Keräys Ukrainan eläintarhojen hyväksi

Sinikurkkuarat jakavat saksanpähkinää

Keräys Ukrainan eläintarhojen hyväksi

Eurooppalaisten eläintarhojen varainkeruu Ukrainan eläintarhojen hyväksi on keskitetty Euroopan eläintarhajärjestö EAZA:lle. Jotta Ukrainan eläintarhoissa voidaan keskittyä eläimistä huolehtimiseen, Euroopan eläintarhat pitävät yhteyttä Ukrainan eläintarhoihin pääasiassa EAZA:n kautta. EAZA:lla on suora yhteys järjestön jäsenehdokastarhoihin Harkovassa, Kiovassa ja Mykolajvissa. Muihin eläintarhoihin on epäsuora yhteys Ukrainan eläintarhayhdistyksen kautta.

Voit auttaa Ukrainan eläintarhoja lahjoittamalla. Ohjaamme lahjoitetut varat kokonaisuudessaan EAZA:n kautta eläintarhoille niiden ilmoittamien tarpeiden mukaan.

LAHJOITA!

Sotaa paenneilla ukrainalaisilla oli mahdollisuus vierailla Korkeasaaren eläintarhassa veloituksetta touko- ja kesäkuussa 2022.

Päivityksiä

Seuraamme tilannetta Ukrainassa EAZA:n kautta ja päivitämme tietoja sitä mukaan kuin niitä saamme.

elokuu 2023 EAZA on kerännyt yhteensä kaksi miljoonaa euroa Ukrainan eläintarhojen tukemiseksi sodan keskellä. Yli 1,9 miljoonaa euroa on jo käytetty tarpeeseen: eläinten ruokien, lääkkeiden, bensan, polttopuiden ja muiden tarpeiden ostamiseen. Yli 20 eläintarhaa on saanut tukea EAZA:n kautta kriisin keskellä.

19.8.2022 Sodan jatkuessa EAZA:n rahallinen apu keskittyy edelleen ukrainalaisten eläintarhojen välittömimpiin tarpeisiin. EAZA:n jäseneläintarhat ovat lähettäneet myös tavarakuljetuksia Ukrainan eläintarhoille. Yhteensä EAZA:n keräykseen on lahjoitettu noin 1 530 000 euroa. Voit yhä lahjoittaa Ukrainan eläintarhojen auttamiseksi Korkeasaaren digitaaliseen keräysalustan kautta.

6.6.2022 EAZA:n tiedote – EAZA on jakanut varoja noin 20 Ukrainalaiselle eläintarhalle. Jotkut tarhat ovat voineet avata ovensa vierailijoille ja saada siten myös pääsylipputuloja. Tarvikkeiden ja ruuan hinnat ovat kuitenkin nousseet paljon, ja sota jatkuu yhä. Yhteensä EAZA:n keräykseen on lahjoitettu noin 130 eläintarhan toimesta jo 1 325 000 euroa, lahjoituksia on tehty ympäri maailmaa. Korkeasaaren digilahjoitusalustan kautta tukea on kerätty noin 5 500 euroa, ja jo päättyneen Facebook-keräyksen kautta lisäksi 1 943 euroa. Voit yhä lahjoittaa Korkeasaaren digitaaliseen keräykseen.

22.4.2022 EAZA:n tiedote – Eläinten hoito ja ruokinta onnistuvat yhä Ukrainassa. Joitain eläimiä on siirretty Ukrainan eläintarhoista on toisiin tarhoihin, mutta uusia siirtoja ei ole suunnitteilla. Joihinkin tarhoihin yhteydenpito on vaikeutunut tulitaisteluiden levitessä, myös eläintenhoitajia on kuollut. Kerättyjä varoja on ohjattu seuraavien eläintarhojen tueksi: Askania Nova, Berdyansk, Feldman Ecopark, Harkova, Kiova, Mena, Mykolaiv, Odesa Biopark, Rivne sekä ZooMir Bilytske. Osaan tarhoista on saatu kuljetettua myös tarvikkeita.

30.3.2022 EAZA:n tiedote – Tilanne eläintarhoissa jatkuu erittäin vaikeana. EAZA:n keräykseen on lahjoitettu yli 920 000 euroa. Keräyksellä Ukrainan eläintarhoille on hankittu  ruokaa, lääkkeitä ja polttoainetta. Taloudellista apua ovat saaneet Askania Nova, Berdyansk, Feldman Ecopark, Harkova, Kiova, Lutsk, Mykolaiv, Odesa Biopark ja Rivne Zoos.

24.3.2022 – XII Months Zoon johtajalta saadun tiedon mukaan avun toimittaminen perille on mahdotonta, sillä turvallista kuljetusreittiä ei ole. EAZA:n jäseneläintarhojen toimitukset Tsekistä, Puolasta ja Saksasta odottavat kuljetuksen etenemistä. Eläintarhan henkilökunta on paikalla huolehtimassa eläimistä.

18.3.2022 EAZA:n tiedote – Tilanne Ukrainassa on vaikea, mutta yhteys eläintarhoihin on säilynyt. Kiovan eläintarhasta saatujen tietojen mukaan eläintarhassa, jonka sisätilat toimivat myös pommisuojana, asuu noin 50 työntekijää, jotka huolehtivat eläimistä vuorokauden ympäri. Eläintarhat eivät ole pyytäneet apua laajamittaiseen eläinten siirtämiseen, sillä siirtäminen olisi hyvin vaarallista, mutta EAZA valmistautuu mahdollisiin pyyntöihin. EAZA:n keräykseen on lahjoitettu 576 000 euroa.

10.3.2022 EAZA:n tiedote – Eläintarhat eivät suunnittele eläinten siirtoa, sillä kuljetukset alueella ovat äärimmäisen vaarallisia. EAZA keskittyy tarjoamaan apua tarhojen henkilökunnalle, jotta eläimistä voidaan huolehtia. Naapurimaiden eläintarhat ovat auttaneet Ukrainan eläintarhoja suoraan ruokalahjoituksilla.