Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma maalis-huhtikuussa. Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyllä järjestämme Halloween-ohjelmaa 1.-2. luokille viikolla 44.

Luontokoulu Arkki

Koulujen Korkeasaaripäivä 2.10.2019

Jokasyksyistä Koulujen Korkeasaaripäivää vietetään tänä vuonna keskiviikkona 2.10.2019, jolloin järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa koululuokille maksutonta, mukavaa ja toiminnallista erikoisohjelmaa Korkeasaaressa. Oppilaat voivat liikkua pienissä ryhmissä suorittaen ohjelmapisteitä ja keräten suoritusleimoja tapahtumapasseihinsa. Pienimmille oppilaille suosittelemme opettajan johdolla liikkumista.

Koulujen Korkeasaaripäivän paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saapumisia porrastetaan ruuhkien välttämiseksi. Tapahtuma on tarkoitettu peruskoulun luokille (1.-9.). Ilmoittautuminen on päättynyt ja mukaan mahtuvat ovat saaneet vaihvistuksen sähköpostitse.  Mukaan mahtuvat saavat sähköpostitse tarkemman ohjelman ja ohjeet Koulujen Korkeasaaripäivään. Ohjelmaa on tarjolla klo 10-13.

Voita eläinpelkosi ja haltioidu halloweenista Korkeasaaressa!

Halloween-viikolla 28.10.-1.11.2019 kutsumme 1-2. luokkia hurjalle retkelle Korkeasaareen! Ohjattu ohjelma keskittyy trooppisiin taloihin, joissa on viikon aikana erityinen halloween-henkinen sisustus. Ohjelmassa on jokaiselle jotakin: rohkeimmille eläinpelkojen voittamista esim. torakkaa koskettamalla, trooppisten talojen eläinten ruokinnan seuraamista, halloween-aiheinen askartelutuokio sekä evästauko Amazonia-talon aulassa (omat eväät koululta mukaan!). Pohdimme oppilaiden kanssa myös ns. äklöeläinten roolia ja merkitystä luonnon kokonaisuudessa.

Ohjelma painottuu aamupäivälle ja takaisin koululle voi lähteä klo 13 mennessä. Mukaan mahtuvat luokat saavat tarkemman aikataulun ja vierailuohjeet. Ohjelma ja vierailu ovat osallistujille maksuttomia. Kullekin päivälle mahtuu kaksi ryhmää. Ilmoittautuminen on käynnissä, vielä mahtuu!

Ilmoittaudu tästä.

Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta matkat kukin osallistuva koulu maksaa itse. Tapahtumapäiviä on kolme, omansa kullekin luokka-asteelle. Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Koulu voi ilmoittaa yhteen konferenssipäivään enimmillään 5 oppilasta.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, kierroksen eläintarhassa, työpajoissa työskentelyä ja loppuseminaarin. Loppuseminaarissa oppilaat esittelevät työpajoissa eri menetelmillä toteuttamiaan töitä yhteiskunnan vaikuttajille, julkkiksille ja ympäristöalan osaajille.

Työpajojen aiheina ovat draama, sarjakuva, viestintä, askartelutaide, printti ja uutislähetys. Oppilailla on mahdollisuus esittää kolme työpajatoivetta, joista yhteen työpajaan he tulevat pääsemään. Työpajatoiveet voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Oppilaiden työpajojen ajaksi opettajille on omaa ohjelmaa.

Vuoden 2020 tapahtumasta kerromme tällä sivulla tarkemmin syksyn aikana.

Koululaiskonferenssissa 2019 teemana oli laiton eläinkauppa. Vuonna 2018 käsitteltiin lintuja eri näkökulmista. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Koululaiskonferenssi 2017 käsitteli suomalaista luontoa.