Luontokoulu

140314_logot_arkki_sammakko_1000x344
Luontokouluopettajan johdolla oppilaat tutustuvat eläinlajeihin ja niiden elinympäristöihin sekä luonnonsuojeluun. Monipuoliset ja elämykselliset luontokoulupäivät on tarkoitettu helsinkiläisille koululuokille ja ovat maksuttomia. Luontokoulu Arkki ottaa vastaan helsinkiläisiä koululuokkia syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa.

Luontokoulu Arkki sai suojelijakseen Jenni Haukion

Jenni HaukioTasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio, ryhtyy Korkeasaaren Luontokoulu Arkin lukukauden 2017 suojelijaksi. Hän haluaa edistää lasten ja nuorten varttumista luonnosta välittäviksi aikuisiksi. Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä oppimista kaikenikäisille koululaisille. Itsenäisen Suomen juhlavuonna erityishuomion saa kotimainen luonto.

“Luontokoulu Arkki tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin hauskalla, opettavaisella ja toiminnallisella otteella – herättäen kiinnostusta niin lähiluontoon kuin myös uhanalaisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelemiseen.” – Jenni Haukio

Lue uutinen

Opetusohjelmat alakouluille:

“Päivä etologina” -ohjelmassa keskitymme eläinten käyttäytymisen tutkimiseen ja eläintarha-arkkitehtuuriin. (3.-6.lk)
“Elämää lumen ja jään maassa” -ohjelmassa vertailemme eläinten talvehtimistapoja. (3.-4.lk)
“Korkeasaaren talvisankarit” -ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk)
“Leopardinsuojelijoiden jäljillä” -ohjelmassa perehdymme uhanalaisuuden syihin ja uhanalaisten lajien suojeluun. (5.-6.lk)
“Trooppinen Korkeasaari” -ohjelmassa vertailemme sademetsiä ja aavikoita elinympäristöinä. (4.-6.lk)

Päivän kesto klo 10-14, sisältää evästauon kodalla (paitsi Trooppinen Korkeasaari-ohjelmassa luontokoululla). Lisätietoja käytännön retkiasioista löydät opettajan muistilistasta ja oppilaan kirjeestä, jotka lähetetään mukaan mahtuneille sähköpostitse. Maksimikoko ryhmälle on 30 henkeä.

Miten mukaan?

Kevään 2017 luontokoulupaikat sekä varasijat on täytetty syksyllä hakeneilla ja ilman paikkaa jääneillä luokilla. Seuraava haku Luontokoulu Arkkiin on elokuussa syyslukukauden alkaessa.

Syksyn luontokoulupaikkoja hakeneille ja syksyllä paikkaa vaille jääneille ja keväällä mukaan hakuaville on lähetetty sähköpostitse  ajankohta luontokoulupaikasta. Paikkojen jaossa on huomioitu ilmoittautumisjärjestys, aiempi luontokoulukokemus ja luokalle sopiva ajankohta sekä aikaisemmat hakemukset. Etusijalla ovat luokat, jotka eivät ole aiemmin olleet luontokoulussa ja jotka ovat joustavia vierailun ajankohdan suhteen. Myös aiempi tulokseton haku Arkkiin katsotaan eduksi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä myöhemmin sähköpostitse zoo.asy (at) hel.fi.

 

Uusia kuvia

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Uusia videoita