Saapuminen

Eläintarhaan maitse tai vesitse!

Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääsee kesäisin vesibussilla Kauppatorilta ja ympäri vuoden kulkemalla Korkeasaaren ja Mustikkamaan yhdistävän sillan kautta. Katso alta sinulle sopivin reitti!


Vesibussi

Vesitse Kauppatorilta

Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella Kauppatorilta, Hakaniemen reitti on lopetettu vähäisen kysynnän vuoksi. Vesibussi liikennöi koko kesäkauden vappupäivästä syyskuun loppuun. Matka kestää noin 15-20 minuuttia. Matkaliput ostetaan vesibussissa – huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy maksuvälineenä. Pääsyliput eläintarhaan ostetaan vasta Korkeasaareen saavuttaessa tai ennakkolippuna Korkeasaaren verkkokaupasta. Lipunmyynti Korkeasaaressa loppuu tuntia ennen eläintarhan sulkemisaikaa. Omalla veneellä Korkeasaareen ei voi tulla.

Vesiliikenteen hinnat 2020:

  • Aikuinen: meno-paluu 7 €, yhteen suuntaan 3,50 €
  • Opiskelija tai eläkeläinen: meno-paluu 3 €, yhteen suuntaan 1,50 €
  • Alle 18-vuotiaat matkustavat veloituksetta vesibussilla. Alle 13-vuotiaat vesibussiin vain aikuisen seurassa.
Kauppatori-Korkeasaari aikataulu
Kauppatorin vesibussi liikennöi jälleen kesällä 2021.

Korkeasaaren vesiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy.
suomensaaristokuljetus.fi | info (a) suomensaaristokuljetus.fi | puh. 010 2023780
Puhelun hinta on 1,51 €/puhelu + pvm, ja asiakaspalvelu on avoinna klo 9.00-15.00.
Korkeasaaren vesiliikenteeseen myydään myös kausikortteja. Katso myös ryhmävarauskalenteri.
Huomioithan, että Hakaniemen vesibussi ei liikennöi enää tulevilla kausilla.

bussi

Zoolinja 16 ja bussit Kalasatamaan

Helsingin seudun liikenteen bussi nro 16 liikennöi ympäri vuoden Rautatientorilta aivan Korkeasaaren lipunmyynnin eteen Mustikkamaalle. Bussi lähtee Rautatientorin pysäkiltä numero seitsemäntoista (17), lähtöjä on kolme kertaa tunnissa. Arvioitu matka-aika on 20 minuuttia. Bussit 50 Maunulasta ja 59 Pajamäestä ajavat Pasilan juna-aseman kautta Sompasaareen, josta on noin kilometrin kävelymatka Isoisänsillan yli Mustikkamaan lipunmyyntiin. Sekä Mustikkamaan että Kalasataman pysäkit sijaitsevat HSL:n A-vyöhykkeellä. Huomioithan, että Mustikkamaalla tai Korkeasaaressa ei ole HSL:n lippuautomaattia eivätkä bussikuskit myy matkalippuja. Matkalippujen ostaminen onnistuu helpoiten HSL:n sovelluksella.

Linja 16 Linjat 50 ja 59

pyörä

Kaupunkipyörällä tai omalla pyörällä

Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä Isoisänsilta tuo kävely- ja pyöräilyreitin Kalasatamasta ja Sörnäisten suunnasta suoraan eläintarhan lipunmyyntiin. Mustikkamaalla eläintarhan lipunmyynnin vieressä on kesäisin kaupunkipyöräpiste. Muut lähellä olevat kaupunkipyöräpisteet sijaitsevat Isoisänsillan kupeessa sekä Mustikkamaan parkkipaikalla. Alle kouluikäiset voivat ottaa eläintarhan kierrokselleen mukaan potkulaudan, polkupyörän, hoverboardin, pulkan tai rattikelkan. Muut voivat parkkeerata pyöränsä lipunmyynnin luokse.

Lue lisää kaupunkipyöristä

pyörä

Metrolla Kalasataman kautta

Korkeasaareen on kauppakeskus REDIn yhteydessä sijaitsevalta Kalasataman metropysäkiltä noin kilometrin kävelymatka. Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä Isoisänsilta tuo kävely- ja pyöräilyreitin metroasemalta suoraan eläintarhan lipunmyyntiin! Kalasataman pysäkki sijaitsee HSL:n A-vyöhykkeellä.

Metron aikataulut

pikkupanda

Omalla autolla

Navigaattoriosoite: Marsalkantie
Käyntiosoite: Mustikkamaanpolku 12

Ajoreitti Korkeasaareen kulkee Itäväylän kautta. Autolla pääsee Mustikkamaan ulkoilualueen pysäköintialueelle, josta on noin 400 metrin kävelyreitti Korkeasaaren lipunmyyntiin. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä, sillä se voi tukkia bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän.

Mustikkamaan asfalttialueen parkkipaikka on  ilmainen. Mustikkamaan jalkapallokenttä muutetaan maksulliseksi pysäköintialueeksi juhannuksen ja koulujen alun väliseksi ajaksi. Kentällä ajoneuvojen painoraja on kentän pohjarakenteesta johtuen 2000 kg. Parkkipaikkoja on rajoitetusti. Suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä. Noin vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta on kauppakeskus REDI, jonka parkkihallissa Kalasatamassa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Katso ajo-ohjeet ja pysäköinnin ehdot REDIn nettisivulta.

Kulosaaren puistotien rakennustöiden vaikutukset

Kulosaaren puistotien pyöräkadun rakennustyöt vaikuttavat idän suunnasta saapuvaan liikenteeseen Kulosaaressa arviolta helmikuun 2021 loppuun. Katso alueen ajo-ohjeet ja lisätietoa työmaasta sivulta kulosaarenpuistotie.fi.

Tietoa invapysäköinnistä löytyy esteettömyydestämme kertovalta sivulta.