Varhaiskasvatusryhmät

Lapsi katsoo ahmaa

Päiväkoti- tai eskariryhmän kanssa Korkeasaareen!

Korkeasaari on elämyksellinen retkikohde ja oiva oppimisympäristö päiväkoti-ikäisille! Täällä voit tarkkailla eläimiä lähes jokaiselta maapallon kolkalta! Olemme avoinna ympäri vuoden ja eläintarharetki on antoisa jokaisena vuodenaikana. Tutustu Korkeasaaren ohjelmiin, saapumisohjeisiin ja eväsmahdollisuuksiin ja muista ilmoittaa ryhmäsi viimeistään viikkoa ennen vierailua. Huomioithan ohjeemme turvalliseen eläintarvierailuun koronakaudella.

Pääsyliput varhaiskasvatusryhmille

Ennakkoon tämän sivun kautta hyväksytysti retkeä hakeneet varhaiskasvatusryhmät pääsevät eläintarhaan maksutta ympäri vuoden kotikunnasta riippumatta. Myös ryhmänohjaajat ja muut valvovat aikuiset ovat maksuttomia.

Saapuminen Korkeasaareen

Korkeasaareen pääsee maitse Mustikkamaan kautta joko Kalasatamasta tai bussilla Rautatientorilta. Reippaimmille retkeläisille suosittelemme Kalasataman kautta saapumista: kävelymatkaa metroasemalta Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaareen on noin 1 km. Korkeasaareen löydät Kalasataman läpi seuraamalla vihreitä betonikilpikonnia. Bussi 16 Rautatientorilta liikennöi 20 minuutin välein ja voi vilkkaina aikoina kuten huhti-toukokuussa olla ruuhkainen. Vesibussit liikennöivät Kauppatorilta 1.5.-30.9., päivän ensimmäinen vuoro lähtee klo 10. Vesibussi on maksuton alle 18-vuotiaille, mutta aikuisten liput ja ryhmän paikkojen ennakkovaraus ovat maksullisia. Liput ostetaan vesibussissa. Lisätietoa Suomen Saaristokuljetuksen sivuilta.

Eväshetki Korkeasaaressa

Korkeasaaressa on useita piknik- ja grillauspaikkoja, jotka on merkitty karttaamme. Kodan varaustilannetta voit tiedustella saapuessasi lipunmyynnistämme. Grillausta varten ota omat tulitikut mukaan, tarjoamme hiilet. Kodan voit myös varata omaan käyttöön päiväkotiryhmäsi kanssa hintaan 62€. Kodan varausta voit tiedustella etukäteen sähköpostiosoitteesta opintoretket(a)korkeasaari.fi tai numerosta 0503525989. Sisätiloissa voi evästellä Karhulinnan evästilassa ja Amazonian aulassa, joiden yhteydessä on myös mikrot ja WC:t. Suosithan ekologisesti pakattuja eväitä – esimerkiksi pillimehut on helppo korvata mehutiivisteellä ja mukeilla. Ravintola palvelee Korkeasaaressa ympäri vuoden. Lisää voit kysellä tarvittaessa ravintoloitsijaltamme Marcante Oy:ltä: korkeasaarenravintolat.fi | myynti (a) korkeasaarenravintolat.fi

Omatoimimateriaalit ja ohjelmaa vierailulle

Tässä uusimmat omatoimimateriaalimme, joita voitte hyödyntää omatoimisella retkellänne.

Opastettu ohjelma: Eläinkunnan ihmeitä

Miksi joillakin eläimillä on sarvet? Millaisia eläimiä elää sademetsässä? Miksi karhu nukkuu talviunta? Muiden muassa näihin kysymyksiin pohditaan vastauksia Eläinkunnan ihmeitä -opastuksella. Opastuksella kierretään oppaan kanssa kohteita, joissa kullakin tutustutaan havainnollisesti ja toiminnallisesti eläinkunnan ihmeisiin. Opastuksen kesto on 1h, ja se sopii eskareille ja viskareille, sekä 1.-2.-luokkalaisille. Opastettu ohjelma varhaiskasvatusryhmille maksaa 62€ (sis. alv 24%) ja ryhmäkoko on maksimissaan 30 henkilöä. Opastukset ovat tarjolla ympäri vuoden huhti- ja touokuuta lukuun ottamatta.

Ahmaretket

Ahmaretkiä ei valitettavasti voida järjestää keväällä 2021 koronarajoitusten vuoksi. Päiväkotiryhmät pääsevät kuitenkin tutustumaan ahmaan videoiden, leikkien ja visan avulla ahmasivuilla!

Avaa ahmavisa

 

Vierailun hakeminen

Kaikkien varhaiskasvatusryhmien tulee hakea maksutonta retkeä vähintään viikko ennen vierailua alla olevan lomakkeen kautta. Hakemuksen käsittelyn jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen vierailusta. Huomioithan, että päiväkotiryhmät voivat aloittaa eläintarhavierailun tarvittaessa jo klo 9.

Suosituimpina aamupäivinä, kuten huhti-toukokuussa, eläintarhaan otetaan Mustikkamaan kautta vain rajoitettu määrä varhaiskasvatus- ja kouluryhmiä.

  • DD slash MM slash YYYY

 

Lisätietoja vierailujen järjestämiseen

Korkeasaaren lipunmyynti: 050 352 5989
opintoretket (at) korkeasaari.fi