Avoinna tänään 10-20

Saapuminen

Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääsee maitse tai vesitse: ympäri vuoden kulkemalla Korkeasaaren ja Mustikkamaan yhdistävän sillan kautta, ja kesäisin vesibussilla Kauppatorilta. Katso alta sinulle sopivin reitti ja kulkupeli!

Bussi 16 saapumassa Mustikkamaalle

Bussi 16 ja linjat Sompasaareen

Helsingin seudun liikenteen bussi nro 16 liikennöi ympäri vuoden Rautatientorilta aivan Korkeasaaren lipunmyynnin eteen Mustikkamaalle. Bussi lähtee Rautatientorin pysäkiltä numero seitsemäntoista (17), lähtöjä on kolme kertaa tunnissa. Arvioitu matka-aika on 20 minuuttia.
Linja 16

Bussit 50 Maunulasta ja 59 Pajamäestä ajavat Pasilan juna-aseman kautta Sompasaareen, josta on noin puolen kilometrin kävelymatka Isoisänsillan yli Mustikkamaan lipunmyyntiin.
Linjat 50 ja 59 Linjat 50 ja 59 lähteville

Sekä Mustikkamaan että Sompasaaren pysäkit sijaitsevat HSL:n A-vyöhykkeellä. Huomioithan, että Mustikkamaalla tai Korkeasaaressa ei ole matkalippuautomaattia eivätkä bussikuskit myy matkalippuja. Lähimmät myyntipaikat ovat Kalasataman Alepa sekä metroasema, mutta helpoimmin matkalipun ostaminen onnistuu HSL:n puhelinsovelluksella. Busseissa on pysäkin kertovat näytöt ja kuulutukset. Bussit ovat matalalattiaisia, eli kyytiin pääsee myös lastenrattailla tai pyörätuolilla. Bussien esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Korkeasaaren vesibussi nimeltä Vispilä kuljettaa vieraita

Vesitse Kauppatorilta

Vesibussi Korkeasaareen liikennöi Kauppatorilta kesäkuun alusta elokuun loppuun päivittäin, sekä toukokuussa ja syyskuussa viikonloppuisin. Matka kestää noin 20 minuuttia ja vesibussi liikennöi kumpaankin suuntaan kerran tunnissa: lähtö Kauppatorilta on tasalta ja Korkeasaaresta puolelta. Vesibussit ovat esteettömiä. Reittiä liikennöi JT-Line.

Katso aikataulut Osta matkalippu ennakkoon

Voit ostaa matkalipun joko ennakkoon tai suoraan aluksesta. Aikuisen yhdensuuntainen matka on 4 €, lapsen (4-17 vuotta) 1 € ja opiskelijan tai eläkeläisen 2 €. Kertalippujen lisäksi vesibussiin on myynnissä kausi- ja sarjalippuja. Huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy maksuvälineenä vesibussissa. Matkalipun hintaan sisältyy ainoastaan vesibussimatka, ja sisäänpääsy eläintarhaan tulee ostaa erikseen joko Korkeasaaren verkkokaupasta tai lipunmyynnistä.

Omalla veneellä Korkeasaareen ei voi tulla. Lähimmät Helsingin ylläpitämät vierasvenesatamat sijaitsevat Katajanokalla ja Tervasaaressa.

Keltaisia kaupunkipyöriä Korkeasaaren lipunmyynnin edessä

Kaupunkipyörällä tai omalla pyörällä

Mustikkamaalle johtava Isoisänsilta tuo kävely- ja pyöräilyreitin Kalasatamasta ja Sörnäisten suunnasta suoraan eläintarhan lipunmyyntiin. Mustikkamaalla eläintarhan lipunmyynnin vieressä on kesäisin kaupunkipyöräpiste. Muut lähellä olevat kaupunkipyöräpisteet sijaitsevat Isoisänsillan kupeessa sekä Mustikkamaan parkkipaikalla.

Alle kouluikäiset voivat ottaa eläintarhan kierrokselleen mukaan potkulaudan, polkupyörän, hoverboardin, pulkan tai rattikelkan. Muut voivat parkkeerata pyöränsä lipunmyynnin luokse.

Lue lisää kaupunkipyöristä

Liikkuva metro

Metrolla Kalasataman kautta

Kalasataman metropysäkiltä, joka sijaitsee kauppakeskus REDIn yhteydessä, on noin kilometrin kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin Mustikkamaalle. Kalasataman pysäkki sijaitsee HSL:n A-vyöhykkeellä. Metrolinjan esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Metron aikataulut

Autoja parkissa

Omalla autolla

Parkkipaikkoja on rajoitetusti, joten suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä. Ajoreitti Korkeasaareen kulkee Itäväylän kautta.

Korkeasaaressa ei ole omaa pysäköintialuetta, mutta Mustikkamaan ulkoilualueella on ilmainen pysäköintialue, josta on noin 400 metrin kävelyreitti Korkeasaaren lipunmyyntiin. Kesän vilkkaimmaksi ajaksi Mustikkamaalla sijaitseva jalkapallokenttä muutetaan maksulliseksi lisäpysäköintialueeksi, jota operoi Liikuntavirasto. Kentällä ajoneuvojen painoraja on kentän pohjarakenteesta johtuen 2000 kg. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä, sillä se voi tukkia bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän. Tietoa Korkeasaaren invapysäköinnistä löytyy esteettömyydestämme kertovalta sivulta.

Navigaattoriosoite: Marsalkantie
Käyntiosoite: Mustikkamaanpolku 12

Kalasatamassa, noin vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta on kauppakeskus REDI, jonka viileässä parkkihallissa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Aktivoimalla REDIn pysäköintiedun Taskuparkki-sovelluksella, pysäköit 3h ilmaiseksi. Katso ajo-ohjeet ja pysäköinnin ehdot REDIn nettisivulta.

Uusia kuvia

Uusia videoita