Kuvapankki

kuvapankki

Kuvapankki medialle

Tervetuloa Korkeasaaren median käyttöön tarkoitettuun kuvapankkiin. Kuvia julkaistaessa on aina mainittava Korkeasaaren arkisto/kuvaajan nimi. Kuvia saa maksutta käyttöön Korkeasaaresta ja sen eläimistä kertovien juttujen kuvitukseksi, muusta käytöstä perimme maksun käyttötarkoituksen mukaan. Mikäli et ole Korkeasaaren tiedotuslistalla tai sinulla on muuta kysyttävää, ole yhteydessä tiedottaja Mari Lehmoseen 050 597 3252 | mari.lehmonen (at) korkeasaari.fi.

Ohjeet kuvien lataamiseen

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa.
2. Klikkaa “katso kuva Flickristä” -linkkiä kuvan alta.
3. Klikkaa kuvan oikealla puolella olevaa nuolta ja valitse haluamasi kuvakoko.
4. Mainitse käyttämiesi kuvien yhteydessä Korkeasaaren eläintarha ja kuvaajan nimi.

Korkeasaaren logot

Kaikki logoversiot .zip
Korkeasaari pysty kuvallinen vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari mobile vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari vaaka kuvallinen vihreä RGB / .jpg
Korkeasaari vaaka vihreä RGB / .jpg

Korkeasaari pysty kuvallinen vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari mobile vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari vaaka kuvallinen vihreä CMYK / .pdf
Korkeasaari vaaka vihreä CMYK / .pdf

Usein kysytyt kuvat

Sanna Hellström lähikuva 4000x2666px / .jpg / 300DPI
Sanna Hellström kokokuva 4000x2666px / .jpg / 300DPI

Korkeasaaren villieläinsairaala ja Tringa yhdistivät voimansa tervapääskyn poikasten hyväksi

Julkaistu: 26.7.2018

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu tänä kesänä jo 50 pesästä pudonnutta tervapääskyn poikasta. Määrä on selvästi tavallista suurempi, vaikka pesimäaika on vielä kesken. Kesä on ollut tervapääskyjen pesinnän kannalta onnistunut, mutta helteessä pesäkolot ovat muuttuneet tuskastuttavan kuumiksi ja viilennystä etsiviä poikasia ovat pudonnut pesistä. Maahan pudonnut tervapääsky tarvitsee aina apua. Linnun jalat ovat niin lyhyet, ettei se pysty lähtemään maasta lentoon, eikä emokaan pysty siten ruokkimaan poikasiaan maahan.
Lue lisää

Jääherkut viilentävät Korkeasaaren asukkeja

Julkaistu: 18.7.2018

Korkeasaaren eläimille on kuluvalla viikolla tarjottu jäähän pakastettuja ruokayllätyksiä. Säätilan hätyytellessä lämpöennätyksiä Etelä-Suomessa, ovat helleherkut kadonneet pikavauhtia parempiin suihin.
Lue lisää

Kesä on eläinlasten aikaa Korkeasaaressa

Julkaistu: 9.7.2018

Alkukesä on eläinmaailman vilkkainta lisääntymisaikaa ja nyt on paras aika havainnoida tämän kesän eläinlapsia Korkeasaaressa. Poikasia on syntynyt viidelletoista selkärankaiselle lajille yhteensä yli neljäkymmentä. Lajien suojelun kannalta tärkeimmät lisääntymiset ovat olleet kierteissarvivuohilla, kuhertajagaselleilla ja metsäpeuroilla.
Lue lisää

Kaksi Korkeasaaren villihevosta vapautettiin Mongolian arolle

Julkaistu: 21.6.2018

Suomalaisessa eläintarhassa syntyneet mongolianvillihevoset ovat saapuneet eilen lajinsa synnyinseudulle. Korkeasaaren kolmevuotiaat tammat Hanna ja Helmi ovat mukana luontoonpalautushankkeessa, jossa eläintarhoissa syntyneitä mongolianvillihevosia vapautetaan luontoon vahvistamaan uhanalaisen lajin luonnonkantaa. Mongolianvillihevonen hävisi elinalueiltaan 1960-luvun lopulla, mutta luontoonpalautusten ansiosta tämä ainut tunnettu villihevoslaji laukkaa jälleen Mongoliassa.
Lue lisää

Korkeasaaressa syntyi harvinaisia kuhertajagaselleja

Julkaistu: 4.6.2018

Oksakasan suojissa lepää siro suurikorvainen gasellinvasa. Se on lauman nuorin, vasta viikon ikäinen ja pysyttelee piilossa, jossa emo käy imettämässä sitä muutaman kerran päivässä. Korkeasaaren kuhertajagaselleilla on nyt viisi vasaa. Yksi vasoista on poikkeuksellisesti otettu tuttipulloruokintaan, sillä laji on Euroopan eläintarhoissa niin harvinainen, ettei yhtään vasaa haluta menettää.
Lue lisää

Eläintarhoihin syntyi toukokuussa seitsemän metsäpeuravasaaa

Julkaistu: 28.5.2018

Punaruskeaturkkinen metsäpeuravasa havahtuu hereille ja kokoaa pitkät jalkansa noustakseen ylös. Emo vartioi vieressä ja pian vasa hamuaa taas pienellä turvalla emoltaan maitoa. Muutaman päivän ikäisen vasan elämä keskittyy vielä nukkumiseen ja syömiseen.
Lue lisää

Kolme kuuttia merelle Korkeasaaren villieläinsairaalasta – paluukyydissä sairas kuutti hoitoon

Julkaistu: 8.5.2018

Harmaahylkeen poikaset, jotka tuotiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan Helsingin rannoilta Eirasta, Lauttasaaresta ja Rajasaaresta, ovat päässeet takaisin luontoon. Kuukauden hoidon aikana kuutit ovat vahvistuneet, kasvaneet ja oppineet pyydystämään elävää kalaa. Reippaiden kuuttien luontoon paluuta ei haluttu pitkittää ja nyt ne voivat jatkaa harjoituksiaan meriympäristössä.
Lue lisää

The requested photo source cannot be loaded at this time. <

Villieläinsairaalan neljäs kuutti on itämerennorppa

Julkaistu: 19.4.2018

Viime viikonloppuna Rauman Kanalista jäältä pelastettiin pieni kuutti, joka vaikutti nälkiintyneeltä ja väsyneeltä. Pelastuslaitos rakensi paloasemalle kuutin väliaikaisen lepäilyaltaan tikkaista ja pressusta, kunnes potilas kyydittiin Korkeasaareen saamaan jatkohoitoa.
Lue lisää

Korkeasaaren villihevoset testasivat lentolaatikoita – Mongolian matka lähestyy

Julkaistu: 11.4.2018

Korkeasaaresta helmikuussa Prahaan siirretyt mongolianvillihevoset Hanna ja Helmi laiduntavat nyt hevoslaumassa, jossa eläintarhoista luontoon Mongoliaan lähtevät hevoset opettelevat elämää arolla. Totutustarha sijaitsee Tsekin maaseudulla Dolní Dobřejovissa. Kuvat: R. Vodicka / Prahan eläintarha
Lue lisää

Kevät toi kuutit Helsinkiin – ja Korkeasaaren villieläinsairaalaan

Julkaistu: 6.4.2018

Harmaahylkeen kuutti herätti pitkäperjantaina huomiota Eiranrannassa noustuaan jäälle päivänokosille vilkkaan kävelytien viereen. Kuutti keräsi ympärilleen joukon liian tungettelevia ihailijoita, joiden keskeltä poikanen jouduttiin siirtämään turvaan Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Eiraksi nimetty kuutti ei ole vielä suostunut syömään kalaa villieläinsairaalassa, joten sitä on letkuruokittu kalamössöllä.
Lue lisää

Korkeasaaren eläinten altistusta melulle mitataan älyteknologialla

Julkaistu: 12.3.2018

Millaisia meluvaikutuksia kaupungin äänistä aiheutuu tiikereille ja muille eläintarhan asukkaille? Korkeasaaren eläintarha ja Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki tutkivat eläinten kokemaa melua ja sen vaikutuksia älyteknologian avulla.
Lue lisää

Korkeasaaren karhujen kevät alkoi pakkasista huolimatta

Julkaistu: 1.3.2018

Kevät on tulossa, jos Korkeasaaren karhuja on uskominen. 17 ja 12-vuotiaat naaraskarhut heräsivät talviuniltaan, vaikka ulkona paukkuvat talven kovimmat pakkaset. Karhut nukkuivat lähes neljä kuukautta ja unet kestivät pidempään kuin kolmena edellisenä vuotena.
Lue lisää

Eläimet osaavat suojautua pakkaselta

Julkaistu: 27.2.2018

Talvipakkasten paukkuessa pöllöt pörhistelevät höyheniään ja siristelevät silmiään. Lumileopardit kietovat paksun häntänsä ympärilleen. Syy eläinten käyttäytymiseen näkyy Korkeasaaren eläimistä otetuissa lämpökamerakuvissa.
Lue lisää

Korkeasaaren villihevoset ovat lähdössä luontoon

Julkaistu: 7.2.2018

Kaksivuotiaat mongolianvillihevostammat Hanna ja Helmi ovat saaneet lähtöluvan Korkeasaaresta Mongolian arolle. Siellä kaikkien lajitovereiden alkuperä on eläintarhoissa, sillä laji hävisi luonnosta 1960-luvulla. Luontoonpalautuksilla on vahvistettu kantaa jo 25 vuoden ajan.
Lue lisää kaikki kuvat

Rajat ylittävää myskihärkien lempeä Korkeasaaressa

Julkaistu: 23.1.2018

Korkeasaaressa on vuosien tauon jälkeen nuori myskihärkäpari, jonka toivotaan lisääntyvän. Moskovan eläintarhassa syntyneen 3-vuotiaan naaraan ja ruotsalaisesta Järvzoon eläintarhasta tuodun 5-vuotiaan uroksen ensikohtaaminen sujui suotuisasti. Uros seuraili naarasta kiinnostuneena ja yritti astua tätä.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaari uudistaa ilmeensä

Julkaistu: 29.11.2017

Korkeasaaren uusi visuaalinen ilme korostaa eläintarhan tekemää luonnonsuojelutyötä. Uudistuksen on toteuttanut helsinkiläinen luova toimisto Gut Studio.
Lue lisää

Kainuulaiset villit metsäpeurat vauhdittavat lajin luontoonpalautusta

Julkaistu: 14.11.2017

Korkeasaaren eläintarhassa syntynyt metsäpeura Hilla ja sen tämänvuotinen vasa ovat ehtineet kahdessa viikossa kotiutua 31 hehtaarin kotiinsa Lauhanvuoren kansallispuiston totutustarhaan. Nyt laumassa on jo kuusi jäsentä; viime viikolla eläintarhan vaatimien joukkoon liittyi villi hirvas Kainuusta. Niiden vasoista tulee aikanaan Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen villi metsäpeuratokka yli kahteensataan vuoteen.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren karhut menivät talviunille

Julkaistu: 7.11.2017

Karhut ovat vetäytyneet talvipesäänsä Korkeasaaressa. 16- ja 11-vuotiaiden naaraskarhujen ei ole nähty ulkoilevan enää viikkoon ja niiden ruokahalu on hiipunut. Ulkotarhan luukut on nyt suljettu talviunen alkamisen merkiksi.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren Villieläinsairaala sai SEYn Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon

Julkaistu: 4.10.2017

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto on myöntänyt Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon Korkeasaaren Villieläinsairaalalle. Palkinto jaettiin tänään Kansainvälisenä eläinten päivänä. SEYn toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan valinta oli helppo päätös.
Lue lisää kaikki kuvat

Hiiden hirvi kruunari Korkeasaaren Korven

Julkaistu: 28.8.2017

Korkeasaaren kotimaisia lajeja esittelevä Korpi-alue on saanut tunnuseläimekseen kookkaan hirvisonnin kokoisen veistoksen. Harjateräksestä valmistettu ja tummaksi tervattu hirvi on kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jenni Tieahon käsialaa. Hirvi valmistui taiteilijan kotipihalla Siuntiossa ja on muuttanut Korkeasaareen pysyväksi taideteokseksi.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaressa iloitaan ensimmäisestä vikunjavasasta

Julkaistu: 13.7.2017

Korkeasaaressa on syntynyt eläintarhan historian ensimmäisen vikunjavarsa. Eläintenhoitajat olivat seuranneet vikunjatamman vatsan pyöristymistä jo useamman viikon ajan. Synnytys käynnistyi keskellä päivää ja sikiönesteen puhkeamista oli lähietäisyydeltä todistamassa vikunjaväylällä parhaillaan oleva opas asiakasryhmän kanssa.
Lue lisää kaikki kuvat

Venäjältä salakuljetettujen verijuotikkaiden pelastusyritys

Julkaistu: 28.6.2017

Korkeasaaren eläintenhoitoyksikkö sai yllätyspuhelun Tullista, joka oli takavarikoinut Venäjältä Suomeen lähetettyjä verijuotikkaita. Verijuotikas kuuluu lajeihin, joiden kauppaa rajoitetaan kansainvälisellä CITES-sopimuksella. Näillä juotikkailla ei ollut asianmukaista tuontilupaa ja Tulli pyysi eläintarhaa ottamaan eläimet hoitoonsa. Suomen lajistosta verijuotikas eli iilimato on lähes kokonaan hävinnyt.
Lue lisää kaikki kuvat

Kesä toi poikaset Korkeasaareen

Julkaistu: 21.6.2017

Juhannusta vietetään Korkeasaaressa monien eläinlasten parissa. Kevään ja alkukesän aikana eläintarhan lajeista yksitoista on saanut poikasia tai hautoo vielä. Lajit ovat kotoisin eri puolilta maailmaa: Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Australiasta.
Lue lisää kaikki kuvat

Metsäpeuravasat syntyivät eläintarhoihin palatakseen luontoon

Julkaistu: 19.6.2017

Alkukesä on metsäpeurojen vasomisen aikaa myös eläintarhoissa. Ähtärissä, Ranualla ja Korkeasaaressa viime viikkoina syntyneet kymmenen peuranvasaa ovat erityinen ilonaihe, sillä ne ovat ensimmäiset kotimaiseen luontoonpalautushankkeeseen syntyneet vasat. Hanke alkoi viime syksynä ja kestää seitsemän vuotta. Kaikki lähivuosina tarhoissa syntyneet metsäpeurat pääsevät luontoon.
Lue lisää kaikki kuvat

Korkeasaaren kuuttiruuhka ohi, viisi kuuttia palasi merelle

Julkaistu: 16.6.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalasta on viety kevään viimeiset hyljepotilaat takaisin luontoon. Eri puolilta eteläistä rannikkoa tuotiin maalis-huhtikuussa hoitoon peräti seitsemän laihaa tai loukkaantunutta harmaahylkeen poikasta, joissa villieläinsairaalan hoitajilla on ollut melkoinen työ. Kaksi kuuteista ei selvinnyt, mutta viisi niistä polskii nyt omillaan meressä.
Lue lisää kaikki kuvat

Vuohipiha ja tarhapolut aukesivat Korkeasaaressa

Julkaistu: 9.6.2017

Korkeasaaren kesää elävöittää neljä tarhapolkua. Yleisö pääsee samaan tarhaan kenguruiden, vikunjoiden, marojen, kilpikonnien ja pikkuvuohien kanssa. Kaikki tarhapolut avautuivat tällä viikolla koulujen kesälomien alkamisen kunniaksi.
Lue lisää

Oravanpoikanen kärähti grillissä – toipuu Korkeasaaressa

Julkaistu: 6.6.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu oravanpoikanen, joka juoksi kuuman grillin läpi Espoon Sepänkylässä. Kuumuus kärvensi poikasen karvat korvatupsuja ja viiksikarvoja myöten. Tassunpohjat ja toisen silmäluomen iho ovat seikkailusta ärtyneet, mutta pahoja palovammoja ei ole.
Lue lisää kaikki kuvat

Riikinkukko palasi kotiin Korkeasaareen

Julkaistu: 18.5.2017

Kuudentoista päivän ajan Mustikkamaalla seikkaillut Korkeasaaren riikinkukko asteli tänä aamuna siltaa pitkin takaisin kotisaarelleen. Pitkäsulkaisesta 14-vuotiaasta koiraslinnusta saatiin päivittäin havaintoja ulkoilijoilta. Vaikka linnun olinpaikka oli tiedossa, sitä ei yritetty pyydystää, vaan riikinkukon toivottiin palaavan retkiltään itse kotiin.
Lue lisää

Pesukarhu ja punakorvakilpikonna ovat laittomia maahantulijoita

Julkaistu: 11.5.2017

Korkeasaaren pesukarhutarhassa asuu uusi nuori uros – se on entinen lemmikki, josta luovuttiin pitovaikeuksien vuoksi. Toimelias nuori pesukarhu oli omistajansa asunnon täystuho. Olemukseltaan soma, mutta lemmikiksi täysin soveltumaton laji on lisäksi EU:n haitallisten vieraslajien luettelossa, kuten myös tutumpi lemmikki punakorvakilpikonna. Näiden lajien tuonti Suomeen on nykyään kielletty.
Lue lisää

Kuuttiruuhka Korkeasaaressa – hoidossa jo seitsemän hylkeenpoikasta

Julkaistu: 4.5.2017

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu kevään aikana peräti seitsemän harmaahylkeen poikasta. Kaikki olivat liian laihoja selviämään itsekseen, sillä niillä ei ollut riittävää ihonalaista rasvakerrosta kylmässä vedessä kalastamiseen. Pienimmät kuutit olivat alle 10-kiloisia ja valkoisen kuuttikarvan peitossa. Ne olivat joutuneet erilleen emostaan ja jääneet vaille riittävää rasvapitoista maitoa. Keväällä nopeasti lähteneet jäät ovat voineet edesauttaa kuuttien eksymistä.
Lue lisää

Korkeasaari saa lisääntyvän visenttilauman

Julkaistu: 17.3.2017

Tänä aamuna Korkeasaaren visenttitarhan maa pöllysi, kun viisi visenttiä laukkasi riemukkaasti yhdessä. Keväisen lämmin aamu ei ollut tällä kertaa suurin ilonaihe, vaan lauman uudet jäsenet.
Lue lisää

Huuhkaja toipui rekkakolarista – kotiutettiin Korkeasaaresta

Julkaistu: 20.2.2017

Vantaalla rekkaan törmännyt huuhkaja on kahden kuukauden toipumisjakson jälkeen vapautettu luontoon hyväkuntoisena. Paraneminen oli pitkään epävarmaa.
Lue lisää

Keväinen sää herätti Korkeasaaren karhut

Julkaistu: 17.2.2017

Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan. 16- ja 11-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat kolmen kuukauden talviunet. Karhut näyttävät havahtuneen kevään tuloon, sillä sää oli alkuviikosta aurinkoinen ja poikkeuksellisen lämmin.
Lue lisää

Pampa-agutit saapuivat Korkeasaaren tropiikkiin

Julkaistu: 13.2.2017

Korkeasaaren tropiikissa vilistää uusia eteläamerikkalaisia jyrsijöitä, pampa-aguteja.
Lue lisää

Korkeasaari tukee suojeluhankkeita ennätyssummalla

Julkaistu: 10.1.2017

Korkeasaari tukee kahdeksaa eri suojeluhanketta yhteensä 62 960 eurolla, jotka kerättiin lahjoituksina viime vuoden aikana.
Lue lisää