Leijonaemo ja pennut ulkoilevat jo

Korkeasaaren aasianleijonaemo on ulkoillut pentujensa kanssa ensimmäisiä kertoja tällä viikolla. Eläintarhaan lähipäivinä saapuvaa yleisöä pyydetään erityiseen huomaavaisuuteen Kissalaaksossa, jotta ensimmäistä pentuettaan hoivaava naarasleijona tuntisi ympäristönsä turvalliseksi. Tarhan edustalla tulee liikkua hiljaa ja rauhallisesti, eikä aidatulle alueelle saa mennä. Emo ei myöskään pidä siitä, jos pentuja jäädään tarkkailemaan pitkäksi aikaa.

Toukokuun viimeiset viikot ovat Korkeasaaressa vilkasta luokkaretkiaikaa ja alkuviikosta leijonaemo hermostui lasin takana tungeksiviin koululaisiin niin, että Kissalaakson reitti jouduttiin pistämään poikki. Hermostuksensa emo osoittaa tiiviillä tuijotuksella, hermostuneella olemuksella, hyökkäilemällä muristen tunkeilijaa kohden ja kantamalla pentunsa turvaan. Nyt kulkuväylä on avoinna, mutta rajattu niin, ettei leijonaperheen tarhan lähelle pääse.

 

Tavallisesti leijonaemot eivät tuo pentujaan näin pieninä ulkotarhaan. Kaksikuisista, vaappuen liikkuvista pennuista voi hyvällä tuurilla nähdä jo vilauksen. Kun pennut kasvavat hiukan, ne alkavat rohkeammin tutkia ympäristöään.

Lataa tiedote tästä.