Avoinna tänään 10–16

Pääsiäissaari

Korkeasaaren Pääsiäissaari on koko perheen tapahtuma, jossa seurataan eläinten lisäksi luonnon keväistä heräämistä. Karhulinnalla upotetaan sormet ja siemenet multaan, askarrellaan tipuja ja pupuja ja pyöritetään onnenpyörää luonnonvaraisten eläinten hyväksi. Amazoniassa loihditaan eläimellisiä kasvomaalauksia ja Borealiassa ihmetellään kevään merkkejä. Eläinten ruokintahetkissä kerrotaan lajeista ja Korkeasaaren eläinten kuulumisia.

Korkeasaari on avoinna pääsiäisenä joka päivä klo 10-18 (sisäänpääsy klo 17 saakka).

Eläinten ruokinnat

11.00 Africasia: vaihtuva laji
12.30 Kissalaakso: vaihtuva laji
13.00 Amazonia: vaihtuva laji
13.30 Berberiapinat
14.00 Karhut
15.00 Kanit
16.00 Kanat

Kevätkylvö

Karhulinna klo 11-16

Upota sormet multaan ja käynnistä kevät kylvämällä. Kun viet kylvöruukun Korkeasaaresta kotiin ja hoidat mullasta nousevia taimia huolella, iloa riittää pitkälle kesään. Kylvöpisteen mahdollistavat Kekkilä, Siemenliike Siren, Cosa Nostra Crew, Lepaan puutarhaoppilaitoksen opiskelijat sekä Korkeasaaren vapaaehtoiset.

Pääsiäisaskartelua

Karhulinna klo 11-16

Karhulinnan evästilassa askarrellaan tipuja, pupuja ja pääsiäismunia. Taitovaatimuksia ei ole, mukaan voivat tulla kaikki taiteilijat, ikään katsomatta. Askartelutarvikkeet tarjoaa Sinelli ja askartelussa avustavat Korkeasaaren vapaaehtoiset.

Onnenpyörä uhanalaisten hyväksi

Karhulinna

Onnenpyörä pyörii Karhulinnalla uhanalaisten ja luonnonvaraisten eläinten hyväksi. Yksi pyöräytys maksaa 2€ ja jokaisella pyöräytyksellä voittaa herkkuja tai muuta mukavaa. Varat lahjoitetaan lyhentämättöminä Korkeasaaren tukemiin suojeluhankkeisiin tai Villieläinsairaalan hyväksi.

Onnenpyörän kautta suojelutyötä tukevat Sinelli, Earth Control, Fazer, Oppi&ilo ja Sanoma KIDS.

Kasvomaalaus

Amazoniassa klo 11-16

Mitä ihmettä, ympäri Korkeasaarta juoksentelee pieniä tiikereitä ja värikkäitä papukaijoja! Maskeerauskoulu Makerin (www.maker.fi) opiskelijat tekevät eläimellisiä kasvomaalauksia Amazonian aulassa klo 11-16.

Löydätkö Riku Haikaran ystävineen?

Korkeasaareen on piilotettu kuusi Riku Haikara -elokuvan lintua. Etsi linnut ja osallistu arvontaan ohjeiden mukaan, voit voittaa leffaliput kahdelle. Riku Haikara -elokuva on ensi-illassa elokuvateattereissa 28.4.2017

Löydä kevään merkkejä Borealiassa

Borealia-talossa kevät on jo pitkällä. Kuinka suuret ovatkaan koivun hiirenkorvat? Kurkistaako rantakäärme puunrungon kolosta? Tarkkailun ja kevättunnelmoinnin lisäksi saat tietoa ja osallistumisohjeet Luonto-Liiton Kevätseurantaan.

Borealia
Ravintolat

Älä anna nälän yllättää

Kaikki Korkeasaaren kolme ravintolaa ovat avoinna joka päivä klo 10-18. Saaren keskellä, ravintola Pukissa on tarjolla buffét (klo 10-17) ja Karhulinnan ravintola Karhussa herkkuja mutkattomalta a la carte listalta (klo 10.30-17). Bistro Bronissa Mustikkamaan lipunmyynnin vieressä voi nauttia pizzaa ja salaattia klo 11-17.

Kota on avoinna ja kodan grilli kuumana koko pääsiäisen. Omia eväitä voi lämmittää myös Karhulinnan evästilasta ja Amazonian aulasta löytyvissä mikroissa.

LET IT GROW

Tyynellämerellä, Chilen rannikon edustalla sijaitsevan Pääsiäissaaren luonto tuhoutui, kun vehreät palmumetsät käytettiin kivisten patsaiden kuljettamiseen ja veneiden rakentamisen. Jäljelle jäi vain kuiva nurmi ja saari muuttui elinkelvottomaksi ihmisille ja eläimille. Riveissä seisovat moai-patsaat ovat ainoa muisto Rapa Nui´n kulttuurista.

Luonnonvaraisten lajien ja elinympäristöjen tuhoutuminen on nykyään nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Näin ei voi jatkua, sillä me olemme täysin riippuvaisia luonnon tarjoamista hyödyistä, kuten puhtaasta vedestä ja ravinnosta. Eurooppalaisten eläintarhojen yhteinen LET IT GROW kampanja kannustaa kaikkia vaalimaan ja lisäämään lähiluonnon runsautta.

Let it Grow

Uusia kuvia

Uusia videoita