Sademetsän henki -peli

Kolme lasta pelaamassa peliä Amazonia-talossa

Auta sademetsän henkeä!

Sademetsän henki on pieni, surullinen ja heikko. Sinä voit auttaa henkeä, kun opit asioita sademetsistä. Kun vastaat tietovisakysymyksiin oikein, autat sademetsän henkeä vahvistumaan. Kun henki on vahva, se voi jatkaa työtään sademetsän suojelijana.

Sademetsän henki on nettipohjainen peli, jota voi pelata omalla mobiililaitteella Korkeasaaren Amazonia-talossa. Peli hyödynttää lisättyä todellisuutta eli AR-teknologiaa. Pelin avulla tutustutaan sademetsän monipuoliseen lajistoon, kerroksellisuuteen, uhkiin ja suojeluun. Pelatessa testataan tietoa, opitaan uutta ja elvytetään sademetsän henkeä. Peli on ilmainen eläintarhan vieraille ja sen kesto on noin 30-45 minuuttia.

Sademetsät ovat monimuotoinen ja lajirikas trooppinen elinympäristö. Niitä sijaitsee päiväntasaajan seudulla Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa. Monet tutut ja tuntemattomat eläin- ja kasvilajit ovat kotoisin sademetsistä. Tiesitkö, että saatat itsekin nauttia päivittäin monista sademetsien tuotteista, kuten kahvista ja suklaasta? Valitettavasti sademetsiin kohdistuu monenlaisia uhkia ja ne tarvitsevat meidän kaikkien suojelua.

Ohjeet pelaamiseen

  • Peli avataan Amazonia-talon aulassa sijaitsevalla aloituskyltillä skannaamalla QR-koodi. Jos kännykän kamerassa ei ole QR-kooditoimintoa, voit käyttää erillistä QR-koodinlukijaa. Peli voidaan avata myös suoraan selaimesta osoitteessa, joka näkyy aloituskyltissä.
  • Peli sisältää viisi rastia, jotka sijaitsevat Amazonia-talossa. Niitä ei tarvitse pelata tietyssä järjestyksessä. Pelissä on kartta, josta näkee rastien sijainnit. Lue huolella jokaisen rastin ohjeet kylteistä ja pelinäytöltä.
  • Pelaamiseen tarvitaan nopea nettiyhteys. Jos pelin lataaminen kestää yli minuutin, kännykkääsi ei kannata käyttää tämän pelin pelaamiseen. Pelaa siinä tapauksessa yhdessä kaverisi kanssa.
  • Älä sulje peliä kesken pelaamisen esimerkiksi valokuvaamista varten, muuten joudut aloittamaan pelin alusta.
  • Pelaatko kouluryhmän kanssa? Lue tarkemmat ohjeet koululaisille täältä.