Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on Etelä-Suomen yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma huhtikuussa.

Syyskuun lopulla kutsumme taas eteläsuomalaisia koululuokkia syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Päivä on kaikille mukaan mahtuneille kouluille maksuton.

Lisäksi Korkeasaari on vuosittain mukana Helsingin kaupungintalolla järjestettävässä RuutiExpossa sekä Itämerihaasteen ja Harakan luontokeskuksen kanssa Itämerta ihmetellen -tapahtuman järjestelyissä.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Kevään 2017 konferenssipaikat ovat täynnä. Kiitokset ilmoittautuneille ja varasijoilla oleville!

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on Etelä-Suomen yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma huhtikuussa. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Teemana on vuonna 2017 on Suomi100-hengessä  suomalainen luonto. Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon OPS:aa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Tiistai 4.4. on 7.-luokkalaisten konferenssipäivä, aiheena vahingoittuneet luonnonvaraiset eläimet ja niiden hoito.
Torstain 6.4. konferenssivieraita ovat 8.-luokkalaiset, aiheena metsäpeuran comeback.
Perjantaina 7.4. parannetaan maailmaa 9.-luokkalaisten ja lukiolaisten voimin, aiheena luontosuhde ja sen kehittäminen.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Koululaiskonferenssi 2017

Koulujen Korkeasaaripäivä

Vuonna 2017 Koulujen Korkeasaaripäivä vietetään keskiviikkona 20.9., jolloin kutsumme eteläsuomalaisia koululuokkia syysretkelle Korkeasaareen. Mukaan mahtuu yhteensä noin 60 luokkaa. Ilmoittautuminen tapahtuu elokuussa. Mukaan valitut ryhmät otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille retkipäivä on maksuton! Bussi- ja vesibussimatkat ovat maksullisia.

Näe ja kuule, miten nykyaikainen eläintarha toimii ja keitä siellä työskentelee. Opi eläintarhojen tekemästä työstä uhanalaisten lajien hyväksi ja näe mitä eri eläinlajit syövät. Kuule myös ilmastonmuutoksesta ja omista vaikutusmahdollisuuksistasi! Ohjelmaa on tarjolla omaan tahtiin kierrettäväksi klo 10-14. Luokat voivat kiertää joko opettajan johdolla haluamansa pisteet tai oppilaat voivat kiertää pisteitä omatoimisesti ja kerätä leimoja passiinsa – näin opettaja voi kontrolloida, että päivän tavoitteet täyttyvät itsenäisesti liikkuvienkin oppilaiden osalta.

Lisätiedot:

Korkeasaaren asiakaspalvelu:
(09) 310 37900
zoo.asy (at) hel.fi

Uusia kuvia

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Uusia videoita