Partakorppikotkien suojelu

partakorppikotka

Partakorppikotkien suojelu

Korppikotkat ovat vuoristoekosysteemien lippulaivalajeja. Raatoja syömällä ne ehkäisevät tarttuvien tautienleviämistä ja kierrättävät harvaan asutuille alueille jäävät raadot luonnon kiertokulkuun. Metsästys, myrkyttäminen, ravinnon puute ja törmääminen ihmisen rakentamiin esteisiin on rajoittanut korppikotkien levinneisyyttä. Pirstoutuneet elinalueet tekevät lisääntymisen vaikeaksi ja vaarantavat lajien tulevaisuuden.

Partakorppikotka kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on kasvattaa elinvoimainen tarhakanta ja mahdollistaa lajin luontoonpalautukset. Korkeasaaressa syntyneet partakorppikotkat vapautettiin Ranskan Vercorsin luonnonpuistoon kesällä 2013 ja Korsikalle kesällä 2022. Ensiksi vapautettu poikanen on jo kasvanut aikuiseksi ja palannut vapautusalueelleen, ja pesintää voidaan odottaa lähivuosina.

Osallistu suojeluun

Korkeasaaren keräämät rahat partakorppikotkien suojeluun lahjoitetaan Vulture Conservation Foundationille. VCF on kansainvälinen järjestö, jonka pyrkimyksenä on suojella uhanalaisia eurooppalaisia korppikotkia: partakorppikotkia, hanhikorppikotkia, pikkukorppikotkia ja munkkikorppikotkia. Korppikotkien suojelussa keskitytään etenkin luontoonpalautuksiin, onnistuneen tarhakasvatuksen edistämiseen, korppikotkien tutkimukseen luonnossa ja erilaisten myrkytysten ehkäisyyn. Jo pienikin rahallinen tuki auttaa järjestöä tekemään työtä tarhakasvatuksen tukemiseksi ja luonnonkannan vahvistamiseksi.

LAHJOITA!

Hankkeen uutisia

Kesäkuu 2022: Korkeasaaressa kuoriutunut partakorppikotka vapautettiin Korsikan saarelle Ranskassa. Korsikalla elävien partakorppikotkien määrä on romahtanut tällä vuosituhannella, ja kantaa on vahvistettu vapauttamalla tarhoissa syntyneitä lintuja alueelle vuodesta 2016 alkaen. Lue lisää!

Maaliskuu 2022: Korkeasaaren eläintarhan säätiö lahjoitti vuonna 2021 partakorppien suojeluun kerätyt 1 300 euroa Vulture Conservation Foundationille partakorppikotkien luontoonpalautushankkeen ja lisäännytyskeskusten toiminnan tukemiseen.

Heinäkuu 2021: Lahjoittaminen Korkeasaaren suojeluhankkeille muuttui entistä helpommaksi uuden maksualustan avulla! Lahjoittaa voi nyt pankkisiirrolla, MobilePaylla tai maksukortilla.

Tammikuu 2021: Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr ja Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti vuonna 2020 partakotkien suojeluun kerätyt 1 200 euroa Vulture Conservation Foundationin -järjestölle. Hanketuki ohjataan Ranskan Alpeilla partakorppikotkien luontoonpalautushankkeen ja lisäännytyskeskusten toiminnan tukemiseen.

Tammikuu 2020: Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr ja Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti vuonna 2019 partakotkien suojeluun kerätyt 1 290 euroa Vulture Conservation Foundationin -järjestölle. Hanketuki on ohjattu Ranskan Alpeilla tapahtuvaan aktiiviseen partakorppikotkien luontoonpalautushankkeeseen. 

Tammikuu 2019: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti Vulture Conservation Foundationille vuonna 2018 kerätyt 1 000 euroa.

Tammikuu 2018: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti Vulture Conservation Foundationille 1 000 euroa.

Vanhemmat uutiset
Joulukuu 2016: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti Vulture Conservation Foundationille 500 euroa, jonka kautta Korkeasaaressa syntynyt partakorppikotka palautettiin luontoon vuonna 2013.

Joulukuu 2015: Korkeasaaren ystävät ry. lahjoitti Vulture Conservation Foundationille 500 euroa. Valjoituksella rahoitettiin partakorppikotkien luontoonpalautusta.

Kesäkuu 2013: Korkeasaaressa syntynyt partakorppikotka vapautettiin Ranskan Vercorsin luonnonpuistoon.