Explore the Zoo – Zoo karta

Zoo karta

Du kommer att få en karta med dig till ingången till djurparken. Du kan också skriva ut en karta med dig – 22 hektar zoo har en hel del vägar och stigar, kanske du vill spara PDF-karta till din telefon.

Zoo karta

Djurparksetikett

1. Mata inte djuren
Djurskötarna tar väl hand om djuren, så mata inte djuren med något ur din egen matsäck. Djuren kan bli sjuka på grund av olämplig mat och deras välbefinnande påverkas av kalasande. Ta inte heller med dig fjädrar eller pälshår hem, eftersom de kan föra med sig något oönskat.

2. Låt djuren vara I fred
Djurparken är djurens hem, så låt djuren vara i fred. För djuren kan det kännas väldigt hotfullt om du knackar på glasen, kastar pinnar eller skriker. Respektera även Högholmens flygande och hoppande invånare som lever i vilt tillstånd.

3. Djuren är farliga
Djuren i djurparken är vilda, oberäkneliga och till och med farliga. Om de blir störda kan de försvara sig genom att stångas, bitas, klösa eller spotta. Inhägnaderna ger trygghet både åt djuren och människorna.

4. Inga husdjur
Husdjur njuter inte av ett besök i djurparken. I djurparken utgör de en hälsorisk för de vilda djuren och på motsvarande sätt kan husdjur bli smittade.

5. Endast till fots
Rullbrädor, -skridskor och sparkcyklar är för fartfyllda åkdon på de backiga gångvägarna i djurparken. Besökarna får inte cykla på ön, så du kan lämna cykeln på cykelparkeringen vid porten på Blåbärslandet. Barnen (under 7 år) kan ta med sina sparkcyklar eller cyklar.

6. Släng skräp i skräpkorgen
En snygg och trivsam djurpark gläder alla. Släng alltså skräp i skräpkorgen och sortera gärna. Det finns skräpkorgar nästan bakom varje knut.

7. Rök endast där det är tillåtet
Högholmen är ett besöksmål som ingår i programmet Ett rökfritt Helsingfors. Fyra separata platser har anvisats för rökning, och du hittar dem i terrängkartorna.

8. Gärna grilla, men inte med engångsgrill
Engångsgrillar är inte tillåtna vid picknickar på Högholmen. Besökarna kan använda de grillar som finns i parken utanför restaurang Pukki och stranden vid Björnborgen.

Egendom och hittegods

Det är förbjudet att skada djurparkens egendom. Om gärningen är avsiktlig åläggs kunden att ersätta den skada som han eller hon tillfogat.
Snatteri, stölder och andra brott anmäls alltid till polisen.

I djurparkens område ansvarar kunden själv för sina kläder och annan egendom. Hittegods ska överlämnas till personalen eller direkt till kontrollrummet vid porten på Blåbärslandet.
Hittegods levereras till biljettförsäljningen vid Blåbärslandet, varifrån man själv kan hämta sina tillhörigheter. Föremål som glömts kvar på ön förvaras i två veckor vid biljettförsäljningen på Blåbärslandet. Därefter lämnas värdeföremål till polisens hittegodsbyrå.

Tyvärr skickar inte Högholmen hittegods per post.
Hittegodsbyrån vid polisinrättningen i Helsingfors:
Helsingfors polisinrättnings hittegodsbyrå
Böletået 13
00240 Helsingfors
tfn. 0295 477 912 (mån – fre 9 – 11)