Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia.  Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyllä järjestämme eläinpelkojen voittamiseen liittyvää ohjelmaa 1.-2. luokille. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden tapahtuma maalis-huhtikuussa.

Luontokoulu Arkki

Koulujen Korkeasaaripäivä

Jokasyksyistä Koulujen Korkeasaaripäivää vietetään tänä vuonna koronatilanteen niin salliessa torstaina 1.10.2020, jolloin järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa. Pienimmille oppilaille suosittelemme opettajan johdolla liikkumista.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saapumisia porrastetaan ruuhkien välttämiseksi. Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille (1.-9.). Viime vuoden tunnelmia pääsee kurkistamaan täältä

Voita eläinpelkosi Korkeasaaressa!

Etelän syysloman jälkeisellä viikolla 19.-23.10.2020 kutsumme 1-2. luokkia hurjalle retkelle Korkeasaareen! Ohjattu ohjelma keskittyy trooppisiin taloihin. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin: rohkeimmille eläinpelkojen voittamista esim. torakkaa koskettamalla, trooppisten talojen eläinten ruokinnan seuraamista, askartelutuokio sekä evästauko Amazonia-talon aulassa (omat eväät koululta mukaan!). Pohdimme oppilaiden kanssa myös ns. äklöeläinten roolia ja merkitystä luonnon kokonaisuudessa. HUOM! Ohjelmaviikon toteutumiseen vaikuttaa syksyn koronatilanne.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Työpajojen aiheina ovat mm. draama, sarjakuva, viestintä, askartelutaide, printti ja uutislähetys. Oppilailla on mahdollisuus esittää kolme työpajatoivetta, joista yhteen työpajaan he tulevat pääsemään. Työpajatoiveet voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Oppilaiden työpajojen ajaksi opettajille on omaa ohjelmaa.

Vuonna 2020 pidämme koululaiskonferenssin osalta välivuoden, seuraava koululaiskonferenssi järjestetään vuonna 2021.

Koululaiskonferenssissa 2019 teemana oli laiton eläinkauppa. Vuonna 2018 käsitteltiin lintuja eri näkökulmista. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Koululaiskonferenssi 2017 käsitteli suomalaista luontoa.