Korkeasaaren kerho

Kerhotoiminta Korkeasaaressa

Kerhotoiminta Korkeasaaressa

Korkeasaaren kerho on osa Helsingin kaupungin päiväkotien ja leikkipuistojen kerhotoimintaa ja alkoi syksyllä 2015. Reippaat kerholaisten retkiryhmät ovat tuttu näky Korkeasaaressa. 2-3-vuotiaiden Pikku-Lokeissa on enintään 8 lasta, 3-5-vuotiaiden Haukkojen ryhmässä enintään 13 lasta. Kerhon toimintakausi alkaa elokuun lopulla, viimeistään kuitenkin 1. syyskuuta, ja päättyy 31. toukokuuta.

Pikku-Lokit retkeilevät saaressa maanantaisin ja tiistaisin ja Haukat keskiviikosta perjantaihin. Pikku-Lokkien päivä alkaa Kulosaaresta klo 9:10, Korkeasaareen saavutaan klo 9:30. Kotiin saaresta lähdetään klo 11:50 bussilla. Haukoilla kerhopäivä alkaa samaan aikaan, mutta paluubussi lähtee hieman myöhemmin eli klo 12:10.

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan pääsääntöisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja myös ympäri vuoden. Korkeasaaren kerho on osa Kulosaaren päiväkodin toimintaa.

Mikä on lasten mielestä parasta?

Joka kerta lapset haluavat nähdä jonkin Korkeasaaren eläimen ja päivän reitti suunnitellaankin pitkälti lasten toiveiden mukaisesti. Kevään suosituin kohde on ollut joka vuosi Borealia-talo, sillä kevään aikainen herääminen siellä on ollut ihanaa terapiaa! Eväiden syönti ja leikki ovat lasten mieleen ja kerhon Facebook-sivuilta saa jonkinlaisen kuvan kunkin viikon kohokohdista.

Kerholaisten oma sammalmaja

Sammalmaja on erityisesti Haukkojen tukikohta. Sinne tallentuu erilaisia luonnosta löydettyjä aarteita ja sieltä on hauska ihailla maisemia. Sammalmajan kallioinen ympäristö antaa loistavat puitteet leikkiin ja luontoleikkipaikat ovatkin kerholaisten suosiossa. Sammalmajalla on mukava myös syödä eväitä ja keskustella erilaisista asioista, sillä tila on hyvin intiimi ja siellä saamme olla aivan rauhassa.

Ohjaajien ajatuksia

Me ohjaajat emme työstämme ihan helpolla luovu! Korkeasaaren väki on iloista joukkoa, joka tervehtii meitä ja monta kertaa olemme saaneet lisävinkkejä päivän retkelle. Väitämme myös, että kerholasten ympäristötietoisuus ja luonnon monimuotoisuuden varjelemisen herääminen jättää jälkensä pitkälle tulevaisuuteen.