Tehtäviä etäkoululaisille

Tehtäviä etäkoululaisille

Tehtäviä koululaisille

Tervetuloa Korkeasaaren tehtäväsivulle! Kokoamme tälle sivulle jatkuvasti lisää erilaisia koululaisille ja varhaiskasvatusikäisille sopivia opetusmateriaaleja aiheittain. Korkeasaaren sivuilta löydät myös paljon videoita ja eläintietoa esimerkiksi kouluprojektien tueksi. Joitakin eläimiä voit seurata livekameroistamme. Toivomme, että näiden tehtävien parissa eläimistä oppiminen olisi kivaa ja onnistuisi myös kotoa tai koulusta käsin! Tästä voit ladata tulostettavan lukujärjestyksen (pdf).

Ohjeistus opettajalle
Materiaalit on jaoteltu aihealueittain. Kunkin aihealueen alla on mainittu kohderyhmäsuositus. Materiaalit liittyvät etupäässä ympäristöoppiin, biologiaan ja maantietoon. Suurin osa tehtävistä on digitaalisia, pelimuotoisia tehtäviä. Jos annat digitaalisen tehtävän oppilaalle tehtäväksi, pyydä häntä ottamaan tulossivusta kuvakaappaus ja lähettämään se tehtävän suorituksena määrittelemääsi kanavaa käyttäen itsellesi. Digitaaliset tehtävät toimivat verkossa, erillisiä sovelluksia ei tarvita. HUOM! Joidenkin kuntien sisäisistä verkoista ei kuitenkaan pääse näihin digipeleihin käsiksi näiden verkkojen suojausasetusten vuoksi, mutta esimerkiksi puhelimen kautta niiden tekemisen ja tarkastelun pitäisi onnistua.

Opettajan materiaaleja löydät täältä. Tilaa myös erityisesti opettajille ja muille kasvattajille suunnattu Korkeasaaren uutiskirje kasvattajille!

Ohjeistus oppilaalle
Tällä sivulla on videoita ja niihin liittyviä tehtäviä sekä muita tehtäviä Korkeasaareen ja eläimiin liittyen. Voit tehdä tehtäviä omaksi iloksesi tai jos opettajasi on antanut niitä sinulle tehtäväksi. Jos tehtävä on opettajan antama koulutehtävä, ota tulossivusta kuvakaappaus ja toimita se opettajallesi opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Luontokoulu Arkki

Uhanalaiset eläimet

Näissä tehtävissä perehdymme siihen, miksi jotkut eläimet ovat uhanalaisia ja mitä eläintarhat tekevät auttaakseen uhanalaisia eläimiä. Hankalampien käsitteiden vuoksi nämä tehtävät soveltuvat isommille koululaisille sekä lukiolaisille. HUOM. Pelit eivät välttämättä toimi kaikkien kuntien sisäisissä verkoissa, mutta puhelimella niitä pystyy pelaamaan.

Livekamerat

Korkeasaaren livekameroiden kautta pääset seuraamaan, mitä mm. pikkumangustit ja Amazonia-talon apinat touhuavat. Livekameroiden avulla voi harjoitella etologisen eli eläinten käyttäytymiseen liittyvän tutkimuksen tekemistä. Tehtävä sopii 3-luokasta ylöspäin ja sitä voi soveltaa myös muiden livekameroiden tai vaikkapa oman lemmikkieläimen tai pihapiirin oravan tarkkailussa.

Eläinlapset

Eläinlapset ovat kaikkien suosikkeja, joten videot sopivat kaikenikäisille! Tunnetko eläinlapsien nimitykset? -peli sopii kaikille luku- ja kirjoitustaitoisille, jotka haluavat testata, muistavatko eläinlajien poikasten nimityksiä. Muistatko sinä? Muistipeli sopii kaiken ikäisille.

Suomen eläimet

Tutustutaan ahmaan ja sen kavereihin! Tämä satu, leikit ja videot sopivat etenkin perheen pienimmille! Videot sopivat myös alakouluikäisille. Muistipelit sopivat kaikille. Ahmavisa sopii 1-2-luokkalaisille sekä varhaiskasvatukselle yhdessä aikuisen kanssa tehtäväksi. Pölyttäjävisa sopii isommille oppilaille (5. luokasta ylöspäin) ja pöllölajivisa 3. luokasta ylöspäin. HUOM. Pelit eivät välttämättä toimi kaikkien kuntien sisäisissä verkoissa, mutta puhelimella niitä pystyy pelaamaan.

Maailman eläimet

Miten eläimet ovat sopeutuneet erilaisiin ympäristöihin ja ilmastoihin? Tehtävistä ja videoista löytyy sopivaa puuhaa ja katseltavaa monenikäisille, lumileopardipeli sen sijaan sopii hieman isommille koululaisille. Muistipelit sopivat kaiken ikäisille. HUOM. Pelit eivät välttämättä toimi kaikkien kuntien sisäisissä verkoissa, mutta puhelimella niitä pystyy pelaamaan.

Avun tarpeessa olevat luonnonvaraiset eläimet

Monilla ihmisillä on halu auttaa luonnonvaraisia eläimiä. On kuitenkin hyvä olla selvillä, milloin eläin on oikeasti avun tarpeessa ja milloin ei. Esimerkiksi yksinäinen lokin- tai jäniksenpoikanen on yleensä aina emon hoidossa, vaikka emoa ei koko ajan näykään. Kahoot-pelien avulla pääsee testaamaan ja oppimaan, mikä on oikea toimintatapa erilaisissa tilanteissa. Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola.

Eläinten syys- ja talvipuuhat

Syksyn saapuminen tuo monia muutoksia eläinten arkeen. Tarina sopii erityisesti varhaiskasvatukselle ja alkuopetukseen sekä ihan koko perheelle. Pelit soveltuvat kouluikäisille, Jälkivisa sekä toinen karhuvisa aikuisen kanssa tehtäväksi myös esiopetukseen. Syyskiimavisa sopii vähän isommille oppilaille. HUOM. Pelit eivät välttämättä toimi kaikkien kuntien sisäisissä verkoissa, mutta puhelimella niitä pystyy pelaamaan.

Eläinten kevätpuuhat

Mitä eläinmaailmassa tapahtuu näin keväällä? Kurre-tarina, hauska piirustustehtävä ja videot sopivat koko perheelle. Kana & muna -teemasta on omat pelitehtävät ikäryhmittäin. Muistipelit sopivat kaikille. HUOM. Pelit eivät välttämättä toimi kaikkien kuntien sisäisissä verkoissa, mutta puhelimella niitä pystyy pelaamaan.

Kysymyksiä ja vastauksia eläimistä

Alla olevilla videoilla lapset kysyvät ja saavat vastauksia eläinkysymyksiin Korkeasaaren asiantuntijoilta. Videot toimivat innoittajina omille kysymyksille ja ne sopivat kaikenikäisille koululaisille.

Material på svenska

Här hittar du distansmaterial på svenska. Uppgifterna passar bra till barn i skolålder. Genom att titta på Högholmens livekamera sändningar kan man följa med vad djuren håller på med och öva på etologi som är läran om djurens beteenden.

Elev: du kan göra uppgifterna på skoj eller om din lärare gett uppgifterna till läxa.

Materiaalia muilla kielillä

Tehtäviä ja muuta opetusmateriaalia löydät muun muassa englanniksi, ranskaksi ja saksaksi Euroopan eläintarhajärjestö EAZA:n kokoamalta Online educational resources -sivulta!

Muuta ympäristökasvatuksen ja ulkona oppimisen materiaalia

Opettaja ja varhaiskasvattaja! Ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki MAPPAan on koottu etäopetusmateriaalipaketteja ja virtuaalireppuja eri aihekokonaisuuksista – tutustu ja hyödynnä! MAPPAsta löytyy mm. luonto- ja ympäristökoulutoimijoiden LYKE-verkoston yhdessä kokoama luontopolullinen etärasteja opettajien käyttöön. Korkeasaaren luontokoulu Arkki on LYKE-verkoston jäsen.

 

Lisätietoja

Korkeasaaren lipunmyynti: 050 352 5989
opintoretket (at) korkeasaari.fi