Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Koululaistapahtumat

Korkeasaaren eläintarha järjestää vuosittain muutamia koululaistapahtumia. Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden tapahtuma maalis-huhtikuussa.

Luontokoulu Arkki


Korkeasaaren koululaiskonferenssi to 16.3.2023 verkossa

Korkeasaaren koululaiskonferenssi on yläkoulujen ja lukioiden oma vuosittainen tapahtuma keväällä. Asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään osallistujalähtöisesti työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien suojeluun.

Koululaiskonferensseja on järjestetty Korkeasaaressa jo yli kymmenenä vuonna! Teemat sivuavat yläkoulun ja lukion biologian ja maantiedon opetussuunnitelmaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Tänä(kin) vuonna tapahtuma järjestettiin etänä Teamsin kautta. Aiheena oli Tunturipöllö arktisen luonnon ilmentäjänä. Nykyään uhanalaiseksi luokitellun lajin kautta luotiin katsaus arktisen luonnon tilaan laajemminkin, mutta ongelmien esittelyn ohella haimme asioihin myös ratkaisuja.

Ajankohta oli torstai 16.3. ja kohderyhmänä ovat 7.-9. -luokkalaiset sekä lukiolaiset. Osallistuvasta koulusta osallistui edustajaoppilaiden ja -opettajan joukko, jonka tehtävä on tapahtuman jälkeen viedä oppimaansa koko koulun tiedoksi. Tapahtumaan mahtui rajallinen määrä osallistujia. Lue lisää.

Päivä sisältää asiantuntijan alustuksen, työpajatyöskentelyn koulussa tai muualla etäyhteyksien päässä sekä vuorovaikutteisen loppuseminaarin, jossa kukin osallistuva koulu esittelee lyhyesti, miten on työpajassaan lähestynyt päivän aihetta. Työpajaan on luvassa ohjeistus. Tapahtuma-aika on klo 9-15. Ajatus on, että tapahtumaan osallistuvat edustajaoppilaat vievät oppimaansa omiin kouluihinsa laajemminkin.

Aikaisempien vuosien materiaalit ovat saatavilla opetuskäyttöön. Vuonna 2022 koululaiskonferenssi aiheena oli amurinleopardin suojelu osana luonnon monimuotoisuuden suojelua.  Vuonna 2021 koululaiskonferenssi järjestettiin ensimmäistä kertaa etätapahtumana. Teemana oli 7.-8.-luokkalalaisilla eläinten hyvinvointi, ja 9.-luokkalaisilla ajankohtaisesti eläimet ja tartuntataudit.
Koululaiskonferenssissa 2019 teemana oli laiton eläinkauppa. Vuonna 2018 käsitteltiin lintuja eri näkökulmista. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Koululaiskonferenssi 2017 käsitteli suomalaista luontoa.

 

Lisätiedot:

Korkeasaaren asiakaspalvelu
tapahtumat (at) korkeasaari.fi

Tilaa uutiskirje kasvattajille!