Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr:n tietosuojaseloste

Tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Korkeasaaren eläintarhan säätiö käsittelee asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien yhteyshenkilöiden henkilötietoja. Yleisessä osiossa kerromme yleisesti tietojen käsittelystä sekä oikeuksistasi. Halutessasi voit tutustua tarkemmin yksityiskohtaisiin rekisteriselosteisiin tietosuojaselosteen kohdassa 8.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti ja lainmukaisesti ja pyydämme asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme vain ne tiedot, jotka ovat meille välttämättömiä. Voit itse vaikuttaa siihen, miten tietojasi käsitellään. Kerromme sinulle tässä tietosuojaselosteessa oikeuksistasi ja siitä, miten voit käyttää niitä.

Tietosi tallentuvat sopimuksen tekemisen tai muun asioinnin yhteydessä. Käsittelemme tietojasi sopimuksen tai palvelujemme toteuttamisessa, markkinointi- ja asiakasviestinnässämme sekä asiakaspalvelussa. Lisäksi kohdennamme tietojen avulla markkinointiamme ja viestintää sinulle sopivaksi. Haluamme luoda jatkossa yhä parempia elämyksiä ja kiinnostavampia tapahtumia ja kehittää toimintaamme, ja kerätty tieto auttaa meitä ymmärtämään asiakkaitamme ja yhteistyötyökumppaneitamme paremmin ja mahdollistaa yhteydenpidon asiakkaisiimme.

1. Mistä keräätte tietoa?
2. Millaista tietoa keräätte?
3. Millaisia evästeitä käytätte?
4. Mihin tietoja käytetään?
5. Kuinka kauan säilytätte tietojani?
6. Ketkä voivat käsitellä tietojani ja luovutammeko niitä kolmansille tahoille?
7. Siirretäänkö tietojani EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ns. kolmanteen maahan?
8. Kenen puoleen voin kääntyä tietojeni käsittelyä koskevissa kysymyksissä?
Palvelu- ja toimintakohtaiset tiedot

1. Mistä keräätte tietoa?

Keräämme tietoja muun muassa silloin, kun

  • rekisteröidyt palveluidemme käyttäjäksi tai osallistut ilmoittautumista vaativaan tapahtumaan tai tilaisuuteen,
  • annat meille markkinointiluvan ja saat meiltä viestintää,
  • teet ostoksia verkkokaupassamme tai käytät muita verkko- ja mobiilipalveluitamme,
  • osallistut markkinointikampanjaamme tai järjestämäämme markkinointi- tai mielipidetutkimukseen,
  • annat meille palautetta, jätät yhteydenottopyynnön tai otat muutoin yhteyttä;
  • olet yritys- tai yhteisöasiakkaamme tai muun sidosryhmämme yhteyshenkilö tai olet meihin yhteydessä edustamasi yhteisön edustajana.

Teemme myös median seurantaa yleisellä tasolla ymmärtääksemme paremmin asiakkaitamme.

2. Millaista tietoa keräätte?

Käsittelemämme tiedot voivat vaihdella sen mukaan, mitä palvelujamme käytät ja miten käytät niitä. Voit itse vaikuttaa siihen, millaista tietoa keräämme. Osan tiedoista saamme sinulta suoraan, kun esimerkiksi asioit verkkokaupassamme, ilmoittaudut järjestämäämme tilaisuuteen tai tapahtumaan tai osallistut kampanjaamme. Osan tiedoista saamme evästetekniikoiden, sekä vastaavien tekniikoiden avulla.

  • Nimi- ja yhteystiedot: Keräämme etu- ja sukunimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron sekä muita samankaltaisia yhteystietoja.
  • Väestötilastolliset tiedot: Keräämme muita kuvaavia tietoja kuten iän ja/tai syntymäajan, kielen ja maan.
  • Tunnistetiedot: Keräämme sähköisten palveluiden rekisteröintitiedot, kuten käyttäjätunnuksen sekä muut vastaavat turvallisuustiedot.
  • Asiakassuhdetiedot: Keräämme muun muassa tiedot verkkokaupassa tai muussa palvelussa tehdyistä ostoksista, varauksista, käytetyistä eduista, vastaanottamistasi uutiskirjeistä (esim. onko viesti avattu) tai muusta toiminnasta. Keräämme myös asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot. Tietyissä reklamaatiotilanteissa saatamme käsitellä terveystietoja oikeudellisen vastuumme selvittämiseksi.
  • Maksutiedot: Jotta voimme käsitellä maksusi, keräämme tarvittavat tiedot ostoksiesi maksamista varten. Keräämme muun muassa tiedon käyttämästäsi maksutavasta sekä laskutustiedot, mikäli tilaat tuotteemme valiten maksutavaksi laskun.
  • Edustustiedot: Keräämme asemasi edustamasi yhtiössä tai muussa yhteisössä sekä kyseisen yhteisön nimen ja yhteystiedot silloin, kun olet tekemisessä kanssamme yrityksesi tai muun yhteisön tai sidosryhmän edustajana. Keräämme myös muita tietoja, jotka ovat tarpeellisia edustamasi yhtiön tai muun yhteisön suhteen hoitamiseksi.
  • Kampanjatiedot: Kun osallistut markkinointikampanjaamme, kuten esimerkiksi arvontaan tai kilpailuun, keräämme tämän yhteydessä annetut tiedot sekä tiedot kampanjaan osallistumisesta.
  • Markkina- ja mielipidetutkimukset: Kun teemme markkina- ja mielipidetutkimuksia, voimme kerätä näiden yhteydessä tietoja, joiden kautta opimme kehittämään palveluitamme, liiketoimintaamme ja tuotteitamme.
  • Markkinointiluvat ja -kiellot: Keräämme tiedot markkinointiluvan antamisesta sekä markkinointikielloista.
  • Muutostiedot: Mikäli edellä mainitut tiedot muuttuvat, järjestelmiimme voi tallentua tietoja muutoksista, jotta voimme varmistua tietojen olevan oikeita.
  • Kuva- ja videotallenteet: Saatamme ottaa valokuvia tai videokuvaa. Mikäli kuvaamme nimenomaan sinua, emmekä esimerkiksi yleisöä, pyydämme suostumuksesi kuvan julkaisuun. Lisäksi kuvasi voi tallentua turvallisuussyistä turvakameroihimme Korkeasaaren alueella.
  • Kulunvalvontaan liittyvät tiedot: Kulunvalvontajärjestelmään kerätään henkilön kulkuoikeuteen ja -tapahtumaan liittyviä tietoja, kuten kulun ajankohta sekä tietoja henkilön työnantajasta, roolista ja ajoneuvosta.

3. Millaisia evästeitä käytätte?

Keräämme tietoja verkkopalveluidemme käytöstä esimerkiksi evästeiden avulla. Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota sivun käyttäjille kiinnostavaa sisältöä ja kehittää sivun käyttökokemusta. Käyttämällä palveluamme hyväksyt evästeiden käytön.

Evästeet tallentavat tietoa siitä, miten ja milloin verkkosivustoa käytetään. Tietojen avulla parannamme verkkosivuston toimivuutta ja käyttökokemusta. Käyttäjät tunnistetaan ja lasketaan anonyymisti eikä käyttäjää voida tunnistaa evästeiden avulla.

Evästeet tai muut vastaavat tekniikat, eivät vahingoita käyttäjän päätelaitetta tai tiedostoja. Evästeet voi poistaa käytöstä muuttamalla selaimen asetuksia. Käytöstä poistaminen heikentää sivun toimivuutta ja käyttökokemusta.

Käytössämme on myös seuraavat verkkoanalysointityökalut, jotka käyttävät evästeitä:

Google Analytics
Verkkosivustomme hyödyntää Google Analytics -palvelua verkkosivuston parantamiseksi. Google Analytics-palvelu hyödyntää evästeitä, jotka talletetaan päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoimisen. Google käyttää verkkosivuston ylläpitäjän puolesta tätä tietoa arvioidakseen sivuston käyttöä, laatiakseen raportteja verkkosivuston aktiivisuudesta ja tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita palveluitaan, jotka liittyvät verkkosivuston aktiivisuuteen ja Internetin käyttöön.

Voit halutessasi estää Googlea keräämästä ja käsittelemästä evästeen tallentamia ja sivuston käyttöösi liittyviä tietoja asentamalla Google Analyticsin käytön estävä selaimen lisäosan. Lisätietoa ja ohjeet lisäosan asennukseen löytyy täältä.

Google Remarketing
Verkkosivuillamme on käytössä Google Remarketing – työkalu. Tämän työkalun avulla jo aiemmin verkkosivustollamme ja -palveluissamme vierailleille ja tarjouksesta kiinnostuneille käyttäjille voidaan näyttää uudelleen kohdennettua mainontaa Google Partner Network -sivuilla. Mainonnan kohdennus tapahtuu evästeiden avulla. Näiden evästeiden avulla voidaan analysoida käyttäjien käyttäytymistä verkkosivustovierailujen aikana sekä hyödyntää niitä kohdennettuihin tuotesuosituksiin ja mielenkiinnon kohteisiin perustuvaan mainontaan. Ellet halua vastaanottaa mielenkiinnon kohteisiin perustuvaa mainontaa, voit estää Remarketing toiminnon ja lukea lisätietoa täältä.

Facebook Custom Audiences (Mukautetut kohderyhmät)
Verkkosivullamme on käytössä Facebook Custom Audiences – työkalu. Sen avulla verkkosivujemme käyttäjille on mahdollista näyttää heidän kiinnostuksenkohteidensa perusteella valikoituja mainoksia osana heidän vierailuaan yhteisöpalvelu Facebookissa.

Custom Audiences – työkalun avulla selaimesi luo suoran yhteyden Facebookin palvelimien kanssa. Facebook voi yhdistää täten vierailusi sivuillamme Facebook-käyttäjätiliisi ja hyödyntää tätä tietoa Facebookin kohdennetussa mainonnassa. Palveluun sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat halutessaan poistaa käytöstä ”Facebook Custom Audiences (Mukautetut Kohderyhmät)” -toiminnon omista Facebook-asetuksistaan täällä (palveluun sisäänkirjautuneena).

4. Mihin tietoja käytetään?

Käsittelemme tietojasi toimintamme tarpeisiin esimerkiksi ostamasi palvelun tuottamiseksi tai muun sopimuksen toteuttamiseksi. Lähtökohtaisesti pyydämme sinulta suostumusta tietojesi käsittelyyn.

5. Kuinka kauan säilytätte tietojani?

Emme säilytä tietojasi kauemmin kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi sekä mahdollisen muun pakottavan lainsäädännön, kuten kirjanpitolainsäädännön noudattamiseksi. Tietojesi säilytysaikaan vaikuttaa myös se, missä yhteydessä ja mitä tarkoitusta varten tietosi on kerätty. Voit lukea reksiteriselosteesta lisää siitä, miten säilytysajat määräytyvät.

6. Ketkä voivat käsitellä tietojani ja luovutammeko niitä kolmansille tahoille?

Tietojasi käsitellään Korkeasaaren eläintarhan sisällä. Voimme luovuttaa tietojasi esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä luovuttamaan tiedot. Lisäksi voimme luovuttaa tietojasi mahdollisen liiketoiminnan myynnin tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä liiketoiminnan ostajalle tai muulle yritysjärjestelyyn liittyvälle relevantille taholle.

Saatamme sopimuksen täyttämiseksi luovuttaa henkilötietoja kolmansille osapuolille. Tällaisia osapuolia ovat esimerkiksi maksuvälitystä verkkokaupoissamme tai myyntipisteissämme tarjoavat kumppanimme, jotka voivat toimia maksunvälitykseen ja kuljetuksen toteuttamiseen tarvittavien henkilötietojen osalta rekisterinpitäjinä. Tietyn verkkokaupan käyttämät kumppanit käyvät ilmi kyseisessä verkkokaupassa. Kehotamme sinua tutustumaan tällaisten kolmansien osapuolien omiin tietosuojakäytäntöihin.

Kameravalvontaan ja kulunvalvontaan liittyvien käyttötarkoitusten vuoksi tietoja voidaan lainsäädännön niin velvoittaessa luovuttaa viranomaisille.

Käytämme henkilötietojen käsittelyssä kolmansien osapuolien tarjoamia palveluita, mutta tällöin emme pääsääntöisesti luovuta heille tietojasi siten, että he voisivat käyttää niitä muihin kuin Korkeasaaren määrittelemiin käyttötarkoituksiin.

7. Siirretäänkö tietojani EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ns. kolmanteen maahan?

Mikäli käytämme tietojasi sähköiseen viestintään kuten uutiskirjeen lähettämiseen tai keräämme yksilöityä asiakaspalautetta kyselyjen muodossa, tietojasi voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle lähtökohtaisesti Yhdysvalloissa sijaitsevalle palveluntarjoajallemme.

Voimme myös muissa tilanteissa siirtää tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, mikäli se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn käyttötarkoitusten toteuttamiseksi tai tietojen teknisen ylläpidon vuoksi edellyttäen, että EU:n henkilötietoasetuksessa mainitut edellytykset täyttyvät, kuten toteuttamalla siirron käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä mallilausekkeita. Voimme myös siirtää tietojasi muihin kolmansiin maihin edellyttäen, että EU:n henkilötietoasetuksessa mainitut edellytykset täyttyvät.

8. Kenen puoleen voin kääntyä tietojeni käsittelyä koskevissa kysymyksissä?

Voit tutustua tarkemmin laatimiimme henkilötietolain mukaisiin rekisteriselosteisiin:

Jos katsot, että olemme tässä tietosuojaselosteessa mainituista periaatteista huolimatta loukanneet henkilötietolainsäädäntöön perustuvia oikeuksiasi, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojasuojaviranomaiselle. Suosittelemme kuitenkin ensin kääntymään Korkeasaaren eläintarhan asiakaspalvelun puoleen asian selvittämiseksi.

Rekisterinpitäjät

Rekisterinpitäjä on Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr.

Palvelu- ja toimintakohtaiset tiedot

Verkkokaupat

Verkkokauppojemme kautta voit tilata pääsylippuja. Käsittelemme tietojasi sopimuksen täyttämiseksi ja asiakassuhteen hoitamiseksi. Palvelun toteuttamiseksi keräämme tilausten yhteydessä tietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi, asiakassuhdetietojasi, muutostietoja sekä tunnistetietojasi, jotka mahdollistavat tilauksen toimituksen.

Kun teet verkkokaupassa tilauksen, luovutat yleensä samalla tietojasi myös verkkokauppamaksun mahdollistavalle maksupalveluntarjoajalle ja järjestelmän ylläpitäjälle, jotka voivat toimia maksunvälitykseen toteuttamiseen tarvittavien henkilötietojen osalta itsenäisinä rekisterinpitäjinä. Verkkokaupan käyttämät kumppanit käyvät ilmi kyseisessä verkkokaupassa. Kehotamme sinua tutustumaan tällaisten kolmansien osapuolien omiin tietosuojakäytäntöihin. Jos haluat tarkastella maksupalveluntarjoajalle tallentuneita tietojasi, olethan yhteydessä kyseessä olevaan tahoon.

Varausjärjestelmät ja ilmoittautumislomakkeet

Varausjärjestelmiemme kautta voit tehdä ryhmävarauksia tai varata tilaisuuksia. Jotta voimme täyttää sopimuksen, kysymme varauksen yhteydessä tietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi sekä asiakassuhdetietojasi, jotta voimme tehdä varauksen nimelläsi, vahvistaa varauksesi ja olla sinuun yhteydessä esimerkiksi mahdollisten peruutusten osalta. Varausjärjestelmäämme tallennetut tiedot välittyvät myös ravintolatoiminnan harjoittajalle. Voimme kysyä varauksen yhteydessä myös kyseisen varauksen hoitamiseksi tarpeellisia muita tietoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ruokaa koskevat toiveet, mahdolliset liikuntarajoitteet tai syntymäpäiväkutsujen yhteydessä syntymäpäiväsankarin nimi ja ikätietoja. Asiakassuhteen perusteella keräämme myös kiinnostustietoja sekä muutostietoja.

Verkkosivuillamme olevan ilmoittautumislomakkeen kautta voit myös ilmoittautua kesäleirille.
Koulut ja päiväkodit voivat ilmoittautua etukäteen vierailulle verkkosivuillamme olevan vierailuiomoituksen täyttämällä.

Kampanjat

Kampanjassa markkinoimme esimerkiksi tiettyä palvelua tai sisäänpääsyä tietyn ajanjakson ajan. Kampanjan yhteydessä voimme tarjota mahdollisuuden esimerkiksi arvontaan tai kilpailuun osallistumiseen tai markkinointiluvan antamiseen. Näissä tapauksissa kysymme henkilötietojasi, kuten nimesi ja yhteystietosi. Tarvitsemme nämä tiedot toteuttaaksemme kampanjan ja toimittaaksemme sinulle mahdollisen arvonnan tai kilpailunmarkk palkinnon, ja jos olet antanut meille markkinointiluvan, lähettääksemme sinulle esimerkiksi tarjouksia, uutiskirjeitä tai uutisia sähköpostitse myös kampanjan päätyttyä.

Markkinointiviestintä

Henkilöasiakkaille suunnattu markkinointiviestintä
Uutiskirjeiden avulla lähetämme sähköisesti tietoa esimerkiksi suojelutyöstä, tapahtumista, toiminnastamme tai palveluista. Uutiskirjeen tilaaja voi miloin tahansa peruttaa antamansa markkinointiluvan. Pyydämme sinulta suostumuksen uutiskirjeiden lähettämiseen. Mikäli olet antanut meille yleisen markkinointiluvan, voimme lähettää sinulle sellaisia uutisia ja uutiskirjeitä, joista oletamme sinun olevan kiinnostunut käyttämiesi palvelujen perusteella. Voit milloin tahansa peruuttaa sinulle lähetettävän uutiskirjeen kyseisen sähköpostin lopussa olevasta linkistä.

Yhteisöjen ja muiden sidosryhmien edustajille suunnattu markkinointiviestintä
Voit saada työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää esimerkiksi silloin, jos edustamasi taho on asiakkaamme, olet yrityksen tai yhteisön edustajana osoittanut kiinnostustasi Korkeasaarta kohtaan, kuulut muuhun sidosryhmään tai olet tilannut jonkin uutiskirjeemme. Mikäli saat tällaista työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää, voit helpoiten kieltää sen saamasi viestin lopussa olevan linkin avulla.

Palaute, reklamaatiot ja muu asiakaspalvelu

Voit antaa meille palautetta, tehdä reklamaation tai lähettää meille idean. Keräämme asiakassuhteen perusteella tässä yhteydessä tietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi, jotka auttavat idean tai reklamaation käsittelyssä sekä sinulle vastaamisessa. Saatamme myös kerätä terveyttä koskevia tietoja, jos se on tarpeen kompensaation käsittelemiseen tai oikeudellisen vastuun selvittämiseen. Näin toimimme esimerkiksi silloin, jos tuotteistamme on aiheutunut sinulle jonkinlaisia terveydellisiä ongelmia.

Mielipidekyselyt ja -tutkimukset

Mielipidekyselyiden ja tutkimusten avulla keräämme toimintamme kannalta tärkeää tietoa. Niihin vastaaminen on vapaaehtoista ja käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella. Voimme kysyä kyselyyn tai tutkimukseen osallistumisen yhteydessä sellaisia henkilötietojasi, jotka ovat kyseisen kyselyn tai tutkimuksen toteuttamiseksi tarpeen tai mikäli kyselyyn tai tutkimukseen liittyy arvonta, tarvitsemme henkilötietojasi, kuten nimesi ja yhteystietosi, palkinnon toimittamiseksi.

Korkeasaaren leirit

Korkeasaari järjestää kesäleirejä ja mahdollisesti muita leirejä alakouluikäisille lapsille. Keräämme leiriosallistujien henkilötiedot (nimi, ikä, osoite) sekä huoltajan nimi-, osoite-, puhelinnumero- ja sähköpostiosoitetiedot. Leiriosallistujen osalta keräämme myös ruokavaliota tai mahdollisia allergioita koskevat tiedot, jotka Korkeasaarella on turvallisuussyistä oltava leirin osallistujista. Mikäli lapsella on erityisen tuen tarve, tätä koskeva tieto tulee ilmoittaa leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, jotta tämä voidaan huomioida resursoinnissa.

Tiedot ruokavalioista, allergioista sekä erityisen tuen tarpeesta, poistetaan järjestelmistämme välittömästi leirin päätyttyä.

Kameravalvonnan järjestelmät

Kameravalvonnan avulla varmistamme työntekijöidemme, asiakkaidemme ja muiden tiloissamme oleskelevien tai vierailevien henkilöiden henkilökohtaista turvallisuutta, omaisuuden suojaa, elintarviketurvallisuutta sekä ennaltaehkäisemme ja selvitämme turvallisuutta, omaisuutta, ja liikkumista vaarantavia tilanteita.

Kameravalvonnan avulla tallentuu tietoja henkilöistä, jotka kulloinkin ovat kameroiden valvonta-alueella. Valvonta voi kohdistua muun muassa yleisiin tiloihin, laitureille, rakennuksiin sekä tietyin edellytyksin myös pisteisiin, joissa käsitellään rahaa. Näin kykenemme parhaiten varmistamaan turvallisuutta ja suojaamaan ihmisiä ja omaisuutta vahingoilta.

Tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lakiin perustuvan tiedonsaantioikeuden perusteella. Tällaisia viranomaisia ovat esimerkiksi poliisiviranomaiset.

Kulunvalvonnan järjestelmät

Kulunvalvonnan avulla varmistamme työntekijöidemme, asiakkaidemme ja muiden tiloissamme oleskelevien tai vierailevien henkilöiden henkilökohtaista turvallisuutta, omaisuuden suojaa, elintarviketurvallisuutta sekä ennaltaehkäisemme ja selvitämme turvallisuutta, omaisuutta, ja liikkumista vaarantavia tilanteita.

Kulunvalvonnan rekisteriin tallentuvat tiedot henkilöistä, jotka ovat hakeneet kulkuoikeutta, ja jotka kulloinkin ovat liikkuneet järjestelmään liitetyistä ovista, porteista tai käyttäneet järjestelmään liitettyjä tiloja. Tietoina järjestelmään tallentuvat taustatiedot, kuten nimi, rooli, työnantaja ja mahdollisesti henkilötunnus, syntymäaika tai veronumero ja henkilön kuva, sekä kulun ajankohta ja ajoneuvon rekisterinumero ja kuva. Taustatiedot saadaan yleensä henkilöltä itseltään tai tämän edustajalta silloin, kun kulkuoikeutta haetaan, ja muut tiedot saadaan kulunhallintajärjestelmistä.

Vuosikorttiasiakkaiden liput leimutuvat portilla ja järjestelmän kautta voimme seurata asiakkaan vierailuaktiivisuutta.

Käsittelemme tietoja rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun pohjautuen. Henkilötunnuksen käsittely on tarpeen tietyissä tilanteissa, koska henkilön yksiselitteinen yksilöinti on tärkeää muun muassa henkilöiden turvallisuuden varmistamiseksi. Tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lakiin perustuvan tiedonsaantioikeuden perusteella. Tällaisia viranomaisia ovat esimerkiksi poliisiviranomaiset.

Asiakkaiden, yritysten ja muiden sidosryhmien henkilötietojen käsittely

Käsittelemme toimintamme yhteydessä asiakkaiden, yhteistyökumppanien, toimittajien ja alihankkijoiden sekä muiden sidosryhmien tietoja. Käsittelemme tällaisissa yhteyksissä henkilötietojasi, kun asioit kanssamme edustamasi yhtiön, muun yhteisön tai sidosryhmän edustajana. Käsittelemme tietoja tällöin tyypillisesti sopimuksen toteuttamisen tai oikeutettujen etujen perusteella. Voimme myös pyytää suostumuksesi henkilötietojesi käsittelemiseksi esimerkiksi silloin, kun soveltuva lainsäädäntö edellyttää suostumusta työhösi tai vastuualueeseesi liittyvän markkinointiviestinnän lähettämiseksi.

Käsittelemme tietojasi vierailuusi, sopimuksen tai palvelujemme toteuttamiseen, asiakasviestintään ja -palveluun sekä toimintamme analysointiin, tilastointiin, raportointiin ja kehittämiseen. Käytämme tietojasi myös tuotteidemme ja palveluidemme markkinoimiseen, ja voimme esimerkiksi antamiesi työhösi liittyvien kiinnostustietojen perusteella kohdentaa saamaasi markkinointia siten, että siitä on sinulle mahdollisimman paljon hyötyä työssäsi. Mikäli saat tällaista työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää, voit milloin tahansa kieltää sen saamasi viestin lopussa olevan linkin avulla.

Asioidessasi kanssamme yhtiön tai muun yhteisön tai sidosryhmän edustajana, keräämme muun muassa nimesi, yhteystietosi, asemasi, tehtäväsi ja/tai tittelisi edustamassasi yhtiössä tai muussa yhteisössä. Lisäksi keräämme tietoja yleisesti saatavilla olevista lähteistä, kuten yritysten verkkosivustoilta, sosiaalisen median palveluista ja viranomaisten tai palveluntarjoajien ylläpitämistä hakemistoista ja kontaktitietokannoista.

Korkeasaaren ylläpitämät Facebook-yhteisösivut

Mikäli olet antanut Facebook-sivuillamme palautetta tai tehnyt reklamaation, voimme ohjata palautteen tai reklamaation käsittelyn Facebookin ulkopuolelle, jolloin käsittelemme tietojasi samalla tavoin kuin muutoinkin asiakaspalvelutilanteissa.

Saamme Facebookilta myös kävijätietoja, jotka Facebook on kerännyt Facebookin käyttäjien vieraillessa Facebook-sivuillamme tai vuorovaikutteessa sivujen tai sen sisällön kanssa. Tällaiset kootut tilastotiedot auttavat meitä ymmärtämään, miten käyttäjät ovat yhteydessä Facebook-sivuihimme. Käsitelemme Facebook-sivujen tietoja oikeutetun edun perusteella.

Facebook on pääasiallisesti vastuussa tietosuojalainsäädännön noudattamisesta sekä tietoturvan ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta. Facebook käsittelee henkilötietoja omien tietosuojaperiaatteidensa mukaisesti. Voit hallinnoida omia Facebookin tietosuoja-asetuksia Facebookissa. Jos haluat käyttää Korkeasaaren Facebook-sivujen kävijätietoihin liittyviä tietosuojaoikeuksiasi, voit olla yhteydessä Facebookiin.