Avoinna tänään 10–18

Saapuminen

Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääsee maitse tai vesitse: ympäri vuoden kulkemalla Korkeasaaren ja Mustikkamaan yhdistävän sillan kautta, ja kesäisin vesibussilla Kauppatorilta. Omalla autolla Korkeasaareen saapuessa kannattaa suunnata kauppakeskus Redin parkkihalliin. Lue tarkemmat ohjeet tai katso sinulle sopivin reitti ja kulkupeli alta!

Bussi 16 saapumassa Mustikkamaalle

Bussi 16 ja linjat Sompasaareen

Helsingin seudun liikenteen bussi nro 16 liikennöi ympäri vuoden Rautatientorilta aivan Korkeasaaren lipunmyynnin eteen Mustikkamaalle. Bussi lähtee Rautatientorin pysäkiltä numero seitsemäntoista (17), lähtöjä on kolme kertaa tunnissa. Arvioitu matka-aika on 20 minuuttia.
Linja 16

Bussi 59 ajaa Pasilan juna-aseman kautta Sompasaareen, josta on noin puolen kilometrin kävelymatka Isoisänsillan yli Mustikkamaan lipunmyyntiin.
Linja 59 Linja 59 lähteville

Sekä Mustikkamaan että Sompasaaren pysäkit sijaitsevat HSL:n A-vyöhykkeellä. Huomioithan, että Mustikkamaalla tai Korkeasaaressa ei ole matkalippuautomaattia eivätkä bussikuskit myy matkalippuja. Lähimmät myyntipaikat ovat Kalasataman Alepa sekä metroasema, mutta helpoimmin matkalipun ostaminen onnistuu HSL:n puhelinsovelluksella. Busseissa on pysäkin kertovat näytöt ja kuulutukset. Bussit ovat matalalattiaisia, eli kyytiin pääsee myös lastenrattailla tai pyörätuolilla. Bussien esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Korkeasaaren vesibussi nimeltä Vispilä kuljettaa vieraita

Vesitse Kauppatorilta

Vesibussi Korkeasaareen liikennöi Kauppatorilta päivittäin ajalla kesäkuusta elokuuhun, sekä toukokuussa ja syyskuussa viikonloppuisin. Vesibussi ei liikennöi lokakuusta huhtikuuhun. Matka kestää noin 20 minuuttia. Reittiä liikennöi JT-Line, voit lukea vesibussien ja laiturialueiden esteettömyydestä JT-Linen sivuilta.

Katso aikataulut Osta matkalippu ennakkoon

Voit ostaa matkalipun joko ennakkoon tai suoraan aluksesta. Löydät ajankohtaiset hinnat JT-linen verkkosivuilta. Kertalippujen lisäksi vesibussiin on myynnissä kausi- ja sarjalippuja. Huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy maksuvälineenä vesibussissa. Matkalipun hintaan sisältyy ainoastaan vesibussimatka, ja sisäänpääsy eläintarhaan tulee ostaa erikseen joko Korkeasaaren tai JT-linen verkkokaupasta, tai Korkeasaaren lipunmyynnistä vesibussilla eläintarhaan saapuessa.

Omalla veneellä Korkeasaareen ei voi tulla. Lähimmät Helsingin ylläpitämät vierasvenesatamat sijaitsevat Katajanokalla ja Tervasaaressa.

Ilmakuva Korkeasaaresta kauppakeskus REDIin päin

Omalla autolla Redin parkkihalliin

Omalla autolla Korkeasaareen saapuessa kannattaa suunnata Kalasataman kauppakeskus Redin parkkihalliin. Pysäköinti hallissa on maksullista. Kauppakeskus Redistä on noin 10 minuutin kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin, reitti on merkitty kilpikonnapatsain. Aivan lipunmyynnin luo pääsee Redistä myös bussilla 16, joka ajaa kauppakeskuksen ohi Itäväylää pitkin.

Katso ajo-ohjeet parkkihalliin Katso kävelyreitti Korkeasaareen

Mustikkamaalla sijaitsee Helsingin kaupungin hallinnoima parkkialue, joka on osin maksullinen ja jossa on rajoitetusti parkkipaikkoja. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä, sillä se voi tukkia bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän.

Tietoa esteettömästä pysäköinnistä löytyy omalta Esteettömyys-sivultamme.

Liikkuva metro

Metrolla Kalasataman kautta

Kalasataman metropysäkiltä, joka sijaitsee kauppakeskus Redin yhteydessä, on noin kilometrin kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin Mustikkamaalle. Kalasataman pysäkki sijaitsee HSL:n A-vyöhykkeellä. Metrolinjan esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Metron aikataulut

Keltaisia kaupunkipyöriä Korkeasaaren lipunmyynnin edessä

Kaupunkipyörällä tai omalla pyörällä

Mustikkamaalle johtava Isoisänsilta tuo kävely- ja pyöräilyreitin Kalasatamasta ja Sörnäisten suunnasta suoraan eläintarhan lipunmyyntiin. Mustikkamaalla eläintarhan lipunmyynnin vieressä on kesäisin kaupunkipyöräpiste. Muut lähellä olevat kaupunkipyöräpisteet sijaitsevat Isoisänsillan kupeessa sekä Mustikkamaan parkkipaikalla.

Alle kouluikäiset voivat ottaa eläintarhan kierrokselleen mukaan potkulaudan, polkupyörän, hoverboardin, pulkan tai rattikelkan. Muut voivat parkkeerata pyöränsä lipunmyynnin luokse.

Lue lisää kaupunkipyöristä

Uusia kuvia

Uusia videoita