Kuvapankki

kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi. Kuvia ja videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Tarkemmat ohjeet kuvien ja videoiden käyttöoikeuksiin löydät tältä sivulta. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen 050 597 3252 | mari.lehmonen (at) korkeasaari.fi.

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaaren logot

Usein kysytyt kuvat

Sanna Hellström lähikuva, 4000x2666px / .jpg / 300DPI
Sanna Hellström kokokuva, 4000x2666px / .jpg / 300DPI

Uusimmat kuvat

Suomalaiset mongolianvillihevoset Hanna ja Helmi kotiutuivat Mongoliaan

Julkaistu: 11.7.2019

Arolla käyskentelee neljä mongolianvillihevostammaa, jotka ovat syntyneet eläintarhoissa. Lauman viides jäsen on ori, joka seuraa valppaana ympäristöä laumaansa vartioiden. Tammat hamuavat maasta Mongolian vehreän alkukesän purtavia. Entisten eläintarhan eläinten uusi elämä villissä luonnossa on alkanut.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaressa syntyi kaksi berberiapinaa, Suomen ensimmäiset poikaset

Julkaistu: 28.6.2019

Korkeasaaren on syntynyt kaksi berberiapinan poikasta. Poikaset ovat ensimmäiset Suomessa syntyneet berberiapinat, muu ryhmä on koottu huonoista oloista pelastetuista yksilöistä.
Lue lisää Lisää kuvia

Eteläamerikkalainen pikkukissa margai muutti Korkeasaareen

Julkaistu: 25.6.2019

Korkeasaareen on saapunut uusi täplikäs kissapeto, margai. Tämän kolmekiloisen, kaunisturkkisen ja suurisilmäisen kissan koti on trooppisessa Amazonia-talossa, sillä laji on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikan tiheistä metsistä.
Lue lisää Lisää kuvia

The requested photo source cannot be loaded at this time. Sorry, the Flickr API service is not currently available.

Tunnelityömaa Korkeasaaressa – uudet preerikot rakentavat kotiaan

Julkaistu: 10.6.2019

Multa pöllyää, kun vikkelät käpälät kaivavat tunnelia Korkeasaaressa. Tunnelintekijät ovat preerikkoja ja helle on houkutellut ne ulkosalle ahkeroimaan. Preerikko, vanhalta nimeltään preeriakoira, on pohjoisamerikkalaiselta arolta kotoisin oleva oravan sukuinen jyrsijä, jota ei ole aiemmin nähty Korkeasaaressa.
Lue lisää Lisää kuvia

Kolme reipasta kuhertajagasellivasaa kirmailee Korkeasaaressa

Julkaistu: 7.6.2019

Korkeasaaren kuhertajagaselleille on syntynyt kolme vasaa. Yksi niistä, emon hylkäämä vasa, olisi menehtynyt, elleivät eläintenhoitajat olisi ottaneet sitä hoiviinsa. Vain kahdessa Euroopan eläintarhassa on isot lisääntyvät kuhertajagasellilaumat, joten kaikki vasat ovat erittäin toivottuja, eikä yhtäkään haluta menettää.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren villieläinsairaalan harmaahylkeet palasivat mereen

Julkaistu: 24.5.2019

Korkeasaaressa edistetään uusin keinoin rauhaisaa yhteiseloa luonnonvaraisten valkoposkihanhien kanssa. Tavoitteena on taata hanhille pesimärauha, ehkäistä hanhikonflikteja ja lisätä tietämystä hanhien käyttäytymisestä. Toukokuussa koululaisten luokkaretkisesonki ja hanhien pesimäkausi osuvat samoille viikoille.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren uusi hanhitiimi auttaa ihmisiä ja valkoposkihanhia

Julkaistu: 16.5.2019

Korkeasaaren villieläinsairaalan harmaahylkeen poikaset ovat päässeet takaisin mereen. Siuntiosta ja Kokkolan läheltä huhtikuussa löydetyt kaksi kuuttia ehtivät olla hoidossa noin puolitoista kuukautta. Niillä on nyt riittävän paksu rasvakerros ja molemmat osaavat kalastaa ravinnon itselleen.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren äitienpäiväonnea – metsäpeuroille syntyi kevään ensimmäinen vasa

Julkaistu: 10.5.2019

Pieni metsäpeuravasa yrittää nousta jaloilleen, mutta kaikki neljä pitkää jalkaa horjuvat. Emo kannustaa jälkeläistään nuolemalla hellästi sen turpaa. Vasa on tärkeä emolleen, mutta myös Suomen metsäpeurakannalle, sillä vasan tulevaisuus on luonnossa.
Lue lisää

The requested photo source cannot be loaded at this time. Sorry, the Flickr API service is not currently available.

Laittomasti lemmikkinä pidetty tuulihaukka muutti Korkeasaareen

Julkaistu: 29.4.2019

Korkeasaaren uusin laji, tuulihaukka, tuotiin tarhaansa pääsiäisenä. Haukan tausta on varsin erikoinen. Sitä pidettiin vuosien ajan lemmikkinä suomalaisessa kodissa, ja koulutettiin mahdollisesti metsästyskäyttöön. Luonnonvaraisten eläinten pito lemmikkinä on kiellettyä Suomessa.
Lue lisää

Kevään ensimmäinen kuuttipotilas Korkeasaaren villieläinsairaalassa

Julkaistu: 5.4.2019

Harmaahylkeen poikanen sukeltaa ja palaa pinnalle tuhauttaen ilmaa sieraimistaan. Se on Siuntiosta tiistaina tuotu Korkeasaaren villieläinsairaalan kevään ensimmäinen kuuttipotilas. Hoitaja heittää altaaseen kalan, jota 12-kiloinen kuutti alkaa ahnaasti nakertaa. Löydettäessä hylkeenpoikanen oli väsynyt, laiha ja raahannut itsensä satojen metrien päähän merestä.
Lue lisää

Amurinleopardikissa on Kaukoidän metsien villi saalistaja

Julkaistu: 6.3.2019

Korkeasaaren Kissalaaksossa hiipii uusi Amurin kissapeto. Leoparditäpläistä kotikissaa muistuttava amurinleopardikissa ei kilpaile koollaan samojen Kauko-idän seutujen tiikerin ja leopardin kanssa, mutta petomaisessa luonteessa se voittaa isommat serkkunsa.
Lue lisää

Korkeasaaren villieläinsairaala sai 90 000 euron valtionavustuksen

Julkaistu: 28.2.2019

Ympäristöministeriö on myöntänyt valtionavustuksia vahingoittuneiden luonnonvaraisten eläinten hoitoon. Korkeasaaren villieläinsairaala sai 90 000 euron avustuksen, jossa on 64 000 euron korotus viime vuoteen verrattuna. Summa kattaa noin puolet villieläinsairaalan vuotuisista kustannuksista. Toinen puolikas katetaan eläintarhan toimintamenoista ja joitakin tuhansia euroja saadaan yksityisinä lahjoituksina.
Lue lisää

Korkeasaaren uusi laji turkoosipikkugekko havahduttaa lemmikkikaupan vaaroista

Julkaistu: 25.2.2019

Korkeasaaren uudet asukkaat ovat pieniä ja kirkasvärisiä. Turkoosipikkugekoilla aikuinen koiras on turkoosi ja naaras pronssisen vihertävä, vatsapuolelta molemmat ovat oranssinkeltaisia. Kooltaan ne ovat alle kymmenen sentin mittaisia. Suomalaiselta vastuulliselta kasvattajalta saatu pari muutti trooppisen Africasia-talon terraarioonsa viikonloppuna.
Lue lisää

Korkeasaaren karhut heräsivät lumikinosten keskelle

Julkaistu: 8.2.2019

Voiko Korkeasaaren karhu havahtua lumiauran kolahduksiin, kuten muutkin kaupungin asukkaat? Eläintarhaan on satanut puoli metriä lunta ja helmikuu on vasta alussa, kun karhut yllättäen kolkuttelevat jo luukkuaan innokkaina nuuskimaan kevään etenemistä. Tavallisesti Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan vasta helmi-maaliskuun vaihteessa.
Lue lisää

Namunuolimyrkkysammakko on Korkeasaaren juhlavuoden ensimmäinen uusi laji

Julkaistu: 23.1.2019

Korkeasaaren trooppisiin taloihin on muuttanut uusi laji, joka muistuttaa raitoineen punavalkeaa minttukarkkia. Parin sentin mittaisen namunuolimyrkkysammakon (Epipedobates anthonyi) kuviointi ja värisävyt ovat jokaisella yksilöllä erilaiset. Nämä kauniit sammakot ovat ensimmäinen kolmestatoista Korkeasaaren eläintarhan 130-vuotisjuhlavuoden uutuuslajista.
Lue lisää

Pitkä odotus päättyi – Korkeasaaren myskihärkäpari onnellisesti yhdessä

Julkaistu: 15.1.2019

Korkeasaaren uusi myskihärkäpari on päässyt toistensa seuraan ensi kertaa. Pitkäkarvainen parivaljakko kahlasi lumessa toistensa perässä, 350-kiloinen uros uteliaana nuuskien ja sitä puolta pienempi naaras välillä kevyesti kirmaten. Tutustumiseen kuului myös leikillisiä puskuotteluita ja vauhdikasta laukkaa ympäri tarhaa. Molempien eleistä näki, että lajitoverin seura oli mieluisaa.
Lue lisää

Korkeasaaren bussit saivat uudet ympäristöystävällisemmät teipit ja eläimellisen ilmeen

Julkaistu: 8.1.2019

Keltaisten silmien katse porautuu takana ajavan tuulilasin läpi; yli kaksimetrisen lapinpöllön tuijotus on vaikuttava. Valvovan katseen alla liikkuvat myös jalankulkijat, joiden menoa seuraavat tuima lapinpöllö ja ilves. Korkeasaaren eläimet liikkuvat nyt Helsingin kaduilla.
Lue lisää

Uusi ilvestarha avautui Korkeasaaren Korpeen

Julkaistu: 12.12.2018

Korkeasaaren kotimaisia lajeja esittelevälle Korpi-alueelle on valmistunut uusi ilvestarha. Ilveksen naapureina ovat uhanalaiset metsäluonnon lajit ahma ja metsäpeura. 500 neliömetrin kokoinen tarha-alue on ollut pitkään tyhjillään. Nyt Suomen ainut kissapeto tassuttelee juuri sitä varten rakennetuissa tiloissa.
Lue lisää

Korkeasaareen saapui uusia Keski-Aasian ylängön eläimiä – jakkeja ja kulaaneja

Julkaistu: 23.11.2018

Jakki on Korkeasaaren uusi laji. Kaksi jakkilehmää saapui Korkeasaareen Kolmårdenin eläintarhasta Ruotsista. Kylmän vuoriston karuihin olosuhteisiin sopeutuneena jakki on tärkeä kotieläin Keski-Aasian ylängöillä, etenkin Tiibetissä ja Mongoliassa. Jakin villi muoto on kookkaampi ja uhanalainen. Samalla kyydillä Kolmårdenista Korkeasaaren Keski-Aasian ylänkölajien tarhaan tuotiin myös kaksi nuorta kulaania eli villiaasia.
Lue lisää

Korkeasaaren karhujen talviuni alkoi

Julkaistu: 20.11.2018

Karhut ovat kömpineet talvipesiinsä Korkeasaaressa. Viime viikkoina 17- ja 12-vuotiaat naaraskarhut ovat nuokkuneet unisina ja haluttomina liikkumaan. Nyt talvipesän luukut on suljettu talviunen alkamisen merkiksi. Eläintenhoitajat käyvät vielä muutaman kerran tarkistamassa, maistuisiko karhuille pieni purtava ennen pitkää talvilepoa.
Lue lisää

Kissojen Yö keräsi Amurin kissapedoille yli 23 000 euroa

Julkaistu: 21.9.2018

Korkeasaaressa järjestettiin syyskuun alussa sarja tapahtumia, joilla kerättiin varoja uhanalaisten Amurin kissapetojen suojeluun. Kaksipäiväinen Kissojen Yö sekä oheistapahtumat Viettelysten Ilta ja Amur-illallinen toivat yli 23 000 euroa amurinleopardin ja amurintiikerin kassaan. Tämä on suurin keräyssumma, mitä yhdellä Korkeasaaren tapahtumakokonaisuudella on onnistuttu keräämään.
Lue lisää

Korkeasaaren nuoret amurintiikerit lähtevät maailmalle

Julkaistu: 14.9.2018

Korkeasaaren tiikeritarhalla kolme uteliasta silmäparia seuraa aidan takana liikkuvaa hoitajaa. Tänään Kissojen Yössä nuoret amurintiikerinaaraat jakavat vielä reviirin emonsa kanssa, mutta ensi viikolla yhtä niistä aletaan valmistella matkaan kohti Puolaa ja siirretään erilleen muusta pentueesta. Myös sen sisarukset muuttavat uusiin koteihinsa syksyn aikana.
Lue lisää

Uhanalaisille pikkupandoille syntyi poikanen Korkeasaaressa

Julkaistu: 28.8.2018

Pikkupandaemo kantaa suussaan punaruskean ja valkoisen kirjavaa myttyä ja sulloo sen turvaan puiseen pesäkoppiin. Tämä on Korkeasaaren pikkupandaparin ensimmäinen poikanen ja kahden kuukauden iässä edelleen täysin emostaan riippuvainen. Pikkupanda painaa syntyessään noin sata grammaa ja avaa silmänsä vasta kuukauden iässä. Omin jaloin tämä poikanen alkaa liikkua pesän ulkopuolella vasta syys-lokakuussa.
Lue lisää

Korkeasaaren villieläinsairaala ja Tringa yhdistivät voimansa tervapääskyn poikasten hyväksi

Julkaistu: 26.7.2018

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu tänä kesänä jo 50 pesästä pudonnutta tervapääskyn poikasta. Määrä on selvästi tavallista suurempi, vaikka pesimäaika on vielä kesken. Kesä on ollut tervapääskyjen pesinnän kannalta onnistunut, mutta helteessä pesäkolot ovat muuttuneet tuskastuttavan kuumiksi ja viilennystä etsiviä poikasia ovat pudonnut pesistä. Maahan pudonnut tervapääsky tarvitsee aina apua. Linnun jalat ovat niin lyhyet, ettei se pysty lähtemään maasta lentoon, eikä emokaan pysty siten ruokkimaan poikasiaan maahan.
Lue lisää

Jääherkut viilentävät Korkeasaaren asukkeja

Julkaistu: 18.7.2018

Korkeasaaren eläimille on kuluvalla viikolla tarjottu jäähän pakastettuja ruokayllätyksiä. Säätilan hätyytellessä lämpöennätyksiä Etelä-Suomessa, ovat helleherkut kadonneet pikavauhtia parempiin suihin.
Lue lisää

Kesä on eläinlasten aikaa Korkeasaaressa

Julkaistu: 9.7.2018

Alkukesä on eläinmaailman vilkkainta lisääntymisaikaa ja nyt on paras aika havainnoida tämän kesän eläinlapsia Korkeasaaressa. Poikasia on syntynyt viidelletoista selkärankaiselle lajille yhteensä yli neljäkymmentä. Lajien suojelun kannalta tärkeimmät lisääntymiset ovat olleet kierteissarvivuohilla, kuhertajagaselleilla ja metsäpeuroilla.
Lue lisää

Kaksi Korkeasaaren villihevosta vapautettiin Mongolian arolle

Julkaistu: 21.6.2018

Suomalaisessa eläintarhassa syntyneet mongolianvillihevoset ovat saapuneet eilen lajinsa synnyinseudulle. Korkeasaaren kolmevuotiaat tammat Hanna ja Helmi ovat mukana luontoonpalautushankkeessa, jossa eläintarhoissa syntyneitä mongolianvillihevosia vapautetaan luontoon vahvistamaan uhanalaisen lajin luonnonkantaa. Mongolianvillihevonen hävisi elinalueiltaan 1960-luvun lopulla, mutta luontoonpalautusten ansiosta tämä ainut tunnettu villihevoslaji laukkaa jälleen Mongoliassa.
Lue lisää

Vanhempia kuvia löydät tiedotearkistostamme ja Flickr-sivuiltamme.