Korkeasaaren Seppo-pelin ohje pelaajalle

Tehtäviä etäkoululaisille

Korkeasaaren Seppo-pelin ohje pelaajalle

Tervetuloa etäretkelle Korkeasaareen! Olemme kehitelleet ja uudistaneet omatoimipohjaisen retkiohjelman, jonka avulla eläimet ja eläintarhan työ tulevat tutuksi luokkaretkeilijöille Korkeasaaressa.

Kyseessä on nettipohjainen, omilla puhelimilla tai tableteilla suoritettava peli, jossa monet Korkeasaaren eläimistä tulevat tutuksi kuvien, videoiden ja visaisten kysymysten kautta. Tehtävätyyppejä on erilaisia. Peli sopii koululaisille sekä ihan kaikille eläimistä kiinnostuneille.

Luontokoulu Arkki
Peliohje pelaajille

 1. Avaa nettiselain ja mene osoitteeseen https://play.seppo.io/?l=fi.  Vaihtoehtoisesti voit mennä suoraan saamasi linkin tai QR-koodin kautta, jolloin voit hypätä suoraan kohtaan 5.
 2. Valitse Menu-valikosta kieleksi suomi, ellei se ole jo oletuksena.
 3. Klikkaa kirjaudu-kohdasta ja valitse ”Kirjaudu Pelaajana”.
 4. Syötä opettajalta (tai Korkeasaaren nettisivulta) saamasi pin-koodi.
 5. Luo oma pelaajanimesi. Pelaajanimessä voi olla vaikkapa etunimesi ja samalla kirjaimella alkava eläin, esimerkiksi Minna Myyrä.
 6. Peli antaa sinulle oman pelaajatunnuksen (pelaajanimi + satunnainen numerosarja). Ota se talteen kirjoittamalla tai ottamalla kuvakaappaus. Pelaajatunnuksellasi pääset kirjautumaan uudelleen ja jatkamaan siitä mihin jäit, jos jostain syystä kirjaudut vahingossa kesken kaiken ulos pelistä. Ole tarkkana, että isot ja pienet kirjaimet tulevat oikein!
 7. Jatka peliin.
 8. Ensin avautuu joko ohjeikkuna tai aloitustehtävä. Kun olet vastannut siihen, pääset varsinaiselle pelilaudalle. Kaikki pinkit, ylösalaisin olevat pisarat ovat avoimia pelitehtäviä. Klikkaamalla tehtävää aukeaa tehtävän nimi sekä maksimipistemäärä. Tehtävä voi olla joko monivalintahtehtävä (vain yksi vastausvaihtoehto on valittavissa), valintaruututehtävä (monta vastausvaihtoehtoa voi olla oikein), yhdistelytehtävä (yhdistä parit) tai avoin vastaus. Joissain tehtävissä voi olla useampia osatehtäviä.
 9. Tehtäviin saattaa liittyä videoita tai tiedonhankintaa. Kun olet vastannut tehtävään, lähetä se lennokin kuvasta arvioitavaksi. Jos tehtävän vastaukseksi pyydetään kuvaa, odota että kuva on latautunut paikalleen ja lähettäkää sen jälkeen vastaus lennokkinapista eteenpäin. Saat palautteen saman tien ruudulle. Tutustuthan palautteeseen huolella. Palautteita pääset katsomaan myöhemminkin ruudun oikean alakulman kellopainikkeesta.
 10. Tehtyjen tehtävien symbolit muuttuvat vihreiksi. Jos olet aloittanut jonkin tehtävän, mutta se on jäänyt kesken, symboli on sininen. Sinisiä tehtäviä pääset jatkamaan, kun avaat tehtävän ja klikkaat ”muokkaa vastausta” –painiketta.
 11. Korkeasaaressa pelattavassa pelissä kaikki tehtävät näkyvät pelilaudalla. Trooppisiin taloihin on oma karttataso, johon pääset siirtymään pelilaudan nuolipainikkeesta. Pääset palaamaan takaisin varsinaiselle karttatasolle nuolipainikkeesta.
 12. Voit tarkistaa sijoituksesi verrattuna muihin pelaajiin klikkaamalla ruudun yläosasta ”Pisteet”-kohtaa. Pistetilanne päivittyy koko pelin ajan. Huomaathan, että pelissä voi olla mukana myös muita kuin sinun luokkasi oppilaita. Muista myös, että kyseessä on leikkimielinen kisa ja tärkeintä on oppia uutta eläimistä ja Korkeasaaresta ja viettää mukavaa aikaa. Ihan kaikkia tehtäviä ei tarvitse ehtiä tekemään.
 13. Saattaa olla, että kesken pelin avautuu salamatehtävä! Salamatehtävä ilmestyy ruudulle ja klikkaamalla tehtävän auki selviää, mistä on kyse. Toimi salamatehtävän ohjeen mukaan ja vastaa siihen, vasta sen jälkeen pääset jatkamaan muiden tehtävien parissa. Jokaisessa pelissä salamatehtäviä ei tule.
 14. Onnea ja hyvää asennetta peliin! 🙂