Kuvapankki

kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi. Kuvia ja videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Tarkemmat ohjeet kuvien ja videoiden käyttöoikeuksiin löydät tältä sivulta. Voit liittyä Korkeasaaren tiedotuslistalle tästä. Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen (mari.lehmonen(at)korkeasaari.fi, puh. 050 597 3252).

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa ”katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Usein kysytyt kuvat

Eläintarhan toimitusjohtaja Sanna Hellström: pystykuva, vaakakuva.
Yleisiä kuvituskuvia Korkeasaaresta eri vuodenaikoina: kevät, kesä, syksy, talvi.
Yleisiä kuvia Korkeasaaren trooppisista taloista: Africasia, Amazonia.
Lisää kuvia Korkeasaaresta sekä eläimistämme löydät Flickr-sivuiltamme ja videoita YouTube-kanavaltamme.
Korkeasaaren logot löydät täältä.

Uusimmat kuvat

Alta löydät uusimpien tiedotteiden yhteydessä julkaistut kuvat ja videot. Materiaalia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.


Suomesta sukupuuttoon kuollut laji palasi Korkeasaareen

Julkaistu: 19.11.2021

Pieni tummanruskea eläin säntää heinikosta veteen, nappaa hampaisiinsa kalan ja kipaisee puunrunkoa ylös takaisin koloonsa. Korkeasaareen palannut laji vesikko liikkuu vikkelästi maalla ja vedessä. Tämä maailmanlaajuisesti äärimmäisen uhanalainen laji on hävinnyt Suomen luonnosta.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren karhut nukkuvat jo talviuntaan

Julkaistu: 11.11.2021

Korkeasaaren Karhulinnan asukkaat ovat vetäytyneet talviunilleen. Viime viikkoina talven lähestyminen on unettanut 20- ja 15-vuotiaita naaraskarhuja. Ne ovat nukkuneet puoleen päivään, eivätkä ole juuri käyneet ulkona tai koskeneet ruokiinsa. Karhujen ulkotarhan luukku suljettiin tiistaina ja nyt hiljaisuus on laskeutunut talvipesiin.
Lue lisää Lisää kuvia

Pihan piikkipallot valmistautuvat talveen – näin voit auttaa siilejä

Julkaistu: 28.9.2021

Siilit vetäytyvät talvihorrokseensa loppusyksyllä, kun lämpötila laskee ja hyönteisravinto vähenee. Nyt siilit tankkaavat talven varalle ja etsivät sopivia pesäpaikkoja. Korkeasaaren Villieläinsairaalasta vinkataan, kuinka pihan piikkipalloja voi auttaa talveen valmistautumisessa.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Amurin uhanalaiset kissapedot saivat Kissojen Yöstä yli 68 000 euroa

Julkaistu: 16.9.2021

Korkeasaaren amurinleopardien ja amurintiikerien suojelutempaus Kissojen Yö järjestettiin tänä syksynä neljän illan kokonaisuutena. Eläintarhan vierailijoiden ja Fazerin merkittävän lahjoituksen ansiosta uhanalaisten kissapetojen suojeluprojektit jatkuvat myös ensi vuonna.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren markhorpukista tuli isä Ranskassa – keinohedelmöitys auttaa uhanalaisia lajeja

Julkaistu: 00.00.2020

Ranskalaiseen Haute-Touchen eläinpuiston syntyi markhorkili, jonka biologinen isä kiipeilee Korkeasaaren kallioilla Helsingissä. Uhanalaisen kierteissarvivuohen eli markhorin suojelussa ollaan ottamassa avuksi sukusolujen pakastus ja keinohedelmöitys.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Tunturipöllöjen uutta suojeluohjelmaa johdetaan Korkeasaaresta käsin

Julkaistu: 27.7.2021

Valkoisesta väristään tunnetulle tunturipöllölle on perustettu uusi kansainvälinen suojeluohjelma, jossa Korkeasaari on mukana tärkeässä roolissa. Tunturipöllöjen luonnonkanta on viime vuosina pienentynyt: laji on Suomessa äärimmäisen uhanalainen ja maailmanlaajuisestikin vaarantunut.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaareen muutti uusi laji – neljä poikamiestakinia

Julkaistu: 21.7.2021

Korkeasaaren aasialaisten vuoristo- ja ylänköalueiden eläinten lajisto on täydentynyt takineilla. Entiseen hirvitarhaan muutti perjantaina neljä nuorta urostakinia, jotka olivat heti kuin kotonaan ja tutkivat tarhaansa uteliaasti.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Jäiset herkut ja vesi vilvoittavat Korkeasaaren eläimiä helteellä

Julkaistu: 15.7.2021

Pitkään jatkuneet helteet koettelevat myös Korkeasaaren eläimiä, joten eläintenhoitajat ovat järjestäneet niille viilennystä. Eläintarhassa nautiskellaan nyt kylmistä herkuista, vesialtaista ja sadettimista.
Lue lisää Lisää kuvia

Saukot palasivat Korkeasaareen

Julkaistu: 23.6.2021

Saukot ovat palanneet Korkeasaareen lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Saukkotarhan mittava parannustyö valmistui viime viikolla ja takatiloissa toisiinsa tutustunut saukkopariskunta muutti maanantaina uuteen kotiinsa. Uusi allas pääsi heti saukkojen suosioon.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Huulipekareilla ensimmäinen porsas Korkeasaaressa

Julkaistu: 9.6.2021

Pekarilaumasta kuuluu kimeää röhkimistä ja emon takaa pinkaisee esiin pieni vaaleanruskea porsas. Korkeasaareen vuosi sitten muuttaneet eteläamerikkalaiset huulipekarit ovat saaneet ensimmäisen poikasensa. Porsas on nyt viikon vanha ja lisää poikasia odotellaan vielä lauman toiselta emakolta.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Hylkeenpoikanen vietiin merelle Korkeasaaren Villieläinsairaalasta

Julkaistu: 4.6.2021

Korkeasaaren Villieläinsairaalasta on palautettu kevään ensimmäinen harmaahylkeen poikanen onnellisesti takaisin merelle. Toinen kuuttipotilas jäi vielä hoitoon tervehtymään.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren metsäpeuroille syntyi kolme vasaa

Julkaistu: 31.5.2021

Pienet metsäpeuravasat ihastuttavat Korkeasaaren vierailijoita. Aikuistuttuaan naarasvasoilla on mahdollisuus päästä uusille asuinsijoille Suomen kansallispuistoihin ensi vuonna päättyvän MetsäpeuraLIFE-hankkeen kautta. Korkeasaaresta on viime vuosina siirretty yhteensä yksitoista metsäpeuraa Seitsemiseen, Lauhanvuoreen ja Karstulaan.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren visenteille syntyi yllätysvasikka

Julkaistu: 20.5.2021

Viime perjantaiaamuna eläintenhoitajia odotti visenttitarhassa iloinen yllätys: vain muutaman tunnin ikäinen pörheäturkkinen visenttivasikka. Se on lauman ensimmäinen jälkeläinen ja nyt odotellaan, syntyykö vasikoita lisääkin. Edellisen kerran visentit lisääntyivät Korkeasaaressa 15 vuotta sitten.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Persianlampaat kiipesivät Korkeasaaren kallioille

Julkaistu: 27.4.2021

Korkeasaaressa on uusi uhanalainen vuoristolaji, persianlammas. Luonnossa ja eläintarhoissa harvemmin nähdyn persianlammaslauman yhteiselo on alkanut sopuisasti uudessa kallioisessa kodissa. Euroopan eläintarhayhdistys perusti persianlampaalle suojeluohjelman tänä vuonna.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaari avataan 3.5.

Julkaistu: 22.4.2021

Korkeasaaren eläintarha toivottaa vierailijat jälleen tervetulleiksi 3.5. alkaen. Eläintarhan viiden kuukauden kiinniolo päättyy ja eläimiä pääsee taas katselemaan ulkotiloissa. Suurin osa sisätiloista, kuten trooppiset talot, pidetään suljettuna koronaturvallisuuden vuoksi.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren Villieläinsairaala avautui – ensimmäiset potilaat kuutteja

Julkaistu: 9.4.2021

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidetaan taas avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Ensimmäisiksi potilaiksi tuotiin kaksi hylkeenpoikasta. Villieläinsairaala oli kuusi viikkoa suljettuna lintupotilaasta löytyneen lintuinfluenssatartunnan ja sitä seuranneen tilojen desinfioinnin vuoksi. Toistaiseksi hoitoon ei oteta korkeimman tartuntariskin lintulajeja, jotta toiminnan jatkuvuus voidaan turvata kevään ja kesän vilkkaalla poikaskaudella.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Uhanalaisia makeja seurataan Madagaskarilla ja Korkeasaaressa

Julkaistu: 30.3.2021

Madagaskarin luonto on ainutlaatuinen. Saarella elää 5 % maailman tunnetuista eliölajeista, eikä suurinta osaa lajeista, kuten äärimmäisen uhanalaisia makeja, tavata missään muualla. Korkeasaari osallistuu Suomen luonnonsuojeluliiton uuteen hankkeeseen Madagaskarin metsäluonnon suojelemiseksi. Hankkeen ensimmäiset makikartoitukset ovat alkamassa ja myös Korkeasaaren mustamakeja voi seurata uuden livekameran kautta.
Lue lisää Lisää kuvia Makikamera

Korkeasaaren partakorppikotkille kuoriutui kauan odotettu poikanen

Julkaistu: 12.3.2021

Korkeasaaren partakorppikotkien pesäluolasta kuuluu kimeää vinkunaa. Munasta, jota naaras ja koiras ovat vuorotellen hautoneet tammikuun puolivälistä lähtien, kuoriutui viikko sitten pariskunnan ensimmäinen poikanen. Onnistumista edelsivät pariskunnan haudontaharjoitukset neljänä keväänä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaressa asuu 160 eläinlajia – gundit palasivat lajistoon

Julkaistu: 1.3.2021

Korkeasaaren eläintarhan vuosittainen eläinlaskenta on valmistunut. Eläinten saarella asuu 160 eläinlajia ja noin 1900 eläinyksilöä. Lajimäärä on kasvanut viidellä vuoden takaisesta. Uusin lisäys lajistoon on paluumuuttaja gundi.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Karhut heräsivät talviuniltaan Korkeasaaressa

Julkaistu: 25.2.2021

Kevät tuoksuu jo Korkeasaaren karhujen kuonoihin. 20- ja 15-vuotiaat naaraskarhut ovat heränneet talviuniltaan ja kömpivät tänä aamuna ensi kertaa ulos lumiseen tarhaansa. Karhut vetäytyivät levolleen marraskuun lopulla, joten ne nukkuivat kolmen kuukauden talviunet.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren Villieläinsairaalasta löytyi lintuinfluenssaa

Julkaistu: 19.2.2021

Korkeasaaren Villieläinsairaalaan hoidettavaksi tuodusta kanahaukasta on varmistunut lintuinfluenssatartunta. Huonokuntoinen kanahaukka oli löytynyt Helsingin Kumpulasta. Villieläinsairaala ei tällä hetkellä ota vastaan potilaita tilojen desinfioinnin vuoksi.
Lue lisää Lisää kuvia

Harvinainen kimolepakko talvehtii ensi kertaa Helsingissä

Julkaistu: 7.1.2020

Korkeasaaren Villieläinsairaalaan päätyi joulukuussa erikoinen talvivieras, kimolepakko. Viron ja Ruotsin puolella yleisempiä kimolepakoita tavataan Suomessa vain harvakseltaan ja tämä on maamme ensimmäinen talvikauden havainto lajista. Harharetkistään huolimatta tälle nuorelle naarasyksilölle kävi hyvin – sille järjestyi talvehtimispaikka sopivasta luolasta Helsingin saaristosta.
Lue lisää Lisää kuvia Video