Luontokoulu Arkki

Luontokoulu

Korkeasaaren luontokoulu Arkki

Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä opetusta tapahtumissa ja luontokoulupäivissä Korkeasaaressa. Luontokoulupäivässä koululaiset tutustuvat luontokouluopettajan johdolla eläinlajeihin ja niiden elinympäristöihin sekä luonnonsuojeluun. Monipuoliset ja elämykselliset luontokoulupäivät on tarkoitettu alakoulun 3.-6. luokille ja ovat maksuttomia. Ohjelmat sisältävät ohjatun osuuden lisäksi oppilaiden itsenäistä ryhmätyötä sekä evästauon. Luontokoulu Arkki ottaa vastaan koululuokkia syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa. Kesällä luontokoulussa järjestetään kesäleirejä alakouluikäisille.

“Luontokoulu Arkki tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin hauskalla, opettavaisella ja toiminnallisella otteella – herättäen kiinnostusta niin lähiluontoon kuin myös uhanalaisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelemiseen.” – Jenni Haukio

Luontokoulu Arkki

Opetusohjelmat alakouluille

LYKE Sertifikaatti

  • Päivä etologina -ohjelmassa keskitymme eläinten käyttäytymisen tutkimiseen ja eläintarha-arkkitehtuuriin. (3.-6.lk)
  • Elämää lumen ja jään maassa -ohjelmassa vertailemme eläinten talvehtimistapoja. (3.-4.lk)
  • Korkeasaaren talvisankarit -ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk)
  • Leopardinsuojelijoiden jäljillä -ohjelmassa perehdymme uhanalaisuuden syihin ja uhanalaisten lajien suojeluun. (5.-6.lk)
  • Trooppinen Korkeasaari -ohjelmassa vertailemme sademetsiä ja aavikoita elinympäristöinä. (4.-6.lk)
  • Sopeutumisen mestareita –ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk).

Päivän kesto klo 10-14, sisältää evästauon kodalla (Trooppinen Korkeasaari-ohjelmassa evästauko on luontokoululla). Lisätietoja käytännön retkiasioista löydät opettajan muistilistasta ja oppilaan kirjeestä, jotka lähetetään mukaan mahtuneille sähköpostitse. Enimmäiskoko ryhmälle on 30 henkeä. Jos luokassa on enemmän kuin 22 oppilasta, tarvitaan koululta mukaan toinen valvova aikuinen.

Miten mukaan?

Hakuaika lukuvuoden 2020-2021 luontokoulupäiviin tapahtuu 17.-31.8. ja tapahtuu tähän ilmestyvän nettilomakelinkin kautta. HUOM! Seuraamme yleistä koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia ja teemme tarpeen mukaan muutoksia suunnitelmiin.

Paikkojen jaossa huomioidaan aiempi luontokoulukokemus, luokalle sopiva ajankohta, aikaisempi hakeminen sekä hakemuksessa mainitut perustelut. Ilmoittautumisnopeus ei takaa luontokoulupaikkaa, vaan hakemuksen sisältö ja perustelut ovat tärkeä valintakriteeri. Etusijalla ovat luokat, jotka eivät ole aiemmin olleet luontokoulussa ja jotka ovat joustavia vierailun ajankohdan suhteen. Myös aiempi tulokseton haku Korkeasaaren luontokoulu Arkkiin katsotaan eduksi.

Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä myöhemmin sähköpostitse opintoretket(at)korkeasaari.fi.