Korkeasaaren karhut heräsivät aikaiseen kevääseen

Korkeasaaren karhut kirmasivat tänä aamuna ulos talvipesästään. 13- ja 8-vuotiaat emo ja tytär suunnistivat kuonot pystyssä suoraan eläintenhoitajien tuomien lampaanpotkien ääreen. Pian paikalla oli myös joukko varislintuja jakamassa ylijääviä herkkupaloja. Lunta ei juuri ollut myllättäväksi, mutta tarhaan tuodussa kuorikarikkeessa kieriskely ja pienet karhunpainit sopivat ruokahetken päätteeksi.

Aikainen kevät sai karhut liikkeelle tavallista aiemmin — mutta vain reilun viikon verran. Pari päivää sitten eläintenhoitaja kohtasi Karhulinnan sisätilaan kurkistaessaan kaksi unisena tuhisevaa kontiota, joista toinen oli jo jalkeilla. Tunnelma oli suunnilleen sama, kuin herätyskello olisi soinut, mutta ylös ei jaksa vielä nousta.

Karhuille annettiin alkuun kevyttä ruokaa, kuten omenaa, porkkanaa ja kiinankaalta. Tarjolla on myös kuivaa heinää, joka maistuu joskus keväisin. Ruokahalu on aktiivisuuden myötä kasvamaan päin ja ulkoilun alkajaisiksi ruokavalioon lisättiin lihaa.

Lähipäivinä selviää, mihin talviunilta heränneet otsot käyttävät keväistä energiaansa. Karhut ulkoilevat tulevana viikonloppuna klo 11-15, muulloin niille avataan pääsy nokosille sisätiloihin.

Lataa tiedotteen .PDF tästä.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.