Suunnittele vierailusi

Vietä hauska päivä Korkeasaaressa!

Korkeasaaren eläintarha on yksi harvoista saarella sijaitsevista eläintarhoista. Se on täydellinen matkakohde luontonsa, eläintensä ja historiansa takia. Eläintarha perustettiin jo 1889 ja se on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista.

Korkeasaari on koko perheen retkikohde, jossa vietät helposti koko päivän nauttien eläimistä, eväsretkestä ja luonnosta. Eläintarhassa pääset matkalle maailman ympäri ja opit samalla uhanalaisista eläimistä. Korkeasaaren eläimistä valtaosa viihtyy ulkona kesät talvet. Voit nauttia trooppisten talojen lämmöstä ympäri vuoden. Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä alkaen klo 10.00 (jouluaattona kiinni). Katso tarkemmat aukioloajat.

 

 

Seikkaile kissalaaksossa, tutustu berberiapinoihin, moikkaa kamelia!

Korkeasaaren eläintarha on 150 eläinlajin ja yli 1000 kasvilajin koti. Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on eläintarhan tärkeä arvo. Tarhaamalla voidaan pelastaa uhanalaisia lajeja sukupuutolta ja palauttaa niitä takaisin elinalueilleen. Korkeasaari on hyvin tunnettu kissapetojen hyväksi tekemästään suojelutyöstä. Esimerkiksi lumileopardit lisääntyvät Korkeasaaressa paremmin kuin missään muussa eläintarhassa. Korkeasaaren eläintarha on suurin yksittäinen varojen lahjoittaja uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun. Lue lisää AMUR-hankkeesta.

 

 

Suojelutyö

Korkeasaari on mukana Maailman eläintarha- ja akvaariojärjestön (WAZA), Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestön (EAZA), Maailman luonnonsuojeluliiton alaisen Conservation Breeding Specialist Group -järjestön ja Maailman eläintarhaopettajien (IZE) toiminnassa. Eläintarhassa tapahtuvan lajiensuojelutyön ja valistuksen lisäksi Korkeasaari on osallistunut ja osallistuu eri puolilla maailmaa tapahtuvaan luonnonsuojelutyöhön. Suurin osa Korkeasaaren työstä on ollut taloudellista tukemista. Korkeasaari ja Korkeasaaren ystävät ry. on lahjoittanut kymmenen viime vuoden aikana yli 250 000 euroa luonnonalueilla tapahtuvaan suojelutoimintaan.

Aktiivisia suojelukampanjoita vuonna 2015:

 

141010_suojeluhankkeet_pyöreä_amurinleopardi_500x500 141010_suojeluhankkeet_pyöreä_sammakko_500x500 141010_suojeluhankkeet_pyöreä_villieläinsairaala_500x500

AMUR-hanke (luonnonvaraisten amurintiikerien ja amurinleopardien suojelu)
Amphibian Ark (luonnonvaraisten sammakoiden suojelu)
Villieläinsairaalan tukeminen (Suomen luonnonvaraisten eläinten hoito- ja kuntoutustyö)
Lumileopardien suojelutyö (luonnonvaraisten lumileopardien suojelu- ja tutkimustyö)