Luontokoulu

140314_logot_arkki_sammakko_1000x344
Luontokouluopettajan johdolla oppilaat tutustuvat eläinlajeihin ja niiden elinympäristöihin sekä luonnonsuojeluun. Monipuoliset ja elämykselliset luontokoulupäivät on tarkoitettu helsinkiläisille koululuokille ja ovat maksuttomia. Luontokoulu Arkki ottaa vastaan helsinkiläisiä koululuokkia syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa.

Luontokoulu Arkki sai suojelijakseen Jenni Haukion

Jenni HaukioTasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio, ryhtyy Korkeasaaren Luontokoulu Arkin lukukauden 2017 suojelijaksi. Hän haluaa edistää lasten ja nuorten varttumista luonnosta välittäviksi aikuisiksi. Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä oppimista kaikenikäisille koululaisille. Itsenäisen Suomen juhlavuonna erityishuomion saa kotimainen luonto.

“Luontokoulu Arkki tutustuttaa lapset luonnon ihmeisiin hauskalla, opettavaisella ja toiminnallisella otteella – herättäen kiinnostusta niin lähiluontoon kuin myös uhanalaisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelemiseen.” – Jenni Haukio

Lue uutinen

Opetusohjelmat alakouluille:

“Päivä etologina” -ohjelmassa keskitymme eläinten käyttäytymisen tutkimiseen ja eläintarha-arkkitehtuuriin. (3.-6.lk)
“Elämää lumen ja jään maassa” -ohjelmassa vertailemme eläinten talvehtimistapoja. (3.-4.lk)
“Korkeasaaren talvisankarit” -ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (4.-6. lk)
“Leopardinsuojelijoiden jäljillä” -ohjelmassa perehdymme uhanalaisuuden syihin ja uhanalaisten lajien suojeluun. (5.-6.lk)
“Trooppinen Korkeasaari” -ohjelmassa vertailemme sademetsiä ja aavikoita elinympäristöinä. (4.-6.lk)
”Sopeutumisen mestareita” –ohjelmassa pelataan mobiilipeliä iPadeillä, pelilautana koko Korkeasaari ja pelinappuloina oppilastiimit! (3.-6. lk). Evästauko kodalla. (testauksessa oleva uusi ohjelma)

Päivän kesto klo 10-14, sisältää evästauon kodalla (paitsi Trooppinen Korkeasaari-ohjelmassa luontokoululla). Lisätietoja käytännön retkiasioista löydät opettajan muistilistasta ja oppilaan kirjeestä, jotka lähetetään mukaan mahtuneille sähköpostitse. Maksimikoko ryhmälle on 30 henkeä.

Miten mukaan?

Haku syksyn luontokoulupäiviin on päättynyt, kiitokset hakijoille.

Tervetuloa ilmoittamaan luokkasi luontokoulupäivään. Korkeasaaren luontokoulu Arkin opetusohjelmat sopivat alakoulun 3. – 6. luokille ja ne on suunnattu helsinkiläisille luokille. Luontokoulupäivä kestää 4 tuntia (klo 10-14). Ohjelma sisältää ohjatun osuuden lisäksi oppilaiden itsenäistä ryhmätyötä ja evästauon. Helsinkiläisille kouluille osallistuminen on maksutonta. Enimmäiskoko luontokoulupäivään osallistuvalle luokalle on 30 oppilasta.

Paikat jaetaan vasta hakuajan päätyttyä. Paikkojen jaossa huomioidaan ilmoittautumisjärjestys, aiempi luontokoulukokemus ja luokalle sopiva ajankohta sekä aikaisemmat hakemukset. Etusijalla ovat luokat, jotka eivät ole aiemmin olleet luontokoulussa ja jotka ovat joustavia vierailun ajankohdan suhteen. Myös aiempi tulokseton haku Arkkiin katsotaan eduksi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä myöhemmin sähköpostitse zoo.valv (at) hel.fi.

Haku syksyn luontokoulupäiviin on tältä vuodelta ohi. Kiitos kaikille ilmoittautuneille.

Uusia kuvia

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Uusia videoita