Villieläinsairaala

Mikä Villieläinsairaala?

Korkeasaasessa toimiva Villieläinsairaala ottaa vastaan avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Villieläinsairaalaan tuodaan vuosittain noin 900 loukkaantunutta tai orpoa eläintä.

Jos löydät luonnosta huonokuntoisen tai orvon eläimen, tarkista ensin, tarvitseeko se todella apua. Esimerkiksi pienet oravanpoikaset, nuoret lokit ja yksinäiset jäniksenpojat tarvitsevat vain harvoin ihmisen apua. Kun tiedät eläimen tarvitsevan apua, voit lukea ohjeet ensiapuun ja kotihoitoon. Voit myös tuoda apua tarvitsevan eläimen Korkeasaaren lipunmyyntiin Mustikkamaalle päivittäin klo 07.00 alkaen tuntia ennen eläintarhan aukioloajan loppumiseen saakka. Ennen eläimen tuontia ilmoita Korkeasaareen tulevasta potilaasta, jotta osaamme varautua tähän sopivalla tavalla.

Yhteydenotto:

Varmimmin tavoitat eläintenhoitajat klo 12-13 numerosta (09) 310 37887, mutta he vastaavat muulloinkin klo 7 alkaen eläintarhan sulkemisaikaan asti. Mikäli puhelimeen ei heti ehditä, soitathan hetken päästä uudestaan.

Myös Korkeasaaren asiakaspalvelu (09) 310 37900 osaa neuvoa. Huomioithan, että Korkeasaaren henkilökunta ei pääse noutamaan loukkaantuneita eläimiä. Voit kysellä myös sähköpostitse osoitteesta zoo.palosaari (at) korkeasaari.fi, jos asia ei ole kiireellinen.

Lähetä viesti:

Lähetä viesti lomakkeella mikäli asia ei ole kiireellinen.

Pelastuslaitos vai palokunta?

Helsingin alueella eläintehtävät ottaa vastaan Helsingin Eläintenpelastuspalvelu, puh. (09) 310 30151

Uuden ohjeen mukaan eläintenpelastutehtävät kuuluvat kunnallisille pelastuslaitoksille. Eli jos lokki on loukannut siipensä tai kissa juuttunut puuhun, yleiseen hätänumeroon 112 ei saa enää soittaa. Oman kunnan pelastuslaitoksen numero voit etsiä internetistä.

Yleiseen hätänumeroon voi soittaa, jos eläin aiheuttaa vaaraa ihmisille tai eläimen pelastamisessa tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi moottoritiellä juokseva hirvi, lasta purrut kyy ja jäihin pudonnut peura.

Eläintenhoito-ohjeet ja arkisto

Korkeasaaren eläintenhoitajat ja Villieläinsairaalan ammattilaiset ovat koonneet arkiston luonnonvaraisten eläinten hoito-ohjeita sekä tiedotteita. Arkiston kautta voit kätevästi esimerkiksi tulostaa ohjeet itsellesi. Arkistosta löydät vastauksen mm. miten ja millä oravanpoikasta ruokitaan, miksi pulla ei sovi vesilinnun poikasille tai miksi lintujen maastopoikaset tulisi jättää rauhaan. Löydät myös Villieläinsairaalaa koskevia vastauksia Usein kysytyt kysymykset -osiostamme.

Tarinoita Villieläinsairaalasta:

Lehtopöllöruuhka Villieläinsairaalassa

Video julkaistu: 6.4.2016

Korkeasaaren villieläinsairaalaan tuli maaliskuun lopussa peräti neljä lehtopöllöä. Kaksi niistä oli juuttunut samaan savupiippuun ja kaksi oli törmäillyt autoliikenteen seassa. Piippuun juuttuneet pöllöt eivät olleet yhtä mustia kuin vuosi sitten Espoosta löydetty lehtopöllö, jota jouduttiin kylvettämään monessa vedessä.
Lue lisää

Villieläinsairaalan kuutit pyydystävät kalansa nyt merestä

Video julkaistu: 10.7.2015

Korkeasaaren villieläinsairaalassa kuntoutuneet kolme hylkeenpoikasta ovat päässeet takaisin mereen. Huhtikuussa orpoina Kirkkonummelta ja Virolahdelta löydetyt harmaahylkeet sekä Raippaluodosta hoitoon tuotu itämerennorppa lähtivät matkaan hyvin syöneinä ja kalastustaitoisina.
Lue lisää

Korkeasaaren villisikaporsas magneettikuvauksissa

Video julkaistu: 11.6.2014

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidettavalla villisian porsaalla epäillään olevan nuoruusiän epilepsia. Villisika on saanut tajuttomuuskohtauksia, joihin on liittynyt kramppeja. Nyt eläin on epilepsialääkityksellä, jonka toivotaan helpottavan oireita.
Lue lisää