Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia.

Luontokoulu Arkki


Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään osallistujalähtöisesti työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse.

Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen paikan päällä Korkeasaaressa. Aiheena oli monimuotoisuuskeskukset eli biodiversiteetin hotspotit ja niiden merkitys, esimerkkinä Vietnamin ainutlaatuinen luonto. Loimme katsauksen biodiversiteetin ja erityisesti hotspotien merkitykseen ja niiden kohtaamiin uhkiin, mutta ongelmien esittelyn ohella haimme asioihin myös ratkaisuja. Eläintarhakierroksella syvennyttiin oppaan kanssa aiheeseen Korkeasaaren trooppisissa taloissa.

Ajankohta oli torstai 14.3.2024 ja kohderyhmänä 7.-9. -luokkalaiset. Osallistuvasta koulusta osallistui edustajaoppilaiden ja -opettajan joukko, jonka tehtävä on tapahtuman jälkeen viedä oppimaansa koko koulun tiedoksi. LUE LISÄÄ JA TUTUSTU VUODEN 2024 MATERIAALEIHIN.

Aikaisempien vuosien materiaaleja on saatavilla opetuskäyttöön:

Itämeriseikkailu Korkeasaaressa

Itämeriseikkailu Korkeasaaressa on kansallisena Itämeripäivänä elokuun viimeisenä torstaina järjestettävä ohjelmallinen tapahtumapäivä ennakkoon ilmoittautuneille kouluille. Kohderyhmänä ovat peruskoulut. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin (BSAG) ja muiden toimijoiden kanssa. Itämeriseikkailun ohjelmassa pääpaino on Itämeren luonnossa. Itämeriohjelman jälkeen on mahdollisuus tutustua myös muihin Korkeasaaren kohteisiin. Ilmoittautuminen tapahtuu Baltic Sea Action Groupin elokuussa suoraan kouluille lähettämän kutsulinkin kautta. Mukaan mahtuu rajallinen määrä luokkia.

Lisätiedot:

Korkeasaaren asiakaspalvelu
tapahtumat (at) korkeasaari.fi

Tilaa uutiskirje kasvattajille!