Explore the Zoo – Zoo karta

Kid looking at a wolverine

Zoo karta

Du kommer att få en karta med dig till ingången till djurparken. Du kan också skriva ut en karta med dig – 22 hektar zoo har en hel del vägar och stigar, kanske du vill spara PDF-karta till din telefon. Minst en av Högholmens restauranger betjänar alltid då djurparken är öppen. Förhållandena för en picknick är utmärkta oberoende av årstid eller deltagarantal. Kåtan och picknickplatserna med grill får fritt användas av besökare och i Björnslottets picknickutrymme kan man även ha en mer omfattande paus.

Zoo karta .PDF

Zoo karta .PDF
På Högholmen vill vi att våra stora djur skall kunna njuta av att vara utomhus året om. Därför har vi arter som järv, skogsren, Amur tigrar och tvåpuckliga kameler som alla är anpassade till kalla vintrar.

I våra tropiska hus, Africasia och Amazonia är det alltid varmt. Våra tropiska hus är de största och mest artrika i hela Finland. I Africasia hittar du tropiska fåglar, ormar, grodor och en familj av dvärg manguster. I Amazonia däremot träffar du på den lilla dvärgsilkesapan samt flera andra små apor, papegojor, ödlor, och många andra. Du kan hitta hela listan på våra arter här!

Djurparksetikett

Mata inte djuren

Djurskötarna tar väl hand om djuren, så mata inte djuren med något ur din egen matsäck. Djuren kan bli sjuka på grund av olämplig mat och deras välbefinnande påverkas av kalasande. Ta inte heller med dig fjädrar eller pälshår hem, eftersom de kan föra med sig något oönskat.

Låt djuren vara I fred

Djurparken är djurens hem, så låt djuren vara i fred. För djuren kan det kännas väldigt hotfullt om du knackar på glasen, kastar pinnar eller skriker. Respektera även Högholmens flygande och hoppande invånare som lever i vilt tillstånd.

Djuren är farliga

Djuren i djurparken är vilda, oberäkneliga och till och med farliga. Om de blir störda kan de försvara sig genom att stångas, bitas, klösa eller spotta. Inhägnaderna ger trygghet både åt djuren och människorna.
 

Inga husdjur

Husdjur njuter inte av ett besök i djurparken. I djurparken utgör de en hälsorisk för de vilda djuren och på motsvarande sätt kan husdjur bli smittade.
 

Endast till fots

Rullbrädor, -skridskor och sparkcyklar är för fartfyllda åkdon på de backiga gångvägarna i djurparken. Besökarna får inte cykla på ön, så du kan lämna cykeln på cykelparkeringen vid porten på Blåbärslandet. Barnen (under 7 år) kan ta med sina sparkcyklar eller cyklar.

Släng skräp i skräpkorgen

En snygg och trivsam djurpark gläder alla. Släng alltså skräp i skräpkorgen och sortera gärna. Det finns skräpkorgar nästan bakom varje knut.
 

Rök endast där det är tillåtet

Högholmen är ett besöksmål som ingår i programmet Ett rökfritt Helsingfors. Fyra separata platser har anvisats för rökning, och du hittar dem i terrängkartorna.
 

Gärna grilla, men inte med engångsgrill

Engångsgrillar är inte tillåtna vid picknickar på Högholmen. Besökarna kan använda de grillar som finns i parken utanför restaurang Pukki och stranden vid Björnborgen.
 

Egendom och hittegods

Det är förbjudet att skada djurparkens egendom. Om gärningen är avsiktlig åläggs kunden att ersätta den skada som han eller hon tillfogat. Snatteri, stölder och andra brott anmäls alltid till polisen.

Hittegods levereras till biljettförsäljningen vid Blåbärslandet, varifrån man själv kan hämta sina tillhörigheter. Hittade föremål listas i eOmistaja. Föremål som glömts kvar på ön förvaras i två veckor vid biljettförsäljningen på Blåbärslandet. Därefter lämnas värdeföremål till polisens hittegodsbyrå. Tyvärr skickar inte Högholmen hittegods per post.

Hittegodsbyrån vid polisinrättningen i Helsingfors:
Helsingfors polisinrättnings hittegodsbyrå
Böletået 13
00240 Helsingfors
tfn. 0295 477 912 (mån – fre 9 – 11)