Livekamerat

Livekamerat

Tämän sivun livekameroiden kautta voit seurata Korkeasaaren elämää suorana lähetyksenä ympäri vuorokauden. Kameroiden yhteys saattaa katketa ajoittain, mutta palaa yleensä hetken kuluttua.

Teemme myös Korkeasaaren Facebook-sivulla lyhyempiä livelähetyksiä, jotka tallennetaan lähetyksen jälkeen Facebook-sivulle jälkikäteen katsottavaksi. Voit seurata toimintaamme ja katsella videoita Facebookissa, Youtubessa, Instagramissa, Twitterissä ja TikTokissa. Muista myös etäkoululaisille sopivat tehtävät!

Mustamakit

Tästä kamerasta voit seurata Korkeasaaren mustamakipariskuntaa. Uros on väriltään tumma, kun taas naaras on harmaa ja sillä on vaaleat korvatupsut. Makit viihtyvät yleensä puissa ja saavat ravintonsa sekä virikkeensä sinne. Maassa vipeltävät vaaleanruskeat otukset ovat aguteja.

Aavikkoketut

Hämärätaloissa asuu kaksi aikuista aavikkokettua, sekä niiden keväällä 2020 syntyneet poikaset. Ketut ovat hämäräaktiivisia, ja ne viihtyvät usein punaisen lämpölampun alla.

Aavikkokettujen sisätila:

Amazonia-talon apinat

Tässä tarhassa asuvat valkopääsakit ja pikkumarmosetit. Ne ovat liikkeellä valoisaan aikaan, mutta alkavat vetäytyä levolle alkuillasta. Ruokinta-ajat ovat arviolta klo 7.30-8 välillä, noin klo 13 ja klo 14.30-15. Valkopääsakit ovat osallistuneet tutkimuksiin, jossa on selvitetty niiden mieltymyksiä ääniin ja videoihin. Tarhassa saattaa näkyä siis myös vaikkapa vanerinen tunneli, jossa apinat saavat halutessaan katsoa videoita!

Pikkumangustit

Saatat nähdä kuvassa pikkumangustien lisäksi Africasia-talossa vapaasti lentäviä kyläkutojia! Mangustit pyritään aina ruokkimaan myös kameran eteen, ruuaksi ne saavat esimerkiksi eläviä hyönteisiä.