Korkeasaari Zoo – Högholmens Djurgård

amur tiger

Ha en rolig dag i djurparken!

COVID-19: Läs mer!

Högholmens djurgård, Korkeasaari Zoo, presenterar naturens mångfald genom att vara ett hem till 150 djurarter och nästan 1000 växtarter. Högholmen är en av de få djurparker som ligger på en ö. Naturen, djuren och öns historia gör den till ett perfekt utfärdsmål. Högholmens djurpark grundades år 1889 och är därmed en av de äldsta djurparkerna i hela världen. Högholmen deltar i beskyddet av viktiga habitat i djurens egna livsmiljöer och vårt uppdrag är att hjälpa bevara naturens mångfald – varje besökare stödjer Högholmens arbete!

Högholmen är öppet året runt!

Ni kan besöka vår djurpark under alla säsonger, vi är öppna 365 dagar om året. Färjorna från fastlandet åker fr.o.m. första maj ända till slutet av september. Under andra årstider når ni oss lätt med buss eller bil. Biljettförsäljning och inträde upphör en timme före stängningstiden.

Våren är full av överraskningar då naturen åter vaknar upp och djuren visar upp sina ungar för världen för första gången. Sommaren är en underbar tid i den lummiga, grönskande finska skärgården. Färjeturen från stadens centrum är en unik upplevelse. Hösten har sin egna stämning då det mörknar på ön om kvällarna och de stora katterna i kattdalen börjar röra på sig. Vintern kan vara verkligt magisk då det snöar – de flesta djuren är utomhus året runt oberoende av väder. De tropiska husen utgör trevliga besöksmål, speciellt under kyligt väder.

Följ oss och dela dina bilder – #Korkeasaari

Hur kommen man hit?

Högholmen ligger nära Helsingfors centrum. Från Blåbärslandets friluftsområde når du Högholmens djurpark året runt. På sommaren kan man även ta färja från Salutorget.

Gatuadress: Blåbärslandsstigen 12

Med buss

Buss 16, Zoolinjen, avgår från Järnvägsstationen till Högholmen varje dag året runt, förutom på julaftonen. Bussen avgår från hållplats 17 på Järnvägstorget. Den beräknade restiden är 20 minuter.

Tidtabell för buss 16

Med färja

Sjöbussarna till Högholmen avgår under sommarsäsongen från Salutorget. Avgångskajen vid Salutorget ligger numera bakom Sveaborgskajen. Sjöbussen drivs av JT-Line

Sjöbussen trafikerar under sommarsäsongen. Observera att HRT:s resekort inte gäller i sjötrafik. Biljetter köps ombord på sjöbussarna. Inträdesbiljetter till djurparken köps när man anländer till Högholmen, förhandsbiljetter kan köpas i Högholmens nätbutik.

Med metro eller cyklar

Från Fiskehamnens metrostation är det drygt en kilometers promenad till porten genom Farfarsbron, och vid djurparkens entré finns en station för stadscyklar.

Så här använder du stadscyklar

Med bil

Sommartid rekommenderar vi att ni använder kollektivtrafik eller cykel! Parkeringsplatsen är vid djurparkens entré. Hälften av parkeringsplatserna är avgiftsfria, men observera att antalet är begränsat. Under sommarsäsongen fungerar Blåbärslandets fotbollsplan som en avgiftsbelagd parkeringsplats. Parkering utanför parkeringsplatserna är förbjuden, eftersom det blockerar busslinjen och utryckningsfordon.

GPS-adress: Blåbärslandsvägen 10

Ni hittar oss på Tripadvisor, kolla in besökarnas recensioner!

TripAdvisor

Kontaktinformation

Högholmens djurgård stiftelse sr
PB 1000, 00811 Helsinki
Gatuadress: Blåbärslandsstigen 12
GPS-adress: Blåbärslandsvägen 10

Kundtjänst: +358 50 352 5989
E-post: info (a) korkeasaari.fi

Högholmens djurgård är en allmännyttig stiftelse som tillhör Helsingfors stadskoncern. Stiftelsens uppgift är att skydda utrotningshotade arter och naturens mångfald.

Respons & kontakt