Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia.  Lokakuun alussa kutsumme koululuokkia ohjelmalliselle syysretkelle koulujen Korkeasaaripäivään. Syksyllä järjestämme eläinpelkojen voittamiseen liittyvää ohjelmaa 1.-2. luokille. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden tapahtuma maalis-huhtikuussa. Koronatilanteella voi olla vaikutusta tapahtumien toteutumiseen.

Luontokoulu Arkki


Korkeasaaren koululaiskonferenssi

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään osallistujalähtöisesti työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään etänä Teamsin kautta. Osallistuvasta koulusta osallistuu edustajaoppilaiden ja -opettajan joukko, jonka tehtävä on tapahtuman jälkeen viedä oppimaansa koko koulun tiedoksi.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, työpajatyöskentelyn koulussa tai muualla etäyhteyksien päässä sekä vuorovaikutteisen loppuseminaarin, jossa kukin osallistuva koulu esittelee lyhyesti, miten on työpajassaan lähestynyt päivän aihetta. Työpajaan on luvassa ohjeistus.

Vuonna 2021 koululaiskonferenssi järjestettiin ensimmäistä kertaa etätapahtumana. Teemana oli 7.-8.-luokkalalaisilla eläinten hyvinvointi, ja 9.-luokkalaisilla ajankohtaisesti eläimet ja tartuntataudit.
Koululaiskonferenssissa 2019 teemana oli laiton eläinkauppa. Vuonna 2018 käsitteltiin lintuja eri näkökulmista. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Koululaiskonferenssi 2017 käsitteli suomalaista luontoa.