Kuvapankki

kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi. Kuvia ja videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Tarkemmat ohjeet kuvien ja videoiden käyttöoikeuksiin löydät tältä sivulta. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen 050 597 3252 | mari.lehmonen (at) korkeasaari.fi.

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Usein kysytyt kuvat

Sanna Hellström lähikuva, 4000x2666px / .jpg / 300DPI
Sanna Hellström kokokuva, 4000x2666px / .jpg / 300DPI

Korkeasaaren logot löydät täältä.
Yleisiä kuvia Korkeasaaresta sekä eläimistämme löydät Flickr-sivuiltamme ja videoita YouTube-kanavaltamme.

Uusimmat kuvat

Alta löydät tiedotteiden yhteydessä julkaistut kuvat. Flickr-sivujemme kuvia sekä YouTube-kanavamme videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaaren eläintarhan hiilipäästöjä kompensoidaan monimuotoiseksi metsäksi Mikkeliin

Julkaistu: 23.9.2020

Korkeasaaren eläintarha pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali organisaatio sitoo yhtä paljon päästöjä kuin sen toiminnasta syntyy. Tavoitteeseen pääsy vaatii hiilipäästöjen vähennysten lisäksi niiden kompensointia. Ensimmäinen kohde löytyi Suomesta: ilmakehän hiilen sitominen monimuotoisen metsän kasvattamiseen Mikkelissä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaari saa nuoren amurinleopardiparin

Julkaistu: 16.9.2020

Venäjän Kaukoidässä elävien amurinleopardien määrä luonnossa on suojelun ansiosta kasvanut sataan yksilöön. Lupaavan kannankehityksen tueksi eläintarhoissa valmistellaan amurinleopardien luontoonpalautusta, johon myös Korkeasaari haluaa osallistua. Loppuvuoden aikana eläintarhaan odotetaan uutta amurinleopardiparia, jonka pennuista kaavaillaan vahvistusta luonnonkantaan.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Euroopan vanhin laiskiainen Coco eli 47-vuotiaaksi Korkeasaaressa

Julkaistu: 10.9.2020

Korkeasaaren vanhin eläin on kuollut: Coco-laiskiainen on jättänyt Amazonia-talon 47 vuoden iässä. Coco oli yksi maailman vanhimmista laiskiaisista ja vanhin sierainlaiskiainen Euroopassa. Hellyttävä laiskiaismummo oli pitkän ikänsä ja laiskiaisille tyypillisen kiireettömän elämäntapansa vuoksi yksi rakastetuimmista Korkeasaaren eläimistä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren amurinleopardikissat saivat ensimmäiset pentunsa

Julkaistu: 1.9.2020

Kissalaaksosta kuuluu iloisia pentu-uutisia. Viime vuonna Korkeasaareen muuttanut amurinleopardikissapari on saanut ensimmäiset pentunsa. Puolikiloiset pörröturkit pääsivät nyt kuukauden iässä eläinlääkärin tarkastukseen, jossa ne saivat matolääkkeen ja mikrosirun. Pennuista kaksi on naaraita ja yksi uros.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren berberiapinoille syntyi poikanen

Julkaistu: 4.8.2020

Berberiapinat lisääntyivät Korkeasaaressa onnistuneesti jo toista kertaa. Laumaan syntyi viikko sitten pienokainen, joka saa paljon huomiota vanhemmiltaan. Aiemmat poikaset ovat reilun vuoden ikäisiä. Korkeasaaren aikuiset berberiapinat ovat huonoista oloista pelastettuja yksilöitä, joista on koottu toimiva lauma tarhaoloissa. Poikasten hoitoon osallistuu koko lauma.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren aavikkoketut hoitavat ensimmäisiä pentujaan

Julkaistu: 9.7.2020

Korkeasaaren aavikkokettujen kesä on alkanut puuhakkaasti. Aavikkokettupari hoitaa kahta pentua, jotka ovat lajinsa ensimmäiset Korkeasaaressa. Aavikkokettujen tilat sijaitsevat Hämärätalossa, joka on vielä toistaiseksi suljettu yleisöltä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaressa iloitaan eläinten syntymistä

Julkaistu: 5.6.2020

Alkukesä on eläinlasten aikaa Korkeasaaressa. Eläintarhan lajeista kaksitoista on saanut suunnitellusti jälkikasvua kevään aikana ja lisää odotetaan vielä. Lisääntyminen on tärkeää eläinten hyvinvoinnille ja edistää lajien suojelua.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren uusi laji on sikojen Amerikan sukulainen

Julkaistu: 2.6.2020

Korkeasaari avautui kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja samalla eläintarhan vierailijoiden nähtäville tuli uusi laji. Huulipekarit ovat sikojen Amerikan sukulaisia, säkäkorkeudeltaan vain puolimetrisiä. Etelä- ja Väli-Amerikasta kotoisin oleva laji on uhanalainen.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Kaksi kuuttia palasi merelle Korkeasaaren Villieläinsairaalasta

Julkaistu: 7.5.2020

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidetut kaksi harmaahylkeen poikasta ovat päässeet takaisin luontoon. Niiden uusi koti on nyt Porkkalanniemen edustalla sijaitseva Kallbådanin hylkeidensuojelualue, jonne Villieläinsairaalassa hoidettuja kuutteja on aiemminkin vapautettu.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Uhanalaiset lemmmikkikilpikonnat saivat oman lammen Korkeasaaresta

Julkaistu: 7.5.2020

Korkeasaaren trooppisen Africasia-talon lampi sai vappuna kolme uutta asukasta. Sinne muuttivat vaippakilpikonnat Sanni, Tepsu ja Peka. Lemmikkikilpikonnien omistajaperhe halusi lahjoittaa kolmikon eläintarhaan, jotta ne saisivat isommat elintilat, joita kotona ei ollut mahdollista järjestää. Kilpikonnien onneksi laji sopi Korkeasaaren lajistosuunnitelmaan ja sopiva allas sattui olemaan tyhjillään. Tavallisesti Korkeasaari ei pysty ottamaan vastaan entisiä lemmikkejä.
Lue lisää Lisää kuvia

Riikinkukot riensivät kesälaitumille – Korkeasaari aukeaa kesäkuun alussa

Julkaistu: 5.5.2020

Korkeasaaren riikinkukkojen talvirajoitukset päättyivät tänä aamuna riemukkaaseen ulosmarssiin. Intian viidakoista kotoisin olevat riikinkukot viettävät talven sisätiloissa ja palaavat ulos keväisin. Myös ihmiset pääsevät pian takaisin eläinten saarelle koronarajoitusten keventyessä – Korkeasaari avautuu yleisölle kesäkuun alussa.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaressa kuoriutui uhanalaisen pannukakkukilpikonnan poikanen

Julkaistu: 9.4.2020

Viime elokuussa Korkeasaaren pannukakkukilpikonnat munivat yhden munan. Puolisen vuotta myöhemmin munasta kuoriutui pikkuruinen kilpikonnan poikanen, ensimmäinen laatuaan Korkeasaaressa tälle äärimmäisen uhanalaiselle itäafrikkalaiselle lajille.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Yksi maailman uhanalaisimmista lintulajeista lisääntyi Korkeasaaressa

Julkaistu: 11.3.2020

Äärimmäisen uhanalaiset balinkottaraiset ovat saaneet ensi kertaa poikasen Korkeasaaren eläintarhassa. Balinkottaraisia on elänyt kotiseudullaan Balilla vähimmillään vain muutamia yksilöitä. Luonnonkanta on edelleen alle sata lintua. Laji on selvinnyt luontoonpalautusten ansiosta.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren karhut heräsivät lyhyiltä talviuniltaan

Julkaistu: 18.2.2020

Kevät on tullut, sillä karhut ovat taas hereillä Korkeasaaressa. 19- ja 14-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat tavanomaista lämpimämmän talven vuoksi vain kahden kuukauden talviunet. Ne vetäytyivät talvipesiinsä poikkeuksellisen myöhään, vasta muutama päivä ennen joulua. Maa oli nyt yhtä lumeton kuin karhujen mennessä nukkumaan.
Lue lisää Lisää kuvia Video

 

Kuva-arkistomme (Flickr-sivujemme) kuvia sekä YouTube-kanavamme videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.