Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia.  Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyllä järjestämme eläinpelkojen voittamiseen liittyvää ohjelmaa 1.-2. luokille. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden tapahtuma maalis-huhtikuussa. Vuonna 2020 koronatilanne vaikuttaa tapahtumien toteutumiseen.

Luontokoulu Arkki

Koulujen Korkeasaaripäivä – peruttu syksyltä 2020

Koulujen Korkeasaaripäivää ei tänä syksynä järjestetä koronaturvallisuuden vuoksi, mutta yksittäiset koululuokat voivat vierailla Korkeasaaressa turvallisuusohjeita noudattaen.

Toivottavasti voimme järjestää Koulujen Korkeasaaripäivän jälleen syksyllä 2021, jolloin tarkoituksena on tarjota yhteistyökumppaniemme kanssa koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa. Pienimmille oppilaille suosittelemme opettajan johdolla liikkumista. Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille (1.-9.). Viime vuoden tunnelmia pääsee kurkistamaan täältä

Kohtaa eläinpelkosi Korkeasaaressa! – peruttu syksyltä 2020

Etelän syysloman jälkeiselle viikolle kaavailemiamme 1-2. luokkien hurjia retkiä Korkeasaareen ei koronatilanteesta johtuen järjestetä ohjatusti! Yksittäiset koululuokat voivat kuitenkin vierailla Korkeasaaressa turvallisuusohjeita noudattaen.

Toivottavasti voimme järjestää tämän teemaviikon jälleen syksyllä 2021, jolloin ohjattu ohjelma keskittyisi trooppisiin taloihin. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin: rohkeimmille eläinpelkojen kohtaamista esim. torakkaan tutustumalla ja trooppisten talojen eläinten ruokinnan seuraamista sekä evästauko Amazonia-talon aulassa (omat eväät koululta mukaan!). Pohdimme oppilaiden kanssa myös ns. äklöeläinten roolia ja merkitystä luonnon kokonaisuudessa.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Työpajojen aiheina ovat mm. draama, sarjakuva, viestintä, askartelutaide, printti ja uutislähetys. Oppilailla on mahdollisuus esittää kolme työpajatoivetta, joista yhteen työpajaan he tulevat pääsemään. Työpajatoiveet voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Oppilaiden työpajojen ajaksi opettajille on omaa ohjelmaa.

Vuonna 2020 pidämme koululaiskonferenssin osalta välivuoden, seuraava koululaiskonferenssi järjestetään koronatilanteen niin salliessa vuonna 2021.

Koululaiskonferenssissa 2019 teemana oli laiton eläinkauppa. Vuonna 2018 käsitteltiin lintuja eri näkökulmista. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Koululaiskonferenssi 2017 käsitteli suomalaista luontoa.