Tarhapolut

Tarhapolut

Tarhapolkuja pitkin eläintarhan asiakkaat pääsevät kävelemään samaan tarhaan australialaisten punaniskakenguruiden, eteläamerikkalaisten vikunjoiden ja marojen, afrikanpikkuvuohien sekä suurten afrikkalaisten kilpikonnien kanssa. Eläinten keskellä kuljetaan merkattua polkua valvotusti. Eläimet voivat halutessaan tulla lähelle ihmisiä, mutta niitä ei saa silittää eikä ruokkia. Mitkään tarhapolkujen lajeista eivät ole ihmiselle vaarallisia, vaikka vikunjat osaavatkin sylkeä.

Tarhapolkuja voidaan sulkea sadesäällä jos eläimet hakeutuvat sateelta suojaan tai mikäli eläimet saavat pentuja tai poikasia ja tarha halutaan rauhoittaa uusille tulokkaille. Korkeasaari pidättää oikeudet muutoksiin.

vuohipiha

Vuohipiha

Aukioloaika: tarhapolut suljettu kaudelta 2017

Viime vuonna Korkeasaareen saapui kesyvuohia, jotka ovat nyt muuttaneet omaan Vuohipihaansa Karhulinnan lähelle ja saaneet ensimmäiset kilinsä. Kesäaikaan Vuohipiha on avoinna yleisölle päivittäin. Näitä vuohia saa rapsutella oikein luvan kanssa!

Vuohet ovat vasta puolitoistavuotiaita nuorikkoja. Ne ovat rodultaan afrikanpikkuvuohia, jotka pysyvät aikuisinakin säkäkorkeudeltaan puolimetrisinä. Vuohet ovat jo rohkeita herkkujen hamuajia; ne kirmaavat paikalle kuullessaan eläintenhoitajan rahistelevan ruokapurkkia, sorkat nousevat vaativasti hoitajan jalkaa vasten ja suut etsivät taskuista syötävää.

Lisää vuohista

vikunnjaväylä

Vikunjaväylä

Aukioloaika: tarhapolut suljettu kaudelta 2017

Sirosta ja hennosta olemuksestaan huolimatta vikunja on Etelä-Amerikan kestävimpiä eläimiä. Vikunja pärjää hyvin Andien vuoriston ankarissa oloissa, ruohostoalueella neljän tuhannen metrin korkeudella. Vikunjalla on lämmin hienovillainen karvapeite ja tehokas hapenottokyky, josta on hyötyä ohuessa vuoristoilmassa.

Vikunjoita on Korkeasaaressa kolme: 2013 syntynyt naaras, vuonna 2013 syntynyt uros ja kesällä 2017 syntynyt poikanen. Vikunjoiden kanssa samassa tarhassa asuvat marat, jotka ovat myös kotoisin Etelä-Amerikasta. Vikunjoiden ja marojen tarhaan mennään oppaan johtamissa ryhmissä.

Lisää vinkunjoista

kengurukuja

Kengurukuja

Aukioloaika: tarhapolut suljettu kaudelta 2017

Vallabit ovat keskikokoisia kenguruita. Punaniskavallabi elää ruohosto- ja pensaikkomailla sekä vuoristoalueilla. Ne eivät säikähdä viileää ilmastoa, sillä talvella niiden elinalueilla lämpötila voi laskea lähelle nollaa. Tarhassa on yli 20 kaikenikäistä kengurua sekä kaksi emua. Korkeasaaressa kengurut ja emut ovat elelleet samassa tarhassa jo vuosia. Vahvajalkaiset ja vauhdikkaat emut siirretään kävelyiden ajaksi viereiseen tarhaan. Poikasia kenguruille syntyy muutamia joka vuosi, joten emon pussista kurkistava pienen kengurunpoikasen pää ei ole harvinainen näky. Kengurulla voi olla samanaikasiesti kolme poikasta: yksi kohdussa, yksi pussissa kiinni nisässä ja yksi pussin ulkopuolella. Jokaisella kengurulla on värillinen korvamerkki, jonka avulla eläintenhoitajat voivat tunnistaa eläimet yksilöllisesti.

Kengurukuja on herättänyt jo ihastusta kaikenikäisissä. Ensimmäisten joukossa tarhapolkua testaamaan päässeet lapset riemuitsivat, kun poikasta pussissaan kantava emokenguru jäi pitkäksi aikaa istumaan keskelle polkua. Molemminpuolisen ihmettelyn jälkeen kenguru jatkoi matkaansa, jättäen kujalle muistoksi kasan papanoita.

Lisää kenguruista

kilpparikurvi

Kilpparikurvi

Aukioloaika: tarhapolut suljettu kaudelta 2017

Kilpparikurvi on avoinna joka päivä kunhan vain sää pysyy kesäisenä. Kylmempinä päivinä kilpikonnat menevät lämpimiin sisätiloihin. Kilpparikurvissa voit nähdä sahelinsuurkilpikonnan sekä leopardikilpikonnan. Sahelinsuurkilpikonna on maailman kolmanneksi suurin maakilpikonnalaji. Laji voi kasvaa lähes sata kiloiseksi. Afrikassa elävät leopardikilpikonnat voivat taas elää jopa 100 vuotiaiksi.