Luontokoulu Arkki

Luontokoulu

Korkeasaaren luontokoulu Arkki

Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä opetusta tapahtumissa ja luontokoulupäivissä Korkeasaaressa. Luontokoulupäivässä koululaiset tutustuvat luontokouluopettajan johdolla eläinlajeihin ja niiden elinympäristöihin sekä luonnonsuojeluun. Monipuoliset ja elämykselliset luontokoulupäivät on tarkoitettu alakoulun 3.-6. luokille ja ovat maksuttomia. Ohjelmat sisältävät ohjatun osuuden lisäksi oppilaiden itsenäistä ryhmätyötä sekä evästauon. Luontokoulu Arkki ottaa vastaan koululuokkia syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa. Kesällä luontokoulussa järjestetään kesäleirejä alakouluikäisille.

“Luontokoulu Arkki tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin hauskalla, opettavaisella ja toiminnallisella otteella – herättäen kiinnostusta niin lähiluontoon kuin myös uhanalaisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelemiseen.” – Jenni Haukio

Luontokoulu Arkki

Opetusohjelmat alakouluille

LYKE Sertifikaatti

  • Päivä etologina -ohjelmassa tutkimme eläinten käyttäytymistä. Oppilaat tarkkailevat eläimiä pienryhmissä etogrammia täyttäen, arvioivat eläimen tarhaolosuhteita ja vertaavat eläintarhoja eläimen luonnolliseen ympäristöön. Eläinkierroksella kukin ryhmä esittelee tutkimustuloksensa muulle luokalle. Evästauko kodalla/ulkopicnic-paikalla hiilloksen äärellä. Sopii 3.-6. -luokille.
  • Sopeutumisen mestareita -ohjelmassa tutustutaan eläinten erilaisiin sopeumiin ja pelataan mobiilipeliä oppilaiden puhelimia apuna käyttäen. Pelilautana on koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit. Evästauko kodalla/ulkopicnic-paikalla hiilloksen äärellä. Sopii 4.-6. -luokille.
  • Leopardinsuojelijoiden jäljillä -ohjelmassa perehdymme uhanalaisuuden syihin ja uhanalaisten lajien suojeluun. Vakavaa aihetta lähestytään tarinoiden, havainnollisten esimerkkien ja omien pohdintojen kautta. Evästauko kodalla/ulkopicnic-paikalla hiilloksen äärellä. Sopii 5.-6. -luokille.

Ohjelmissamme on otettu huomioon vallitseva koronatilanne ja siihen liittyvät ohjeistukset ja suositukset – lue lisää!

Päivän kesto klo 10-14, sisältää evästauon kodalla tai uudella ulkoeväspaikalla. Lisätietoja käytännön retkiasioista löydät opettajan muistilistasta ja oppilaan kirjeestä, jotka lähetetään mukaan mahtuneille sähköpostitse. Enimmäiskoko ryhmälle on 30 henkeä. Jos luokassa on enemmän kuin 22 oppilasta, tarvitaan koululta mukaan toinen valvova aikuinen.

Koronan takia tauolla olevat ohjelmat:

  • Elämää lumen ja jään maassa -ohjelmassa vertailemme eläinten talvehtimistapoja. (3.-4.lk)
  • Korkeasaaren talvisankarit -ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk)
  • Trooppinen Korkeasaari -ohjelmassa vertailemme sademetsiä ja aavikoita elinympäristöinä. (4.-6.lk)

Miten mukaan?

Hakuaika lukuvuoden 2020-2021 luontokoulupäiviin on käynnissä tämän lomakkeen kautta! HUOM! Seuraamme yleistä koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia ja teemme tarpeen mukaan muutoksia suunnitelmiin ja käytäntöihin. Huomioimme luontokoulupäivien toteutuksessa luontokoulujen LYKE-verkoston sekä Opetushallituksen ja THL:n sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistukset.

Paikkojen jaossa huomioidaan aiempi luontokoulukokemus, luokalle sopiva ajankohta, aikaisempi hakeminen sekä hakemuksessa mainitut perustelut. Ilmoittautumisnopeus ei takaa luontokoulupaikkaa, vaan hakemuksen sisältö ja perustelut ovat tärkeä valintakriteeri. Etusijalla ovat luokat, jotka eivät ole aiemmin olleet luontokoulussa ja jotka ovat joustavia vierailun ajankohdan suhteen. Myös aiempi tulokseton haku Korkeasaaren luontokoulu Arkkiin katsotaan eduksi.

Hakemuksen jättäneille vastaamme sähköpostitse. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä myöhemmin sähköpostitse opintoretket(at)korkeasaari.fi.

Hae luontokoulupaikkaa

Uutiskirje kasvattajille

Tilaa erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu uutiskirje, jossa saat vierailuvinkit ja tiedot Korkeasaaren ohjelmista ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi.
Tilaa uutiskirje!

Lisätietoja

Korkeasaaren lipunmyynti: 050 352 5989
opintoretket (at) korkeasaari.fi