Kuvapankki

kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi. Kuvia ja videoita saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Tarkemmat ohjeet kuvien ja videoiden käyttöoikeuksiin löydät tältä sivulta. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen 050 597 3252 | mari.lehmonen (at) korkeasaari.fi.

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Usein kysytyt kuvat

Eläintarhan toimitusjohtaja Sanna Hellström: pystykuva, vaakakuva.
Yleisiä kuvituskuvia Korkeasaaresta eri vuodenaikoina: kevät, kesä, syksy, talvi.
Yleisiä kuvia Korkeasaaren trooppisista taloista: Africasia, Amazonia.
Lisää kuvia Korkeasaaresta sekä eläimistämme löydät Flickr-sivuiltamme ja videoita YouTube-kanavaltamme.
Korkeasaaren logot löydät täältä.

Uusimmat kuvat

Alta löydät uusimpien tiedotteiden yhteydessä julkaistut kuvat ja videot. Materiaalia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Kuvia ja videoita julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaaren Villieläinsairaala avautui – ensimmäiset potilaat kuutteja

Julkaistu: 9.4.2021

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidetaan taas avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Ensimmäisiksi potilaiksi tuotiin kaksi hylkeenpoikasta. Villieläinsairaala oli kuusi viikkoa suljettuna lintupotilaasta löytyneen lintuinfluenssatartunnan ja sitä seuranneen tilojen desinfioinnin vuoksi. Toistaiseksi hoitoon ei oteta korkeimman tartuntariskin lintulajeja, jotta toiminnan jatkuvuus voidaan turvata kevään ja kesän vilkkaalla poikaskaudella.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Uhanalaisia makeja seurataan Madagaskarilla ja Korkeasaaressa

Julkaistu: 30.3.2021

Madagaskarin luonto on ainutlaatuinen. Saarella elää 5 % maailman tunnetuista eliölajeista, eikä suurinta osaa lajeista, kuten äärimmäisen uhanalaisia makeja, tavata missään muualla. Korkeasaari osallistuu Suomen luonnonsuojeluliiton uuteen hankkeeseen Madagaskarin metsäluonnon suojelemiseksi. Hankkeen ensimmäiset makikartoitukset ovat alkamassa ja myös Korkeasaaren mustamakeja voi seurata uuden livekameran kautta.
Lue lisää Lisää kuvia Makikamera

Korkeasaaren partakorppikotkille kuoriutui kauan odotettu poikanen

Julkaistu: 12.3.2021

Korkeasaaren partakorppikotkien pesäluolasta kuuluu kimeää vinkunaa. Munasta, jota naaras ja koiras ovat vuorotellen hautoneet tammikuun puolivälistä lähtien, kuoriutui viikko sitten pariskunnan ensimmäinen poikanen. Onnistumista edelsivät pariskunnan haudontaharjoitukset neljänä keväänä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaressa asuu 160 eläinlajia – gundit palasivat lajistoon

Julkaistu: 1.3.2021

Korkeasaaren eläintarhan vuosittainen eläinlaskenta on valmistunut. Eläinten saarella asuu 160 eläinlajia ja noin 1900 eläinyksilöä. Lajimäärä on kasvanut viidellä vuoden takaisesta. Uusin lisäys lajistoon on paluumuuttaja gundi.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Karhut heräsivät talviuniltaan Korkeasaaressa

Julkaistu: 25.2.2021

Kevät tuoksuu jo Korkeasaaren karhujen kuonoihin. 20- ja 15-vuotiaat naaraskarhut ovat heränneet talviuniltaan ja kömpivät tänä aamuna ensi kertaa ulos lumiseen tarhaansa. Karhut vetäytyivät levolleen marraskuun lopulla, joten ne nukkuivat kolmen kuukauden talviunet.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren Villieläinsairaalasta löytyi lintuinfluenssaa

Julkaistu: 19.2.2021

Korkeasaaren Villieläinsairaalaan hoidettavaksi tuodusta kanahaukasta on varmistunut lintuinfluenssatartunta. Huonokuntoinen kanahaukka oli löytynyt Helsingin Kumpulasta. Villieläinsairaala ei tällä hetkellä ota vastaan potilaita tilojen desinfioinnin vuoksi.
Lue lisää Lisää kuvia

Harvinainen kimolepakko talvehtii ensi kertaa Helsingissä

Julkaistu: 7.1.2020

Korkeasaaren Villieläinsairaalaan päätyi joulukuussa erikoinen talvivieras, kimolepakko. Viron ja Ruotsin puolella yleisempiä kimolepakoita tavataan Suomessa vain harvakseltaan ja tämä on maamme ensimmäinen talvikauden havainto lajista. Harharetkistään huolimatta tälle nuorelle naarasyksilölle kävi hyvin – sille järjestyi talvehtimispaikka sopivasta luolasta Helsingin saaristosta.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren joulukalenteri keskittyy eläinten hyvinvointiin

Julkaistu: 1.12.2020

Korkeasaaren joulukalenterissa tutustutaan eläintenhoitajien kanssa tapoihin, joilla eläintarhassa asuvien eläinten hyvinvointi halutaan varmistaa vuoden jokaisena päivänä – myös jouluna! Joulun odottajat saavat tästä kalenterista aimo annoksen eläintietoa ja hyvää mieltä.
Lue lisää Lisää kuvia

Karhut vetäytyvät talviunilleen Korkeasaaressa

Julkaistu: 25.11.2020

Korkeasaaren karhut ovat olleet kovin väsyneitä viime viikkojen ajan ja loikoilevat jo talvipesissään. 19- ja 14-vuotiaista naaraskarhuista vanhempi haluaa käydä jo talviunille, nuorempi jaksaa vielä puuhailla hieman. Ulkotarhan luukut on laitettu nyt kiinni ja karhujen odotetaan aloittavan talviunensa lähipäivinä.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren eläintarha nousi Suomen parhaaksi vapaa-ajankohteeksi

Julkaistu: 23.11.2020

Taloustutkimuksen tuoreen tutkimuksen mukaan Korkeasaaren eläintarha on Suomen paras vapaa-ajankohde. Korkeasaari nousi ykköseksi yleisarvosanan perusteella. Tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten mielikuvia kolmestakymmenestä kotimaisesta vapaa-ajankeskuksesta.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaari valittiin metsäpeuran kansainvälisen suojeluohjelman johtoon

Julkaistu: 12.11.2020

Neljä nuorta metsäpeuraa on lastattu kuljetusautoon Korkeasaaressa. Ne pääsevät illaksi kansallispuistoissa sijaitseviin totutustarhoihin; kaksi Seitsemiseen ja kaksi Lauhanvuoreen. Luonnonkannan vahvistaminen on mahdollista elinvoimaisen eläintarhakannan ansiosta. Korkeasaari vastaa nyt metsäpeuran maailmanlaajuisesta tarhakannasta ja edistää samalla lajin paluuta luontoon.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren eläintarhan hiilipäästöjä kompensoidaan monimuotoiseksi metsäksi Mikkeliin

Julkaistu: 23.9.2020

Korkeasaaren eläintarha pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali organisaatio sitoo yhtä paljon päästöjä kuin sen toiminnasta syntyy. Tavoitteeseen pääsy vaatii hiilipäästöjen vähennysten lisäksi niiden kompensointia. Ensimmäinen kohde löytyi Suomesta: ilmakehän hiilen sitominen monimuotoisen metsän kasvattamiseen Mikkelissä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaari saa nuoren amurinleopardiparin

Julkaistu: 16.9.2020

Venäjän Kaukoidässä elävien amurinleopardien määrä luonnossa on suojelun ansiosta kasvanut sataan yksilöön. Lupaavan kannankehityksen tueksi eläintarhoissa valmistellaan amurinleopardien luontoonpalautusta, johon myös Korkeasaari haluaa osallistua. Loppuvuoden aikana eläintarhaan odotetaan uutta amurinleopardiparia, jonka pennuista kaavaillaan vahvistusta luonnonkantaan.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Euroopan vanhin laiskiainen Coco eli 47-vuotiaaksi Korkeasaaressa

Julkaistu: 10.9.2020

Korkeasaaren vanhin eläin on kuollut: Coco-laiskiainen on jättänyt Amazonia-talon 47 vuoden iässä. Coco oli yksi maailman vanhimmista laiskiaisista ja vanhin sierainlaiskiainen Euroopassa. Hellyttävä laiskiaismummo oli pitkän ikänsä ja laiskiaisille tyypillisen kiireettömän elämäntapansa vuoksi yksi rakastetuimmista Korkeasaaren eläimistä.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren amurinleopardikissat saivat ensimmäiset pentunsa

Julkaistu: 1.9.2020

Kissalaaksosta kuuluu iloisia pentu-uutisia. Viime vuonna Korkeasaareen muuttanut amurinleopardikissapari on saanut ensimmäiset pentunsa. Puolikiloiset pörröturkit pääsivät nyt kuukauden iässä eläinlääkärin tarkastukseen, jossa ne saivat matolääkkeen ja mikrosirun. Pennuista kaksi on naaraita ja yksi uros.
Lue lisää Lisää kuvia Video

Korkeasaaren berberiapinoille syntyi poikanen

Julkaistu: 4.8.2020

Berberiapinat lisääntyivät Korkeasaaressa onnistuneesti jo toista kertaa. Laumaan syntyi viikko sitten pienokainen, joka saa paljon huomiota vanhemmiltaan. Aiemmat poikaset ovat reilun vuoden ikäisiä. Korkeasaaren aikuiset berberiapinat ovat huonoista oloista pelastettuja yksilöitä, joista on koottu toimiva lauma tarhaoloissa. Poikasten hoitoon osallistuu koko lauma.
Lue lisää Lisää kuvia

Korkeasaaren aavikkoketut hoitavat ensimmäisiä pentujaan

Julkaistu: 9.7.2020

Korkeasaaren aavikkokettujen kesä on alkanut puuhakkaasti. Aavikkokettupari hoitaa kahta pentua, jotka ovat lajinsa ensimmäiset Korkeasaaressa. Aavikkokettujen tilat sijaitsevat Hämärätalossa, joka on vielä toistaiseksi suljettu yleisöltä.
Lue lisää Lisää kuvia Video