Avoinna tänään 10–16

Saapuminen

Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääsee maitse tai vesitse: kesäisin vesibussilla Kauppatorilta ja ympäri vuoden kulkemalla Korkeasaaren ja Mustikkamaan yhdistävän sillan kautta. Katso alta sinulle sopivin reitti ja kulkupeli!

Bussi 16 saapumassa Mustikkamaalle

Bussi 16 ja linjat Sompasaareen

Helsingin seudun liikenteen bussi nro 16 liikennöi ympäri vuoden Rautatientorilta aivan Korkeasaaren lipunmyynnin eteen Mustikkamaalle. Bussi lähtee Rautatientorin pysäkiltä numero seitsemäntoista (17), lähtöjä on kolme kertaa tunnissa. Arvioitu matka-aika on 20 minuuttia.
Linja 16

Bussit 50 Maunulasta ja 59 Pajamäestä ajavat Pasilan juna-aseman kautta Sompasaareen, josta on noin puolen kilometrin kävelymatka Isoisänsillan yli Mustikkamaan lipunmyyntiin.
Linjat 50 ja 59 Linjat 50 ja 59 lähteville

Sekä Mustikkamaan että Sompasaaren pysäkit sijaitsevat HSL:n A-vyöhykkeellä. Huomioithan, että Mustikkamaalla tai Korkeasaaressa ei ole matkalippuautomaattia eivätkä bussikuskit myy matkalippuja. Lähimmät myyntipaikat ovat Kalasataman Alepa sekä metroasema, mutta helpoimmin matkalipun ostaminen onnistuu HSL:n puhelinsovelluksella. Busseissa on pysäkin kertovat näytöt ja kuulutukset. Bussit ovat matalalattiaisia, eli kyytiin pääsee myös lastenrattailla tai pyörätuolilla. Bussien esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Liikkuva metro

Metrolla Kalasataman kautta

Kalasataman metropysäkiltä, joka sijaitsee kauppakeskus REDIn yhteydessä, on noin kilometrin kävelymatka Korkeasaaren lipunmyyntiin Mustikkamaalle. Kalasataman pysäkki sijaitsee HSL:n A-vyöhykkeellä. Metrolinjan esteettömyydestä voit lukea HSL:n sivuilta.

Metron aikataulut

Keltaisia kaupunkipyöriä Korkeasaaren lipunmyynnin edessä

Kaupunkipyörällä tai omalla pyörällä

Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä Isoisänsilta tuo kävely- ja pyöräilyreitin Kalasatamasta ja Sörnäisten suunnasta suoraan eläintarhan lipunmyyntiin. Mustikkamaalla eläintarhan lipunmyynnin vieressä on kesäisin kaupunkipyöräpiste. Muut lähellä olevat kaupunkipyöräpisteet sijaitsevat Isoisänsillan kupeessa sekä Mustikkamaan parkkipaikalla. Alle kouluikäiset voivat ottaa eläintarhan kierrokselleen mukaan potkulaudan, polkupyörän, hoverboardin, pulkan tai rattikelkan. Muut voivat parkkeerata pyöränsä lipunmyynnin luokse.

Lue lisää kaupunkipyöristä

Korkeasaaren vesibussi kuljettaa vieraita Helsingin Tuomiokirkon näkyessä taustalla

Vesitse Kauppatorilta

Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella päivittäin Kauppatorilta. Vesibussi liikennöi koko kesäkauden toukokuusta alkaen syyskuun loppuun. Matka kestää noin 15-20 minuuttia. Huomioithan, että HSL:n matkakortti ei käy maksuvälineenä vesibussissa.

Pääsyliput eläintarhaan ostetaan ennakkolippuna Korkeasaaren verkkokaupasta tai lipunmyynnistä vasta Korkeasaareen saavuttaessa. Hakaniemen reittiä ei enää liikennöidä. Omalla veneellä Korkeasaareen ei voi tulla. Lähimmät Helsingin ylläpitämät vierasvenesatamat sijaitsevat Katajanokalla ja Tervasaaressa.

Autoja parkissa

Omalla autolla

Navigaattoriosoite: Marsalkantie
Käyntiosoite: Mustikkamaanpolku 12

Parkkipaikkoja on rajoitetusti, joten suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä. Ajoreitti Korkeasaareen kulkee Itäväylän kautta. Mustikkamaan ulkoilualueella on ilmainen pysäköintialue, josta on noin 400 metrin kävelyreitti Korkeasaaren lipunmyyntiin. Kesän vilkkaimmaksi ajaksi Mustikkamaalla sijaitseva jalkapallokenttä muutetaan maksulliseksi lisäpysäköintialueeksi. Kentällä ajoneuvojen painoraja on kentän pohjarakenteesta johtuen 2000 kg. Maastopysäköinti Mustikkamaan ulkoilu- ja huoltoteiden varsilla on kiellettyä, sillä se voi tukkia bussin sekä mahdollisten hälytysajoneuvojen kulkuväylän.

Kalasatamassa, noin vartin kävelymatkan päässä Korkeasaaresta on kauppakeskus REDI, jonka viileässä parkkihallissa on lähes 2000 parkkipaikkaa. Aktivoimalla REDIn pysäköintiedun Taskuparkki-sovelluksella, pysäköit 3h ilmaiseksi. Katso ajo-ohjeet ja pysäköinnin ehdot REDIn nettisivulta.

Tietoa Korkeasaaren invapysäköinnistä löytyy esteettömyydestämme kertovalta sivulta.

Uusia kuvia

Uusia videoita