Saapuminen

pikkumarmosetti

Eläintarhaan maitse tai vesitse!

Korkeasaari sijaitsee Helsingin keskustan itäpuolella, noin 20 minuutin matkan päässä. Eläintarhaan pääsee ympäri vuoden Mustikkamaan sillan kautta ja kesäisin vesitse Kauppatorilta tai Hakaniemestä. Suoraan keskustasta vesibussilla ja talvellakin suoraan eläintarhan portille linja-autolla.

Sopivin reitti Korkeasaareen?

Syötä alla olevaan kenttää osoitteesi ja saat reitin Korkeasaareen.
Uutta Isoisänsiltaa pitkin pääsee kävellen ja pyörällä suoraan Korkeasaaren portille.

bussi

Zoolinja bussi 16

Helsingin seudun liikenteen bussi 16 liikennöi Rautatientorilta Korkeasaaren lipunmyynnin eteen kolme kertaa tunnissa. Bussi lähtee Rautatientorilta pysäkiltä seitsemäntoista (17). Arvioitu matka-aika on n. 25 minuuttia. Bussissa kelpaavat Helsingin sisäiset ja seutuliikenteen liput.
Aikataulu

Vesibussi

Vesitse Hakaniemestä tai Kauppatorilta

Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Kauppatorin vesibussi liikennöi koko kesäkauden vappupäivästä syyskuun loppuun. Hakaniemen vesibussi liikennöi kesä-, heinä- ja elokuussa. Huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy vesiliikenteessä. Matkaliput ostetaan vesibussissa. Pääsyliput eläintarhaan ostetaan vasta Korkeasaareen saavuttaessa tai ennakkolippuna Korkeasaaren verkkokaupasta. Huomioithan, että lipunmyynti loppuu tuntia ennen eläintarhan sulkemisaikaa.

Vesiliikenteen hinnat 2018
• Aikuinen: 7€ meno-paluu, 3,5€ yksisuuntainen
• Opiskelija tai eläkeläinen: 3€ meno-paluu, 1,5€ yksisuuntainen
• Alle 18-vuotiaat matkustavat veloituksetta vesibussilla. Alle 12-vuotiaat vesibussiin vain aikuisen seurassa.

Kauppatori-Korkeasaari aikataulu
Hakaniemi-Korkeasaari aikataulu

Korkeasaaren vesiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy.
suomensaaristokuljetus.fi | info (a) suomensaaristokuljetus.fi | 0500-102 111

pyörä

Polkupyörällä

Kesäkuun alusta Korkeasaareen pääsee uutta Isoisänsiltaa pitkin. Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä silta avaa kävely- ja pyöräilyreitin Kalasataman metroaseman ja Sörnäisten suunnasta suoraan eläintarhan portille.

Julkisen liikenteen ohella myös polkupyörä on suositeltava saapumistapa Korkeasaareen. Polkupyörän voit parkkeerata lipunmyynnin viereen, samalla säästät luontoa ja pääset näkemään kaunista merimaisemaa. Eläintarhassa ei saa ajaa saaressa polkupyörällä, joten sen voi jättää Mustikkamaan portin fillariparkkiin. Rullalaudat, -luistimet, huuverit ja potkulaudat ovat myös liian vauhdikkaita ja äänekkäitä menopelejä eläintarhan mäkisille reiteille joten myös nämä kulkuneuvot pitää jättää portille.

Reittikartta

pikkupanda

Omalla autolla

Navigaattoriosoite: Marsalkantie
Käyntiosoite: Mustikkamaanpolku 12

Ajoreitti Korkeasaareen kulkee Itäväylän kautta. Autolla pääsee Mustikkamaan ulkoilualueen pysäköintialueelle, josta on noin 400 metrin kävelyreitti Korkeasaaren lipunmyyntiin. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä ja tukkii bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän. Mustikkamaan asfalttialueen parkkipaikka on aina ilmainen, mutta jalkapallokenttä muuttuu maksulliseksi parkkialueeksi kesäsesongin aikaan (1.7.-13.8.). Parkkipaikkoja on rajoitetusti. Suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä.