Opettajan info

opintoretki

Tervetuloa retkelle Korkeasaareen kevätkaudella 2020!

Kiitos ilmoittautumisestasi opintoretkelle Korkeasaareen! Alta löydät vielä tärkeää infoa retkeen liittyen. Käythän Korkeasaaren järjestyssäännöt huolellisesti läpi oppilaidesi kanssa ennen eläintarhavierailua, sillä olet vastuussa siitä, että luokkasi käyttäytyy sääntöjä noudattaen ja turvallisesti.

Saapuminen Korkeasaareen

Julkinen liikenne: Julkisen liikenteen käyttäjille suosittelemme metroa Kalasatamaan ja sieltä hieman reilun kilometrin kävelymatkaa Mustikkamaalle Isoisän sillan yli.  Myös busseilla 16, 50 ja 59 pääsee lähelle Korkeasaarta. Bussit voivat olla ruuhkaisia. Katso tarkemmat reitit ja aikataulut HSL:n sivuilta. Julkisilla matkustaessanne tutustuttehan HSL:n ohjeistukseen: koululaisryhmien liikkuminen joukkoliikenteellä.

Tilausajo: Bussin voi tyhjentää ja täyttää lipunmyynnin vieressä. Bussin parkkeeraaminen lipunmyynnin viereen on ehdottomasti kielletty. Mustikkamaan urheilukenttien vieressä on mahdollisuus tienvarsipysäköintiin. Bussien pysäköiminen lipunmyynnin viereen häiritsee bussin nro 16 liikennettä sekä voi tukkia pelastusteitä. Pysäköimisestä voi seurata sakko.

Vesibussi: Suomen Saaristokuljetus Oy:n vesibussi liikennöi kesäisin Kauppatorilta (touko-syyskuu) sekä Hakaniemestä (kesä-elokuu) Korkeasaareen. Ryhmien tulee varata lauttapaikat etukäteen Suomen Saaristokuljetus Oy:n sivujen kautta. Huomaathan, että vesibussikuljetuksen hinta ei sisälly Korkeasaaren pääsylippuihin, vaan veloitetaan erikseen matkan aikana.

Sisäänpääsy

Korkeasaari aukeaa päivittäin kello 10:00 (poikkeuksena Kissojen yöt 4. ja 11.9.2020, jolloin eläintarha aukeaa klo 16:00 ja jolloin ei oteta ryhmävarauksia lainkaan). Huomaathan, että eläintarhaan mahtuu vain rajallinen määrä koululuokkia päivää kohti.

Loka-huhtikuussa peruskoulujen luokat sekä lukion opetusryhmät pääsevät Korkeasaareen veloituksetta. Touko-syyskuussa koululaishintamme peruskoulujen luokille ja lukion opetusryhmille on 5 euroa/oppilas (sis. ALV 10%). Opettajat ja muut valvojat aikuiset pääsevät ryhmänsä mukana sisään veloituksetta vuoden ympäri. Veloitukseton vierailu ja koululaishinnaston saaminen vaativat aina retkihakemuksen tekemistä verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella vähintään viikkoa ennen vierailua. Kaikki retkihakemukset käsitellään erikseen. Muihin kuin edellä mainittuihin kouluryhmiin sovelletaan normaalia opiskelijahinnastoa.

Lippujen maksaminen on mahdollista käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla tai laskulla. Laskutustiedot tarvitsemme jo ennen vierailua. Laskutukseen vaaditaan aina maksajan y-tunnus, laskutusosoite sekä viite. Emme laskuta yksityishenkilöitä tai esimerkiksi vanhempainyhdistyksiä, joilla ei ole y-tunnusta.  Laskutuslisämme kaikissa laskuissa on 10 euroa. Liput voi ostaa myös verkkokaupastamme. Koululaishinnoitellut pääsyliput tulevat näkyviin piilolinkin taakse viimeistään toukokuussa. Huomaathan, että verkkokaupasta ostettuja mutta käyttämättä jääneitä lippuja ei ole mahdollista hyvittää, ja lipunmyynnissä tulee käydä ilmoittautumassa saapumisen yhteydessä.

Ohjelma

Materiaalia omatoimiretkelle: Verkkosivuillamme on linkkejä eri luokka-asteille suunniteltuihin tehtäviin, joita voit tulostaa luokkasi käyttöön vapaasti. Mukana on myös ”kamerakynä” -materiaaleja, jotka hyödyntävät valo- ja videokuvausta tehtävissä. Saatavilla on myös suomalaisiin eläimiin keskittyvä Oppi & ilo-materiaali paperisena vihkosena lipunmyynnistä. Materiaali sopii 1-2-luokkalaisille.

Opastettu kierros: Kierroksen hinta koululaisryhmälle on 62 euroa/opas (sis. ALV 24%) ja kesto noin 1-1,5 tuntia aiheesta riippuen. Yhden oppaan mukaan otetaan enintään 30 henkilöä, suuremmille ryhmille tarvitaan siis useampi opas. Mikäli et tiedustellut opastettua kierrosta ilmoittautumisen yhteydessä, sen voi tehdä sähköpostitse opintoretket@korkeasaari.fi. Kierrosta tiedusteltaessa kannattaa huomioida lipunmyynnissä ilmoittautumiseen ja aloituspaikalle siirtymiseen vaadittava aika. Tiedustelu tulee tehdä vähintään viikkoa ennen haluttua opastusajankohtaa. Ruuhkaisimpaan aikaan huhti-toukokuussa järjestämme erillistä omatoimista kevätretkiohjelmaa, ja silloin opastettuja kierroksia ei ole mahdollista varata.

Kevätretki Korkeasaareen -omatoimiohjelmasta lähetämme myöhemmin lisätietoa ja opettajalle ohjeita kaikille huhti-toukokuussa saapuville kouluryhmille! Kyseessä on pelillinen, omien älypuhelinten kautta pienryhmissä tehtävä tiedonhankintaa ja havainnointia sekä valokuvaamista sisältävä ohjelma. Suosittelemme kevätretkiohjelman hyödyntämistä vierailun osana. Huhti-toukokuussa henkilökuntaamme on kentällä opastamassa kouluvierailijoitamme.

Ruokailu

Ravintola: Korkeasaaren ravintoloihin tulee tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin ennen retkeä, vilkkaimpana luokkaretkiaikana on ruuhkaa. Mikäli ette retkihakemuksessanne pyytäneet tarjousta ruokailuista, voi varausta ja ruokalistaa tiedustella sähköpostitse osoitteesta myynti@korkeasaarenravintolat.fi.

Omat eväät: Korkeasaaressa on omien eväiden syöntiin varattuja sisätiloja Karhulinnalla ja Amazonia-talon aulassa, joista löytyy mikroaaltouuni. Evästila visentti on katettu puolilämmin evästila visenttitarhan äärellä (kartalla 58). Eri puolilta saarta löytyy myös piknikpöytiä. Pidättehän omat eväät omina, saaren eläimet saavat hoitajiltaan tarvitsemansa ravinnon. Varokaa myös lokkeja, ne käyvät vuosi vuodelta röyhkeämmiksi ruokavarkaiksi.

Grillit: Saarella on grillejä omatoimiseen käyttöön. Korkeasaari tarjoaa hiilet, ota mukaan sytytyspaloja ja sytytysvälineet. Grillien sijainnit on merkattu karttaan. Saaren Kota grilleineen on myös käytössä kaikille asiakkaille, ellei sitä ole vuokrattu yksityiskäyttöön. Varaustilannetta voitte tiedustella lipunmyynnistä 050 352 5989. Mikäli haluatte vuokrata Kodan, voitte tehdä sen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opintoretket@korkeasaari.fi. Kodan vuokra on 62€ koululuokille ja tällöin kotaa voi käyttää maksimissaan 4h.

Valkoposkihanhet Korkeasaaressa

Korkeasaaressa pesii keväisin luonnonvaraisia valkoposkihanhia, joiden kanssa haluamme elää rauhaisaa rinnakkaiseloa. Päivitämme hanhi-infon vielä lähempänä hanhien kevätmuuttoa Suomeen.

Kursseja kasvattajille

Järjestämme myös opettajille ja muille kasvattajille maksuttomia koulutuksia eläimellisistä ja opetuksellisista aiheista. Keväällä 7.5.2020 on ohjelmassa koulutus nimeltä Uhanalaisuus ilmiönä – toimintavinkkejä ja faktaa aiheesta. Kursseilla saa eväitä aiheiden käsittelyyn omassa opetustyössä, omatoimisten eläintarhakäyntien suunnitteluun sekä vinkkejä eläin- ja luonto-opetukseen muutenkin. Kurssiaika on klo 16-19 ja kurssista saa todistuksen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake kurssille löytyy verkkosivuillamme.

Tilaa uutiskirje kasvattajille

Tilaa opettajille ja muille kasvattajille suunnattu infokirje!
Saat vinkit ja tiedot ohjelmistamme ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi.
Tilaa kasvattajien uutiskirje!

Mukavaa retkipäivää Korkeasaaressa!