Keräys Ukrainan eläintarhojen hyväksi

Sinikurkkuarat jakavat saksanpähkinää

Keräys Ukrainan eläintarhojen hyväksi

Eurooppalaisten eläintarhojen varainkeruu Ukrainan eläintarhojen hyväksi on keskitetty Euroopan eläintarhajärjestö EAZA:lle. Jotta Ukrainan eläintarhoissa voidaan keskittyä eläimistä huolehtimiseen, Euroopan eläintarhat pitävät yhteyttä Ukrainan eläintarhoihin pääasiassa EAZA:n kautta. EAZA:lla on suora yhteys järjestön jäsenehdokastarhoihin Harkovassa, Kiovassa ja Mykolajvissa. Muihin eläintarhoihin on epäsuora yhteys Ukrainan eläintarhayhdistyksen kautta.

Voit auttaa Ukrainan eläintarhoja lahjoittamalla. Ohjaamme lahjoitetut varat kokonaisuudessaan EAZA:n kautta eläintarhoille niiden ilmoittamien tarpeiden mukaan.

LAHJOITA!

Sotaa paenneet ukrainalaiset voivat vierailla Korkeasaaren eläintarhassa veloituksetta 31.5.2022 saakka näyttämällä Ukrainan passia tai passin haltuunottotodistusta.

Päivityksiä

Seuraamme tilannetta Ukrainassa EAZA:n kautta ja päivitämme tietoja sitä mukaan kuin niitä saamme.

22.4. EAZA:n tiedote – Eläinten hoito ja ruokinta onnistuvat yhä Ukrainassa. Joitain eläimiä on siirretty Ukrainan eläintarhoista on toisiin tarhoihin, mutta uusia siirtoja ei ole suunnitteilla. Joihinkin tarhoihin yhteydenpito on vaikeutunut tulitaisteluiden levitessä, myös eläintenhoitajia on kuollut. Kerättyjä varoja on ohjattu seuraavien eläintarhojen tueksi: Askania Nova, Berdyansk, Feldman Ecopark, Harkova, Kiova, Mena, Mykolaiv, Odesa Biopark, Rivne sekä ZooMir Bilytske. Osaan tarhoista on saatu kuljetettua myös tarvikkeita.

30.3. EAZA:n tiedote – Tilanne eläintarhoissa jatkuu erittäin vaikeana. EAZA:n keräykseen on lahjoitettu yli 920 000 euroa. Keräyksellä Ukrainan eläintarhoille on hankittu  ruokaa, lääkkeitä ja polttoainetta. Taloudellista apua ovat saaneet Askania Nova, Berdyansk, Feldman Ecopark, Harkova, Kiova, Lutsk, Mykolaiv, Odesa Biopark ja Rivne Zoos.

24.3. – XII Months Zoon johtajalta saadun tiedon mukaan avun toimittaminen perille on mahdotonta, sillä turvallista kuljetusreittiä ei ole. EAZA:n jäseneläintarhojen toimitukset Tsekistä, Puolasta ja Saksasta odottavat kuljetuksen etenemistä. Eläintarhan henkilökunta on paikalla huolehtimassa eläimistä.

18.3. EAZA:n tiedote – Tilanne Ukrainassa on vaikea, mutta yhteys eläintarhoihin on säilynyt. Kiovan eläintarhasta saatujen tietojen mukaan eläintarhassa, jonka sisätilat toimivat myös pommisuojana, asuu noin 50 työntekijää, jotka huolehtivat eläimistä vuorokauden ympäri. Eläintarhat eivät ole pyytäneet apua laajamittaiseen eläinten siirtämiseen, sillä siirtäminen olisi hyvin vaarallista, mutta EAZA valmistautuu mahdollisiin pyyntöihin. EAZA:n keräykseen on lahjoitettu 576 000 euroa.

10.3. EAZA:n tiedote – Eläintarhat eivät suunnittele eläinten siirtoa, sillä kuljetukset alueella ovat äärimmäisen vaarallisia. EAZA keskittyy tarjoamaan apua tarhojen henkilökunnalle, jotta eläimistä voidaan huolehtia. Naapurimaiden eläintarhat ovat auttaneet Ukrainan eläintarhoja suoraan ruokalahjoituksilla.