Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on Etelä-Suomen yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma huhtikuussa.

Syyskuun lopulla kutsumme taas eteläsuomalaisia koululuokkia syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Päivä on kaikille mukaan mahtuneille kouluille maksuton.

Lisäksi Korkeasaari on vuosittain mukana Helsingin kaupungintalolla järjestettävässä RuutiExpossa sekä Itämerihaasteen ja Harakan luontokeskuksen kanssa Itämerta ihmetellen -tapahtuman järjestelyissä.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on Etelä-Suomen yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma huhtikuussa. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Teemana on vuonna 2017 on Suomi100-hengessä  suomalainen luonto. Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon OPS:aa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Tiistai 4.4. on 7.-luokkalaisten konferenssipäivä, aiheena vahingoittuneet luonnonvaraiset eläimet ja niiden hoito.
Torstain 6.4. konferenssivieraita ovat 8.-luokkalaiset, aiheena metsäpeuran comeback.
Perjantaina 7.4. parannetaan maailmaa 9.-luokkalaisten ja lukiolaisten voimin, aiheena luontosuhde ja sen kehittäminen.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Koululaiskonferenssi 2017

Koulujen Korkeasaaripäivä

Vuonna 2017 Koulujen Korkeasaaripäivä vietetään keskiviikkona 20.9., jolloin kutsumme eteläsuomalaisia koululuokkia syysretkelle Korkeasaareen. Mukaan mahtuu yhteensä noin 60 luokkaa. Ilmoittautuminen tapahtuu elokuussa. Mukaan valitut ryhmät otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille retkipäivä on maksuton! Bussi- ja vesibussimatkat ovat maksullisia.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat ovat täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille kiinnostuneille. Hakemuksen jättäneille on ilmoitettu sähköpostitse mukaan mahtumisesta 22.8.

Tapahtumaan osallistuva: Lataa ja tulosta tästä tapahtuman ohjelmakartta oppilaillesi ja tapahtumapassi, johon oppilaat voivat kerätä leimoja.

Lisätiedot:

Korkeasaaren asiakaspalvelu:
(09) 310 37900
zoo.valv(at) hel.fi

Uusia kuvia

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Uusia videoita