Kuvapankki

150303_pikkumarmosetti_esittelyssä_1280x500px
Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren arkisto/kuvaajan nimi. Kuvia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen 050 597 3252 | mari.lehmonen (at) korkeasaari.fi.

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaaren uudet logot

Korkeasaari pysty kuvallinen vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari mobile vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari vaaka kuvallinen vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari vaaka vihreä RGB / .jpg

Korkeasaari pysty kuvallinen vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari mobile vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari vaaka kuvallinen vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari vaaka vihreä CMYK / .pdf

Usein kysytyt kuvat

Sanna Hellström lähikuva 4000x2666px / .jpg / 300DPI
Sanna Hellström kokokuva 4000x2666px / .jpg / 300DPI

Korkeasaaren villihevoset ovat lähdössä luontoon

Julkaistu: 7.2.2018

Kaksivuotiaat mongolianvillihevostammat Hanna ja Helmi ovat saaneet lähtöluvan Korkeasaaresta Mongolian arolle. Siellä kaikkien lajitovereiden alkuperä on eläintarhoissa, sillä laji hävisi luonnosta 1960-luvulla. Luontoonpalautuksilla on vahvistettu kantaa jo 25 vuoden ajan.
Lue lisää kaikki kuvat

Rajat ylittävää myskihärkien lempeä Korkeasaaressa

Julkaistu: 23.1.2018

Korkeasaaressa on vuosien tauon jälkeen nuori myskihärkäpari, jonka toivotaan lisääntyvän. Moskovan eläintarhassa syntyneen 3-vuotiaan naaraan ja ruotsalaisesta Järvzoon eläintarhasta tuodun 5-vuotiaan uroksen ensikohtaaminen sujui suotuisasti. Uros seuraili naarasta kiinnostuneena ja yritti astua tätä.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaari uudistaa ilmeensä

Julkaistu: 29.11.2017

Korkeasaaren uusi visuaalinen ilme korostaa eläintarhan tekemää luonnonsuojelutyötä. Uudistuksen on toteuttanut helsinkiläinen luova toimisto Gut Studio.
Lue lisää

Kainuulaiset villit metsäpeurat vauhdittavat lajin luontoonpalautusta

Julkaistu: 14.11.2017

Korkeasaaren eläintarhassa syntynyt metsäpeura Hilla ja sen tämänvuotinen vasa ovat ehtineet kahdessa viikossa kotiutua 31 hehtaarin kotiinsa Lauhanvuoren kansallispuiston totutustarhaan. Nyt laumassa on jo kuusi jäsentä; viime viikolla eläintarhan vaatimien joukkoon liittyi villi hirvas Kainuusta. Niiden vasoista tulee aikanaan Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen villi metsäpeuratokka yli kahteensataan vuoteen.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren karhut menivät talviunille

Julkaistu: 7.11.2017

Karhut ovat vetäytyneet talvipesäänsä Korkeasaaressa. 16- ja 11-vuotiaiden naaraskarhujen ei ole nähty ulkoilevan enää viikkoon ja niiden ruokahalu on hiipunut. Ulkotarhan luukut on nyt suljettu talviunen alkamisen merkiksi.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren Villieläinsairaala sai SEYn Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon

Julkaistu: 4.10.2017

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto on myöntänyt Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon Korkeasaaren Villieläinsairaalalle. Palkinto jaettiin tänään Kansainvälisenä eläinten päivänä. SEYn toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan valinta oli helppo päätös.
Lue lisää kaikki kuvat

Hiiden hirvi kruunari Korkeasaaren Korven

Julkaistu: 28.8.2017

Korkeasaaren kotimaisia lajeja esittelevä Korpi-alue on saanut tunnuseläimekseen kookkaan hirvisonnin kokoisen veistoksen. Harjateräksestä valmistettu ja tummaksi tervattu hirvi on kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jenni Tieahon käsialaa. Hirvi valmistui taiteilijan kotipihalla Siuntiossa ja on muuttanut Korkeasaareen pysyväksi taideteokseksi.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaressa iloitaan ensimmäisestä vikunjavasasta

Julkaistu: 13.7.2017

Korkeasaaressa on syntynyt eläintarhan historian ensimmäisen vikunjavarsa. Eläintenhoitajat olivat seuranneet vikunjatamman vatsan pyöristymistä jo useamman viikon ajan. Synnytys käynnistyi keskellä päivää ja sikiönesteen puhkeamista oli lähietäisyydeltä todistamassa vikunjaväylällä parhaillaan oleva opas asiakasryhmän kanssa.
Lue lisää kaikki kuvat

Venäjältä salakuljetettujen verijuotikkaiden pelastusyritys

Julkaistu: 28.6.2017

Korkeasaaren eläintenhoitoyksikkö sai yllätyspuhelun Tullista, joka oli takavarikoinut Venäjältä Suomeen lähetettyjä verijuotikkaita. Verijuotikas kuuluu lajeihin, joiden kauppaa rajoitetaan kansainvälisellä CITES-sopimuksella. Näillä juotikkailla ei ollut asianmukaista tuontilupaa ja Tulli pyysi eläintarhaa ottamaan eläimet hoitoonsa. Suomen lajistosta verijuotikas eli iilimato on lähes kokonaan hävinnyt.
Lue lisää kaikki kuvat

Kesä toi poikaset Korkeasaareen

Julkaistu: 21.6.2017

Juhannusta vietetään Korkeasaaressa monien eläinlasten parissa. Kevään ja alkukesän aikana eläintarhan lajeista yksitoista on saanut poikasia tai hautoo vielä. Lajit ovat kotoisin eri puolilta maailmaa: Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Australiasta.
Lue lisää kaikki kuvat

Metsäpeuravasat syntyivät eläintarhoihin palatakseen luontoon

Julkaistu: 19.6.2017

Alkukesä on metsäpeurojen vasomisen aikaa myös eläintarhoissa. Ähtärissä, Ranualla ja Korkeasaaressa viime viikkoina syntyneet kymmenen peuranvasaa ovat erityinen ilonaihe, sillä ne ovat ensimmäiset kotimaiseen luontoonpalautushankkeeseen syntyneet vasat. Hanke alkoi viime syksynä ja kestää seitsemän vuotta. Kaikki lähivuosina tarhoissa syntyneet metsäpeurat pääsevät luontoon.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren kuuttiruuhka ohi, viisi kuuttia palasi merelle

Julkaistu: 16.6.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalasta on viety kevään viimeiset hyljepotilaat takaisin luontoon. Eri puolilta eteläistä rannikkoa tuotiin maalis-huhtikuussa hoitoon peräti seitsemän laihaa tai loukkaantunutta harmaahylkeen poikasta, joissa villieläinsairaalan hoitajilla on ollut melkoinen työ. Kaksi kuuteista ei selvinnyt, mutta viisi niistä polskii nyt omillaan meressä.
Lue lisää kaikki kuvat

Vuohipiha ja tarhapolut aukesivat Korkeasaaressa

Julkaistu: 9.6.2017

Korkeasaaren kesää elävöittää neljä tarhapolkua. Yleisö pääsee samaan tarhaan kenguruiden, vikunjoiden, marojen, kilpikonnien ja pikkuvuohien kanssa. Kaikki tarhapolut avautuivat tällä viikolla koulujen kesälomien alkamisen kunniaksi.
Lue lisää

Oravanpoikanen kärähti grillissä – toipuu Korkeasaaressa

Julkaistu: 6.6.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu oravanpoikanen, joka juoksi kuuman grillin läpi Espoon Sepänkylässä. Kuumuus kärvensi poikasen karvat korvatupsuja ja viiksikarvoja myöten. Tassunpohjat ja toisen silmäluomen iho ovat seikkailusta ärtyneet, mutta pahoja palovammoja ei ole.
Lue lisää kaikki kuvat

Riikinkukko palasi kotiin Korkeasaareen

Julkaistu: 18.5.2017

Kuudentoista päivän ajan Mustikkamaalla seikkaillut Korkeasaaren riikinkukko asteli tänä aamuna siltaa pitkin takaisin kotisaarelleen. Pitkäsulkaisesta 14-vuotiaasta koiraslinnusta saatiin päivittäin havaintoja ulkoilijoilta. Vaikka linnun olinpaikka oli tiedossa, sitä ei yritetty pyydystää, vaan riikinkukon toivottiin palaavan retkiltään itse kotiin.
Lue lisää

Pesukarhu ja punakorvakilpikonna ovat laittomia maahantulijoita

Julkaistu: 11.5.2017

Korkeasaaren pesukarhutarhassa asuu uusi nuori uros – se on entinen lemmikki, josta luovuttiin pitovaikeuksien vuoksi. Toimelias nuori pesukarhu oli omistajansa asunnon täystuho. Olemukseltaan soma, mutta lemmikiksi täysin soveltumaton laji on lisäksi EU:n haitallisten vieraslajien luettelossa, kuten myös tutumpi lemmikki punakorvakilpikonna. Näiden lajien tuonti Suomeen on nykyään kielletty.
Lue lisää

Kuuttiruuhka Korkeasaaressa – hoidossa jo seitsemän hylkeenpoikasta

Julkaistu: 4.5.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu kevään aikana peräti seitsemän harmaahylkeen poikasta. Kaikki olivat liian laihoja selviämään itsekseen, sillä niillä ei ollut riittävää ihonalaista rasvakerrosta kylmässä vedessä kalastamiseen. Pienimmät kuutit olivat alle 10-kiloisia ja valkoisen kuuttikarvan peitossa. Ne olivat joutuneet erilleen emostaan ja jääneet vaille riittävää rasvapitoista maitoa. Keväällä nopeasti lähteneet jäät ovat voineet edesauttaa kuuttien eksymistä.
Lue lisää

Korkeasaari saa lisääntyvän visenttilauman

Julkaistu: 17.3.2017

Tänä aamuna Korkeasaaren visenttitarhan maa pöllysi, kun viisi visenttiä laukkasi riemukkaasti yhdessä. Keväisen lämmin aamu ei ollut tällä kertaa suurin ilonaihe, vaan lauman uudet jäsenet.
Lue lisää

Huuhkaja toipui rekkakolarista – kotiutettiin Korkeasaaresta

Julkaistu: 20.2.2017

Vantaalla rekkaan törmännyt huuhkaja on kahden kuukauden toipumisjakson jälkeen vapautettu luontoon hyväkuntoisena. Paraneminen oli pitkään epävarmaa.

Valmis edit .mp4
Raakavideot
Lue lisää

Keväinen sää herätti Korkeasaaren karhut

Julkaistu: 17.2.2017

Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan. 16- ja 11-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat kolmen kuukauden talviunet. Karhut näyttävät havahtuneen kevään tuloon, sillä sää oli alkuviikosta aurinkoinen ja poikkeuksellisen lämmin.
Lue lisää

Pampa-agutit saapuivat Korkeasaaren tropiikkiin

Julkaistu: 13.2.2017

Korkeasaaren tropiikissa vilistää uusia eteläamerikkalaisia jyrsijöitä, pampa-aguteja.
Lue lisää

Korkeasaari tukee suojeluhankkeita ennätyssummalla

Julkaistu: 10.1.2017

Korkeasaari tukee kahdeksaa eri suojeluhanketta yhteensä 62 960 eurolla, jotka kerättiin lahjoituksina viime vuoden aikana.
Lue lisää

Joutsen ei hevillä jäädy

Julkaistu: 16.12.2016

Kun jää peittää merenlahdet, pelastuslaitokset saavat kansalaisilta huolestuneita soittoja jäihin juuttuneista joutsenista. Yleensä linnut eivät kuitenkaan ole hädässä, sillä terve joutsen ei jää kiinni jäihin.
Lue lisää

Uusi berberiapinalauma sai kodin Korkeasaaresta

Julkaistu: 14.11.2016

Korkeasaareen on tullut uusi lauma berberiapinoita. Kuuden apinan lauma on tuotu hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta, jonne apinat ovat päätyneet huonoista oloista kukin tahoiltaan. Toisilleen vieraita yksilöitä on totutettu uudeksi laumaksi, jolle tarjottiin uusi koti Korkeasaaresta.
Lue lisää

Korkeasaaren karhut vetäytyivät talviunille

Julkaistu: 11.11.2016

Korkeasaaren karhut ovat aloittaneet talviunensa. 15- ja 10-vuotiaat naaraskarhut ovat nuokkuneet uneliaina jo useita viikkoja talvipesänsä luona. Talviuni pääsi alkamaan samaan aikaan kuin aiempinakin vuosina.
Lue lisää

Korkeasaari osallistuu metsäpeurojen luontoonpalautukseen

Julkaistu: 2.11.2016

Metsäpeura palautetaan luontoon takaisin alkuperäisille elinalueilleen Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Palautus on keskeisin tavoite seitsemän vuotta kestävässä laajassa metsäpeuran suojeluhankkeessa, jonka kokonaiskustannus on 5,16 miljoonaa euroa. Korkeasaaren eläintarha on yksi Metsähallituksen hallinnoiman EU-Life-hankkeen yhteistyökumppaneista.
Lue lisää

Amurintiikerinpennut valitsivat nimet

Julkaistu: 20.10.2016

Korkeasaaren kolmen amurintiikerinpennun nimet selvisivät tänään kissanristiäisissä, joissa pennut saivat itse osallistua nimensä valintaan. Eläintenhoitajat virittivät tiikeritarhan puuhun kolme eriväristä yleisöltä lahjoituksina saatua pehmolelua, joista jokainen merkitsi yhtä nimikolmikkoa.
Lue lisää

Berberiapinalauma vaihtuu

Julkaistu: 29.9.2016

Korkeasaaren berberiapinalauma vaihtuu ja Apinalinna on toistaiseksi tyhjillään. Korkeasaaressa eläneet kolme apinaa palautetaan tänään Hollantiin AAP-eläinsuojelusäätiön tiloihin, jossa ne voidaan totuttaa osaksi suurempaa laumaa. Berberiapinat elävät luonnossa jopa useiden kymmenien apinoiden laumassa, joten kolmen apinan lauma on niiden hyvinvoinnin kannalta liian pieni. Korkeasaareen tulee myöhemmin kokonaan uusi, useamman yksilön lauma.
Lue lisää

Ehdota nimiä tiikerinpennuille

Julkaistu: 23.9.2016

Korkeasaari toivoo yleisöltä nimiehdotuksia kolmelle amurintiikerinpennulle. Tänä vuonna Korkeasaaren eläinlapsille keksitään I-kirjaimella alkavia nimiä. Hyvä nimi viittaisi esimerkiksi amurintiikereiden ominaispiirteisiin tai kotiseutuun Venäjän Kaukoidässä. Kaikki kolme pentua ovat naaraita.
Lue lisää

Manulinpennut ensimmäisessä eläinlääkärin tarkastuksessa

Julkaistu: 21.9.2016

Kissalaaksossa vilistää neljä tervettä manulinpentua. Toukokuun puolivälissä syntyneet harmaat pörröturkit ovat varttuneet jo 2-3 kiloisiksi sähäköiksi kissoiksi. Eläintenhoitajat pyydystivät ne tarhasta eläinlääkärin tarkastukseen, jossa pennuille laitettiin tunnistussirut, tarkastettiin sukupuolet ja annettiin ensimmäinen rokotus. Pentuja ei ole käsitelty aiemmin, joten ne olivat eläinlääkärissä tuimailmeisinä ja kynnet esille työnnettyinä. Pennuista kolme oli naaraita ja yksi uros.
Lue lisää

Myskihärkien ja markhorien pitkä taival Korkeasaareen

Julkaistu: 18.7.2016

Korkeasaaren karanteenista ovat päässeet ulkotarhoihinsa uudet myskihärät ja kaksi markhor-pukkia. Molemmat lajit ovat eläintarhassa tuttuja entuudestaan, mutta Moskovasta saadut uudet eläimet tuovat uutta geenivirtaa eurooppalaiseen tarhakantaan.
Lue lisää

Aavikkoketut vilistävät uudessa hämärätalossa

Julkaistu: 13.7.2016

Pikkuinen vaalea kettu, jolla on suuret silmät ja jättimäiset korvat – siltä näyttää Korkeasaaren uusin laji, aavikkokettu. Kolme tällaista kipittää nyt tutkimassa vastasisustettua kotiaan Hämärätalossa, jossa riittää tilaa usean eri tavoin valaistun osaston ja hiekkapohjaisen ulkotarhan verran. Tänään avatussa talossa on nähtävillä myös nelivarvassiilejä ja jemeninkameleontti.
Lue lisää

Korkeasaaressa varttuu harvinainen manulipentue

Julkaistu: 7.7.2016

Kissalaaksossa varttuu kaikessa hiljaisuudessa pentueellinen manuleita. Nämä neljä pentua ovat pariskunnan ensimmäiset ja ne ovat jo kahden kuukauden ikäisiä. Emon nähtiin ensi kertaa kantavan pentuja pesäkopista toiseen juhannuksen tienoissa ja sen jälkeen ne ovat näyttäytyneet hyvin satunnaisesti.
Lue lisää

Korkeasaaren kuutti sai venekyydin hyljeluodolle

Julkaistu: 29.6.2016

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidossa ollut harmaahylkeen kuutti pääsi tänään takaisin mereen. Se varttui yli 20-kiloiseksi ja kalastustaitoiseksi, mutta alkoi tulla valikoivaksi silakoidensa suhteen, joten se oli aika viedä avarammille vesille pyytämään itse kalansa. Kuutti oli ikäisiään pienikokoisempi, mutta hoitajat uskovat, että sillä on paksun rasvakerroksensa ansiosta hyvät edellytykset pärjätä.
Lue lisää

Korkeasaaressa iloitaan terveistä tiikerinpennuista

Julkaistu: 21.6.2016

Korkeasaaren amurintiikerinpennut ovat varttuneet viiden viikon ikään. Eläinlääkäri on tarkastanut pennut ja eläintenhoitajat ovat punninneet ne. Pienet tiikerit ovat nyt 4,5–5,5 kilon painoisia ja kasvavat noin puolen kilon viikkovauhtia. Kaikki kolme pentua ovat ilmeisesti naaraita. Tiikereiden takatila on rauhoitettu medialta pentujen hyvinvoinnin vuoksi.
Lue lisää

Korkeasaareen avataan heinäkuussa vuohipiha

Julkaistu: 17.6.2016

Korkeasaareen on saapunut seitsemän kesyvuohta, jotka kurkistelevat rinnetarhassaan Karhulinnalle kulkevia kesälomalaisia. Heinäkuussa vuohien ja ihmisten välissä ei ole enää aitaa, kun entinen hanhitarha avautuu vuohipihana. Silloin Korkeasaaressa saa rapsutella vuohia oikein luvan kanssa.
Lue lisää