytyy sekä opettajan ohjeet että tehtävävalikoimaa eri luokka-asteiden tarpeisiin.

Kevätretkiohjelmana tarjoamme maksutta luokkien käyttöön Keväinen retki Korkeasaareen -Seppo-pelin, josta on saatavilla kolme ikätasoa. Lue lisää.

Ohjeita turvalliseen vierailuun

Käythän Korkeasaaren järjestyssäännöt huolellisesti läpi oppilaidesi kanssa ennen eläintarhavierailua, sillä olet vastuussa siitä, että luokkasi käyttäytyy sääntöjä noudattaen ja turvallisesti. Huomioi myös ohjeistuksemme rauhanomaiseksi rinnakkaiseloksi Korkeasaaressa pesivien luonnonvaraisten valkoposkihanhien kanssa. Ennen vierailua Korkeasaaren sääntöjä voi kerrata oppilaiden kanssa myös Kahoot-visan avulla.

Tehtäviä kouluun ja etäopetukseen

Tehtäväsivuiltamme löydät myös runsaasti opetusmateriaalia koulussa tai etäopetuksessa hyödynnettäväksi. Materiaalit on jaoteltu aihealueittain ja niitä täydennetään edelleen. Nämä tehtävät sopivat hyvin myös ennen tai jälkeen eläintarhavierailua tehtäväksi.

Tehtävät Tilaa myös uutiskirje kasvattajille!

 

Kouluryhmän vierailun hakeminen

Kaikkien kouluryhmien tulee hakea opintoretkeä vähintään viikko ennen vierailua alla olevan lomakkeen kautta. Samalla voit varata opastetun kierroksen, lukuun ottamatta huhti-toukokuuta, jolloin tarjoamme vain maksutonta omatoimista kevätretkiohjelmaa. Huomioithan, että päiväkotiryhmille on eri lomake. Ammattiopistojen sekä aikuisopiskelijaryhmien tulee hakea ryhmävierailua täältä.

Vilkkaimpaan luokkaretkiaikaan vierailupäivä kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä voimme palvella aamupäivisin vain rajoitetun määrän Mustikkamaan kautta saapuvia kouluryhmiä.

TÄYNNÄ OLEVAT SAAPUMISAJAT

28.5. klo 10.00-10.30, 10.30-11.00 ja 11.00-11.30
29.5. klo 10.00-10.30, 10.30-11.00, 11.00-11.30, 11.30-12.00 ja 12.00-12.30
30.5. klo 10.00-10.30, 10.30-11.00, 11.00-11.30 ja 11.30-12.00
31.5. klo 10.00-10.30

 

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren lipunmyynti: 050 352 5989
opintoretket (at) korkeasaari.fi