Kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi. Kuvia ja videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Tarkemmat ohjeet kuvien ja videoiden käyttöoikeuksiin löydät tältä sivulta. Voit liittyä Korkeasaaren tiedotuslistalle tästä. Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen (mari.lehmonen(at)korkeasaari.fi, puh. 050 597 3252).

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa ”katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Usein kysytyt kuvat

Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström: pystykuva, vaakakuva.

Yleisiä kuvituskuvia Korkeasaaresta eri vuodenaikoina: kevät, kesä, syksy, talvi.
Yleisiä kuvia Korkeasaaren trooppisista taloista: Africasia, Amazonia.
Lisää kuvia Korkeasaaresta sekä eläimistämme löydät Flickr-sivuiltamme ja videoita YouTube-kanavaltamme.
Korkeasaaren logot löydät täältä.

Uusimmat kuvat

Alta löydät uusimpien tiedotteiden yhteydessä julkaistut kuvat ja videot. Materiaalia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaari avasi villieläinten hätänumeron – Helsingin tehtävissä auttaa pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö

Julkaistu: 24.5.2023

Korkeasaaren Villieläinsairaalasta voi kysyä puhelimitse neuvoa, jos luonnonvarainen eläin on kiireellisen avun tarpeessa. Täksi kesäksi puhelinpalvelua on kehitetty niin, että Helsingin alueen tehtäviä välitetään tarvittaessa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikölle. Yleistä tai välitöntä vaaraa aiheuttavissa tai erikoiskalustoa vaativissa eläinpelastustehtävissä tulee edelleen soittaa hätänumeroon 112 koko Suomessa.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaareen syntyi myskihärkäkili

Julkaistu: 17.5.2023

Korkeasaaren myskihärkätarhassa kirmailee viikon vanha kili. Myskihärät ovat lisääntyneet Korkeasaaressa edellisen kerran kaksikymmentä vuotta sitten. Eläintarhat pyrkivät säilyttämään myskihärän geneettistä perimää turvatakseen lajin tulevaisuutta.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Viittä harmaahylkeen kuuttia hoidetaan Korkeasaaren Villieläinsairaalassa

Julkaistu: 6.4.2023

Itämeren harmaahylkeiden poikaset aloittelevat näihin aikoihin itsenäistä elämäänsä ja kuutteja saattaa nähdä rantakallioilla lepäilemässä. Korkeasaaren yhteydessä toimivassa Villieläinsairaalassa hoidetaan tällä hetkellä viittä kuuttia, jotka eivät olisi selvinneet ilman ihmisen apua.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Perimältään arvokkaalle metsäpeuralle toivotaan jälkeläisiä Korkeasaaressa

Julkaistu: 27.2.2023

Vaaleakarvainen sarveton hirvas jolkottaa mäntyjen keskellä seisovia lajitovereitaan kohti. Korkeasaaren metsäpeuravaatimet kääntävät sarvensa tulokkaan suuntaan ja pinkaisevat sitten juoksuun. Vauhdikkaan ensikohtaamisen myötä lauma on saanut harvinaista geeniperimää luonnosta.
Lue lisää Lisää kuvia

Yksi Korkeasaaren tiikerinpennuista menetettiin vakavalle sairaudelle

Julkaistu: 28.2.2023

Korkeasaaren kolmesta amurintiikerinpennusta yksi on poissa. Urospentu sairastui viime viikolla vakavaan vatsakalvontulehdukseen, jonka aiheutti ravinnon mukana nielty terävä luunpala. Tulehdus oli laaja, eikä sitä ollut mahdollista hoitaa. Tiikeriemolla on edelleen kaksi reipasta naaraspentua huolehdittavanaan.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren karhut heräsivät makoisilta talviuniltaan

Julkaistu: 18.2.2023

Karhut ovat taas hereillä Korkeasaaressa. 22- ja 17-vuotiaat naaraskarhut vetäytyivät talvipesiinsä marraskuun alkupuolella ja nukkuivat yli kolme kuukautta. Makoisien unien jälkeen karhut olivat virkeitä ja pääsivät tänä aamuna lumiseen ulkotarhaansa.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren karhut vetäytyivät talviunilleen

Julkaistu: 7.11.2022

Karhulinna on hiljentynyt jälleen talveksi, sillä Korkeasaaren 21- ja 16-vuotiaat naaraskarhut ovat menneet talviunilleen hyvissä ajoin. Syksyn aikana kerryttämänsä rasvakerroksen turvin karhut voivat nukkua talvikuukaudet energiaa säästäen.
Lue lisää Lisää kuvia