Livekamerat

Livekamerat

Tämän sivun livekameroiden kautta voit seurata Korkeasaaren aavikkokettujen, pikkumangustien, Amazonia-talon pikkuapinoiden ja Coco-laiskiaisen sekä metsäpeurojen elämää suorana lähetyksenä ympäri vuorokauden. Kameroiden yhteys saattaa katketa ajoittain, mutta palaa yleensä hetken kuluttua.

Teemme myös Korkeasaaren Facebook-sivulla lyhyempiä livelähetyksiä, jotka tallennetaan lähetyksen jälkeen Facebook-sivulle jälkikäteen katsottavaksi. Voit seurata toimintaamme ja katsella videoita Facebookissa, Youtubessa, Instagramissa ja Twitterissä. Muista myös etäkoululaisille sopivat tehtävät!

Aavikkoketut

Hämärätaloissa asuu kaksi aikuista aavikkokettua, sekä niiden keväällä 2020 syntyneet poikaset. Ketut ovat hämäräaktiivisia, mutta viihtyvät myös hyvällä säällä ulkotarhassaan.
Ulkotarha:

Aavikkokettujen sisätila:

Amazonia-talon apinat

Tässä tarhassa asuvat valkopääsakit, pikkumarmosetit sekä Coco-laiskiainen. Ne ovat liikkeellä valoisaan aikaan, mutta alkavat vetäytyä levolle alkuillasta. Ruokinta-ajat ovat arviolta klo 7.30-8 välillä, noin klo 13 ja klo 14.30-15.

Pikkumangustit

Saatat nähdä kuvassa pikkumangustien lisäksi Africasia-talossa vapaasti lentäviä kyläkutojia! Mangustit pyritään aina ruokkimaan myös kameran eteen, ruuaksi ne saavat esimerkiksi eläviä hyönteisiä.

Metsäpeurat

Korkeasaaren metsäpeuralaumassa on yksi aikuinen hirvas eli uros, muutama aikuinen vaadin eli naaras sekä näiden viime keväänä syntyneitä vasoja. Korkeasaaressa syntyneitä metsäpeuroja on lähetetty kantavanhemmiksi metsäpeuran luontoonpalautushankkeeseen: hankkeen aikana Korkeasaaressa syntyneet vasat siirretään vahvistamaan eteläisen Suomenselän metsäpeurakantaa.